אין סאונד בחיבור המחשב לטלביזיה
שלום לכולכם.
קיבלתי היום את הטלביזיה החדשה שלי: LG 32LB9R
רציתי לחבר אותה למחשב שלי, שבו הלוח אם : asus m2a-vm-hdmi שלו כרטיס מסך
על הלוח : ati radeon xpress1250.
חיברתי ביניהם באמצעות כבל hdmi to hdmi , יש תמונה, אך אין סאונד.
(זו טלביזיה בחדר שינה, אין לי מערכת קולנוע /רסיבר בחדר ולכן אני צריכה שהסאונד ישמע מן הטלביזיה)
עשיתי חיפוש פה באתר וראיתי שאני לא הראשונה שנתקלת בבעיה זו, עדכנתי דרייברים,
יש "וי" בקודק של ה ac3 filter בpassthrough (ראיתי שמישהו בפורום אמר שזה פתר אצלו את הבעיה) , ובbios זה enabled . גם הכבל חובר אמל חבר ושם זה עבד לכן הוא תקין.
זו גרסת הדרייבר של הכרטיס מסך: 8.342.0.0
אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות, אני אשמח לקבל את עזרתכם!
קיבלתי היום את הטלביזיה החדשה שלי: LG 32LB9R
רציתי לחבר אותה למחשב שלי, שבו הלוח אם : asus m2a-vm-hdmi שלו כרטיס מסך
על הלוח : ati radeon xpress1250.
חיברתי ביניהם באמצעות כבל hdmi to hdmi , יש תמונה, אך אין סאונד.
(זו טלביזיה בחדר שינה, אין לי מערכת קולנוע /רסיבר בחדר ולכן אני צריכה שהסאונד ישמע מן הטלביזיה)
עשיתי חיפוש פה באתר וראיתי שאני לא הראשונה שנתקלת בבעיה זו, עדכנתי דרייברים,
יש "וי" בקודק של ה ac3 filter בpassthrough (ראיתי שמישהו בפורום אמר שזה פתר אצלו את הבעיה) , ובbios זה enabled . גם הכבל חובר אמל חבר ושם זה עבד לכן הוא תקין.
זו גרסת הדרייבר של הכרטיס מסך: 8.342.0.0
אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות, אני אשמח לקבל את עזרתכם!
תבדקי בהגדרות ה Sounds And Audio Devices שב Control Panel בשדה ה Audio מהו ה Default Device שמוגדר ל Sound Playback
טוב לפני שצוללים פנימה, עוד שאלה קטנה
האם ניסית לנגן גם קבצים רגילים כמו MP3 או קבצי WAV ?
האם ניסית לנגן גם קבצים רגילים כמו MP3 או קבצי WAV ?
-אם יש לך רמקולי מחשב או אוזניות אז תנסי לחבר אותם ליציאה האנלוגית (Speakers Out) של כרטיס הקול ותבדקי האם שומעים שם משהו בזמן ניגון קובץ רגיל (אם מיתוג האודיו הוא באמת ל HDMI אז את לא אמורה לשמוע כלום)nofarb כתב:האמת, לא חשבתי על זה בכלל, אבל עכשיו בדקתי וגם בניגון מוזיקה אין סאונד....
-במידה ולא שומעים תנסי, רק לצורך הבדיקה, לשנות את ה Default Device שמוגדר ל Sound Playback ליציאה האנלוגית של כרטיס הקול ותבדקי האם עכשיו שומעים משהו ביציאה זאת דרך האוזניות או הרמקולים של המחשב
השלב הבא יהיה להשתמש בתוכנת ה GraphEdit כדי לבדוק האם יש איזה בעייה בהגדרות הרכיב שמטפל באודיו אצלך (Audio Renderer)
כאשר מחוברים רמקולים/אזניות כן שומעים סאונד, שזה לפי מה שאתה אומר לא תקין.
בהגדרות של ה sound playback אין לי אשפרויות בחירה - יש שם רק את ה realtec hd
עוד דבר - בווליום - העמודה של ה spdif היא אפורה -לא ניתנת לשינוי, היא לא על השתק. זה תקין?
תודה
בהגדרות של ה sound playback אין לי אשפרויות בחירה - יש שם רק את ה realtec hd
עוד דבר - בווליום - העמודה של ה spdif היא אפורה -לא ניתנת לשינוי, היא לא על השתק. זה תקין?
