05/10/2024 23:58
SaharRofe כתב:
אני אתחיל מהתחלה, קרתה תאונה ואחד הכוננים יצא באמצע שהוא היה דלוק ובגלל זה הלך כונן אחד, הזמנתי ישר כונן חדש ואחרי שהוא שיחזר נתונים (השרת היה בגיבוי של SHR)
על הכונן החדש הוא התחיל לבצע Data scrubbing וגרם להכל להאט וכל פעילות הייתה מלווה בתקיעות (הגיוני מן הסתם) העניין שהData scrubbing לא היה מסתיים אף פעם תמיד הוא נתקע על אחוז מסויים, נסיתי להפעיל ולכבות ולאפס אבל תמיד זה היה ככה ואני קיוויתי שאולי זה יסתדר, ואז בוקר אחד קמתי וראיתי שאין לי גישה לשרת עצמו אז נסיתי להתחבר דרך האסיסטנט של סינולוג'י וזה פשוט נתן שגיאה (הצילום מסך שמופיע) אז פתחתי את הפורום הזה בתקווה שאולי מישהו מכיר את העניין, אז פשוט חכיתי ואחרי יום בערך זה פשוט התחבר בשלב מסויים.
כמו כן אחרי זה השרת דיווח ששוב אחר הכוננים הלך אז החלפתי כונן שוב והשרת עשה Data scrubbing והפעם הוא השלים אותו כמו שצריך ונכון לעכשיו אין שום בעיה בתפעול והתפקוד של השרת.
אני אישית לא עשיתי משהו מיוחד יש מצב שאחד הפורטים של הראוטר התכבה (מהפסקת חשמל שהיית בבית) ואז זה חזר.
...
דבר ראשון, לפי מה שהבנתי מהתיאור שלך, אז כרגע הכל עובד ויש לך גישה לNAS. אם כן, זה בדיוק הזמן בכדי לגבות ממנו את כל החומר החשוב להתקן אחר, כי לפי מה שאתה מתאר יש בעיה יסודית והיא יכולה לגרום יום אחד למצב שלא תוכל להציל את החומר ששמרת ב NAS.
אחרי שעשית גיבוי של החומר ויש לך אותו במקום אחר, מה שנדרש לבדוק, זה:
1. האם הדיסקים שמותקנים ב NAS, נתמכים ב NAS זה?
2. האם הם כולם מדגם זהה ? שלא יהיה מצב של ערבוב של דיסקים מדגמים שונים.
3. לעבור ממצב של SHR ל RAID5, עם החומר שתשמור ב NAS חשוב לך. ואם הוא מאד חשוב, אז ל RAID6.
4. אחרי שיצרת את המערך RAID הנדרש לבצע את הבדיקה של תקינות של כל אחד מהדיסקים ולוודא שהם תקינים.
5. להריץ יזום את בדיקת data scrubbing ולראות שהיא מתקדמת ומסתיימת בצורה תקינה ולוקחת זמן סביר.
6. אם החומר ששמרת על מכשיר NAS חשוב לך, אז לחבר את מכשיר NAS לחשמל דרך אל-פסק מסוג ONLINE וגם מהסוג שמתממשק ל NAS זה לצורך פיקוד על כיבוי מסודר מתוזמן אחרי זמן מוגדר מרגע של הפסקת חשמל.
אלה כמה נקודות של כללי שימוש בסיסי ב NAS.