גישה בעייתית של WD לאחריות בהתקנת NAS
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46320
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
אפשר להגיד שגם בנושא הזה ישראל הקדימה את שאר העולם שרק עכשיו לומד ומתרגל למדיניות האחריות על הנייר בלבד.
WD מצטרפת לרשימה די מכובדת של יצרנים לאחרונה נצלבים ע״י יוטיוברים ובלוגרים: אסוס, ג'יגהבייט, נווידיה ועוד שבטח שכחתי
WD מצטרפת לרשימה די מכובדת של יצרנים לאחרונה נצלבים ע״י יוטיוברים ובלוגרים: אסוס, ג'יגהבייט, נווידיה ועוד שבטח שכחתי
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם לומר את האמת זה לא משהו כל כך קריטי לדעתי שאני אחרים את WD לגמרי. אני אקנה מה שאמין ומשתלם, בין אם Seagate ובין אם WD (בכלל יש שחקנים נוספים?)
את ההתראה הזאת אפשר לבטל.
את ההתראה הזאת אפשר לבטל.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אם כך אז למה שני דיסקים של WD 6T NAS כבר הלכו לי תוך 4 שנים בדיוק? התחילו עם סקטורים דפוקים ומהר מאוד קרסו לגמרי.23/06/2023 12:51NegativeIQ כתב: אם לומר את האמת זה לא משהו כל כך קריטי לדעתי שאני אחרים את WD לגמרי. אני אקנה מה שאמין ומשתלם, בין אם Seagate ובין אם WD (בכלל יש שחקנים נוספים?)...
שניהם היו בתוך NAS של סינולוג'י, אחד הלך ממש לפני סיום האחריות של ה 3 שנים והשני אחרי בדיוק 4 וקצת. לפי הסרטון זה ממש לא תקופה ארוכה. מה שכן, הדיסקים של WD עכשיו עם 5 שנים אחריות ב NAS PRO.
האם זה ככה גם בדיסקים של יצרנים אחרים?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

שמע, אין לי מושג. יש לי ב-NAS שלי (QNAP TS-653 Pro) ארבעה דיסקים WD Red 6TB, פועלים כבר כמעט 7 שנים רצוף (יכול להיות שבאמת הגיע הזמן להחליף) ובינתיים אפס תקלות ואפס Reallocated Sectors. מצד שני דווקא עם Seagate היו לי בעבר צרות (אם כי זה היה לפני יותר מעשר שנים אז זה כנראה לא אומר הרבה).23/06/2023 20:55jagheadg כתב: אם כך אז למה שני דיסקים של WD 6T NAS כבר הלכו לי תוך 4 שנים בדיוק? התחילו עם סקטורים דפוקים ומהר מאוד קרסו לגמרי.
שניהם היו בתוך NAS של סינולוג'י, אחד הלך ממש לפני סיום האחריות של ה 3 שנים והשני אחרי בדיוק 4 וקצת. לפי הסרטון זה ממש לא תקופה ארוכה. מה שכן, הדיסקים של WD עכשיו עם 5 שנים אחריות ב NAS PRO.
האם זה ככה גם בדיסקים של יצרנים אחרים?...
אם לומר את האמת נראה לי שככל שמדובר בדיסקים קשיחים זה בעיקר עניין של מזל.
אגב, אם צפית בסרטון - זה לא שהדיסקים מפסיקים לעבוד אחרי 3 שנים. מה שקורה זה שאתה מקבל אזהרה שהדיסק דולק כבר 3 שנים ונגמרה לך האחריות. אתה יכול, וצריך, להתעלם מהאזהרה הזאת. לאחריות על דיסקים קשיחים גם ככה אין הרבה משמעות כי רוב הערך הוא לא של הדיסק הקשיח עצמו אלא על המידע שיש עליו (ועל זה אין אחריות גם אם הדיסק קורס יום אחרי שקנית אותו). אתה יכול להשתמש בנתוני SMART סטנדרטיים כדי לדעת אם יש בעיות אמיתיות בדיסק שלך.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
קליקבייט. אז? יש אזהרה, למי זה מפריע? סתם ווידאו לתשומת לב לדעתי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה מפריע כי יש לך עכשיו אזהרה קבועה ממערכת הבקרה של הדיסק, ואם מופיעה בעיה אמיתית, לא תדע מזה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
TheCoolest - אתה בטוח? כי לפי הוודיאו האזהרה הי רק תחת הלשונית שלהם, אני מניח שהנאס עצמו מנפיק אזהרות עצמאיות, לא?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה מה שהבנתי מהסרטון, שאפשר לבטל את ההתראה הזו, אבל אז צריך להיכנס "ידנית" למערכת ההתראות ולבדוק לבד מה המצב מדי פעם.
יכול להיות שאפשר לבטל את המערכת הזו של WD בלבד, ולהמשיך לעבוד רק עם ה-SMART, לא יודע. אישית לא משתמש ולא מתוכנן שימוש ב-NASים מוכנים.
יכול להיות שאפשר לבטל את המערכת הזו של WD בלבד, ולהמשיך לעבוד רק עם ה-SMART, לא יודע. אישית לא משתמש ולא מתוכנן שימוש ב-NASים מוכנים.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אכן, הדרך להתמודד עם זה היא לבטל את WDDA לגמרי ולעבוד רק עם SMART.26/06/2023 9:54TheCoolest כתב: זה מה שהבנתי מהסרטון, שאפשר לבטל את ההתראה הזו, אבל אז צריך להיכנס "ידנית" למערכת ההתראות ולבדוק לבד מה המצב מדי פעם.
יכול להיות שאפשר לבטל את המערכת הזו של WD בלבד, ולהמשיך לעבוד רק עם ה-SMART, לא יודע. אישית לא משתמש ולא מתוכנן שימוש ב-NASים מוכנים....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הבעיה היא לא אם אפשר להתמודד עם זה, או לא.
הבעיה היא הגישה הפטרנליסטית של החברה, שאומרת ללקוח שכדאי להחליף דיסק למרות שהוא תקין לגמרי, וסביר שיכול לתפקד מושלם עוד שנים רבות.
לא כולם טכנולוגים, לא כולם מבינים וטורחים לחפש ולהבין את המשמעות של כל אזהרה.
יש הרבה שיגידו - "תודה ליצרן שמודיע לי להחליף את הדיסק. הוא בוודאי מזהה כשל קרוב".
הודעה כזו רק בגלל שעות העבודה שעבר הדיסק, ללא קשר אם הוא תקין או לא, היא הבעייתית.
ועל גישה כזו ללקוחות יש להעניש חברות.
הבעיה היא הגישה הפטרנליסטית של החברה, שאומרת ללקוח שכדאי להחליף דיסק למרות שהוא תקין לגמרי, וסביר שיכול לתפקד מושלם עוד שנים רבות.
לא כולם טכנולוגים, לא כולם מבינים וטורחים לחפש ולהבין את המשמעות של כל אזהרה.
יש הרבה שיגידו - "תודה ליצרן שמודיע לי להחליף את הדיסק. הוא בוודאי מזהה כשל קרוב".
הודעה כזו רק בגלל שעות העבודה שעבר הדיסק, ללא קשר אם הוא תקין או לא, היא הבעייתית.
ועל גישה כזו ללקוחות יש להעניש חברות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מסכים 100%, זו נטו עוד דרך לסחוט כספים מלקוחות.
יש לי 30 דיסקים ב-NAS (לא סיינולוג'י) שמחולקים במקרה 15 של WD ו-15 של Seagate ובשבועיים האחרונים הדיסק השלישי של Seagate הראה סימנים שמתקלקל והוחלף. אפס מקולקלים של WD עד כה. הדיסקים שלי באופן קבוע בטמפרטורות גבוהות (חצי מהם עוברים בקיץ את ה-50 מעלות, בודדים את ה-60 מעלות), ועדיין אני נמנע מלהסיק מסקנות: המדגם של כל אחד מאיתנו מאוד קטן וכנראה לא מעיד על בעייה אמיתית אם יש כזו.23/06/2023 20:55jagheadg כתב: אם כך אז למה שני דיסקים של WD 6T NAS כבר הלכו לי תוך 4 שנים בדיוק? התחילו עם סקטורים דפוקים ומהר מאוד קרסו לגמרי.
האם זה ככה גם בדיסקים של יצרנים אחרים?...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

גם לי היה נסיון רע עם Seagate בעבר, אם כי אציין שזה היה לפני בערך 15 שנה, אז מאוד יכול להיות שדברים השתנו מאז.12/07/2023 14:18Gico כתב: יש לי 30 דיסקים ב-NAS (לא סיינולוג'י) שמחולקים במקרה 15 של WD ו-15 של Seagate ובשבועיים האחרונים הדיסק השלישי של Seagate הראה סימנים שמתקלקל והוחלף. אפס מקולקלים של WD עד כה. הדיסקים שלי באופן קבוע בטמפרטורות גבוהות (חצי מהם עוברים בקיץ את ה-50 מעלות, בודדים את ה-60 מעלות), ועדיין אני נמנע מלהסיק מסקנות: המדגם של כל אחד מאיתנו מאוד קטן וכנראה לא מעיד על בעייה אמיתית אם יש כזו....
חוץ מזה זה לא ש-WD משקרים או מזייפים נתונים. פשוט תתעלמו מהאזהרה הזאת ותסתכלו על נתוני S.M.A.R.T כדי לדעת מתי להחליף את הדיסקים.