איך אפשר לממש ביטוח במוסך "לא בהסדר" מבלי שיקזזו לי 30% מההחזר?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

אשתי חנתה קרוב מדי לגדר והאוטו נשרט בצורה משמעותית. רואים פגיעה בפח וגם אי אפשר לפתוח את הדלת של היושב לצד הנהג..

בינתיים הייתי אצל מוסכניק חביב שסידר את עניין הדלת (שכעת נפתחת ונסגרת), אבל מסתבר שהוא לא בהסדר, וסוכנות הביטוח אומרת שאם אבחר במוסך שאינו בהסדר, הם יקזזו לי סביבות 30% מעלות החלפים (אקבל סכום מופחת מהביטוח) וגם ההשתתפות העצמית תהיה גבוהה מאשר אם אלך למוסכים שבהסדר.

האם יש דרך לא להפגע כספית וגם מבחינת איכות החלפים הצפויה מהמוסכים שבהסדר ועדיין לבחור את המוסך שבו אני מעוניין לתקן את הרכב?

בגדול, אני מעוניין לבצע החלפה של הרכב לסוג אחר (ולהוסיף כסף), אז האם יש מקומות שבה אני מביא את הרכב ומקבל אחר במקומו והם כבר יתעסקו עם התיקון שלו??

אשמח לטיפים ולמידע

ג'יימס

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #2 

חנתה קרוב מדי לגדר
...
נפלא...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #3 

לא ניתן להמנע מהקיזוז אם המוסך אינו בהסדר. למרות זאת, אם המוסך שסידר לך את הדלת הוא מקצועי ואתה סומך עליו, שאל אותו אם הוא מוכן לבצע את העבודה במחיר שמשקף את הקיזוז של חברת הביטוח, או אם הוא יכול להפוך ל"מוסך הסדר" עבורך (לפעמים מוסכים קטנים מוכנים להוציא חשבונית שתואמת את תנאי הביטוח עבור לקוחות שחשובים להם).

מגרשי טרייד אין לרוב מאפשרים החלפה ושהם יתעסקו עם התיקון, הכל תלוי בכישורי המיקוח שלך.

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

ziv_r כתב: מגרשי טרייד אין לרוב מאפשרים החלפה ושהם יתעסקו עם התיקון, הכל תלוי בכישורי המיקוח שלך.
...
זו בדיוק הנקודה שהגעתי אליה. אני חושב, שאם הייתי יודע את מה שאני יודע היום, לא הייתי קונה את האוטו הזה, משום שחסרות לו שתי פונקציות שכיום אני חושב שהן מהותיות. האחת, אין לו מצלמה היקפית (כמו שראיתי פעם ב-BYD וגם בג'ילי);
והשניה: אין לו את ידיות השליטה בטעינה הרג'נרטיבית שכל כך אהבתי באיוניק שהיתה לי פעם.

היום דיברתי עם נציג של החברה טרייד_מוביל (https://trademobile.co.il/cars) והוא הזמין אותי למוסך שלהם, עם האוטו שלי (שעדיין לא תוקן) ואמר שהסוכן שם יבדוק את הפגיעה וייתן לי במקום הצעה לבצע טרייד_אין מול אוטו אחר שלהם.

מצד שני מסביב אני שומע קולות שמזהירים ממגרשי מכוניות (האם החברה הזו נחשבת ל_"מגרש מכוניות"?)

אני מעוניין באיוניק 5 חשמלית בת כ-3 שנים. האם לדעתך עדיף לתקן את התקלה ברכב הנוכחי ואז למכור אותו ובהמשך לקנות את האיוניק או לעשות את העיסקה כולה דרך חברת 'טרייד_מוביל' הזו??

אני תוהה אם יש כאן אנשים בעלי ניסיון במצבים כאלה ויכולים לתת לי צפי והערכה??