תודה
כן, אבל בניגוד אליך אין לי כלל את האפשרות לבחור AC97 אלא היחיד שיש שם זה ה HD.
לא נראה לי שזה חשוב, אבל בביוס יש לי הגדרה:
front panel type - ac97/HD audio ושם כתוב לי ac97. אבל מדובר רק על הפנל הקדמי, ובגל זאת גם כשניסיתי לשנות את ההגדרה הזו ל HD זה לא עזר.
בלינק הבא יש screenshot של התוכנה graphedit , אין לי מושג מה אני אמורה להבין ממנה..
http://img179.imageshack.us/img179/3414/67917446fp3.jpg
תודה
לא נראה לי שזה חשוב, אבל בביוס יש לי הגדרה:
front panel type - ac97/HD audio ושם כתוב לי ac97. אבל מדובר רק על הפנל הקדמי, ובגל זאת גם כשניסיתי לשנות את ההגדרה הזו ל HD זה לא עזר.
בלינק הבא יש screenshot של התוכנה graphedit , אין לי מושג מה אני אמורה להבין ממנה..
http://img179.imageshack.us/img179/3414/67917446fp3.jpg
תודה
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לפי הבחור הזה:
http://www.xpmediacentre.com.au/communi ... mi-mb.html
[left]Solved the problem by switching off the spdif and turning on HDMI audio in the volume control settings (duh!).[/left]
http://www.ocworkbench.com/2007/asus/M2 ... o-hdtv.htm
http://www.xpmediacentre.com.au/communi ... mi-mb.html
[left]Solved the problem by switching off the spdif and turning on HDMI audio in the volume control settings (duh!).[/left]
http://www.ocworkbench.com/2007/asus/M2 ... o-hdtv.htm
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
האמת,כבר הגעתי גם לפוסטים האלה.
התמונה של הביוס שונה ממה שלי יש, כנראה שאצלו גרסת הביוס ישנה יותר. האפשרויות שלי יש הן רק מה שאמרתי לעיל.
לגבי " switching off the spdif " - מה הכוונה בזה? ניסיתי לעשות לזה mute אך זה לא שינה כלום. יש משהו אחר שאני צריכה לעשות?
{אני יוצאת מהבית, אשוב בערב ואז אבדוק את התשובות}
תודה רבה!
התמונה של הביוס שונה ממה שלי יש, כנראה שאצלו גרסת הביוס ישנה יותר. האפשרויות שלי יש הן רק מה שאמרתי לעיל.
לגבי " switching off the spdif " - מה הכוונה בזה? ניסיתי לעשות לזה mute אך זה לא שינה כלום. יש משהו אחר שאני צריכה לעשות?
{אני יוצאת מהבית, אשוב בערב ואז אבדוק את התשובות}
תודה רבה!
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
זה בצד ימין ( או שמאל ) איפה שהשעון.
דבל קליק על האייקון של הסאונד:][imgbig]http://www.wpi.edu/Academics/ATC/Collab ... window.gif[/imgbig]אולי את צריכה להגיע למאפיינים ( OPTION PROPERTIES)
ואז לסמן שיראה לך SPDIF ו HDMI

כמובן - תמונות אלו לא מושלמות ולכן תפעילי קצת את הראש אם הם לא ב 100 אחוז מה שאת רואה אצלך.
דבל קליק על האייקון של הסאונד:][imgbig]http://www.wpi.edu/Academics/ATC/Collab ... window.gif[/imgbig]אולי את צריכה להגיע למאפיינים ( OPTION PROPERTIES)
ואז לסמן שיראה לך SPDIF ו HDMI

כמובן - תמונות אלו לא מושלמות ולכן תפעילי קצת את הראש אם הם לא ב 100 אחוז מה שאת רואה אצלך.
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
עד לא מזמן השתמשתי גם אני ביציאת ה HDMI בכרטיס OnBoard הזה בלוח m2a-vm-hdm (עברתי לשימוש בכרטיס מסך חיצוני)
העניין הוא שלא הייתה לי שום בעייה לשמוע דרך ה HDMI בחיבור לטלוויזיה.
