פתרון לכל "מרומי" WINTV-PVR 150 והשלט של SMK

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
HananYariv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
אחרי שגם אני קניתי את ה MCE KIT של WINTV-150 PVR ורק אז למדתי שאפשר לעבוד עם השלט המזופת הזה רק דרך VISTA ולא דרך הMCE2005 ואחרי שגם אני חפרתי בכל העולם ואשתו למצוא פתרון לעניין כולל מיילים לSMK יפן כולל hauppauge כולל הורדה של אינספור דריברים ואינספור הודעות פורומים בכל מקום- ואחרי שגם אני הצלחתי בסופו של דבר להתקין את הדריבר בדרך לא דרך כפי מוסבר פה כבר בפורום (ההודעה קיימת והפרוצדורה תכלס לא ממש מסובכת רק מסובך קצת להבין אותה - אני לא אכנס לזה בדיון הזה כי המידע הזה כבר קיים באחד השירשורים אני רק אגע קלות כדי לנסות להבהיר את העניין)

הצלחתי למצוא דרך שאני מאוד מאוד מרוצה ממנה שהכל עובד כמו שצריך - יש לי ממיר של HOT דרך אגב - ואני משתמש בו כדי לשלוט במחשב + בממיר + בתוכנה שאני משתמש בה עכשיו ואני מאוד מרוצה שזה SAGETV - כל אחד יכול לבחור במה להשתמש יש מבחר של עוד 2-3 תוכנות מפותחות (בתוך אחד שמחזיק 4 מחשבי HTPC ב2 בתים (עברתי דירה :)) - בניהם MCE2005 - SAGETV - MEEDIOS - MEDIAPORTAL) אני יכול להגיד שלצרכים שלי כרגע SAGETV עושה את העבודה הכי טוב (שזה כרגע PVR)

קיצר - לעינינים - מה לעשות כדי שגם את\ה תוכלו לצאת בהרגשה טיפה יותר טובה מכל העסק המסריח הזה. :D

דבר ראשון ולפני הכל אני מבהיר כמה נקודות.
1)אין דרך לעבוד עם השלט "השחור" כפי שקוראים לו פה שזה שלט של SMK שזה בתכלססססס שלט של PHILIPS (תסתכלו מאחורה רשום RC6) במערכת הפעלה אחרת חוץ מוויסטה - ומבחינתי זאת לא אופציה :)
אז זה אומר שאפשר לקחת את השלט להוציא לו את הבטריות ולשים בצד - אל תדאגו אתם לא תגעגעו אליו.. אנ מבטיח!

2)תחברו את הIR SENSOR יענו את הקופסאה השחורה לUSB ותתקינו את זה בדרך המגעילה כפי שמסביר פה דניאל באחד השרשורים - את הקבצים שצריך (IrBus.sys וה IrBus.inf אתם צריכים להוסיף חומרה באופן ידני למצוא את הInfared Reciver ואז לעשות HAVE DISK ולהפנות אותו לקבצים האלה)

אם אין לכם עדיין את הקבצים אפשר למצוא בתוך החבילה התקנה החדשה של hauppauge- יש שם הרבה שטויות כולל הWINTV2000 המחורבן שלהם אבל יש שם בתקית DRIVERS גם את מה שאנחנו צריכים http://hauppauge.lightpath.net/software ... cd_31g.zip) - ברגע שזה מותקן (אתם תראו את הEHOME בתוך הדייווסים של הUSB וכל השיט הזה) אפשר להמשיך !

