מריחה במסכי LCD
-
Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2620
שלום,
במסכי LCD קיימת תופעת מריחה עקב טכנולוגיית המוצר.
רציתי לשאול האם בתכני HD כגון YES HD וסרטי HD המוקרנים מ- HTPC תופעת המריחה לא קיימת או פחותה באופן משמעותי בהשווה לתכנים רגילים.
תודה לעונים.
במסכי LCD קיימת תופעת מריחה עקב טכנולוגיית המוצר.
רציתי לשאול האם בתכני HD כגון YES HD וסרטי HD המוקרנים מ- HTPC תופעת המריחה לא קיימת או פחותה באופן משמעותי בהשווה לתכנים רגילים.
תודה לעונים.
- Yonster
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 267
אני חושב שחל בלבול קטן..
תופעת המריחה תמיד קיימת. במסכים מסויימים יותר ובמסכים מסויימים פחות.
כמו כן יש כל מיני טכניקות לשיפור הדבר, כמו 100 הרץ, קוויקשוט וכו'.
מקור התמונה משפיע על עיבוד התמונה, שכמובן, משפיע בעצמו גם על התוצאה הסופית ועשוי לגרום לארטיפקטים..
זה לא שהפאנל "מורח יותר במקור SD מאשר מקור HD". המריחה הפיזית של הפאנל היא קבועה.
אבל עיבודי התמונה כן יכולים לשנות.
אני אתן לך דוגמא קיצונית שקרתה לי:
לפני כמה שנים היה לי מסך 37" של שארפ, GA4X.
מסתבר, שבמקור מאוד מאוד מאוד גרוע, ה - DNR התחיל להתייחס לתזוזה של המצלמה או של אנשים כמו אל רעש דיגיטלי. וזה גרם למקור מאוד רע (ראיתי את זה פעם בצורה מאוד קיצונית באיזה סרט ישן ששידרו בהוט) להראות כ"כ מרוח, עד שהרגשתי שאני צופה במסך DSTN! (אם מישהו זוכר? מסך LCD פאסיבי... נישאים של אמצע שנות ה - 90... היום משתמשים בזה רק עבור הסלולרים הזולים ביותר, וגם זה לאט לאט נעלם מהעולם (תסתכלו על המריחות במסך של נוקיה 3100 ותגידו לי אם תהנו לראות ככה סרט).
בכל מקרה, בדורות האחרונים, אם המקור הוא איכותי, והמסך הוא טוב, אלא אם זה מפריע לך בצורה אישית באופן מיוחד, לא אמורה להיות בעייה נוראית סביב הנושא.
כמו כן יש כל מיני טכניקות לשיפור הדבר, כמו 100 הרץ, קוויקשוט וכו'.
מקור התמונה משפיע על עיבוד התמונה, שכמובן, משפיע בעצמו גם על התוצאה הסופית ועשוי לגרום לארטיפקטים..
זה לא שהפאנל "מורח יותר במקור SD מאשר מקור HD". המריחה הפיזית של הפאנל היא קבועה.
אבל עיבודי התמונה כן יכולים לשנות.
אני אתן לך דוגמא קיצונית שקרתה לי:
לפני כמה שנים היה לי מסך 37" של שארפ, GA4X.
מסתבר, שבמקור מאוד מאוד מאוד גרוע, ה - DNR התחיל להתייחס לתזוזה של המצלמה או של אנשים כמו אל רעש דיגיטלי. וזה גרם למקור מאוד רע (ראיתי את זה פעם בצורה מאוד קיצונית באיזה סרט ישן ששידרו בהוט) להראות כ"כ מרוח, עד שהרגשתי שאני צופה במסך DSTN! (אם מישהו זוכר? מסך LCD פאסיבי... נישאים של אמצע שנות ה - 90... היום משתמשים בזה רק עבור הסלולרים הזולים ביותר, וגם זה לאט לאט נעלם מהעולם (תסתכלו על המריחות במסך של נוקיה 3100 ותגידו לי אם תהנו לראות ככה סרט).
בכל מקרה, בדורות האחרונים, אם המקור הוא איכותי, והמסך הוא טוב, אלא אם זה מפריע לך בצורה אישית באופן מיוחד, לא אמורה להיות בעייה נוראית סביב הנושא.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
-
Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2620
מרטין,
זה נכון שזוהי הטכנולוגיה אבל אני מניח שיש (או שלא) ספקטרום מסויים לתופעה כך שבשידור איכותי יותר התופעה תהיה פחותה בהשוואה לשידור נחות. האם כך??
זה נכון שזוהי הטכנולוגיה אבל אני מניח שיש (או שלא) ספקטרום מסויים לתופעה כך שבשידור איכותי יותר התופעה תהיה פחותה בהשוואה לשידור נחות. האם כך??
- odpr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 313
מה מגבלת ה MS שממנה תופעה זו זניחה ?
והאם תזוזות של משחקים דורשים מתחת לזה ?
(כמו מתחת ל 8MS המקובל כיום )
והאם תזוזות של משחקים דורשים מתחת לזה ?
(כמו מתחת ל 8MS המקובל כיום )
- Yonster
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 267
לא רלוונטי להשוות...
אין חוק אצבע שממנו זה זניח..
הכל תלוי בטעם האישי, בייצור המסך וצורת המדידה...
יש אנשים שזה מפריע להם ותמיד יפריע להם, ויש כאילו שזה כלל לא פקטור..
בכל מקרה, אי אפשר גם להשוות מדידה של יצרן X עם יצרן Y..
