HTPC או קונסולה?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
pitza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני זמן קצר הרכבתי HTPC לסלון, כמפורט:
-Corsair TWIN2X2048-6400 2GB Kit DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme Performance Memory Retail
-Biostar T-Series TA690G AM2 690G Socket AM2 1000MHz DDR2-800 M-ATX Motherboard
-AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor 5200+ Socket AM2 (89W)
-FUSION V2
עכשיו אני שוקל להוסיף כרטיס מסך חזק ועוד 2 מגה זכרון כדי שאוכל להשתמש בו גם למשחקים.
יש לי שתי שאלות:
1. האם הHTPC הקיים יכול להיות שווה ערך לקונסולה?
2. האם הייתם משקיעים בקונסולה נפרדת (400$) או בכרטיס מסך חזק (200$)?

תודה
אסף

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

הכל שאלה של רמת המשחק שלך.
אם אתה גיימר בינוני-ומטה, להוסיף לHTPC שלך איזה 9600GT/8800GT יהיה מספיק בהחלט (אין צורך בעוד 2GB זכרון).
אם אתה גיימר ברמה גבוהה, ומוכן להשקיע את הכסף הנדרש (גם משחקים זה הוצאה לא קטנה) אז כן, קונסולה תתן לך רמה גבוהה יותר של משחקים. לדעתי לפחות. בנוסף, אם תלך על PS3, תרוויח נגן Blu-ray :)

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333

שליחה #3 

אני לא בטוח שאני מבין. אתה רוצה מחשב שיהיה תחנת מדיה, או שאתה רוצה מחשב שיהיה תחנת משחקים?

pitza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

כרגע המחשב עובד כמדיה סנטר, אבל מדגדג לי באצבעות גם לשחק קצת.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אין חוויה שמשתווה לקונסולה למשחקים. קונים משחק, מכניסים למכשיר וזה עובד. אין התקנה, לא צריך לשדרג חומרה ולא צריך מקלדת בסלון. הכל מותאם לעבודה עם גויסטיק.

תהנה!
boxee ftw

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

yuvalt, מסכים אתך בהחלט. אבל ההוצאות בהתאם.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

העלויות לא ממש גבוהות יותר לפי דעתי. מחיר של כרטיס מסך טוב הוא לפחות 1000 ש"ח. במחיר כזה קונים XBOX 360 בארה"ב (אם יש אפשרות להביא). משחקים מחליפים עם חברים וקונים באינטרנט מחו"ל.
boxee ftw

pitza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

יתרון לHTPC לעומת קונסולה -אין עוד קופסה בסלון שמרגיזה את האשה... :lol:

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

pitza כתב:יתרון לHTPC לעומת קונסולה -אין עוד קופסה בסלון שמרגיזה את האשה... :lol:
...
זה כלום לעומת הזמן שמשקיעים בלשחק בסלון ו"תופסים" את הטלויזיה :lol:

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תשמע, ההוצאות הרבה יותר נמוכות בקונסולה אם אתה עובד עם הראש ולא עם הלב.

הוצאה התחלתית אין מה להשוות, אתה יכול להשקיע 10,000 ש"ח במחשב ועדיין לא תקבל מחשב חזק כמו ה-PS3 שעולה היום 2,500-3,000.

לגבי המשחקים - משחקים למחשב הם לא בהרבה יותר זולים מאשר ל-PS3, ובכל מקרה האנשים שאני מכיר או שיש להם מנוי בבלוקבאסטר או חנות אחרת שמשכירה משחקים, אישית אני חושב שזה קצת בזבוז לקנות משחקים, הרי גם משחק מהמם כמו Assassin's Creed אחרי שאתה גומר אותו פעם פעמיים כבר ישכב אצלך בבית ויתפוס אבק. והסוג השני של האנשים קונה בדרך כלל מחו"ל, משחק עד שיוצא המיץ מהמשחק, ואז מוכר ב-yad2 או בלוחות לאנשים במחיר קטן יותר ממה שנמכר בארץ באותו זמן אבל עדיין אפילו עושה רווח על מה ששילם כשקנה מחו"ל. משחקים של PS3 ו-XBOX360 שומרים על הערך שלהם יפה יחסית, גם משחקים שיצאו לפני שנה עדיין נמכרים בחנויות ב-300 ש"ח ומעלה בדרך כלל.

לחילופין אם אתה עובד עם הלב ולא עם הראש ורוצה לשמור אצלך על כל מיני משחקים שכבר נמאסו עליך, אז ברור שההוצאות הן כבדות, גם בקונסולה וגם במחשב.

אני לא אומר לא לקנות משחקים ולשמור, זה בסדר לקנות ולשמור משחק שעדיין נהנים לשחק אותו עם אנשים אחרים באינטרנט, אבל חלק גדול מהמשחקים הם לא להיט אונליין אם בכלל יש בהם אפשרות כזאת, ואפשר בהחלט להינות מהם או בהשכרה או בקנייה-מכירה.

