שרשור תגובות: הרסיברים חוזרים למרכז הבמה: שנת 2026 מסמנת את התעוררות הקולנוע הביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=108742

דנון, ימאהה ואונקיו מחזירות את הרסיבר למרכז הסלון

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

אחלה סקירה מרטין כמו שכתבת הכיוון יהיה רמקולים אחוריים בלי להעביר כבלים אחורה .... כאילו אני מקרן קול או סאונד בר אבל בתוך מגבר .
Sony 1040
Monitor mass

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1492
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #3 

באתי לשאול מה הכוונה בבאג של HDMI 2.1 ואז נזכרתי שגם אני חטפתי את הבאג הזה עם רסיבר של דנון וחיבור ל XBOX שמחובר היום עם מתאם לרסיבר...

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2547
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

התחום הזה הפך להיות כמו איסוף בולים.
אני לא מכיר אף אחד היום בסביבה שלי שרוכש ציוד A/V וזה עוד כשאני מדבר על אנשים בני גילי...הצעירים אפילו לא יודעים מה זה !

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #5 

הפיצר הכי מעניין בדנון זה השיפור באטמוס עי ה channel expander. זה למעשה עיבוד הרחבה שמשלים וירטואלית רמקולים חסרים בפועל עי שימוש באלו הקיימים באטמוס בלבד ובתנאי שיש לפחות 9 ערוצים פיזיים. למשך זה ידמע את ערוצי ה WIDE תוך שימוש בשאר הערוצים שיש ב 5.4. מקווה שהם יציעו את זה לסדרה הנוכחית עי עדכון כי טכנית אין הבדל בין המעבדים.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1503
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #6 

זו נישה במיוחד הרסיברים, מי שקונה היום אלו אנשים שגדלו על זה או המשוגעים לדבר לא ברור איך הם שורדים בכלל החברות האלו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #7 

היו כמה בעיות עם HDMI בתחילת הדרך. בחלק מהמקרים הובטחו יכולות של HDMI כשהצ'יפים לא עמדו בדרישות, בחלק מהמקרים (דנון) לא כל הערוצים ידעו לקבל את כל היכולות (בגלל הפרעות אלקטרוניות), בחלק מהמקרים היה ממש צריך להחליף כרטיס HDMI. בעיה נוספת היתה שריפה של כרטיסי HDMI.

בקיצר, חגיגה. זה אפילו לא היה ספציפי ליצרן אחד - כל היצרנים סבלו מזה כי הבעיות היו בצ'יפים. זה גרם להרבה מאוד אי אמון מצד הלקוחות.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1503
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #8 

ייצור זול בניה זולה רכיבים פשוטים וזולים ומכסים על הכל עם dsp שכיוויכול מפצה על זה.
אמינות בריצפה. מספיק נראה חיצוני תראה איך המכשירים האלה נראים היום. הסוף ידוע מראש.
סבלנות.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #9 

19/05/2026 14:30  
Arie10 כתב:
התחום הזה הפך להיות כמו איסוף בולים.
אני לא מכיר אף אחד היום בסביבה שלי שרוכש ציוד A/V וזה עוד כשאני מדבר על אנשים בני גילי...הצעירים אפילו לא יודעים מה זה !
...
אתה מכיר הרבה אנשים שמשקיעים במכונות קפה?
במכוניות ?
בגידול הידרופוני?

אז יש, והרבה.

מי שרוצה לשמוע מהרמקולים של המסך או מסאונדבר ונהנה מזה אז לבריאות לו. השוק מספיק גדול לכולם.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9006
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #10 

יהלי ב כתב: הפיצר הכי מעניין בדנון זה השיפור באטמוס עי ה channel expander. זה למעשה עיבוד הרחבה שמשלים וירטואלית רמקולים חסרים בפועל עי שימוש באלו הקיימים באטמוס בלבד ובתנאי שיש לפחות 9 ערוצים פיזיים. למשך זה ידמע את ערוצי ה WIDE תוך שימוש בשאר הערוצים שיש ב 5.4. מקווה שהם יציעו את זה לסדרה הנוכחית עי עדכון כי טכנית אין הבדל בין המעבדים.
...
גם ימהה עשו את זה עכשיו עם הרסיבר כניסה החדש שלהם RX-300A שהוא 5.2 ערוצים "ומשלים" וירטואלית עוד 2 אטמוס.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

mulder כתב: אתה מכיר הרבה אנשים שמשקיעים במכונות קפה?
במכוניות ?
בגידול הידרופוני?
אז יש, והרבה.
מי שרוצה לשמוע מהרמקולים של המסך או מסאונדבר ונהנה מזה אז לבריאות לו. השוק מספיק גדול לכולם.
...
בהחלט מכיר לא מעט אנשים שמשקיעים במכונות קפה וזה כולל צעירים. אני אגב בעלים גאה של JURA Z8.
מכיר לא מעט אנשים קרובים שגם משקיעים במכוניות וגם כאן לרוחב כל הגילאים. חבר קרוב מאוד שלי מחזיק בכמה חתיכות מיוחדות למשל אסטון מרטין, בנטלי ועוד.
לא מכיר אנשים שמתעניינים בגידול הידרופוני.
לא מכיר גם אנשים שמתעניינים בציוד A/V (הם פשוט נכחדו)... ולראיה תערוכת CES שפעם הכילה מאות יצרני ציוד A/V והיום התחום הזה הצטמצם שם לכדי נישה !
אז כנראה שהתחום הולך לכיוון ידוע וברור לכולם...בדיוק כמו תחום איסוף הבולים !

