חיבור באמצעות USB ל - DAC
שלום,
אני מקווה שהשאלה בפורום המתאים - לאחרונה אני נתקל בנגנים עם DAC עצמאי הניתן לחיבור למקורות חיצוניים נוספים באמצעות חיבור USB או במכשירי - DAC בלבד אשר מצויידים בכניסת USB. אני לא מתמצא הרבה במחשבים ולכן אני רוצה לברר את העניין : המחשב שלי מצוייד בכרטיס REALTEK HD AUDIO בעל יציאה דיגיטלית מסוג S/PDIF , ומאחר ואני לא מוצא חיבור USB כחלק מההגדרות שלו אני מניח שחיבורים אלו מקושרים למחשב ולאו דווקא לכרטיס הקול שלו.
ברצוני לדעת :
1. האם מידע קולי המגיע מיציאת USB במחשב עובר דרך כרטיס הקול או ישירות דרך מערכת ההפעלה ?
2. באיזה שיטת קידוד הקובץ מועבר? למשל אם הקומפקט בעל ה- DAC אינו מפענח קבצי MP3, האם המידע היוצא מה - USB ל - DAC עבר המרה כלשהיא המאפשרת ל DAC כן לפענח ולהשמיע אותו כקובץ בפורמט סאונד " רגיל " ( לא דחוס , כמו CD ) ?
3. במידה ואני צופה בסרט DVD במחשב ומעוניין להאזין לפס הקול דרך ה- DAC החיצוני ( יש לי רק מערכת דו ערוצית ), האם צפויה להיות בעיה כי קידוד סאונד ב - DVD שונה מקבצי אודיו " רגילים " ?
תודה!
אני מקווה שהשאלה בפורום המתאים - לאחרונה אני נתקל בנגנים עם DAC עצמאי הניתן לחיבור למקורות חיצוניים נוספים באמצעות חיבור USB או במכשירי - DAC בלבד אשר מצויידים בכניסת USB. אני לא מתמצא הרבה במחשבים ולכן אני רוצה לברר את העניין : המחשב שלי מצוייד בכרטיס REALTEK HD AUDIO בעל יציאה דיגיטלית מסוג S/PDIF , ומאחר ואני לא מוצא חיבור USB כחלק מההגדרות שלו אני מניח שחיבורים אלו מקושרים למחשב ולאו דווקא לכרטיס הקול שלו.
ברצוני לדעת :
1. האם מידע קולי המגיע מיציאת USB במחשב עובר דרך כרטיס הקול או ישירות דרך מערכת ההפעלה ?
2. באיזה שיטת קידוד הקובץ מועבר? למשל אם הקומפקט בעל ה- DAC אינו מפענח קבצי MP3, האם המידע היוצא מה - USB ל - DAC עבר המרה כלשהיא המאפשרת ל DAC כן לפענח ולהשמיע אותו כקובץ בפורמט סאונד " רגיל " ( לא דחוס , כמו CD ) ?
3. במידה ואני צופה בסרט DVD במחשב ומעוניין להאזין לפס הקול דרך ה- DAC החיצוני ( יש לי רק מערכת דו ערוצית ), האם צפויה להיות בעיה כי קידוד סאונד ב - DVD שונה מקבצי אודיו " רגילים " ?
תודה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם אני לא טועה כאשר אתה מחבר DAC חיצוני USB הדרייבר שלו מעביר את הסאונד ממערכת ההפעלה כDATA לDAC , והוא מקבל , זרם סינכרוני של דאטה , ואז אן שהוא משתמש בקצב כשעון לתזמון הDAC הפנימי , או שיש כמה מניפולציות לגבי הקלוק . יש DAC שמשתמשים בזרם אסינכרוני, שזה אומר שהוא בודק את הדאטה שנשלחה כנגד מערכת ההפעלה
אאל"ט הDAC מקבל קבצי WAV בלבד , ולכן נגן כמו FOOBAR עושה המרה אוטומטית לPCM אודיו שזה קבצי WAV
לגבי השאר , אי הידיעה שלי , גבוהה מידי מכדי שאומר משהו
אאל"ט הDAC מקבל קבצי WAV בלבד , ולכן נגן כמו FOOBAR עושה המרה אוטומטית לPCM אודיו שזה קבצי WAV
לגבי השאר , אי הידיעה שלי , גבוהה מידי מכדי שאומר משהו
תודה למשיבים,
קראתי בפורום השכן תשובה ממנה משתמע שמכיוון שפענוח ה - DATA לאודיו מתבצע ברכיב ה - USB , שמשמש הן להעברת המידע והן לפיענוח הדיגיטלי לאנלוגי, לא אמור להיות ג'יטר, וזאת בדומה למתרחש בכרטיס קול במחשב. מה הסיבה לכך ? במה המצב שונה מהמתרחש בנגן CD רגיל או חיבור DAC לטרנספורט?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
TRENDS AUDIO USB DAC
בקרוב סקירה על ה-DAC - USB של TRENDSAUDIO....[/quote]....
מתי צפוייה הסריקה?
הייתי מעונין בהשוואה בין ה TRENDS וכרטיס קול איכותי, למשל M-AUDIO 192
תודה,
דני
מתי צפוייה הסריקה?
תודה,
דני
למיטב ידיעתי ה-DAC הוא לא החלק החזק ב-Trends. הוא מיועד להיות Transport מה-PC דרך USB ולהתחבר ל-DAC איכותי. כדי להשתמש בו כ-DAC צריך להתחבר ליציאת האזניות.הייתי מעונין בהשוואה בין ה TRENDS וכרטיס קול איכותי, למשל M-AUDIO 192...
לא מדויק - ה TRENDS הוא משווק גם ככרטיס קול חיצוני. בכל מקרה, הייתי מעונין לדעת איך הוא נשמע גם דיגיטלי וגם אנלוגי מול כרטיס קןל איכותי..bitfield כתב:למיטב ידיעתי ה-DAC הוא לא החלק החזק ב-Trends. הוא מיועד להיות Transport מה-PC דרך USB ולהתחבר ל-DAC איכותי. כדי להשתמש בו כ-DAC צריך להתחבר ליציאת האזניות.הייתי מעונין בהשוואה בין ה TRENDS וכרטיס קול איכותי, למשל M-AUDIO 192......
דני
הוא גם משווק כמגבר אזניות - וגם זה לא החלק החזק שלו. ההגדרה שלו ככרטיס קול חצוני נכונה - אמרתי רק שה-DAC הוא החוליה החלשה, והיציאה האנלוגית שלו היא יציאת אזניות.לא מדויק - ה TRENDS הוא משווק גם ככרטיס קול חיצוני. בכל מקרה, הייתי מעונין לדעת איך הוא נשמע גם דיגיטלי וגם אנלוגי מול כרטיס קןל איכותי.....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: TRENDS AUDIO USB DAC
....firedog כתב:בקרוב סקירה על ה-DAC - USB של TRENDSAUDIO.......
מתי צפוייה הסריקה?
תודה,
דני[/quote]
המוצר כבר נמצא אי אילו שבועות אצל מישהו לביקורת, שבדיוק התחיל עבודה חדשה והוא דיי עמוס.
מעט סבלנות.