לא עשיתי שום דבר מיוחד למעט ההגדרות שיאפשרו את העברת האודיו דרך ה HDMI בביוס
אז נתחיל מהתחתית:
תמונה 1:
צריך לוודא שקיים הכבל שמחבר בין יציאת ה SPDIF שעל הלוח לבין הכרטיס ה HDMI
(אולי בטעות הוא לא חובר)
תמונה 2:
למרות שזה כבר נעשה בכול זאת רק כדי ליישר קו צריך לסמן :
HDMI Support = ON
HDMI Audio = Enable
למרות שזה ,לדעתי ,חסר חשיבות כדאי להחזיר את הגדרות הבאים בביוס לברירת המחדל:
Serround Video = Disabled
HD Audio Device = Enable
עכשיו אפשר לעבור ל XP:
-באמת צריך לבחור ב Control Panel את ה realtec hd (שזה היחיד שיש לך וזה בסדר)
-האם יש לך איזה תוכנה לניהול האודיו שהותקנה אולי ביחד עם הדריברים ?
(בדר"כ מתווסף איזה איקון צבעוני קטן ב Tray Icon או\ו מתווסף איקון ב Control Panel)
-עכשיו שמתי לב לגרף שנוצר לך ב GraphEdit (אולי משם תבוא לנו הישועה) מה שיותר מעניין זה לראות איזה גרף נוצר ברגע שאת בוחרת קובץ אודיו רגיל (קובץ WAV הכי יתאים) אני רוצה לוודא שה AC3Filter הוא לא זה ששולח את האודיו ליציאה האנלוגית
-בתשובה לשאלה קודמת שלך אז ,כמדומני, האודיו לא צריך להישמע ביציאה האנלוגית שלך אם הוא ממותג ליציאת ה HDMI
המטרה זה לירות לכל הכיוונים עד שמשהו יפגע והאודיו יואיל בטובו לעבוד דרך ה HDMI אצלך
העניין הוא שלא הייתה לי שום בעייה לשמוע דרך ה HDMI בחיבור לטלוויזיה.
לא עשיתי שום דבר מיוחד למעט ההגדרות שיאפשרו את העברת האודיו דרך ה HDMI בביוס
אז נתחיל מהתחתית:
תמונה 1:
צריך לוודא שקיים הכבל שמחבר בין יציאת ה SPDIF שעל הלוח לבין הכרטיס ה HDMI
(אולי בטעות הוא לא חובר)
תמונה 2:
למרות שזה כבר נעשה בכול זאת רק כדי ליישר קו צריך לסמן :
HDMI Support = ON
HDMI Audio = Enable
למרות שזה ,לדעתי ,חסר חשיבות כדאי להחזיר את הגדרות הבאים בביוס לברירת המחדל:
Serround Video = Disabled
HD Audio Device = Enable
עכשיו אפשר לעבור ל XP:
-באמת צריך לבחור ב Control Panel את ה realtec hd (שזה היחיד שיש לך וזה בסדר)
-האם יש לך איזה תוכנה לניהול האודיו שהותקנה אולי ביחד עם הדריברים ?
(בדר"כ מתווסף איזה איקון צבעוני קטן ב Tray Icon או\ו מתווסף איקון ב Control Panel)
-עכשיו שמתי לב לגרף שנוצר לך ב GraphEdit (אולי משם תבוא לנו הישועה) מה שיותר מעניין זה לראות איזה גרף נוצר ברגע שאת בוחרת קובץ אודיו רגיל (קובץ WAV הכי יתאים) אני רוצה לוודא שה AC3Filter הוא לא זה ששולח את האודיו ליציאה האנלוגית
-בתשובה לשאלה קודמת שלך אז ,כמדומני, האודיו לא צריך להישמע ביציאה האנלוגית שלך אם הוא ממותג ליציאת ה HDMI
המטרה זה לירות לכל הכיוונים עד שמשהו יפגע והאודיו יואיל בטובו לעבוד דרך ה HDMI אצלך
טוב, ראשית, יצאתי קצת מפגרת כי מסתבר שהיה מסך נוסף בביוס עם הכדרות HD שפספסתי. אחרי שגם הוא טופל ועשיתי אתחול , ווינדווס התקין עוד דרייבר של HD וזה עדיין לא עובד.. 
אבל זה מצב הדברים החדש: (ומזל שיש את התיקייה של ווידווס בשביל קבצי wav
)
ניתן לצרך רק 3 תמונות , אז ההמשך בפוסט נוסף
אבל זה מצב הדברים החדש: (ומזל שיש את התיקייה של ווידווס בשביל קבצי wav
ניתן לצרך רק 3 תמונות , אז ההמשך בפוסט נוסף