כשל בהתחברות לשרת

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
SaharRofe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי אשמח ממש לעזרה!
השרת שלי (DS920+)
לא נותן לי להתחבר אליו, ניסיתי להיכנס דרך Synology Assistant והוא כותב לי נכשל.
אני לא יודע אם זה כשל חומרתי או משהו טכני בלבד, כי הנורות של המכשיר דולקות ובצבע ירוק ככה שהוא לא מראה איזו שהיא בעיה.
כמו כן ניסיתי להתחבר עם המשתמש וסיסמא והוא כותב שיש שגיאה בהתחברות.
אני ממש אובד עצות ומרגיש סוג של 'תקוע' מחוץ לבית כי אין לי גישה אליו.
אשמח ממש לעזרה ממי שמכיר את הבעיה או שיש לו נסיון עם שרתים.

תודה רבה מראש ❤️
1000123385.jpg

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 500 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

באיזה שלב הוא נתקע, האם אתה רואה את השרת ברשת? יכול לעשות פינג למשל?
האם זה מחשב שהתחברת דרכו בעבר? האם מותקן SMB במחשב?
נערך לאחרונה על ידי Thehobit1 ב 29/09/2024 13:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #3 

ל UI שלו אתה מצליח להתחבר?

SaharRofe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הצליח להתחבר לי בסוף, אבל השרת עובר Data scrubbing ובגלל הפעולה הזאת אני לא יכול להתשמש בשרת, גם כשאני משהה את הפעולה הגישה שלי לקבצים תקועה כל הזמן ולא ניתן לעבוד בצורה נורמלית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #5 

תוכל רגע לתת הסבר יותר מסודר מה אתה עושה? נראה שיש כאן המון פרטים שלא כללת

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #6 

28/09/2024 23:42  
SaharRofe כתב:
הצליח להתחבר לי בסוף, אבל השרת עובר Data scrubbing ובגלל הפעולה הזאת אני לא יכול להתשמש בשרת, גם כשאני משהה את הפעולה הגישה שלי לקבצים תקועה כל הזמן ולא ניתן לעבוד בצורה נורמלית.
...
תהליך של Data scrubbing לא מתחיל ללא סיבה. אם לא מדובר על כך שזה היה תהליך מתוזמן שנדרש לבצע פעם בפרק זמן מוגדר בצורה מתוזמנת,
אז מאוד יכול להיות שתהליך תחזוקה זה התחיל בגלל שלא כיבית בצורה מסודרת את המכשיר, אלה שניתקת אותו מצורה פרועה.
בכל מקרה, את התהליך זה אסור להפסיק עד שהוא לא הסתיים בצורה תקינה מלאה, אחרת אפשר יהיה להגיע למצב שהנתונים ילכו לאיבוד. תהליך זה יכול לקחת כמה שעות, בתלות בנפח הדיסקים, כמות שלהם ומהירותם. גם תהליך זה, אם מתחיל לא בגלל תזמון או בגלל כיבוי לא מסודר, יכול לרמוז על כך שיש תקלה כלשהי, למשל עם הדיסקים או עם המכשיר עצמו. את זה אתה יכול גם לראות ביומן אירועים של המכשיר, אם הגדרת אותו נכון בשביל כך.

SaharRofe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה לכולם❤️

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4996
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #8 

קודם כל ניסית פינג?
ניסיתי לכבות ולהדליק את הנאס מחדש ?
בדקת את כבל הרשת ? תקין ?
נשמח לפרטים

SaharRofe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אני אתחיל מהתחלה, קרתה תאונה ואחד הכוננים יצא באמצע שהוא היה דלוק ובגלל זה הלך כונן אחד, הזמנתי ישר כונן חדש ואחרי שהוא שיחזר נתונים (השרת היה בגיבוי של SHR)
על הכונן החדש הוא התחיל לבצע Data scrubbing וגרם להכל להאט וכל פעילות הייתה מלווה בתקיעות (הגיוני מן הסתם) העניין שהData scrubbing לא היה מסתיים אף פעם תמיד הוא נתקע על אחוז מסויים, נסיתי להפעיל ולכבות ולאפס אבל תמיד זה היה ככה ואני קיוויתי שאולי זה יסתדר, ואז בוקר אחד קמתי וראיתי שאין לי גישה לשרת עצמו אז נסיתי להתחבר דרך האסיסטנט של סינולוג'י וזה פשוט נתן שגיאה (הצילום מסך שמופיע) אז פתחתי את הפורום הזה בתקווה שאולי מישהו מכיר את העניין, אז פשוט חכיתי ואחרי יום בערך זה פשוט התחבר בשלב מסויים.
כמו כן אחרי זה השרת דיווח ששוב אחר הכוננים הלך אז החלפתי כונן שוב והשרת עשה Data scrubbing והפעם הוא השלים אותו כמו שצריך ונכון לעכשיו אין שום בעיה בתפעול והתפקוד של השרת.
אני אישית לא עשיתי משהו מיוחד יש מצב שאחד הפורטים של הראוטר התכבה (מהפסקת חשמל שהיית בבית) ואז זה חזר.

