הספקיות מגבילות את מהירות ההורדה בתוכנות שיתוף קבצים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46403
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
בשיחת האודיו המצורפת, הנציג שירות בפירוש אומר שבאינטרנט זהב קיימת הגבלת מהירות.
אני מנוי באינטרנט זהב ושמח לבשר כי הנאמר איננו נכון (לפחות לגבי החשבון שלי
).
אני מנוי באינטרנט זהב ושמח לבשר כי הנאמר איננו נכון (לפחות לגבי החשבון שלי
השאלה על איזה פורטים הם מאזינים הם מדברים שם על ביטורנט ו eMule ול על usenet
את השקרים שחטפתי אישית מ013 תיעדתי פה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 08&start=0
וזה היה HTTP , רק בפורטים לא קונבנציונאליים.
וזה היה HTTP , רק בפורטים לא קונבנציונאליים.
משה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אחרי ש 012 ה*%$#@ חסמו אותי, תוך כדי מסכת שקרים רקובים, עברתי לבזק בינלאומי.
סתם, כי בא לי להוריד.
סתם, כי בא לי להוריד.
אתה מבין את האבסורד בזה,reuven_br כתב:הנושא ידוע, היה ניסיון לחייב בכסף מעבר לגודל מקסימלי של תעבורה, רק שזה לא צלח...
הרי כך אותי לדוגמה, אני משלם עבור 5Mbps הורדה אז מן הסתאם אני מצפה שהספק יניח שאני הולך להוריד 7 ימים בשבוע 24 שעות כל יום בקצב המקסימלי, הרי אני משלם בדיוק על הקצב הזה והם באים ואומרים לא ! לא ניתן לך אלא נגביל לך את המהירות.
הקטע גם שזה לא פשוט להוכיח שהבעייה היא אצל הספק (ראה מה moco כתב)
כאלה דברים מרתיחים אותי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ניתן לכוון איזה פורטים שרוצים. סביר להניח שהם מנטרים את כל הפורטים.osherov כתב:השאלה על איזה פורטים הם מאזינים הם מדברים שם על ביטורנט ו eMule ול על usenet...
מה זה מנטרים על כל הפורטים,ziv_r כתב:ניתן לכוון איזה פורטים שרוצים. סביר להניח שהם מנטרים את כל הפורטים.osherov כתב:השאלה על איזה פורטים הם מאזינים הם מדברים שם על ביטורנט ו eMule ול על usenet......
במידה ואתה מעביר נתונים בחיבור מוצפן (SSL) אין להם שום דרך לדעת מה התוכן שעובר.
הדבר היחיד שהם כן יכולים לעשות זה לדעת זה מי המקור אליו אתה מחובר (בלי קשר לפורט) ואז לזהות שזה נניח שרת של GIGANEWS ואז להגביל את רוחב הפס
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לפי מה שקרה אצלי, אני מסיק שהם לא מתנכלים לפורטים ספציפיים (blacklist) , אלא מתעדפים כלפי מעלה פורטים קונבנציונאליים מסוימים של האפליקציות העיקריות ברשת (whitelist) כגון 80, 8080, 22 . כל הפורטים שלא ברשימה המועדפת יסבלו מאיטיות בשעות הלחץ. הפורטים שהיו בעייתיים אצלי היו 7979 ו8888, סתם מספרים "אקראיים" לצורך העיניין.ziv_r כתב:ניתן לכוון איזה פורטים שרוצים. סביר להניח שהם מנטרים את כל הפורטים.osherov כתב:השאלה על איזה פורטים הם מאזינים הם מדברים שם על ביטורנט ו eMule ול על usenet......
משה
אני במקומם מה שהייתי עושה זה לא לנטר פורטים אלא פשוט לבדוק את קצב ההורדה לחיבור (tcp, udp, ftp וכו) ובמידה והוא גבוה לתקופה ארוכה מידי או בשעות השיא אז פשוט להפחית אותו. ככה אין שום צורך לחפש איזה תוכנה משתמשת באיזה פורט או את כתובת שרתי ה usenet לדוגמה. כמובן שחיבורים דרך הפורטים הנפוצים הם לא נוגעיםלפי מה שקרה אצלי, אני מסיק שהם לא מתנכלים לפורטים ספציפיים (blacklist) , אלא מתעדפים כלפי מעלה פורטים קונבנציונאליים מסוימים של האפליקציות העיקריות ברשת (whitelist) כגון 80, 8080, 22 . כל הפורטים שלא ברשימה המועדפת יסבלו מאיטיות בשעות הלחץ. הפורטים שהיו בעייתיים אצלי היו 7979 ו8888, סתם מספרים "אקראיים" לצורך העיניין....
מה שהסביר לי אותו בכיר טכני בברק ושנשמע לי סביר, זה שלא מדובר בקינפוגים שהם שולטים בהם ישירות, אלא בקינפוגים בשרתים של השותפים העסקיים שלהם שאליהם הם מתחברים.
כלומר הבעיה המעשית היא על איזה הסכמים הם חתומים, ומה הם מוכרים לציבור הישראלי על סמך הסכמים אלה.