אישית, אני חושב שהתקנה של משחקים במחשב זה כבר מזמן לא מסובך מדי, אבל מה שקנה אותי זה הקטע הכלכלי - העובדה שבמקום להשקיע סכומים מטורפים במחשב על אפשר להשקיע סכום קטן בהרבה ולקבל איכות גבוהה.

חשוב גם לזכור שלקונסולת משחק יש אורך חיים גדול יותר מאשר למחשב בדרך כלל, במובן הזה שאם תשקיע היום 10K במחשב שמסוגל להריץ את המשחקים של היום בהגדרות הכי גבוהות, סביר להניח שעוד שנה-שנתיים כבר שוב תצטרך להתפשר בהגדרות, בעוד שהקונסולות מהוות איזשהו סוג של "תקן" שהמשחקים מתאימים את עצמם אליהם, ושורדות לאורך זמן יותר ארוך לדעתי.

אני כותב את הפוסט הזה כשאני רואה את עצמי כסוג של גיימר ותיק שתמיד השקיע הרבה במחשבים שקנה ואף פעם לא הייתה בבעלותו קונסולה, שלאחרונה הזמין PS3 אחרי ששקל בכובד ראש את אותם דברים שאתה שוקל עכשיו :) ככה שאתה יכול להיות אחראי מבחינה כלכלית ועדיין להיות בעלים גאה של קונסולה מהדור הנוכחי...

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

טיעון עלויות המשחקים נכון גם למחשב (במידה ואתה לא מוריד מהרשת). אני אישית שונא את ההתעסקות עם מכירה וקניה ב-yad2 אבל זה כבר עניין אישי. בכל אופן אנחנו מסכימים על יתרונות הקונסולה. אגב, יש גם חסרונות - למשל ה-XBOX 360 שלי התקלקל כבר שלוש פעמים (הדור הראשון). לפני יומיים נשברתי וקניתי חדש מתוך תקווה שהחומרה החדשה אמינה יותר (מה לעשות אני פריק של 360).

-יובל
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אתה צודק - זה אחד הדברים שהניע אותי לקנות PS3 ולא XBOX. אמנם הבעיות תוקנו לכאורה בדגמים החדשים, אבל בתור מישהו שאוהב לראות אמינות בחברות של המוצרים שהוא קונה, מאוד התאכזבתי. אפילו שזה מיקרוסופט וכבר למדנו לא לצפות להרבה מהם, אבל עצם המחשבה על זה שמאות אלפי אנשים ברחבי העולם נאלצו לקנות *שוב* את אותו המכשיר בגלל שמיקרוסופט יצרו קונסולה שמתחממת יותר מדי עד שמשהו שם משתבש ללא תקנה - מבחילה אותי.

אני לא רוצה להיות מאחד הילדים שיגידו לך שזה קורה רק עם דברים שמיקרוסופט מייצרת - אבל אתה חייב להודות שזה תמריץ מאוד רציני לא לקנות דברים מהם יותר.

מסכים איתך גם לגבי yad2, אבל זה פשוט מצחיק שאתה יכול להזמין משחקים מחו"ל, לחרוש עליהם חודש חודשיים, למכור אותם ב-yad2 וממש לקבל יותר ממה שהשקעת בהתחלה (או הכי גרוע - אותו סכום).

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אני אישית לא אוהב הרבה דברים ב-PS3. כל החוויה שם פחות נעימה בעיקר ב-online. אני גם לא אוהב את השלט של ה-PS3 שעד לאחרונה היה ללא רטט. בכלל השלט של XBOX יותר נוח. האמת שקניתי את ה-XBOX 360 מייד שהוא יצא כך שלא היה לי בכלל בחירה. אני סולח למיקרוסופט על הבעיות - הם תיקנו לי את הקונסולה הראשונה על חשבונם מספר פעמים למרות שנרכשה בצרפת. אחרי יותר משנה וחצי לקנות קונסולה חדשה נראה לי סביר -- הרי מחשב מחליפים כל פרק זמן כזה אם רוצים שהמשחקים החדשים ביותר יעבדו. יש לי גם כמות של משחקים וגיטרות ותופים....להחליף את הכל קצת מוגזם.

לגבי yad2 -- שווה לשקול מחדש. יש לי מספר משחקים שסיימתי ולא אגע בהם שוב.
boxee ftw

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לדעתי כדאי, הכי נמוך שראיתי משחק נמכר שם זה 200 ש"ח, וזה היה משחק ישן ומעפן.

האנשים שם גם מפרסמים הרבה "למכירה או החלפה", ככה שאתה גם יכול למצוא אנשים להחליף איתם ולקבל משחק שעוד לא יצא לך לשחק בו.

