גישה בעייתית של WD לאחריות בהתקנת NAS

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
Thehobit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 500 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

Stop Buying WD NAS Drives.

באופ כללי, ממליץ על הערוץ, הרבה מאוד מידע מועיל ועדכני על NAS.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46320
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2 

את הוידאו הזה ישכחו מאוד מהר, אנשים קונים לפי הדיל.

Thehobit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 500 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

יתכן.
מאוד יוצא דופן שיוטובר יוצא חזיתית נגד יצרן מוביל באופן כה בוטה, שכן ברוב המיקרים ישנה סימביוזה.
ללא קשר, אני עם סיגייט, עד כה ללא בעיות.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #4 

אני עם WD סיימתי.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #5 

זה רק בDSM?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #6 

אפשר להגיד שגם בנושא הזה ישראל הקדימה את שאר העולם שרק עכשיו לומד ומתרגל למדיניות האחריות על הנייר בלבד.
WD מצטרפת לרשימה די מכובדת של יצרנים לאחרונה נצלבים ע״י יוטיוברים ובלוגרים: אסוס, ג'יגהבייט, נווידיה ועוד שבטח שכחתי

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

אם לומר את האמת זה לא משהו כל כך קריטי לדעתי שאני אחרים את WD לגמרי. אני אקנה מה שאמין ומשתלם, בין אם Seagate ובין אם WD (בכלל יש שחקנים נוספים?)
את ההתראה הזאת אפשר לבטל.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

23/06/2023 12:51  
NegativeIQ כתב:
אם לומר את האמת זה לא משהו כל כך קריטי לדעתי שאני אחרים את WD לגמרי. אני אקנה מה שאמין ומשתלם, בין אם Seagate ובין אם WD (בכלל יש שחקנים נוספים?)
...
אם כך אז למה שני דיסקים של WD 6T NAS כבר הלכו לי תוך 4 שנים בדיוק? התחילו עם סקטורים דפוקים ומהר מאוד קרסו לגמרי.
שניהם היו בתוך NAS של סינולוג'י, אחד הלך ממש לפני סיום האחריות של ה 3 שנים והשני אחרי בדיוק 4 וקצת. לפי הסרטון זה ממש לא תקופה ארוכה. מה שכן, הדיסקים של WD עכשיו עם 5 שנים אחריות ב NAS PRO.
האם זה ככה גם בדיסקים של יצרנים אחרים?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

23/06/2023 20:55  
jagheadg כתב:
אם כך אז למה שני דיסקים של WD 6T NAS כבר הלכו לי תוך 4 שנים בדיוק? התחילו עם סקטורים דפוקים ומהר מאוד קרסו לגמרי.
שניהם היו בתוך NAS של סינולוג'י, אחד הלך ממש לפני סיום האחריות של ה 3 שנים והשני אחרי בדיוק 4 וקצת. לפי הסרטון זה ממש לא תקופה ארוכה. מה שכן, הדיסקים של WD עכשיו עם 5 שנים אחריות ב NAS PRO.
...
שמע, אין לי מושג. יש לי ב-NAS שלי (QNAP TS-653 Pro) ארבעה דיסקים WD Red 6TB, פועלים כבר כמעט 7 שנים רצוף (יכול להיות שבאמת הגיע הזמן להחליף) ובינתיים אפס תקלות ואפס Reallocated Sectors. מצד שני דווקא עם Seagate היו לי בעבר צרות (אם כי זה היה לפני יותר מעשר שנים אז זה כנראה לא אומר הרבה).
אם לומר את האמת נראה לי שככל שמדובר בדיסקים קשיחים זה בעיקר עניין של מזל.

אגב, אם צפית בסרטון - זה לא שהדיסקים מפסיקים לעבוד אחרי 3 שנים. מה שקורה זה שאתה מקבל אזהרה שהדיסק דולק כבר 3 שנים ונגמרה לך האחריות. אתה יכול, וצריך, להתעלם מהאזהרה הזאת. לאחריות על דיסקים קשיחים גם ככה אין הרבה משמעות כי רוב הערך הוא לא של הדיסק הקשיח עצמו אלא על המידע שיש עליו (ועל זה אין אחריות גם אם הדיסק קורס יום אחרי שקנית אותו). אתה יכול להשתמש בנתוני SMART סטנדרטיים כדי לדעת אם יש בעיות אמיתיות בדיסק שלך.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #10 