עכשיו - מה שהולך לקרות פה זה דבר כזה - את\ה הולכים להוריד תוכנה בשם HIP (אני מניח שיש פה לא מעט ששמעו עליה אבל נמנעו מלהתקין כי שמעו שהיא מסובכת - לא לדאוג זה לא נכון) http://www.byremote.com.au/
שימו לב שמתי שאתם לוחצים על כפתורים בשלט של הHOT שלכם גם הSENSOR נדלק (שימו לב שיש כפתורים שהוא לא מזהה - תתחילו לעבור עליהם - כולל מעברים בין ה TV\HOT\VCR !! כל אחד מיצג קוד אחר שם)

קיצר - לא להסתבך יותר מידי - אפשר להגדיר שם אלף דברים ואלף דייוויסים - לא צריך!! במסך הראשי יש לכם אפציה להוסיף תוכנות - תחפשו את התוכנה שאתם עובדים איתה (במקרה שלי זה SAGETV אז פשוט תכוונו אותה לתקיה של זה ולקובץ הפעלה STAGETV.EXE) - זה לא ממש משנה זה יכול להיות כל תוכנה - אצלי גם מוגדר ה EXPLORER.EXE כדי שאני יוכל לשלוט בWINDOWS !~!))

ברגע שיש לכם את התוכנה שאליה אתם רוצים "לשלוח" את הלחיצה (דרך השלט כמובן :) )למטה יש לכם כפתור של ADD VELUE תלחצו על הלחצן בשלט שאתם רוצים להגדיר את האופציה (לדוגמאה להגביר את הווליום אז תלחצו על הכפתור של השלט לזה) הוא אומר להגיד להם CONFIRM CODE - תלחצו עוד פעם ואז הוא ישאל אותכם מה אתם רוצים שזה יעשה : שימו לב - הכל שם ! תנו לזה שם כדי שיהיה קל לזהות - בחלק התחתון תבחרו VOL+ כמו שאתם רואים זה כל הפקודות הפנימות של SAGETV שם - ממש ממש נוח) - וקדימה דימה - לעבודה - אני אישית תיכנתתי איזה 10 פעולות - עבודה של 10 דקות וזהו.

מאותו רגע אתם יכולים להפעיל את התוכנה שלכם - שימו לו ש HIP יעלה לכם בלון כזה כאינדיקציה שהוא זיהה את התוכנה ואתם יכולים מעכשיו להשתמש בשלט של HOT שלכם לא רק כדי לשלוט בממיר אלא כדי גם לשלוט בתוכנה ובתכלס - במה שאתם רוצים

אני עובד ככה כבר כמעט שבוע - מאוד מאוד מאוד מרוצה - חושב שזה אפילו יותר נוח מהשלט שקיבלתי כי אז הייתי צריך לעבוד עם 2 שלטים או לעבוד עם שלט שהוא לא לגמרי תומך בממיר שלי או משהו...

קיצר - אני מקווה שכמה שיותר אנשים יצליחו לעשות את זה - באמת שלא מסובך וממש תענוג לעבוד ככה - תאמינו לי שאני מבין את התסכול שהחוסר פתרון הקודם נתן (וחברה - לא יעזור כלום - אין פתרון - תמיכה מלאה רק דרך וויסטה וזה לא כדאי לאף אחד :)) )

(אאה ודרך אגב - למרות שפתחתי ששרור על זה לפני איזה שעה אני עדיין ישאל כי אני כבר שעה כותב את המדריך הזה אז אני ירשה לעצמי - מישהו יכול להסביר איך אני מוסיף EPG של HOT ל SAGETV ? ;) )
תודה - ותהנו חברה...
HIP
 HIP

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 763
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

כל מה שהיית צריך לעשות זה לשלוח מייל לSUPPORT של hauppauge ולקבל את התשובה הבאה:
[left]
Unfortunately the black MCE ir receiver only works under vista. Currently we are replacing those with grey MCE ir receivers which work under windows XP

Please return your device to
Returns Department
Hauppauge Computer Works
6 Bank Chambers
Borough High Street
London
SE1 9QQ

Kind Regards
T.Luke[/left]
There is no spoon

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #3 

kobyb,

אהבתי דווקא את הפיתרון הזה, נראה לי יותר מוצלח...

danielk9
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290

שליחה #4 

עבודה יפה HananYariv!!!
אבל לא הבנתי משהו..
אתה בעצם מלמד אותנו איך להשתמש ברסיבר שקבלתה עם כל שלט של HOT.
ועל כל תכנה שנרצה וזה נחמד... אבל?! בMCE הוא הצליך לזהות את הIR?
כי לפי מה שאני מבין רק SAGETV הצלחתה לעבוד מול הממיר? ואים כן אז חשוב גם לציין את זה ואיך הגעתה לזה :-)