חלק מודדים במעבר אפור לאפור, חלק משחור ללבן, חלק מודדים זמן עלייה וחלק זמן ירידה או זמן כולל... אין חוקים, וכל אחד עושה מה שטוב לו.
הכי טוב ללכת לראות בעיניים.
הכל תלוי בטעם האישי, בייצור המסך וצורת המדידה...
יש אנשים שזה מפריע להם ותמיד יפריע להם, ויש כאילו שזה כלל לא פקטור..
בכל מקרה, אי אפשר גם להשוות מדידה של יצרן X עם יצרן Y..
חלק מודדים במעבר אפור לאפור, חלק משחור ללבן, חלק מודדים זמן עלייה וחלק זמן ירידה או זמן כולל... אין חוקים, וכל אחד עושה מה שטוב לו.
הכי טוב ללכת לראות בעיניים.
- ironman
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
אני יכול להעיד שממקור HD התופעה זניחה.
- nadav-g
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
מצטרף למעידים כי התופעה זניחה עד כמעט ולא קיימת ב-HD.
- eyalsha
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- שם מלא: eyalsha
מה לגבי שידורי ספורט?
שבהם לעתים תזוזות מצלמה מהירות, וכדורים שנבעטים/נזרקים במהירות גבוהה
שבהם לעתים תזוזות מצלמה מהירות, וכדורים שנבעטים/נזרקים במהירות גבוהה
SONY 65" KD-65XE9005
למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK
למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK
- roeish
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 451
שם זה כמובן מאוד בולטeyalsha כתב:מה לגבי שידורי ספורט?
שבהם לעתים תזוזות מצלמה מהירות, וכדורים שנבעטים/נזרקים במהירות גבוהה...
- nadav-g
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
כמו שאמרתי, בשידורי HD בקושי שמים לב. גם בספורט HD לא ראיתי שום דבר יוצא דופן.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
לא מבין את התיאוריה של למה זה אמור להיות שונה במקורות שידור שונים....Balance כתב:מרטין,
זה נכון שזוהי הטכנולוגיה אבל אני מניח שיש (או שלא) ספקטרום מסויים לתופעה כך שבשידור איכותי יותר התופעה תהיה פחותה בהשוואה לשידור נחות. האם כך??...
- WellSee
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
מריחה לא חייבת להיות דווקא של המסך היא יכולה להיות גם תוצאה של הצילום. א' ב' של סרטים בווידאו או בפילם זה לעשות panning באיטיות על מנת למנוע מריחה של המצלמה. למי מכם שיש מג'יק או מקס תוכלו להקפיא את הפריים ולראות אם הוא חד או מרוח. אם הוא חד אזי המריחה היא של המסך אם הוא מרוח אזי זו מריחה של הצילום. אני מניח שאפשר גם לקבל עותק מ DVD הדגמה של פיליפס שבו הם משתמשים להדגמת הדברת המריחות בדגם 9632 ע"י שימוש בטכנולוגית 100HZ. ההדגמה מרשימה. לי יש טלוויזיה טושיבה עם מנגנון 100HZ שעדיין לא הצלחתי לראות אם הוא מבצע את העבודה או לא.
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
במסכים העדכניים עיקר המריחות שאני ראיתי הן ממנגנונים להפחתת רעשים ולא בגלל טכנולוגיית ה-LCD.
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4655
WellSee כתב:מריחה לא חייבת להיות דווקא של המסך היא יכולה להיות גם תוצאה של הצילום. א' ב' של סרטים בווידאו או בפילם זה לעשות panning באיטיות על מנת למנוע מריחה של המצלמה. למי מכם שיש מג'יק או מקס תוכלו להקפיא את הפריים ולראות אם הוא חד או מרוח. אם הוא חד אזי המריחה היא של המסך אם הוא מרוח אזי זו מריחה של הצילום. אני מניח שאפשר גם לקבל עותק מ DVD הדגמה של פיליפס שבו הם משתמשים להדגמת הדברת המריחות בדגם 9632 ע"י שימוש בטכנולוגית 100HZ. ההדגמה מרשימה. לי יש טלוויזיה טושיבה עם מנגנון 100HZ שעדיין לא הצלחתי לראות אם הוא מבצע את העבודה או לא....
אתה מדבר על טושיבה מסדרת Z???
אם כן, האם יש הבדל גדול כש100 הרץ עובדת?
- WellSee
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
לי יש טושיבה מסדרה R3500ronen61 כתב:WellSee כתב:מריחה לא חייבת להיות דווקא של המסך היא יכולה להיות גם תוצאה של הצילום. א' ב' של סרטים בווידאו או בפילם זה לעשות panning באיטיות על מנת למנוע מריחה של המצלמה. למי מכם שיש מג'יק או מקס תוכלו להקפיא את הפריים ולראות אם הוא חד או מרוח. אם הוא חד אזי המריחה היא של המסך אם הוא מרוח אזי זו מריחה של הצילום. אני מניח שאפשר גם לקבל עותק מ DVD הדגמה של פיליפס שבו הם משתמשים להדגמת הדברת המריחות בדגם 9632 ע"י שימוש בטכנולוגית 100HZ. ההדגמה מרשימה. לי יש טלוויזיה טושיבה עם מנגנון 100HZ שעדיין לא הצלחתי לראות אם הוא מבצע את העבודה או לא....
אתה מדבר על טושיבה מסדרת Z???
אם כן, האם יש הבדל גדול כש100 הרץ עובדת?...