קליקבייט. אז? יש אזהרה, למי זה מפריע? סתם ווידאו לתשומת לב לדעתי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

זה מפריע כי יש לך עכשיו אזהרה קבועה ממערכת הבקרה של הדיסק, ואם מופיעה בעיה אמיתית, לא תדע מזה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #12 

TheCoolest - אתה בטוח? כי לפי הוודיאו האזהרה הי רק תחת הלשונית שלהם, אני מניח שהנאס עצמו מנפיק אזהרות עצמאיות, לא?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #13 

זה מה שהבנתי מהסרטון, שאפשר לבטל את ההתראה הזו, אבל אז צריך להיכנס "ידנית" למערכת ההתראות ולבדוק לבד מה המצב מדי פעם.
יכול להיות שאפשר לבטל את המערכת הזו של WD בלבד, ולהמשיך לעבוד רק עם ה-SMART, לא יודע. אישית לא משתמש ולא מתוכנן שימוש ב-NASים מוכנים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

26/06/2023 9:54  
TheCoolest כתב:
זה מה שהבנתי מהסרטון, שאפשר לבטל את ההתראה הזו, אבל אז צריך להיכנס "ידנית" למערכת ההתראות ולבדוק לבד מה המצב מדי פעם.
יכול להיות שאפשר לבטל את המערכת הזו של WD בלבד, ולהמשיך לעבוד רק עם ה-SMART, לא יודע. אישית לא משתמש ולא מתוכנן שימוש ב-NASים מוכנים.
...
אכן, הדרך להתמודד עם זה היא לבטל את WDDA לגמרי ולעבוד רק עם SMART.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #15 

הבעיה היא לא אם אפשר להתמודד עם זה, או לא.
הבעיה היא הגישה הפטרנליסטית של החברה, שאומרת ללקוח שכדאי להחליף דיסק למרות שהוא תקין לגמרי, וסביר שיכול לתפקד מושלם עוד שנים רבות.
לא כולם טכנולוגים, לא כולם מבינים וטורחים לחפש ולהבין את המשמעות של כל אזהרה.
יש הרבה שיגידו - "תודה ליצרן שמודיע לי להחליף את הדיסק. הוא בוודאי מזהה כשל קרוב".
הודעה כזו רק בגלל שעות העבודה שעבר הדיסק, ללא קשר אם הוא תקין או לא, היא הבעייתית.
ועל גישה כזו ללקוחות יש להעניש חברות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #16 

מסכים 100%, זו נטו עוד דרך לסחוט כספים מלקוחות.

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #17 

23/06/2023 20:55  
jagheadg כתב:
...
יש לי 30 דיסקים ב-NAS (לא סיינולוג'י) שמחולקים במקרה 15 של WD ו-15 של Seagate ובשבועיים האחרונים הדיסק השלישי של Seagate הראה סימנים שמתקלקל והוחלף. אפס מקולקלים של WD עד כה. הדיסקים שלי באופן קבוע בטמפרטורות גבוהות (חצי מהם עוברים בקיץ את ה-50 מעלות, בודדים את ה-60 מעלות), ועדיין אני נמנע מלהסיק מסקנות: המדגם של כל אחד מאיתנו מאוד קטן וכנראה לא מעיד על בעייה אמיתית אם יש כזו.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

12/07/2023 14:18  
Gico כתב:
יש לי 30 דיסקים ב-NAS (לא סיינולוג'י) שמחולקים במקרה 15 של WD ו-15 של Seagate ובשבועיים האחרונים הדיסק השלישי של Seagate הראה סימנים שמתקלקל והוחלף. אפס מקולקלים של WD עד כה. הדיסקים שלי באופן קבוע בטמפרטורות גבוהות (חצי מהם עוברים בקיץ את ה-50 מעלות, בודדים את ה-60 מעלות), ועדיין אני נמנע מלהסיק מסקנות: המדגם של כל אחד מאיתנו מאוד קטן וכנראה לא מעיד על בעייה אמיתית אם יש כזו.
...
גם לי היה נסיון רע עם Seagate בעבר, אם כי אציין שזה היה לפני בערך 15 שנה, אז מאוד יכול להיות שדברים השתנו מאז.
חוץ מזה זה לא ש-WD משקרים או מזייפים נתונים. פשוט תתעלמו מהאזהרה הזאת ותסתכלו על נתוני S.M.A.R.T כדי לדעת מתי להחליף את הדיסקים.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”