301289
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה #5 

kobyb כתב:כל מה שהיית צריך לעשות זה לשלוח מייל לSUPPORT של hauppauge ולקבל את התשובה הבאה:
[left]
Unfortunately the black MCE ir receiver only works under vista. Currently we are replacing those with grey MCE ir receivers which work under windows XP

Please return your device to
Returns Department
Hauppauge Computer Works
6 Bank Chambers
Borough High Street
London
SE1 9QQ

Kind Regards
T.Luke[/left]
...
מה אני אמור לשלוח להם ולאיזה כתובת..?

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

שלח לכאן:
[email protected]

זה מה שאני שלחתי:
[left]
I've just purchused a new PVR150 MCEKIT with the IR blaster and remote control (black).

It seems that the kit is not working with WinXP MCE 2005, please advice,[/left]

בכל מקרה, עבודת מחקר יפה, וזה יכול להיות שימושי למי שרוצה שלט אחד בסלון (Y)

בהצלחה,
קובי
There is no spoon

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

הצלחת להפעיל את הבלאסטרים עם HIP?

יש תוכנה שיצאה לאחרונה שמחליפה את ה HIP , תוכל לקרוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

301289
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה #8 

kobyb כתב:שלח לכאן:
[email protected]

זה מה שאני שלחתי:
[left]
I've just purchused a new PVR150 MCEKIT with the IR blaster and remote control (black).

It seems that the kit is not working with WinXP MCE 2005, please advice,[/left]

בכל מקרה, עבודת מחקר יפה, וזה יכול להיות שימושי למי שרוצה שלט אחד בסלון (Y)

בהצלחה,
קובי
...
אחי אני לא מבין כל כך אנגלית...:( מה רשמת שם ..ומה הם עונים לך?

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

התמיכה בארופה ולכן אתה חייב אנגלית -
שלח להם את הטקסט הזה במייל:
[left]I've just purchused a new PVR150 MCEKIT with the IR blaster and remote control (black).

It seems that the kit is not working with WinXP MCE 2005,
please advice,
[/left]
שזה מודיע להם שרכשת את הקיט שמתאים לויסטה (השחור) ושאתה מעוניין שזה יעבוד גם ב XP, ובעצם מבקש את עצתם.

הם יחזירו לך מייל שאומר - שלח לנו את הרסיבר השחור ואנחנו נשלח לך בחזרה חדש שמתאים ל XP (האפור).

שירשור קודם לנושא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %2A#415524

הכתובת אליה אתה אמור לשלוח את הרסיבר השחור:
[left]Returns Department
Hauppauge Computer Works
6 Bank Chambers
Borough High Street
London
SE1 9QQ [/left]

תודיע לי אם אתה צריך עזרה נוספת בנושא.

בהצלחה,
קובי
There is no spoon

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

oferlaor כתב:kobyb,

אהבתי דווקא את הפיתרון הזה, נראה לי יותר מוצלח...
...
גם אני מאוד אהבתי את הפיתרון, רק שאם אתה רוכש משהו מגיעה לך התמיכה המלאה לנושא, במקרה הזה hauppauge נותנים תמיכה מעולה!

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

הם משלמים לכם על המשלוח שאתם שולחים להם את הרסיבר?
כי זה 80 שקל משלוח לאנגליה!!!