ג'יימס

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #5 

הכל תלוי בגובה התיקון !
הרבה מוסכים שלא בהסדר, יסכימו לקבל עבודה גם במחיר של קיזוז ההפרש בין השתתפות עצמית במוסך הסדר ושלא בהסדר.
מבחינתך, אתה תשלם השתתפות עצמית כאילו הכנסת את הרכב למוסך הסדר והוא יספוג את ההפרש (זה בדרך כלל סביב 1000-1500 ש"ח עבור המוסך).
גם בסעיף החלפים יש להם המוווווון בשר ! ולכן רבים מהם יקחו את העבודה כולל הקיזוז של אותם 30% שאתה מדבר עליהם.

אבל שוב פעם אני חוזר...הכל תלוי בהיקף העבודה.
אם מדובר על סכום לא גבוה, כל מה שרשמתי לא יוכל להתקיים, כיון שהמוסך לא ירויח מספיק.
אם כן יש שם היקף יפה בשבילו...הם בהחלט יקחו את העבודה גם במחיר של קיזוזים לכולם !

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Arie10 כתב: הכל תלוי בגובה התיקון !
הרבה מוסכים שלא בהסדר, יסכימו לקבל עבודה גם במחיר של קיזוז ההפרש בין השתתפות עצמית במוסך הסדר ושלא בהסדר.
מבחינתך, אתה תשלם השתתפות עצמית כאילו הכנסת את הרכב למוסך הסדר והוא יספוג את ההפרש (זה בדרך כלל סביב 1000-1500 ש"ח עבור המוסך).
גם בסעיף החלפים יש להם המוווווון בשר ! ולכן רבים מהם יקחו את העבודה כולל הקיזוז של אותם 30% שאתה מדבר עליהם.
אבל שוב פעם אני חוזר...הכל תלוי בהיקף העבודה.
אם מדובר על סכום לא גבוה, כל מה שרשמתי לא יוכל להתקיים, כיון שהמוסך לא ירויח מספיק.
אם כן יש שם היקף יפה בשבילו - הם בהחלט יקחו את העבודה גם במחיר של קיזוזים לכולם !
...
אוקיי, המוסכניק (בעוספייא) שפניתי אליו, הסתכל על הפגיעה ומה שנראה לי כנזק 90% קוסמטי + 10% בצירים של הדלת (אי אפשר היה לפתוח אותה), אמר משהו כמו "זו פגיעה קשה" לפחות 10,000 ש"ח ובהמשך השיחה הוא עידכן את ההערכה שלו ואמר שזה באיזור ה- 15,000 ש"ח.
אם לומר את האמת, ההערכה שלו נראית לי מוגזמת, אבל זו היתה שיחה ליד האוטו ולא משהו שאפשר לקרוא לו הערכה מבוססת.

המוסכניק הוסיף גם ואמר שהפגיעה לאורך הדלת גרמה אולי גם נזק לגלגל הרכב מה שיצריך בהמשך בדיקת איזון של הגלגלים..
אגב, אחד העובדים שלו בא עם שני מברגים, עיקם קצת את הפח שנפגע וכעת אפשר לפתוח את הדלת והיא נסגרת וננעלת ללא שום בעיה.

אני מניח שבכדי לקבל הערכת נזק מבוססת, צריך לפנות לשמאי, אבל בסוכנות הביטוח אמרו לי שקודם אבחר מוסך ורק אח"כ המוסך יביא את השמאי, מה שמביא אותי להנחה שכנראה יש שיתוף פעולה לרעתי בנושא. לא הצלחתי למצוא שמאי "עצמאי" ולכן בשלב זה אני "עומד במקום" ולא מתקדם.

אשמח להמלצה על שמאי עצמאי באיזור חיפה שיוכל לבוא אלי או שניסע למוסך עצמאי כלשהו ואז אפשר יהיה להעריך את הנזק בצורה מבוססת ולקבל החלטה לגבי מה האפשרויות שכדאיות עבורי.

ג'יימס

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #7 

יש לך ביטוח. תבדוק מי הם מוסכי ההסדר שלו.
אמורים להיות מאות כאלו....
למה לחפש הרפתקאות בלי לנסות קודם את הדרך המקובלת?
איזה רכב יש לך ומה ערכו?

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”