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

20/05/2026 11:51  
Arie10 כתב:
בהחלט מכיר לא מעט אנשים שמשקיעים במכונות קפה וזה כולל צעירים. אני אגב בעלים גאה של JURA Z8.
מכיר לא מעט אנשים קרובים שגם משקיעים במכוניות וגם כאן לרוחב כל הגילאים. חבר קרוב מאוד שלי מחזיק בכמה חתיכות מיוחדות למשל אסטון מרטין, בנטלי ועוד.
לא מכיר אנשים שמתעניינים בגידול הידרופוני.
לא מכיר גם אנשים שמתעניינים בציוד A/V (הם פשוט נכחדו)... ולראיה תערוכת CES שפעם הכילה מאות יצרני ציוד A/V והיום התחום הזה הצטמצם שם לכדי נישה !
אז כנראה שהתחום הולך לכיוון ידוע וברור לכולם...בדיוק כמו תחום איסוף הבולים !
...
אתה מסתכל על התחום בארץ, זה לא המצב בחו"ל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #13 

ליותר אנשים יש היום מכונות קפה בבית מאשר רסיברים.

אתם באמת מדמיינים את בני ה-20 של היום קונים רסיבר? גם אם מישהו יגיד שכן, ברור לכולנו שמדובר במיעוט שבמיעוט. רוב הדור הזה מחפש מינימליזם, סאונדבר או אוזניות וסוגר עניין.

ולא ירחק היום שזה יקרה גם ל- TV המסורתית במרכז הסלון. הדור הנוכחי צורך את הסטרימינג והווידאו שלו ישירות ממסכי המחשב או מהטלפון והמושג של "לשבת מול הטלוויזיה" הולך ומאבד מהמשמעות ההיסטורית שלו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

לצורך העניין אני מדבר על מכונות קפה מושקעות, פולים, הקצפה בקיטור, וכו' כאלה שכבר נחשבות ברמה של "תחביב רציני" ולא מכונה ב 200 שח לקפסולות.
וככל שהרמה והמחיר עולים ככה תראו אצל פחות אנשים.
בגיל 20 הראש שלי גם לא היה ברסיברים, שיא ההשקעה אז עבורי היה מערכת 5.1 של סמסונג שבאה עם מכשיר דוי וי די..
אתם צריכים להבין מי הקהל הנכון. איפה אותם בני 20+ ימקמו מסך גדול ומערכת, בדירת שותפים שלהם? זה לא בסדר העדיפויות שלהם בכלל. בגיל 30 לא יהיה להם כוח לראות סדרה או סרט בנייד והם יעדיפו להתרווח על ספה מול טלויזיה, במינימום.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

mulder כתב: אתה מסתכל על התחום בארץ, זה לא המצב בחו"ל.
...
לא ידעתי שתערוכת CES נערכת בישראל...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #16 

ziv_r כתב: אתם באמת מדמיינים את בני ה-20 של היום קונים רסיבר? גם אם מישהו יגיד שכן, ברור לכולנו שמדובר במיעוט שבמיעוט. רוב הדור הזה מחפש מינימליזם, סאונדבר או אוזניות וסוגר עניין.
...
יש כאלה, ולדעתי זה משהו שעובר בירושה מהזקנים

הבן שלי עם פרוססור מאוד מתקדם אחרי שהרסיבר לא הספיק לו, לאחר הפרוססור בא תור מגבר הכוח

המערכת שלי מסמיקה מבושה כשאני מסתכל על המערכת שלו

אז אני מאמין שיהיו גם צעירים שידעו להעריך את איכות השמע בסרטים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #17 

ברור שיהיו, אבל הם מיעוט שבמיעוט.
תסתכל על החברים שלהם. סיכוי גבוה יותר שהם יכניסו הביתה מכונת קפה ולא מסך גדול או רסיבר.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #18 

אצלך משה הילד נדבק וכנראה ראה סרטים יחד איתך ואהב את השמיעה מהסרט וקנה גם . אצלי וכמו שזיו אמר וזה ידוע לא מעניין את הילדים בכלל .
Sony 1040
Monitor mass

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #19 

גם הילדים שלי בגילאי 34/29/22 לא ממש מבינים על מה כל המהומה 😂😂😂ולמה אני כל הזמן מודד ומשנה וקונה .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

זה תחביב בדיוק כמו כל תחביב אחר, וכמו בכל תחביב אחר יש רמות של השקעה.
אני לא מסתכל בכלל על השוק בארץ כי זה לא מייצג כלום, תראו כמות של נושאים ותגובות בפורומים העיקריים בחו"ל ואז תקבלו קנה מידה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”