גיליתי שאין צורך לבצע איתחול למתאם המדיה. פשוט לכבות אותו, לחבר לו את המכשיר שרוצים (נתב/מחשב) ולהדליק. כמו שהיינו עושים פעם עם הנתבים של הוט...
אני מחובר מזה כשבועיים לסיבים דרך 019 על תשתית אנלימיטד. רכשתי מהם מתאם מדיה Nokia G-010G-Q שמחובר לנתב שלי (TP-Link Deco). החיבור לאינטרנט מוגדר בנתב כ-DHCP.
לאור מהירות הורדה נמוכה מהמובטח (מגיעה לכ-300 מגה במקום 500), החלטתי לנסות לחבר את מתאם המדיה ישירות למחשב שלי כדי לבצע בדיקות מהירות יותר מקיפות. זכרתי שהטכנאי שחיבר אותי לסיבים אמר לי שיש צורך לעשות איתחול עם סיכה למתאם המדיה לפני חיבור למכשיר חדש, אחרת הוא לא יתן אינטרנט (נעול על כתובת MAC מסויימת כנראה).
לפני שעשיתי איתחול, ניסיתי בכל זאת לחבר את המתאם למחשב ישירות, ואכן במחשב לא היה חיבור לאינטרנט. ביצעתי איתחול למתאם המדיה, וגם לאחריו המתאם לא מסכים לתת חיבור לאינטרנט למחשב.
התקשרתי לתמיכה של 019, דיברתי עם מישהי שלא הבינה מה אני רוצה ממנה, ואחרי שהתייעצה עם הממונים עליה - החליטה לשלוח לי טכנאי כי זיהו אצלי "עוצמה נמוכה"
אז בזמן שאני מחכה לטכנאי (מה שבטח יקח שבוע לפחות), אולי למישהו יש איזה טיפ מועיל איך לפתור את הבעיה?