SaharRofe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

05/10/2024 20:17  
movieman כתב:
קודם כל ניסית פינג?
ניסיתי לכבות ולהדליק את הנאס מחדש ?
בדקת את כבל הרשת ? תקין ?
נשמח לפרטים
...
לגבי הפינג - אני לא כ''כ מבין איך עושים את זה.
לגבי הכיבוי וההדלקה - עשיתי וזה לא השתנה.
והכבל של הרשת תמיד מחובר טוב ולא היית איתו שום בעיה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #11 

05/10/2024 23:58  
SaharRofe כתב:
אני אתחיל מהתחלה, קרתה תאונה ואחד הכוננים יצא באמצע שהוא היה דלוק ובגלל זה הלך כונן אחד, הזמנתי ישר כונן חדש ואחרי שהוא שיחזר נתונים (השרת היה בגיבוי של SHR)
על הכונן החדש הוא התחיל לבצע Data scrubbing וגרם להכל להאט וכל פעילות הייתה מלווה בתקיעות (הגיוני מן הסתם) העניין שהData scrubbing לא היה מסתיים אף פעם תמיד הוא נתקע על אחוז מסויים, נסיתי להפעיל ולכבות ולאפס אבל תמיד זה היה ככה ואני קיוויתי שאולי זה יסתדר, ואז בוקר אחד קמתי וראיתי שאין לי גישה לשרת עצמו אז נסיתי להתחבר דרך האסיסטנט של סינולוג'י וזה פשוט נתן שגיאה (הצילום מסך שמופיע) אז פתחתי את הפורום הזה בתקווה שאולי מישהו מכיר את העניין, אז פשוט חכיתי ואחרי יום בערך זה פשוט התחבר בשלב מסויים.
כמו כן אחרי זה השרת דיווח ששוב אחר הכוננים הלך אז החלפתי כונן שוב והשרת עשה Data scrubbing והפעם הוא השלים אותו כמו שצריך ונכון לעכשיו אין שום בעיה בתפעול והתפקוד של השרת.
אני אישית לא עשיתי משהו מיוחד יש מצב שאחד הפורטים של הראוטר התכבה (מהפסקת חשמל שהיית בבית) ואז זה חזר.
...
דבר ראשון, לפי מה שהבנתי מהתיאור שלך, אז כרגע הכל עובד ויש לך גישה לNAS. אם כן, זה בדיוק הזמן בכדי לגבות ממנו את כל החומר החשוב להתקן אחר, כי לפי מה שאתה מתאר יש בעיה יסודית והיא יכולה לגרום יום אחד למצב שלא תוכל להציל את החומר ששמרת ב NAS.

אחרי שעשית גיבוי של החומר ויש לך אותו במקום אחר, מה שנדרש לבדוק, זה:
1. האם הדיסקים שמותקנים ב NAS, נתמכים ב NAS זה?
2. האם הם כולם מדגם זהה ? שלא יהיה מצב של ערבוב של דיסקים מדגמים שונים.
3. לעבור ממצב של SHR ל RAID5, עם החומר שתשמור ב NAS חשוב לך. ואם הוא מאד חשוב, אז ל RAID6.
4. אחרי שיצרת את המערך RAID הנדרש לבצע את הבדיקה של תקינות של כל אחד מהדיסקים ולוודא שהם תקינים.
5. להריץ יזום את בדיקת data scrubbing ולראות שהיא מתקדמת ומסתיימת בצורה תקינה ולוקחת זמן סביר.
6. אם החומר ששמרת על מכשיר NAS חשוב לך, אז לחבר את מכשיר NAS לחשמל דרך אל-פסק מסוג ONLINE וגם מהסוג שמתממשק ל NAS זה לצורך פיקוד על כיבוי מסודר מתוזמן אחרי זמן מוגדר מרגע של הפסקת חשמל.

אלה כמה נקודות של כללי שימוש בסיסי ב NAS.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”