בכלל נראה לי שאם יהיה אתר שיקדיש את עצמו להחלפות משחקים זה יכול להיות מוצלח - אחרי הכל רוב המשחקים עולים פלוס מינוס אותו הדבר (אם נוציא מהמשוואה משחקים שדורשים עזרים חיצוניים כמו גיטר הירו).

אני חושב שגם תוכל למצוא בכל מיני פורומי PS3 כל מיני שרשורים של החלפות.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

רעיון טוב.... יש לי חבר שהרים את אתר "עם הספר" להחלפת ספרים. אולי אפשר בשינויים קלים להרים אתר דומה למשחקי מחשב וקונסולות. הבעיה היא איך לדאור שיחליפו רק משחקים מקורייים.... אולי פשוט לוותר על משחקי מחשב.

יובל
boxee ftw

roy1234
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 332
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

אחי מחשב זה פרי היסטוריה..... מחשב זה כבר רק,לתיכנות.

גיימר אמיתי יש לו ps3......{לא xxxxx----bbbboooxxx333666000]

pitza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אם אני מבין נכון (נא לענות בצורה אוביקטיבית :wink: ) רק מחשב תותח יכול להתחרות באיכויות של קונסולה?

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

pitza כתב:אם אני מבין נכון (נא לענות בצורה אוביקטיבית :wink: ) רק מחשב תותח יכול להתחרות באיכויות של קונסולה?
...
לפי דעתי כן אבל זה נתון לויכוח. תלוי מה אתה משחק וכמה טוב אתה רוצה שהתמונה תראה. מחשב ב-4000 ש"ח יכול לעשות את העבודה לא רע (ללא מסך). משהו בסגנון:

http://hwzone.co.il/specslist/view/29/

תזכור שעוד שנה-שנה וחצי יהיו משחקים שלא ירוצו עליו טוב. זה מרדף אינסופי אחרי שדרוגים. נכון שמשחקים עוד שנה וחצי (וחלקית אפילו היום) יראו טוב יותר על PC אבל לפחות אתה יכול לדעת שגירסת המשחק לקונסולה תעבוד בטוח ותעבוד טוב.

yuvalt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

roy1234 כתב:אחי מחשב זה פרי היסטוריה..... מחשב זה כבר רק,לתיכנות.

גיימר אמיתי יש לו ps3......{לא xxxxx----bbbboooxxx333666000]
...
כאמור PS3 מול XBOX 360 זה ויכוח ללא שום סיכוי להסכמה. בסופו של דבר בשניהם מקבלים תמורה טובה (ודי זהה) מבחינה גרפית. ההבדל הוא בשירותי online ואיכות השלט. כל אחד וההעדפות שלו.

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

נכון שמשחקים עוד שנה וחצי (וחלקית אפילו היום) יראו טוב יותר על PC אבל לפחות אתה יכול לדעת שגירסת המשחק לקונסולה תעבוד בטוח ותעבוד טוב.
...
ממש לא. אני לא ראיתי שום משחק שנראה יותר טוב על PC מאשר על XBOX360 / PS3, למעט משחקים שיצאו במקור ל-PC ואחרי זה תורגמו לקונסולות - ואין כמעט כאלה.

שלא לדבר על זה שרוב המשחקים עד שהם מגיעים ל-PC כבר עוברת חצי שנה והם כבר לא מדהימים כמו שהיו כשיצאו לקונסולה. אם הם בכלל מגיעים ל-PC, המון חברות היום מעדיפות להתמקד בקונסולות ולא מוציאות שום דבר ל-PC.

תסתכל לדוגמא על devil may cry 3 - לקח זמן עד שהוא הגיע ל-PC, ום כשהוא כבר הגיע הוא נראה (לטעמי) פחות טוב מאשר על קונסולות, והשליטה בו היא ממש קשה עם מקלדת. הרי לך משחק שהיה מעולה על קונסולות, עשו לו port לא כ"כ רציני, והגיע להיות משחק בינוני על ה-PC.

המשחק האחרון שאני ראיתי שנעשה לו port בצורה מוצלחת זה halo 1... ואז מיקרוסופט החליטו שהפורט של halo 2 יהיה למשתמשי ויסטה בלבד... והפורט של halo 3 רק אלוהים יודע מתי יגיע ל-PC :)

בקיצור, בדרך כלל השאלה איפה המשחק איכותי יותר מגיעה מהשאלה - איפה נוצר המשחק לראשונה. גם בין הקונסולות, משחקים שנוצרו ל-XBOX360 ואחרי זה תורגמו ל-PS3 בדרך כלל נראים יותר טוב על XBOX360, ולהיפך. אני חושב שבמרבית המקרים כך הדבר גם ב-PC.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”