בעיה בדיסק קשיח
שלום
אתמול בדקתי דיסק קשיח ישן שהיה לי, חיברתי אותו לכבל IDE שאליו מחובר הדיסק קשיח הנוכחי וראיתי שהדיסק קשיח הישן תקין לאחר שניתקתי אותו התברר לי שמשהו נהרס בדיסק הנוכחי שלי ואני לא מצליח להעלות את מערכת ההפעלה
כשאני מגדיר BOOT מההרד דיסק לא עולה לי שום דבר ואני מקבל הודעה שאין מער' הפעלה
כשאני מחבר את ההרד דיסק שלי למחשב אחר ואני מנסה לפתו אותו אני מקבל את ההודעה הזו "הדיסק אינו מאותחל האם ברצונך לאתחל אותו כעת"
יש לי שם כמעט 40 ג'יגה של נתונים + מערכת הפעלה WINxp SP2 אבל כשאני בודק את המאפיינים שלו כשהוא מחובר במחשב אחר אני מקבל "מקום פנוי 0 ושטח כולל 0"
העלתי את המחשב עם דיסקט אתחול וגם שם אני לא רואה את הדיסק = עשיתי FDISK ואני מקבל הודעה שאין דיסק.
יש למישהו רעיון איך לסדר את העניין הזה או לשחזר את הקבצים?
תודה מראש...
אתמול בדקתי דיסק קשיח ישן שהיה לי, חיברתי אותו לכבל IDE שאליו מחובר הדיסק קשיח הנוכחי וראיתי שהדיסק קשיח הישן תקין לאחר שניתקתי אותו התברר לי שמשהו נהרס בדיסק הנוכחי שלי ואני לא מצליח להעלות את מערכת ההפעלה
כשאני מגדיר BOOT מההרד דיסק לא עולה לי שום דבר ואני מקבל הודעה שאין מער' הפעלה
כשאני מחבר את ההרד דיסק שלי למחשב אחר ואני מנסה לפתו אותו אני מקבל את ההודעה הזו "הדיסק אינו מאותחל האם ברצונך לאתחל אותו כעת"
יש לי שם כמעט 40 ג'יגה של נתונים + מערכת הפעלה WINxp SP2 אבל כשאני בודק את המאפיינים שלו כשהוא מחובר במחשב אחר אני מקבל "מקום פנוי 0 ושטח כולל 0"
העלתי את המחשב עם דיסקט אתחול וגם שם אני לא רואה את הדיסק = עשיתי FDISK ואני מקבל הודעה שאין דיסק.
יש למישהו רעיון איך לסדר את העניין הזה או לשחזר את הקבצים?
תודה מראש...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הדרך לראות אם זה חי או מת זה לשים את הדיסק של XP ולנסות ולראות אם אתה יכול לעשות RECOVER.
בעיקרון אתה מתחיל כאילו להתקין את מערכת ההפעלה מחדש (לא RECOVERY) ואז בפעם השניה, אם זה מזהה שיש שם משהו אז זי יתן לך אופציה R. האופציה השניה הזו (לא ה-RECOVER הראשון, כאמור) היא חכמה מכיוון שהיא יכולה לתקן בעיות ברמת ה-BOOT UP.
מקווה שיצלח בידיך.
בעיקרון אתה מתחיל כאילו להתקין את מערכת ההפעלה מחדש (לא RECOVERY) ואז בפעם השניה, אם זה מזהה שיש שם משהו אז זי יתן לך אופציה R. האופציה השניה הזו (לא ה-RECOVER הראשון, כאמור) היא חכמה מכיוון שהיא יכולה לתקן בעיות ברמת ה-BOOT UP.
מקווה שיצלח בידיך.
1.מה הנפח הכללי של הדיסק שלך? FDISK לא מזהה דיסקים מעל 32GB
2.האם הוא מזוהה על ידי ה-BIOS של המחשב? עדיף תמיד לבחור באופציה AUTO לזיהוי הדיסק ב-BIOS
3.במחשב אחר הוא כן זוהה כלא מאותחל, אבל היה זיהוי לדיסק, מה שאומר שלדעתי הדיסק לא מזוהה ב-BIOS של המחשב הראשון.
5. האם שנית את מצבי הג'מפרים MASTER/SLAVE?
6.תן ל-BIOS לזהות אותו במצב AUTO, יש סיכוי שזה יסתדר. אם לא,ואחרי זיהוי ב-BIOS, תעלה את המחשב דרך מדיסק ההתקנה שלXP ואז לנסות לעשות RECOVER או התקנה מלאה במקרה הלא טוב
2.האם הוא מזוהה על ידי ה-BIOS של המחשב? עדיף תמיד לבחור באופציה AUTO לזיהוי הדיסק ב-BIOS
3.במחשב אחר הוא כן זוהה כלא מאותחל, אבל היה זיהוי לדיסק, מה שאומר שלדעתי הדיסק לא מזוהה ב-BIOS של המחשב הראשון.
5. האם שנית את מצבי הג'מפרים MASTER/SLAVE?
