חיבור רכיבים בקרוס
האם ניתן לחבר כמה נגדים ביחד בכדי לקבל ערך של נגד מסיים ואם כן אז כמה ניתן לחבר למשל אני צריך נגד של 47 ומוצא לי לחבר 20+20+7
השאלה גם לגבי קבלים למשל צריך 3.4 ומוצע 3.3+0.1
ברור לי שניתן רק עד כמה מושפע איכות הצליל?
השאלה גם לגבי קבלים למשל צריך 3.4 ומוצע 3.3+0.1
ברור לי שניתן רק עד כמה מושפע איכות הצליל?
קבלים בטור - מקובל לחלוטין ואין דגרדציה בצליל.
קבלים רק פוליפרופילן. לא ראיתי בקרוסים תעשיתיים קבלים מחוברים בטור ובמקביל, ע"מ להגיע לערך רצוי. אבל לא נראה שצריכה להיות בעיה.
קבלים רק פוליפרופילן. לא ראיתי בקרוסים תעשיתיים קבלים מחוברים בטור ובמקביל, ע"מ להגיע לערך רצוי. אבל לא נראה שצריכה להיות בעיה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
קודם כל לגבי הנגדים, אם זו היתה שאלה אז התשובה היא כן בדיוק כך, תחבר כמה שאתה רוצה כדי להגיע לערך מדויק.
בקשר לקבלים:
א. בכדי לענות על השאלה שלך, אז צריך לחבר במקביל כדי שהקיבול יתחבר לא בטור.
ב. האיכות יכולה להפגם, זה תלוי באיכות הרכיבים.
בדרל כלל בקרוס מסחרי לא מחברים רכיבים כדי להגיע לערך מסוים כי כמעט תמיד יותר זול לקנות רכיב בודד.
בקשר לקבלים:
א. בכדי לענות על השאלה שלך, אז צריך לחבר במקביל כדי שהקיבול יתחבר לא בטור.
ב. האיכות יכולה להפגם, זה תלוי באיכות הרכיבים.
בדרל כלל בקרוס מסחרי לא מחברים רכיבים כדי להגיע לערך מסוים כי כמעט תמיד יותר זול לקנות רכיב בודד.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מאוד פשוט.
נגדים הם ללא קוטביות אפשר לחבר אותם בטור ועל ידי כך להגיע להתנגדות הרצויה.
או לחברם במקביל אם צריכים להגיע להספק גבוה יותר אבל צריך לקחת בחשבון שבחיבור במקביל מקטין את התנגדות בהתאמה.
קבלים אלקרוליטים הם בעלי קוטביות ואפשר לחבר אותם בטור (פלוס למינוס) על מנת לקבל עמידות גבוהה למתחים גבוהים יותר בהתאמה.
או לחברם במקביל על מנת להגיע לקיבול הרצוי, חשוב לדעת שהקבל בעל מתח העבודה הנמוך ביותר קובע את המתח המקסימלי.
נגדים הם ללא קוטביות אפשר לחבר אותם בטור ועל ידי כך להגיע להתנגדות הרצויה.
או לחברם במקביל אם צריכים להגיע להספק גבוה יותר אבל צריך לקחת בחשבון שבחיבור במקביל מקטין את התנגדות בהתאמה.
קבלים אלקרוליטים הם בעלי קוטביות ואפשר לחבר אותם בטור (פלוס למינוס) על מנת לקבל עמידות גבוהה למתחים גבוהים יותר בהתאמה.
או לחברם במקביל על מנת להגיע לקיבול הרצוי, חשוב לדעת שהקבל בעל מתח העבודה הנמוך ביותר קובע את המתח המקסימלי.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
אין שום בעיה לחבר (במקביל כדי להגיע לערך שנקבת), למען הדיוק איכות לא נפגעת ואפילו משתפרת באופן מזערי.
מעבר לזאת אני חייב לציין שהדיוק שאתה מקוה לקבל, אינו דבר נפוץ. בדרך כלל נהוג לעגל ערכים כאלה, פשוט משום שדיוק רכיבים כמו קבלים אינה גבוהה (10% זה נחשב סביר) אז אתה יכול לפשט את העניינים ופשוט לשים 3.3 וזהו. תסמלץ את המסנן ותראה שאין הרבה הבדל. השמיעה היא לוגרתמית (במקרה הטוב) והבדלים של 3% לא משפיעים הרבה.