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לא מחזירים את עלות המשלוח - ולבריטניה במשלוח ימי עד 500 גרם עולה 51 ש"ח
There is no spoon

HananYariv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

השלמות :)

שליחה #13 

חברים יקרים כמה הבהרות
כמובן ששלחתי ודיברתי עם הופנג (או איך שלא רושמים את זה בעברית) וכן קיבלתי תשובה - אבל אני כמו אני מניח הרבה אנשים רוצה פתרון עכשיו ולא מעוניין להתחיל לשלוח את השלט ללונדון ואלוהים יודע מה ! - ככה שנכון - זה אפשרי אבל בחיאת אנשים - בוא נמצא פתרון לעכשיו לא ? :)

עכשיו - בוא נבהיר בדיוק מה הפתרון הזה עושה.
אחרי שהתקנת את הדריברים הSENSOR (שזה הקופסאה השחורה) מזהה כל קוד אינפרה שכל דבר שולח (שלטים במקרה שלנו) - כולל כל שלט של HOT\YES או תכלס כל דבר אחר ששלוח קרן IR !
HIP יודעת לקרוא את הקודים האלה מהSENSOR (זה מה שהיא עושה היא מדברת עם הHIP שמקושר לדריביר שהתקנתם) - באותו רגע אתם יכולים להגיד לה באופן מופשט - קיבלת את קוד זה וזה דרך הIR - תבצע פקודה מסוימת לתוכנה מסויימת - אני עובד עם SAGE אבל זה ממש לא משנה - לצורך העניין אחד הדברים שהגדרתי זה מתי שאני לוחץ בשלט של הHOT על הכפתור של כיבוי הדלקה של ה TV ואני בתוך WINDOWS (הPROCCESS של הWINDOWS במקרה של כולנו זה EXPLORER.EXE) אז הוא יפעיל לי את הSAGETV באותה מידה יכולתי להגיד לו שיפתח לי תמדיה סנטר או יכבה את המחשב או לא ממש משנה מה...

זה מה שיפה פה - אתם לא מוגבלים עם התוכנה - אתם יכולים לעבוד עם הכל - כמובן שהאינטרס שלנו זה לעבוד עם התוכנות מדיה סנטר שלנו ....

היתרון פה זה שאין פה הגבלה - אפשר לתכנת את הכפתורים ויש רק שלט אחד ששולט גם בממיר וגם בתוכנה - לצורך הבהרה המחשב לא שולח קוד לממיר של הוט אלא השלט - יענו אתם רוצים להעביר ערוצים - אתם לוחצים בשלט של HOT על הכפתור HOT ועובדים מול הממיר כאילו אתם מול ממיר רגיל בלי קשר למחשב - אצלי תכננתי שכדי לעבוד מול התוכנה אני לוחץ על הכפתור של ה VCR ואז הוא שולח קודים אחרים - אצלי הם מפעילים את התוכנה

זה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע ...
אם יש עוד שאלות תפרסמו - אני יענה כמה שאני יכול

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

Re: השלמות :)

שליחה #14 

HananYariv כתב:לצורך הבהרה המחשב לא שולח קוד לממיר של הוט אלא השלט - יענו אתם רוצים להעביר ערוצים - אתם לוחצים בשלט של HOT על הכפתור HOT ועובדים מול הממיר כאילו אתם מול ממיר רגיל בלי קשר למחשב - אצלי תכננתי שכדי לעבוד מול התוכנה אני לוחץ על הכפתור של ה VCR ואז הוא שולח קודים אחרים - אצלי הם מפעילים את התוכנה

זה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע ...
אם יש עוד שאלות תפרסמו - אני יענה כמה שאני יכול
...
אם המחשב לא שולח ום פקודה לממיר, איך אתה מבצע הקלטה מתוזמנת? איך המחשב יחליף בין הערוצים כשהוא צריך להקליט?

לי זה לא נשמע כמו פתרון.

הערת אגב, בלינוקס אפשר להפעיל את שני הרסיברים (גם השחור וגם האפור) בצורה מלאה.
You are never fully dressed without a smile

HananYariv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תגובה

שליחה #15 

הוא לא.

