הקבלן נותן Vitrea מה כדאי לבקש / לשדרג
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
בKNX אתה מכניס מינימום 8 הפעלות ועד כמה עשרות הפעלות ב במפסק כמו 10*10 סמ על הקיר
בויטראה ופיתרונות דומים כל 2 הפעלות תופסות שטח דומה על הקיר.
תכפיל את זה בסלון עם כמה תאורות,תריסים ווילונות וסיממת במקום אחד עם לפחות פי 6 מזה.
בויטראה ופיתרונות דומים כל 2 הפעלות תופסות שטח דומה על הקיר.
תכפיל את זה בסלון עם כמה תאורות,תריסים ווילונות וסיממת במקום אחד עם לפחות פי 6 מזה.
- oferlaor
- מנהל

לי יש ויטראה בבית ולהורים יש knx. לא ממש יודע מה הייתי מעדיף, זה סגנונות ממש שונים
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

ענו לי שזה רק ברמת כמות המתגים שיכול לתמוך , הסלים עד 10 והפרו אין הגבלה , נראה לי עוד קומבינה אצלנו להרוויח כסף כי לא ראיתי בשום מקום את המפרט לסלים,
גם המחירים של המתגים בשמיים לא מבין למה ,
יש משהו שהזמין מהם ויכול לשלוח לי מחירים כדי לראות שלא עובדים עליי כי חלק קטן מהדירה הקבלן נותן
גם המחירים של המתגים בשמיים לא מבין למה ,
יש משהו שהזמין מהם ויכול לשלוח לי מחירים כדי לראות שלא עובדים עליי כי חלק קטן מהדירה הקבלן נותן
לי היה ויטראה בבית הקודם ובבית עכשיו KNX וזה 2 עולמות אחרים, הויטראה זה שייך לעידן הקודם, 0 התממשקות למערכות שליטה שאינן שלהם ועצם העובדה שיש "מחשב" מרכזי שהכל תלוי בו והוא חתיכת קופסא מעפנה ויקרה.27/05/2023 16:51oferlaor כתב: לי יש ויטראה בבית ולהורים יש knx. לא ממש יודע מה הייתי מעדיף, זה סגנונות ממש שונים...
ב KNX זה 0 תקלות לעשרות שנים הבאות, מתממשק לכל מערכת שליטה שהיתה ואו קיימת ושתיה בעתיד.
מגוון האביזרים התומכים בKNX הוא אין סופי.
- oferlaor
- מנהל

זה חיה מאוד אחרת. יש להורים שלי Knx. זה לא משהו שפרקטי לשים בדירה קיימת ובעלויות הפער גדול.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
בגדול את עולם מערכות החשמל החכם, אפשר לחלק ל2, חשמל חכם קווי / חוטי (הישן והקלאסי), וחשמל חכם אל-חוטי (החדש).
הקווי/חוטי- בלי להיכנס לקישקה של המערכת, הרוב מכנים אותה KNX כי זה האיגוד שאיגד תחתיו מאות חברות ויצרני חשמל לכדי פרוטוקול אחד (יתרון אדיר!!!), אבל יש עוד חברות עם פרוטוקולים סגורים (כמו לוטרון או קרסטרון) שעובדים באותה המתודולוגיה, פשוט לא חולקים פרוטוקל עם אחרים ולכן לא חברים בארגון ה KNX (פעם נקרא אינסטאבס).
הפתרון הקווי זה בעיקר לבתים חדשים שעוד לא ביצעו תשתית ורוצים בית חכם ושליטה מיטבית, והעלות בהתאם (למרות לא מה שהיה פעם).
את ההחלטה והתכנון חובה לבצע לפני תחילת הבניה!
זה חשמל חכם עם תשתית נפרדת למפסקים (תשתית תקשורת-אין חשמל במפסקים) ותשתית נפרדת לתאורה/תריסים וכד' (תשתית חשמלית).
קיים גם DALI אבל זה יותר לעולמות העסקים ולא לפרטיים.
חוץ מהחשמל הקלאסי, קמו בשנים האחרונות המון חברות שמבצעות חשמל חכם אלחוטי, המתבסס על תשתית החשמל הקיימת, לבתים שרוצים לשפץ/להתחדש בלי לקרוע את הקירות והכיס.
כמובן שגם מתאים לכאלו שבונים בית חדש ולא בטוחים אם רוצים חשמל חכם עוד לפני הבניה, או שרוצים חשמל חכם פשוט ולא יקר, יחד עם כל המגבלות (וקיימות הרבה).
בחשמל חכם אלחוטי חייבים קו אפס לכל מפסק וזאת על מנת לשמור אותו "חי" כל הזמן ו"מאזין" לפקודות מהבקר המרכזי או מהמפסקים האחרים.
יש חברות שיצאו עם כל מיני פטנטים שלא דורשים קו אפס (משתמשים בכל מיני קבלים וכד').
בין החברות של החשמל החכם האלחוטי יש הרבה חברות ותיקות וטובות עם מוצרים מעולים (גם החברות הקלאסיות שמייצרות KNX נכנסו לתחום).
פשוט כל מערכת עם היתרונות והחסרונות שלה.
הקווי/חוטי- בלי להיכנס לקישקה של המערכת, הרוב מכנים אותה KNX כי זה האיגוד שאיגד תחתיו מאות חברות ויצרני חשמל לכדי פרוטוקול אחד (יתרון אדיר!!!), אבל יש עוד חברות עם פרוטוקולים סגורים (כמו לוטרון או קרסטרון) שעובדים באותה המתודולוגיה, פשוט לא חולקים פרוטוקל עם אחרים ולכן לא חברים בארגון ה KNX (פעם נקרא אינסטאבס).
הפתרון הקווי זה בעיקר לבתים חדשים שעוד לא ביצעו תשתית ורוצים בית חכם ושליטה מיטבית, והעלות בהתאם (למרות לא מה שהיה פעם).
את ההחלטה והתכנון חובה לבצע לפני תחילת הבניה!
זה חשמל חכם עם תשתית נפרדת למפסקים (תשתית תקשורת-אין חשמל במפסקים) ותשתית נפרדת לתאורה/תריסים וכד' (תשתית חשמלית).
קיים גם DALI אבל זה יותר לעולמות העסקים ולא לפרטיים.
חוץ מהחשמל הקלאסי, קמו בשנים האחרונות המון חברות שמבצעות חשמל חכם אלחוטי, המתבסס על תשתית החשמל הקיימת, לבתים שרוצים לשפץ/להתחדש בלי לקרוע את הקירות והכיס.
כמובן שגם מתאים לכאלו שבונים בית חדש ולא בטוחים אם רוצים חשמל חכם עוד לפני הבניה, או שרוצים חשמל חכם פשוט ולא יקר, יחד עם כל המגבלות (וקיימות הרבה).
בחשמל חכם אלחוטי חייבים קו אפס לכל מפסק וזאת על מנת לשמור אותו "חי" כל הזמן ו"מאזין" לפקודות מהבקר המרכזי או מהמפסקים האחרים.
יש חברות שיצאו עם כל מיני פטנטים שלא דורשים קו אפס (משתמשים בכל מיני קבלים וכד').
בין החברות של החשמל החכם האלחוטי יש הרבה חברות ותיקות וטובות עם מוצרים מעולים (גם החברות הקלאסיות שמייצרות KNX נכנסו לתחום).
פשוט כל מערכת עם היתרונות והחסרונות שלה.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
תתפלא כמה קל להפוך תשתית חשמל רגיל בדירה חדשה ל KNX-חכם
בדירה לכל חדר מגיע פאזה/אפס/הארקה נקודת פיצול במרכז תקרת החדר איפה שהמנורה, משאירים את זה לשימוש השקעי חשמל של החדר
לנקודה הזו סך הכל משחילים בתשתית בצינור הקיים גיד פאז וכבל KNX (תקני שמותר לו לעבור עם כבלי החשמל!)
אם יש עוד תאורה או תריס אז עוד 1-2 גידי פאזה.
ממנורת התקרה מושכים את ה KNX אל המפסק בקיר במקום הגיד ההולך וחוזר של המפסק להדליק את התאורה
במרחב הציבור בדירה הדבר פשוט הרבה יותר.
אצלי בדירת 6 חדרים גדולה מאוד החשמלאי ביצע את כל החיווט הזה עד ללוח החשמל ביום אחד עם הפועל שלו.
נושא הבקרים בלוח: בלוח התקשורת מוסיפים פס דין ואת כל ההזנות לנקודות קצה מורידים אליו בצינור גישור שיש מהלוח חשמל שמעליו כולל ההזנה לבקר/ים עצמם
שורה אחת של בקרים היא ל 24 תאורות/תריסים (בדירה יש הרבה פחות מזה) ואין שום בעיה לשים בקרים בלוח התחתון כי בחוק החשמל האיסור הוא לשים מאמ'ת בגובה כזה ולא בקר.
בגדול היה נראה שזה הרבה פחות עבודה מהדירה הקודמת שבה החשמלאי היה צריך להתקין ולחווט את כל המפסקים האלחוטיים ולהגיע אליהם עם 0 ותאכלס זה עבד זוועה.
בדירה לכל חדר מגיע פאזה/אפס/הארקה נקודת פיצול במרכז תקרת החדר איפה שהמנורה, משאירים את זה לשימוש השקעי חשמל של החדר
לנקודה הזו סך הכל משחילים בתשתית בצינור הקיים גיד פאז וכבל KNX (תקני שמותר לו לעבור עם כבלי החשמל!)
ממנורת התקרה מושכים את ה KNX אל המפסק בקיר במקום הגיד ההולך וחוזר של המפסק להדליק את התאורה
אצלי בדירת 6 חדרים גדולה מאוד החשמלאי ביצע את כל החיווט הזה עד ללוח החשמל ביום אחד עם הפועל שלו.
נושא הבקרים בלוח: בלוח התקשורת מוסיפים פס דין ואת כל ההזנות לנקודות קצה מורידים אליו בצינור גישור שיש מהלוח חשמל שמעליו כולל ההזנה לבקר/ים עצמם
שורה אחת של בקרים היא ל 24 תאורות/תריסים (בדירה יש הרבה פחות מזה) ואין שום בעיה לשים בקרים בלוח התחתון כי בחוק החשמל האיסור הוא לשים מאמ'ת בגובה כזה ולא בקר.
בגדול היה נראה שזה הרבה פחות עבודה מהדירה הקודמת שבה החשמלאי היה צריך להתקין ולחווט את כל המפסקים האלחוטיים ולהגיע אליהם עם 0 ותאכלס זה עבד זוועה.
- oferlaor
- מנהל

לשמחתי בכל הדירה שלי היה כבר אפס ולכן משמעות הויטראה הוא החלפת המתגים ותכנות. אצלי לקח פחות משעתיים.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
זו קומבינה רצינית שלא ממש חוקית בכמה אופנים,28/06/2023 16:27mescaline כתב: תתפלא כמה קל להפוך תשתית חשמל רגיל בדירה חדשה ל KNX-חכם
בגדול היה נראה שזה הרבה פחות עבודה מהדירה הקודמת שבה החשמלאי היה צריך להתקין ולחווט את כל המפסקים האלחוטיים ולהגיע אליהם עם 0 ותאכלס זה עבד זוועה....
ואולי תעבוד בחלק קטן מהמקרים.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...