אם אתה באמת מעונין בדיוק המדובר, אז תמדוד את הערכים בפועל כדי להיות בטוח שמה שאתה חושב שהוא 3.3, הוא באמת 3.3, הרכיב של 0.1 יהיה מדויק מספיק ואין צורך למדוד.
מעבר לזאת אני חייב לציין שהדיוק שאתה מקוה לקבל, אינו דבר נפוץ. בדרך כלל נהוג לעגל ערכים כאלה, פשוט משום שדיוק רכיבים כמו קבלים אינה גבוהה (10% זה נחשב סביר) אז אתה יכול לפשט את העניינים ופשוט לשים 3.3 וזהו. תסמלץ את המסנן ותראה שאין הרבה הבדל. השמיעה היא לוגרתמית (במקרה הטוב) והבדלים של 3% לא משפיעים הרבה.
אם אתה באמת מעונין בדיוק המדובר, אז תמדוד את הערכים בפועל כדי להיות בטוח שמה שאתה חושב שהוא 3.3, הוא באמת 3.3, הרכיב של 0.1 יהיה מדויק מספיק ואין צורך למדוד.
אהלן יונתן,
אין כל בעיה לחבר את הקבלים במקביל על מנת לקבל את הערך המתאים.
התייעצתי עם מהנדס גם כן לפני שבצעתי זאת ,כאשר הייתי צריך להגיע להתנגדות מסויימת של הנגדים בקרוס של הרמקולים שלי.
ע"פ הערך שבחרת,אני מבין שהחלטת ללכת על הגירסה הסינית של הקרוס?
לגבי ה ClarityCap ,יופי של קבל למחירו (למרות שלא השוותי אותו למשהו אחר...). גם אני השתמשתי בהם בגירסה הגבוהה ביותר שלהם-ה 630V .
תציץ בלינק הבא,אוליי זה יעזור לך לקבל איזו אינדיקציה מסויימת :
http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html
נ.ב:תעדכן מה קורה עם הפרויקט...
אין כל בעיה לחבר את הקבלים במקביל על מנת לקבל את הערך המתאים.
התייעצתי עם מהנדס גם כן לפני שבצעתי זאת ,כאשר הייתי צריך להגיע להתנגדות מסויימת של הנגדים בקרוס של הרמקולים שלי.
ע"פ הערך שבחרת,אני מבין שהחלטת ללכת על הגירסה הסינית של הקרוס?
לגבי ה ClarityCap ,יופי של קבל למחירו (למרות שלא השוותי אותו למשהו אחר...). גם אני השתמשתי בהם בגירסה הגבוהה ביותר שלהם-ה 630V .
תציץ בלינק הבא,אוליי זה יעזור לך לקבל איזו אינדיקציה מסויימת :
http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html
נ.ב:תעדכן מה קורה עם הפרויקט...
! Ride with the wind of change
טוב לדעת...InbarHovav כתב: חשוב לדעת שהקבל בעל מתח העבודה הנמוך ביותר קובע את המתח המקסימלי....
אז כנראה שזאת הסיבה באמת לכך ,שרבים ממליצים להשתמש בקבל איכותי יותר לזה שהוא בעל הערך הנמוך יותר ,בחיבור במקביל !
נערך לאחרונה על ידי aviv007 ב 20/01/2008 10:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
הערה בנוסף למה שנכתב כאן: אם אתה מחבר 3.3 במקביל ל-0.1, אז תשקיע יותר דוקא בקבל 0.1, שכן הוא ישפיע יותר על התנהגות הזוג בתדר גבוה. את ה-3.3 קח פוליפרופילן או פוליאסטר שהוא זול יותר. בנוסף שים לב למתח - מינימום 63V לשניהם, ורצוי אפילו גבוה יותר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יונתן,
שרשור חובה שעלייך לקרוא ,לפני שאתה בוחר באיזו גרסה של קרוס להשתמש:
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... genumber=1
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... genumber=1
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אביבaviv007 כתב:יונתן,
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... genumber=1...
קראתי חלק מהשרשור הארוך
לפני ששלחת לי את השרשור המעניין התלבטתי בין הגרסה הסינית + NOTCH FILTER לבין גרסה 3 של TROELS.
בסוף בחרתי את הגרסה הסינית + NOTCH FILTER מכיוון שגם TROELS מספר שישנם כאלה שאהבו.
עכשיו ערערת את החלטתתי. אסיים לקרוא את השרשור