חיבור באמצעות USB ל - DAC

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני מקווה שהשאלה בפורום המתאים - לאחרונה אני נתקל בנגנים עם DAC עצמאי הניתן לחיבור למקורות חיצוניים נוספים באמצעות חיבור USB או במכשירי - DAC בלבד אשר מצויידים בכניסת USB. אני לא מתמצא הרבה במחשבים ולכן אני רוצה לברר את העניין : המחשב שלי מצוייד בכרטיס REALTEK HD AUDIO בעל יציאה דיגיטלית מסוג S/PDIF , ומאחר ואני לא מוצא חיבור USB כחלק מההגדרות שלו אני מניח שחיבורים אלו מקושרים למחשב ולאו דווקא לכרטיס הקול שלו.
ברצוני לדעת :
1. האם מידע קולי המגיע מיציאת USB במחשב עובר דרך כרטיס הקול או ישירות דרך מערכת ההפעלה ?
2. באיזה שיטת קידוד הקובץ מועבר? למשל אם הקומפקט בעל ה- DAC אינו מפענח קבצי MP3, האם המידע היוצא מה - USB ל - DAC עבר המרה כלשהיא המאפשרת ל DAC כן לפענח ולהשמיע אותו כקובץ בפורמט סאונד " רגיל " ( לא דחוס , כמו CD ) ?
3. במידה ואני צופה בסרט DVD במחשב ומעוניין להאזין לפס הקול דרך ה- DAC החיצוני ( יש לי רק מערכת דו ערוצית ), האם צפויה להיות בעיה כי קידוד סאונד ב - DVD שונה מקבצי אודיו " רגילים " ?
תודה!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. לא.
2. המידע עובר דיגיטלית ולא ממש משנה לך איך הוא עובר, כל עוד לא נעשה קימפרוס LOSSY מחדש (מה שאין ממש צורך כי קצת הנתונים מספיק בהחלט להעברת PCM ללא דחיסה).
3. לא.

בקרוב סקירה על ה-DAC - USB של TRENDSAUDIO....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

אם אני לא טועה כאשר אתה מחבר DAC חיצוני USB הדרייבר שלו מעביר את הסאונד ממערכת ההפעלה כDATA לDAC , והוא מקבל , זרם סינכרוני של דאטה , ואז אן שהוא משתמש בקצב כשעון לתזמון הDAC הפנימי , או שיש כמה מניפולציות לגבי הקלוק . יש DAC שמשתמשים בזרם אסינכרוני, שזה אומר שהוא בודק את הדאטה שנשלחה כנגד מערכת ההפעלה

אאל"ט הDAC מקבל קבצי WAV בלבד , ולכן נגן כמו FOOBAR עושה המרה אוטומטית לPCM אודיו שזה קבצי WAV

לגבי השאר , אי הידיעה שלי , גבוהה מידי מכדי שאומר משהו

ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
קיבל תודות: 15 פעמים

תודה למשיבים,

שליחה #4 

קראתי בפורום השכן תשובה ממנה משתמע שמכיוון שפענוח ה - DATA לאודיו מתבצע ברכיב ה - USB , שמשמש הן להעברת המידע והן לפיענוח הדיגיטלי לאנלוגי, לא אמור להיות ג'יטר, וזאת בדומה למתרחש בכרטיס קול במחשב. מה הסיבה לכך ? במה המצב שונה מהמתרחש בנגן CD רגיל או חיבור DAC לטרנספורט?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

BUFFERING....
About.me

firedog
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

TRENDS AUDIO USB DAC

שליחה #6 

בקרוב סקירה על ה-DAC - USB של TRENDSAUDIO....[/quote]....

מתי צפוייה הסריקה?

הייתי מעונין בהשוואה בין ה TRENDS וכרטיס קול איכותי, למשל M-AUDIO 192

תודה,
דני

liran1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
שם מלא: לירן
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

היה דיון לפני מספר חודשים בנושא, שבעקבותיו הסקתי שחיבור FireWire עדיף על USB ועל S/PDIF גם. יש שם גם הסברים למה, אתה יכול לחפש אם אתה מעוניין.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

...
למיטב ידיעתי ה-DAC הוא לא החלק החזק ב-Trends. הוא מיועד להיות Transport מה-PC דרך USB ולהתחבר ל-DAC איכותי. כדי להשתמש בו כ-DAC צריך להתחבר ליציאת האזניות.

firedog
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

bitfield כתב:
...
למיטב ידיעתי ה-DAC הוא לא החלק החזק ב-Trends. הוא מיועד להיות Transport מה-PC דרך USB ולהתחבר ל-DAC איכותי. כדי להשתמש בו כ-DAC צריך להתחבר ליציאת האזניות.
...
לא מדויק - ה TRENDS הוא משווק גם ככרטיס קול חיצוני. בכל מקרה, הייתי מעונין לדעת איך הוא נשמע גם דיגיטלי וגם אנלוגי מול כרטיס קןל איכותי..

דני

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

לא מדויק - ה TRENDS הוא משווק גם ככרטיס קול חיצוני. בכל מקרה, הייתי מעונין לדעת איך הוא נשמע גם דיגיטלי וגם אנלוגי מול כרטיס קןל איכותי..
...
הוא גם משווק כמגבר אזניות - וגם זה לא החלק החזק שלו. ההגדרה שלו ככרטיס קול חצוני נכונה - אמרתי רק שה-DAC הוא החוליה החלשה, והיציאה האנלוגית שלו היא יציאת אזניות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

Re: TRENDS AUDIO USB DAC

שליחה #11 

firedog כתב:בקרוב סקירה על ה-DAC - USB של TRENDSAUDIO....
...
....

מתי צפוייה הסריקה?

תודה,
דני[/quote]

המוצר כבר נמצא אי אילו שבועות אצל מישהו לביקורת, שבדיוק התחיל עבודה חדשה והוא דיי עמוס.
מעט סבלנות.
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”