איתחול מתאם מדיה Nokia G-010G-Q לצורך חיבור לנתב/מחשב חדש

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
DaveUnbound פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עדכון:
גיליתי שאין צורך לבצע איתחול למתאם המדיה. פשוט לכבות אותו, לחבר לו את המכשיר שרוצים (נתב/מחשב) ולהדליק. כמו שהיינו עושים פעם עם הנתבים של הוט...

אני מחובר מזה כשבועיים לסיבים דרך 019 על תשתית אנלימיטד. רכשתי מהם מתאם מדיה Nokia G-010G-Q שמחובר לנתב שלי (TP-Link Deco). החיבור לאינטרנט מוגדר בנתב כ-DHCP.

לאור מהירות הורדה נמוכה מהמובטח (מגיעה לכ-300 מגה במקום 500), החלטתי לנסות לחבר את מתאם המדיה ישירות למחשב שלי כדי לבצע בדיקות מהירות יותר מקיפות. זכרתי שהטכנאי שחיבר אותי לסיבים אמר לי שיש צורך לעשות איתחול עם סיכה למתאם המדיה לפני חיבור למכשיר חדש, אחרת הוא לא יתן אינטרנט (נעול על כתובת MAC מסויימת כנראה).

לפני שעשיתי איתחול, ניסיתי בכל זאת לחבר את המתאם למחשב ישירות, ואכן במחשב לא היה חיבור לאינטרנט. ביצעתי איתחול למתאם המדיה, וגם לאחריו המתאם לא מסכים לתת חיבור לאינטרנט למחשב.

התקשרתי לתמיכה של 019, דיברתי עם מישהי שלא הבינה מה אני רוצה ממנה, ואחרי שהתייעצה עם הממונים עליה - החליטה לשלוח לי טכנאי כי זיהו אצלי "עוצמה נמוכה" :roll: לא הצלחתי לשכנע אותה שהבעיה כנראה נמצאת במקום אחר, ושהפתרון שלה מן הסתם לא מצריך שליחת טכנאי.

אז בזמן שאני מחכה לטכנאי (מה שבטח יקח שבוע לפחות), אולי למישהו יש איזה טיפ מועיל איך לפתור את הבעיה?

elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
שם מלא: אלעד אלעד
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #2 

אני לא מכיר צורך לאתחל מתאם מדיה לפני חיבור למכשיר חדש.

אתה פשוט צריך לחבר אותו ישירות עם כבל רשת למחשב, ואז להקים חייגן, עם שם משתמש וסיסמה של הספק
ככה אני עשיתי כשהיו לי בעיות בחיבור דרך הנתב. אמור לעבוד.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #3 

אני מחובר מזה כשבועיים לסיבים דרך 019 על תשתית אנלימיטד. רכשתי מהם מתאם מדיה Nokia G-010G-Q שמחובר לנתב שלי (TP-Link Deco). החיבור לאינטרנט מוגדר בנתב כ-DHCP.
...
נכון,יש כאן טעות.
נוקיה מוגדרת כנתב במקום גשר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

22/05/2024 2:14  
amdr1 כתב:
נכון,יש כאן טעות.
נוקיה מוגדרת כנתב במקום גשר.
...
תאיר בבקשה את עינינו, איך בדיוק אותה "נוקיה", שאין לה בהגדרה כלל אפשרויות לשמש כנתב יכולה להיות מוגדרת כנתב? מהיכן הגעת לתובנה זו.
חבל לנסות לבלבל את הבן אדם שפתח את הדיון עם אמירה שלא אפשרית כלל והוא עוד יכול לחשוב שיש מאחוריה היגיון כלשהו ויתחיל סתם לחפש בגלל האמירה זו את מה שלא קיים במציאות.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

איך אתה מסביר אחרת שנתב המחובר לont מקבל גישה לאינטרנט דרך dhcp ?
לפי דעתי יש תמיכת pppoe וניתוב לנוקיה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1462
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #6 

לא נראה שיש לו יכולת אחרת פרט ל- BRIDGE ONT

https://hack-gpon.org/ont-nokia-g-010g-q/
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

בסדר,אבל בכל זות,איך יכול נתב לקוח דרך ONT bridge ברשת gpon בארץ להתחבר דרך DHCP?
ממש מאניין אם זה אפשרי.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1462
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #8 

במקרה הזה אין קשר להיות הנוקיה נתב או לא. הנוקיה כ-bridge מעביר את החיבור לנתב כמו שהוא, ומשמש רק כמתאם בין חיבורים פיזיים שונים (סיב ואתרנט). Pass through
אם הנתב מקבל כתובת דרך DHCP המשמעות היא שאנלימיטד מאפשרים חיבור ללא אימות PPPoE. נראה לי מוזר אבל לא מכיר את אנלימיטד כדי לומר אם זה אפשרי או לא.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #9 

22/05/2024 14:21  
amdr1 כתב:
בסדר,אבל בכל זות,איך יכול נתב לקוח דרך ONT bridge ברשת gpon בארץ להתחבר דרך DHCP?
ממש מאניין אם זה אפשרי.
...
Nokia G-010G-Q הוא התקן BRIDGE בהגדרה, נקודה.
ואם זה לא מספיק ברור, אז אפשר להוסיף לכך שאין לו שום יכולת לתפקד כנתב, בגלל שהוא תוכנן מראש להיות רכיב רשת בשכבה 2 בלבד ועוסק עד לרמה של מיתוג מסגרות. זה כל הסיפור ואין כאן מלכתחילה מה להסתבך ולנסות לסבך את הפותח הדיון, שעוד היה יכול לקחת את מה שכתבת ברצינות. :lol:

בנוסף לכך, בארץ יש רשתות GPON עם הגדרות שונות, אפילו לספק תשתית אחד. וגם ל ULIMITED יש ברשת GPON אזורים שהחיבור בו הוא DHCP, כי השיוך של ספק אצלה ברשת יכול להתבצע בצורות שונות. ואין בכך שום דבר מיוחד. זה בדיוק כמו שברשת פרטנר הישנה יש מקומת שהחיבור בה הוא DHCP ורק לאלה שצריכים IP קבוע מתחברים עם חייגן PPPoE ויש מקומות שהחיבור בה הוא PPPoE לכל הלקוחות.

גם ברשת PON של בזק, בשלב התכנון נשקלו כל האופציות של חיבור והאפשרות של PPPoE נבחרה כהכי מתאימה לצרכים ונוחה לשימוש.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

מאניין,ברור שאפשר ברשת gpon לשייך לקוח באמצעות מספר סריאלי ,אבל משזה קיים בארץ אני שומע פעם ראשונה.
טוב,נדע..

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

לי מוזר אבל לא מכיר את אנלימיטד כדי לומר אם זה אפשרי או לא.
...
דרך אגב יש חברה אחת ידע לציבור שעושה זות.זה הוט.
בכל האיזורים שלה.
עכשיו לפי משכתוב כאן גם 019.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”