הם היו יכולים מצידי לתת איזה רמות שירות שהם רוצים, ולצמצמם שירות על סמך פורטים, על סמך שימוש בפועל או מה שבראש שלהם. הכל לגיטימי וסביר כל עוד הם מכריזים על כך מראש והלקוח יודע על מה הוא משלם ומה המשמעויות. הכעס הוא על כך שהם לא עושים זאת ופשוט משקרים (כחברה, לא יודע אם מישהו משקר אישית ללקוחות).
הבעיה נעוצה בזה שהגדרות החבילות שלהם נבדלות ברוחב פס מקסימלי ולא בנתון שרלוונטי לצרכן. רוחב פס מקסימלי זה מספר אחד שקל לאנשים להיתפס אליו אך לא מבטא רמת שירות אמיתית, כפי שמתברר, כמו שמגדירים
בSLA) Service Level Agreement) מפורט. הבעיה עם תפירת SLAים שיתאימו לצרכנים שונים זה שרוב הצרכנים לא יבינו בכלל על מה העיניין.
כלומר הבעיה המעשית היא על איזה הסכמים הם חתומים, ומה הם מוכרים לציבור הישראלי על סמך הסכמים אלה.
הם היו יכולים מצידי לתת איזה רמות שירות שהם רוצים, ולצמצמם שירות על סמך פורטים, על סמך שימוש בפועל או מה שבראש שלהם. הכל לגיטימי וסביר כל עוד הם מכריזים על כך מראש והלקוח יודע על מה הוא משלם ומה המשמעויות. הכעס הוא על כך שהם לא עושים זאת ופשוט משקרים (כחברה, לא יודע אם מישהו משקר אישית ללקוחות).
הבעיה נעוצה בזה שהגדרות החבילות שלהם נבדלות ברוחב פס מקסימלי ולא בנתון שרלוונטי לצרכן. רוחב פס מקסימלי זה מספר אחד שקל לאנשים להיתפס אליו אך לא מבטא רמת שירות אמיתית, כפי שמתברר, כמו שמגדירים
בSLA) Service Level Agreement) מפורט. הבעיה עם תפירת SLAים שיתאימו לצרכנים שונים זה שרוב הצרכנים לא יבינו בכלל על מה העיניין.
משה
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
ל moco וכולם,
איך שלא נהפוך בדבר ולא משנה מאיזה סיבות ספקי השרות כולם מגבילים משתמשים ברוחב פס בצורה זו או אחרת בין אם שבמוצהר בצורה אקטיבית או על ידי הקצאת רוחב פס קטן יותר למשתמשים ביתיים.
אני מחובר בשנתיים האחרונות לבזק בינלאומי ומשלם כ 50 ש"ח לחודש על 2.5M
אחרי שהוגדרתי על ידי נטויז'ן כלקוח "כבד" שמוריד מעל 5GB בחודש והוצע לי לעבור לחבילה של 1.5M עסקי במחיר של 149 ש"ח לחודש.
איך שלא נהפוך בדבר ולא משנה מאיזה סיבות ספקי השרות כולם מגבילים משתמשים ברוחב פס בצורה זו או אחרת בין אם שבמוצהר בצורה אקטיבית או על ידי הקצאת רוחב פס קטן יותר למשתמשים ביתיים.
אני מחובר בשנתיים האחרונות לבזק בינלאומי ומשלם כ 50 ש"ח לחודש על 2.5M
אחרי שהוגדרתי על ידי נטויז'ן כלקוח "כבד" שמוריד מעל 5GB בחודש והוצע לי לעבור לחבילה של 1.5M עסקי במחיר של 149 ש"ח לחודש.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
arotman כתב: אחרי שהוגדרתי על ידי נטויז'ן כלקוח "כבד" שמוריד מעל 5GB בחודש והוצע לי לעבור לחבילה של 1.5M עסקי במחיר של 149 ש"ח לחודש....
איזה עצוב שאנשים באמת נופלים לשחיטה הזו של הנבלים האלה.
זה גנבה לאור יום!! בגלל זה הם שרופים בשבילי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
osherov
בבזק בינלאומי קורה לי לעיתים(בממוצע פעם בשבוע) שהקצב בUSENET יורד ל 220KB במקוםKB 320 בממוצע.
בנטויז'ן לדוגמה הקצב היה יורד להרבה פחות מ220KB בשעות העומס.
זו בדיוק הסיבה שאני מחובר לבזק בינלאומי.
בבזק בינלאומי קורה לי לעיתים(בממוצע פעם בשבוע) שהקצב בUSENET יורד ל 220KB במקוםKB 320 בממוצע.
בנטויז'ן לדוגמה הקצב היה יורד להרבה פחות מ220KB בשעות העומס.
זו בדיוק הסיבה שאני מחובר לבזק בינלאומי.
אחרי שהוגדרתי על ידי נטויז'ן כלקוח "כבד" שמוריד מעל 5GB בחודש והוצע לי לעבור לחבילה של 1.5M עסקי במחיר של 149 ש"ח...
טוב שלא הציעו לך להיות לקוח עיסקי מאוד בחבילה של מודם dialup במהירות של 56K
זיו, האם אתה במקרה מחובר דרך תשתית כבלים ועובד ללא חייגן?ziv_r כתב:בשיחת האודיו המצורפת, הנציג שירות בפירוש אומר שבאינטרנט זהב קיימת הגבלת מהירות.
אני מנוי באינטרנט זהב ושמח לבשר כי הנאמר איננו נכון (לפחות לגבי החשבון שלי).
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag