הקבלן נותן Vitrea מה כדאי לבקש / לשדרג

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1780
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #1 

לבית החכם הקבלן נותן מערכת של Vitrea לשליטה על התאורה והתריסים , ברמה הבסיסית , ראיתי שיש גם גירסת פרו שעובדת אלחוטי
האם כדאי לשדרג ? מה עוד כדאי לחבר למערכת ?

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #2 

לשדרג ל KNX...

ויטראה זה מלא מפסקים בבית, כלומר כל 3-4 מפסקים זו חתיכת פלטה על הקיר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #3 

מה הכוונה מלא מפסקים? בבית נורמלי יש מלא מפסקים...

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בKNX אתה מכניס מינימום 8 הפעלות ועד כמה עשרות הפעלות ב במפסק כמו 10*10 סמ על הקיר

בויטראה ופיתרונות דומים כל 2 הפעלות תופסות שטח דומה על הקיר.

תכפיל את זה בסלון עם כמה תאורות,תריסים ווילונות וסיממת במקום אחד עם לפחות פי 6 מזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

לי יש ויטראה בבית ולהורים יש knx. לא ממש יודע מה הייתי מעדיף, זה סגנונות ממש שונים

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אם יש בדירה מתגים של ויאטרה זה אומר שיש גם קו 0 או שצריך לבדוק ולבקש ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

הייתי מבקש בכל מקרה

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

15/06/2023 16:15  
oferlaor כתב:
הייתי מבקש בכל מקרה
...
תודה בדקתי והוא נותן קו 0

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מה ההבדל בין VBOX SLIM לVBOX PRO לא מצאתי משהו שרשום על הSLIM וזה מה שהקבלן נותן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

אולי העומק של המתגים?

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ענו לי שזה רק ברמת כמות המתגים שיכול לתמוך , הסלים עד 10 והפרו אין הגבלה , נראה לי עוד קומבינה אצלנו להרוויח כסף כי לא ראיתי בשום מקום את המפרט לסלים,
גם המחירים של המתגים בשמיים לא מבין למה ,
יש משהו שהזמין מהם ויכול לשלוח לי מחירים כדי לראות שלא עובדים עליי כי חלק קטן מהדירה הקבלן נותן

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

27/05/2023 16:51  
oferlaor כתב:
לי יש ויטראה בבית ולהורים יש knx. לא ממש יודע מה הייתי מעדיף, זה סגנונות ממש שונים
...
לי היה ויטראה בבית הקודם ובבית עכשיו KNX וזה 2 עולמות אחרים, הויטראה זה שייך לעידן הקודם, 0 התממשקות למערכות שליטה שאינן שלהם ועצם העובדה שיש "מחשב" מרכזי שהכל תלוי בו והוא חתיכת קופסא מעפנה ויקרה.
ב KNX זה 0 תקלות לעשרות שנים הבאות, מתממשק לכל מערכת שליטה שהיתה ואו קיימת ושתיה בעתיד.
מגוון האביזרים התומכים בKNX הוא אין סופי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

זה חיה מאוד אחרת. יש להורים שלי Knx. זה לא משהו שפרקטי לשים בדירה קיימת ובעלויות הפער גדול.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #14 

בגדול את עולם מערכות החשמל החכם, אפשר לחלק ל2, חשמל חכם קווי / חוטי (הישן והקלאסי), וחשמל חכם אל-חוטי (החדש).

הקווי/חוטי- בלי להיכנס לקישקה של המערכת, הרוב מכנים אותה KNX כי זה האיגוד שאיגד תחתיו מאות חברות ויצרני חשמל לכדי פרוטוקול אחד (יתרון אדיר!!!), אבל יש עוד חברות עם פרוטוקולים סגורים (כמו לוטרון או קרסטרון) שעובדים באותה המתודולוגיה, פשוט לא חולקים פרוטוקל עם אחרים ולכן לא חברים בארגון ה KNX (פעם נקרא אינסטאבס).
הפתרון הקווי זה בעיקר לבתים חדשים שעוד לא ביצעו תשתית ורוצים בית חכם ושליטה מיטבית, והעלות בהתאם (למרות לא מה שהיה פעם).
את ההחלטה והתכנון חובה לבצע לפני תחילת הבניה!
זה חשמל חכם עם תשתית נפרדת למפסקים (תשתית תקשורת-אין חשמל במפסקים) ותשתית נפרדת לתאורה/תריסים וכד' (תשתית חשמלית).
קיים גם DALI אבל זה יותר לעולמות העסקים ולא לפרטיים.

חוץ מהחשמל הקלאסי, קמו בשנים האחרונות המון חברות שמבצעות חשמל חכם אלחוטי, המתבסס על תשתית החשמל הקיימת, לבתים שרוצים לשפץ/להתחדש בלי לקרוע את הקירות והכיס.
כמובן שגם מתאים לכאלו שבונים בית חדש ולא בטוחים אם רוצים חשמל חכם עוד לפני הבניה, או שרוצים חשמל חכם פשוט ולא יקר, יחד עם כל המגבלות (וקיימות הרבה).
בחשמל חכם אלחוטי חייבים קו אפס לכל מפסק וזאת על מנת לשמור אותו "חי" כל הזמן ו"מאזין" לפקודות מהבקר המרכזי או מהמפסקים האחרים.
יש חברות שיצאו עם כל מיני פטנטים שלא דורשים קו אפס (משתמשים בכל מיני קבלים וכד').

בין החברות של החשמל החכם האלחוטי יש הרבה חברות ותיקות וטובות עם מוצרים מעולים (גם החברות הקלאסיות שמייצרות KNX נכנסו לתחום).

פשוט כל מערכת עם היתרונות והחסרונות שלה.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

תתפלא כמה קל להפוך תשתית חשמל רגיל בדירה חדשה ל KNX-חכם

בדירה לכל חדר מגיע פאזה/אפס/הארקה נקודת פיצול במרכז תקרת החדר איפה שהמנורה, משאירים את זה לשימוש השקעי חשמל של החדר

לנקודה הזו סך הכל משחילים בתשתית בצינור הקיים גיד פאז וכבל KNX (תקני שמותר לו לעבור עם כבלי החשמל!)

אם יש עוד תאורה או תריס אז עוד 1-2 גידי פאזה.

ממנורת התקרה מושכים את ה KNX אל המפסק בקיר במקום הגיד ההולך וחוזר של המפסק להדליק את התאורה

במרחב הציבור בדירה הדבר פשוט הרבה יותר.

אצלי בדירת 6 חדרים גדולה מאוד החשמלאי ביצע את כל החיווט הזה עד ללוח החשמל ביום אחד עם הפועל שלו.

נושא הבקרים בלוח: בלוח התקשורת מוסיפים פס דין ואת כל ההזנות לנקודות קצה מורידים אליו בצינור גישור שיש מהלוח חשמל שמעליו כולל ההזנה לבקר/ים עצמם

שורה אחת של בקרים היא ל 24 תאורות/תריסים (בדירה יש הרבה פחות מזה) ואין שום בעיה לשים בקרים בלוח התחתון כי בחוק החשמל האיסור הוא לשים מאמ'ת בגובה כזה ולא בקר.

בגדול היה נראה שזה הרבה פחות עבודה מהדירה הקודמת שבה החשמלאי היה צריך להתקין ולחווט את כל המפסקים האלחוטיים ולהגיע אליהם עם 0 ותאכלס זה עבד זוועה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

לשמחתי בכל הדירה שלי היה כבר אפס ולכן משמעות הויטראה הוא החלפת המתגים ותכנות. אצלי לקח פחות משעתיים.

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

למה המתגים שלהם כל כך יקרים , נצמדים למחירון צרכן
לא אוהב חברות שמנצלות את זה שהקבלן נותן חלק מהמתגים ועל ההשלמה צריך לקנות בית חדש

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #18 

זה התרגיל המסריח הקבוע בקניה מקבלן. נותנים לך ״כלול״ משהו שלא מספיק לשום דבר, ואז מנקנקים אותך על ה-״שדרוג״.

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אם אני לוקח את המתאם שלהם לHOMEKIT זה סיפור להגדיר ?

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #20 

28/06/2023 16:27  
mescaline כתב:
תתפלא כמה קל להפוך תשתית חשמל רגיל בדירה חדשה ל KNX-חכם

בדירה לכל חדר מגיע פאזה/אפס/הארקה נקודת פיצול במרכז תקרת החדר איפה שהמנורה, משאירים את זה לשימוש השקעי חשמל של החדר

לנקודה הזו סך הכל משחילים בתשתית בצינור הקיים גיד פאז וכבל KNX (תקני שמותר לו לעבור עם כבלי החשמל!)

אם יש עוד תאורה או תריס אז עוד 1-2 גידי פאזה.

ממנורת התקרה מושכים את ה KNX אל המפסק בקיר במקום הגיד ההולך וחוזר של המפסק להדליק את התאורה

במרחב הציבור בדירה הדבר פשוט הרבה יותר.

אצלי בדירת 6 חדרים גדולה מאוד החשמלאי ביצע את כל החיווט הזה עד ללוח החשמל ביום אחד עם הפועל שלו.

נושא הבקרים בלוח: בלוח התקשורת מוסיפים פס דין ואת כל ההזנות לנקודות קצה מורידים אליו בצינור גישור שיש מהלוח חשמל שמעליו כולל ההזנה לבקר/ים עצמם

שורה אחת של בקרים היא ל 24 תאורות/תריסים (בדירה יש הרבה פחות מזה) ואין שום בעיה לשים בקרים בלוח התחתון כי בחוק החשמל האיסור הוא לשים מאמ'ת בגובה כזה ולא בקר.

בגדול היה נראה שזה הרבה פחות עבודה מהדירה הקודמת שבה החשמלאי היה צריך להתקין ולחווט את כל המפסקים האלחוטיים ולהגיע אליהם עם 0 ותאכלס זה עבד זוועה.
...
זו קומבינה רצינית שלא ממש חוקית בכמה אופנים,
ואולי תעבוד בחלק קטן מהמקרים.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”