צפיה בתכנים באיכות נמוכה בטלויזיה 4k
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
כל המסכים היום הם 4K, אז אין לך ממש ברירה. מעבר לזה, הרבה מהאנשים צופים בתכני HD מעל מסכים כאלו ואתה לא רואה שהפורום מוצף בתלונות על איכות הצפיה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4806
- נתן תודות: 346 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
כמו ש-@ziv_r כתב, אין היום מסכים בגודל בינוני ומעלה שהם לא 4K. יש מסכי 32 אינץ' שהם FHD אבל אני מניח שלא על זה מדובר.
בגדול כשהמקור גרוע, התוצאה תהיה גרועה. יש טלוויזיות יקרות יותר עם אלגוריתמים לשיפור תמונה טובים יחסית שיציגו לרוב תמונה טובה יותר (או לחליפין סטרימר כמו השילד) אבל זה הכל יחסי כמובן (כמו גם הרגישות שלך לאיכות התמונה שהיא עניין אינדבידואלי לחלוטין)
בגדול כשהמקור גרוע, התוצאה תהיה גרועה. יש טלוויזיות יקרות יותר עם אלגוריתמים לשיפור תמונה טובים יחסית שיציגו לרוב תמונה טובה יותר (או לחליפין סטרימר כמו השילד) אבל זה הכל יחסי כמובן (כמו גם הרגישות שלך לאיכות התמונה שהיא עניין אינדבידואלי לחלוטין)
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 961
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אמנם כל דבר משפיע, אבל המשקל הגדול ביותר של התופעה השלילית הזאת שייך לגודל המסך (ביחס למרחק הצפייה כמובן), הרזולוצייה הטבעית של המסך והאלגוריתימים של העיבוד הם משניים, בפער ניכר. אם משווים גדלים זהים של מסך, אז כן, מסך עם רזולוצייה יותר נמוכה יסתיר יותר את העיוויתים של האיכות הנמוכה של מקור הצפייה. המסקנה היא שאם קונים מסך 100 אינטש, צריך תוכן איכותי בשביל לפנק אותו...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
אני רק אדגיש שהכוונה היא לתוכן hd ומטה (720p או פחות) ולא FHD שנראה סבבה.
יש אופציה לראות על מסך מחשב שמגיע עם רזולוציה נמוכה יותר ונראה לי שהתמונה נראית טובה יותר. סיקרן אותי אם אחרים מעדיפים במצב כזה לוותר על הטלויזיה.
יש אופציה לראות על מסך מחשב שמגיע עם רזולוציה נמוכה יותר ונראה לי שהתמונה נראית טובה יותר. סיקרן אותי אם אחרים מעדיפים במצב כזה לוותר על הטלויזיה.
איזה מקורות אתה צופה ב 720 או פחות?05/04/2024 17:37magshield כתב: אני רק אדגיש שהכוונה היא לתוכן hd ומטה (720p או פחות) ולא FHD שנראה סבבה.
יש אופציה לראות על מסך מחשב שמגיע עם רזולוציה נמוכה יותר ונראה לי שהתמונה נראית טובה יותר. סיקרן אותי אם אחרים מעדיפים במצב כזה לוותר על הטלויזיה....
אצלי אין כאלה.
יש תכנים בנטפליקס, פריים וידאו ודומיהם באיכות הזו. תחפש תכנים ישנים בנטפליקס ולמיטב זכרוני גם התגית של HD לא מופיעה בהם....
תן דוגמא לסדרה או סרט בנטפליקס שהבעיה קיימת אצלך. אבדוק אצלי איך זה מנגן.05/04/2024 21:50magshield כתב: יש תכנים בנטפליקס, פריים וידאו ודומיהם באיכות הזו. תחפש תכנים ישנים בנטפליקס ולמיטב זכרוני גם התגית של HD לא מופיעה בהם....
ניסיתי את MONK שזה מלפני 20 שנה והמקור הוא HD 5.1 ואין מריחות.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
בSHIELD TV/SHIELD TV PRO דגמי 2019 יש AI Upscaling לתכנים באיכות HD.
https://www.nvidia.com/en-us/shield/sli ... upscaling/
https://www.nvidia.com/en-us/shield/sli ... upscaling/
Using the power from the latest NVIDIA Tegra X1+ processor, upscale HD video to 4K using the power of artificial intelligence. Crisper, clearer, video enhanced to 4K resolution in real-time....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
AI upscaling כבר קיים במסכים רבים משני הדורות האחרונים ומקבל שדרוג חזק בסדרות העל של 2023-2024. זה יותר חזק מ super scaling שהכרנו בעבר ואפשר כבר לעשות את זה גם במהירות מפתיעה. זה רק ההתחלה - ככל שמגדילים את גודל הרשת ואת היכולת של הרשת להבין פריימים בעבר ובעתיד, זה ישדרג את זה עוד יותר דרמטית. אנחנו כבר מגיעים ממש למדע בדיוני מבחינת סחיטת נתונים מתוך זום.
זאת לא בעיה. זאת האיכות של הסרט/תוכנית. אני שואל אם במצב כזה עדיף לוותר על טלויזיה.06/04/2024 8:57Danik56 כתב: תן דוגמא לסדרה או סרט בנטפליקס שהבעיה קיימת אצלך. אבדוק אצלי איך זה מנגן.
ניסיתי את MONK שזה מלפני 20 שנה והמקור הוא HD 5.1 ואין מריחות....
דוגמה שעולה לי מהראש זה קארטה קיד. לא יודע אם עדיין יש את זה בנטפליקס. מרחוק זה לא נראה טוב. אם תתקרב, אתה תראה כמה האיכות גרועה.
האפסקלינג בטלויזיה לא נעשה באופן אוטומטי בעת הצפיה?07/04/2024 12:31oferlaor כתב: AI upscaling כבר קיים במסכים רבים משני הדורות האחרונים ומקבל שדרוג חזק בסדרות העל של 2023-2024. זה יותר חזק מ super scaling שהכרנו בעבר ואפשר כבר לעשות את זה גם במהירות מפתיעה. זה רק ההתחלה - ככל שמגדילים את גודל הרשת ואת היכולת של הרשת להבין פריימים בעבר ובעתיד, זה ישדרג את זה עוד יותר דרמטית. אנחנו כבר מגיעים ממש למדע בדיוני מבחינת סחיטת נתונים מתוך זום....
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 961
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
האם שווה לוותר על איכות צפייה של תוכן באיכות עכשווית בשביל תוכן ישן באיכות גרועה?
זה מה שאני מבין מהתרד הזה, נשמע לי לא רציונאלי בעליל ומאוד נישתי. דיון מטעה ב 2024...
זה מה שאני מבין מהתרד הזה, נשמע לי לא רציונאלי בעליל ומאוד נישתי. דיון מטעה ב 2024...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

אם כבר ב-AI עסקינן אז ניתן ל-AI לסכם...07/04/2024 12:31oferlaor כתב: AI upscaling כבר קיים במסכים רבים משני הדורות האחרונים ומקבל שדרוג חזק בסדרות העל של 2023-2024. זה יותר חזק מ super scaling שהכרנו בעבר ואפשר כבר לעשות את זה גם במהירות מפתיעה. זה רק ההתחלה - ככל שמגדילים את גודל הרשת ואת היכולת של הרשת להבין פריימים בעבר ובעתיד, זה ישדרג את זה עוד יותר דרמטית. אנחנו כבר מגיעים ממש למדע בדיוני מבחינת סחיטת נתונים מתוך זום....
קוד: בחירת הכל
Here's a breakdown of Nvidia Shield AI upscaling compared to modern TV AI upscaling:
**Nvidia Shield AI Upscaling**
* **Pros:**
* Dedicated AI processor: The Shield utilizes a dedicated Tegra processor for AI tasks, potentially offering faster and more efficient upscaling compared to a TV relying on its main processor.
* Consistent performance: Since the Shield is a dedicated media device, you can expect a consistent level of upscaling quality across different content.
* Potential for future updates: Nvidia can potentially improve the AI model through software updates on the Shield.
* **Cons:**
* Limited to the Shield device: You won't get this upscaling on any other TV.
* May not be the latest AI tech: The current Shield model (2019) might not have the most up-to-date AI upscaling tech compared to newer TVs.
**Modern TV AI Upscaling**
* **Pros:**
* Potentially newer AI tech: High-end TVs from 2023 and later may have more advanced AI processors specifically designed for upscaling.
* Integrated solution: No need for a separate device like the Shield.
* **Cons:**
* Variable performance: Upscaling quality can vary depending on the TV model and manufacturer's implementation.
* Limited upgradeability: Improvements to the AI upscaling might be limited by the TV's hardware.
**Choosing between them depends on your priorities:**
* **For consistent performance and the potential for future improvements, the Nvidia Shield might be a better choice.**
* **If you have a high-end recent TV with good reviews for its AI upscaling, it might be sufficient and more convenient.**
Here are some additional factors to consider:
* **Content source:** Some TVs might perform better upscaling specific types of content like sports or animation.
* **Price:** The Shield adds an extra cost to your setup.
It might be helpful to research reviews of specific TV models you're considering to see how their AI upscaling performs. - oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אם זה המצב אולי עדיף לוותר על טלויזיה לגמרי... תאכלס, אין באמת אלטרנטיבה סבירה למסכי 4k. זו הרזולוציה לכל מסך סביר. אם התוכן לא איכותי, אז גם מסך ישן יראה את זה לא איכותי.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

בכלליות סביר להניח שכן ברוב המקרים כאשר מדובר בטלוויזיה מודרנית לחווית צפייה טובה יותר, במידה והטלוויזיה ישנה אולי יהיה צורך להפעיל ידנית במידה והיא תומכת....
- llime
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 334
- שם מלא: llime
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לא מדויק: כל טלוויזיה עושה upscaling באופן אוטומטי לתוכן עם רזולוציה נמוכה מהרזולוציה הטבעית שלה. אחרת, תוכן של 1080P על טלוויזית 4K, למשל, היה מכסה רק רבע מהמסך... הבעיה בכך היא שהמסך צריך "להחליט" איך למלא את כל הפיקסלים הריקים, כך שהדיון הוא לא אם מתבצע upscaling או לא, אלא אם הוא מתבצע בצורה 'חכמה' מספיק כדי שהתמונה תהיה באיכות טובה.08/04/2024 8:53ramsalemix כתב: בכלליות סביר להניח שכן ברוב המקרים כאשר מדובר בטלוויזיה מודרנית לחווית צפייה טובה יותר, במידה והטלוויזיה ישנה אולי יהיה צורך להפעיל ידנית במידה והיא תומכת....
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

קודם כל כתבתי "בכלליות סביר להניח" ועניתי בפשטות ובקצרה, ואתה בכלל מתייחס לנושא הרזולוציה באופן שונה ממה שהוא שאל והתכוון, את ההסבר אני יודע אבל @magshield תהה אם זה נעשה באופן אוטומטי בזמן הצפייה ועל זה עניתי ולא איך זה מתבצע שעל זה אתה מדבר לכן אתה זה שלא דייק.08/04/2024 15:56llime כתב: לא מדויק: כל טלוויזיה עושה upscaling באופן אוטומטי לתוכן עם רזולוציה נמוכה מהרזולוציה הטבעית שלה. אחרת, תוכן של 1080P על טלוויזית 4K, למשל, היה מכסה רק רבע מהמסך... הבעיה בכך היא שהמסך צריך "להחליט" איך למלא את כל הפיקסלים הריקים, כך שהדיון הוא לא אם מתבצע upscaling או לא, אלא אם הוא מתבצע בצורה 'חכמה' מספיק כדי שהתמונה תהיה באיכות טובה....
אני חולק עלייך הדיון התחיל בשאלה של פותח השרשור ומשם התפתח ובהתאם מגיבים לשאלות השונות, ככה זה דיון מתדיינים.
בסוף הכי פשוט לבדוק מה דגם המסך.