להחליף ערוצים רק אתה יכול דרך השלט - המחשב לא שולט על הממיר בכלל - כי הבלאסטר בכלל לא מחובר !
כמוכן תוכניות מתוזמנות - מן הסתם אם הוא לא יעביר אז זה לא יקרה אלא אם אתה מגדיר לו EPG ומשאיר את זה פתוח על הערוץ

שוב פעם חבר - זה לא הפתרון הכי טוב - אבל זה פתרון מידי למי שלא יכול לעבוד עם זה ולא רוצה להתקין וויסטה או לחילופין לחכות ללונדון (לא מחכה לי :) )

עכשיו עוד פעם - אני דווקא ממש מרוצה מהעניין כי אני בקטע של כמה שפחות שלטים - יש לי שלט אחד ששולט על הכל - אני מבסוט :)

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #16 

לכל הספקנים.
יש לי windows xp ואני משתמש במקלט השחור ועובד עם הדריברים מהאתר של microsoft:
http://support.microsoft.com/kb/912024
ללא שום שינוי או הסתבכות עם הdll או inf או דברים מוזרים אחרים.
(מתקינים את הpatch רגיל ומבצעים update driver לdevice שנקרא eHome transceiver בdevice manager)
השלט עובד מצוין, המשדר עובד מצויין דרך הmediaportal. הבעיה היחידה היא שאני לא יכול להשתמש בport 1 של המשדר אלא רק בport 2. בעיה שולית ולא מזיקה.
אז תפסיקו לשלוח חבילות לחו"ל ולעשות כל מיני שטויות כאלה.
שמעתי על כאלה שלא מצליחים "ללמד" את המחשב את הקודים אבל כן מצליחים לשדר.
במקרה כזה הם יוכלו להשתמש בקובץ הגדרות של מישהו שכן הצליח ללמד את המחשב את הקודים.

HananYariv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

על מה אתה מדבר בדיוק ?

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #18 

יש לי את המוצר הזה:
http://www.baby.co.il/thumb.php?f=/imag ... .JPG&w=250
(התמונה לא מדוייקת הreciever שלי שחור)
חיפשתי פה מידע קצת להתקין אותו ופשוט ביאסו אותי לגמרי האנשים פה שטענו שלא ניתן להתקין אותו על Windows XP.
לאחר התברברות קלה מצאתי דריבר באתר של microsoft שמתקינים אותו בצורה פשוטה וקלה והכל עובד חלק למעט הבעיה עם הport שרשמתי למעלה.

Darks
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184

שליחה #19 

leo212 כתב:לכל הספקנים.
יש לי windows xp ואני משתמש במקלט השחור ועובד עם הדריברים מהאתר של microsoft:
http://support.microsoft.com/kb/912024
ללא שום שינוי או הסתבכות עם הdll או inf או דברים מוזרים אחרים.
(מתקינים את הpatch רגיל ומבצעים update driver לdevice שנקרא eHome transceiver בdevice manager)
השלט עובד מצוין, המשדר עובד מצויין דרך הmediaportal. הבעיה היחידה היא שאני לא יכול להשתמש בport 1 של המשדר אלא רק בport 2. בעיה שולית ולא מזיקה.
אז תפסיקו לשלוח חבילות לחו"ל ולעשות כל מיני שטויות כאלה.
שמעתי על כאלה שלא מצליחים "ללמד" את המחשב את הקודים אבל כן מצליחים לשדר.
במקרה כזה הם יוכלו להשתמש בקובץ הגדרות של מישהו שכן הצליח ללמד את המחשב את הקודים.
...
צודק , גם אני עשיתי עדכון וזה אכן עובד . מומלץ בחום (Y)

HananYariv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

כן אבל:

שליחה #20 

אנחנו מדברים פה למקרה שלא שמתם לב על השלטים וריסיברים שמגיעים עם הWINPVR-150 MCE KIT !!!! - הקיטים האלה (השחורים שזה הגירסה השניה) מגיעים עם שלטים של SMK וסנסורים שהם לא מותאים לMCE אלא ל VISTA בלבד !

חברים אל תבלבלו את האנשים פה ויותר מזה אל תנטעו בהם תקוות שווא שיש פתרון פשוט לעניין !
לצערנו (של מי שקנה את הKIT הזה) אי אפשר להתקין פשוט איזה משהו ממיקרוסופט ולפתור את הבעיה

אבל למזלנו קיבלנו בפחות מ400 שקל גם PVR וגם שלט שאחרי שעושים את מה שהסברתי עובד יופי יופי... :D

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”