6.תן ל-BIOS לזהות אותו במצב AUTO, יש סיכוי שזה יסתדר. אם לא,ואחרי זיהוי ב-BIOS, תעלה את המחשב דרך מדיסק ההתקנה שלXP ואז לנסות לעשות RECOVER או התקנה מלאה במקרה הלא טוב
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
הבעיה היא שגם כשאני מגדיר BOOT מהCD הוא לא מצליח להעלות אותו
והדיסק הוא בטוח BOOT מאחר ועשיתי הרבה התקנות איתו וגם בדקתי אותו והוא עולה במחשב אחר
אבל כמו שאמרתי גם את הדיסק של הXP אני לא מצליח להעלות בBOOT
אני מצליח לעשות BOOT רק מהדיסקט A
והדיסק הוא בטוח BOOT מאחר ועשיתי הרבה התקנות איתו וגם בדקתי אותו והוא עולה במחשב אחר
אבל כמו שאמרתי גם את הדיסק של הXP אני לא מצליח להעלות בBOOT
אני מצליח לעשות BOOT רק מהדיסקט A
האם המחשב שלך מזהה את כונן ה-CD? כל הבעיות שאתה מתאר מראות שמשהו השתבש ב-BIOS. נסה להגדיר את כל הכוננים המחוברים במחשב על מצב AUTO
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
העברתי את הביוס אפילו ל ברירת מחדל ובנוסף לכך עשיתי לו איפוס ע"י הג'מפר בלוח אם והוא עדין לא קולט את ההרד דיסק
אבל כשעשיתי BOOT מהדיסקט אתחול אני מצליח לראות את כונן הCD ROM אבל את ההרד דיסק לא
בכול המקרים לא הצלחתי לעשות BOOT מהסידי רום
אבל כשעשיתי BOOT מהדיסקט אתחול אני מצליח לראות את כונן הCD ROM אבל את ההרד דיסק לא
בכול המקרים לא הצלחתי לעשות BOOT מהסידי רום
מה הנפח של ההרד דיסק שלך? כפי שאמרתי אם זה מעל 32GB אז לא תוכל לראות אותו ב-FDISK.תצטרך תוכנה כמו DISK MANAGER למשל
האם אתה יכול להכנס לתיקיות של ה-CD אחרי אתחול מהדיסקט? תנסה אם את יכול לנווט בתוך התיקיות
האם אתה יכול להכנס לתיקיות של ה-CD אחרי אתחול מהדיסקט? תנסה אם את יכול לנווט בתוך התיקיות
נראה שמסיבה כלשהי ה partition שלך איבדה את עצמה לדעת
אל תנסה לעשות recover ולא התקנה מחדש
במצב שלך windows תזהה את הדיסק כדיסק חדש ותתבקש לעשות התקנה חדשה
בכל ניסיון מעין זה תאבד את הנתונים for good
מה שאתה צריך זה תוכננות יעודיות שיודעות "למצוא" את ה lost partition ולשחזר אותה
חבר את הדיסק כדיסק שני במערכת קיימת ונסה אחת מאלו :
עשה חיפוש בגוגל
Recover My Files
PC Inspector File Recovery
SpiRite
גם אם ההצלחה לא תהיה מלאה ולא תוכל לאתחל מהדיסק רוב הסיכויים שתגיע לרוב החומר ותוכל להעתיק אותו לדיסק הראשון
בהצלחה
אל תנסה לעשות recover ולא התקנה מחדש
במצב שלך windows תזהה את הדיסק כדיסק חדש ותתבקש לעשות התקנה חדשה
בכל ניסיון מעין זה תאבד את הנתונים for good
מה שאתה צריך זה תוכננות יעודיות שיודעות "למצוא" את ה lost partition ולשחזר אותה
חבר את הדיסק כדיסק שני במערכת קיימת ונסה אחת מאלו :
עשה חיפוש בגוגל
Recover My Files
PC Inspector File Recovery
SpiRite
גם אם ההצלחה לא תהיה מלאה ולא תוכל לאתחל מהדיסק רוב הסיכויים שתגיע לרוב החומר ותוכל להעתיק אותו לדיסק הראשון
בהצלחה
הבאתי דיסק קשיח חדש (תוך כדי אני עובד על הישן) ואני עדיין לא מצליח למצוא אותו בעזרת דיסקט אתחול - FDISK רושם לי שאין דיסק ועדיין אני לא מצליח להעלות את הדיסק של XP בBOOT וכשאני מעלה דיסקט אתחול אני כן רואה את הדיסק והתיקיות
אני תוך כדי לעבוד על הדיק קשיח המקורי ואני משתמש ב PC Inspector File Recovery אבל אני לא ממש מבין איך משתמשים בתוכנה הזו
אני תוך כדי לעבוד על הדיק קשיח המקורי ואני משתמש ב PC Inspector File Recovery אבל אני לא ממש מבין איך משתמשים בתוכנה הזו
אני כבר מריץ תוכנה לשחזור על הדיסק במחשב השני שלי אבל מדאיג אותי מאוד שאני לא יכול להעלות דיסק BOOT במחשב שבו קרתה התקלה עם ההרד דיסק
כמו שאמרתי - אני מצליח להעלות רק את דיסקט האתחול וככה אני כן רואה את הCD והתיקיות שלו אבל אני לא מצליח לבצע FDISK
לדיסק קשיח למרות שזה אחד אחר חדש לגמרי - אני מקבל הודעה NO FIXED DISKS PRESENT
נראה לי שאני בצרות צרורות (אני בטח מציק אבל לא זו הכוונה - אני פשוט מתוסכל מכול הבלאגן)
אם יש לכם רעיונות אני אשמח לקבל
כמו שאמרתי - אני מצליח להעלות רק את דיסקט האתחול וככה אני כן רואה את הCD והתיקיות שלו אבל אני לא מצליח לבצע FDISK
לדיסק קשיח למרות שזה אחד אחר חדש לגמרי - אני מקבל הודעה NO FIXED DISKS PRESENT
נראה לי שאני בצרות צרורות (אני בטח מציק אבל לא זו הכוונה - אני פשוט מתוסכל מכול הבלאגן)
אם יש לכם רעיונות אני אשמח לקבל
היי שוב:)
אתה לא מציק בכלל. בגלל זה אנחנו כאן על מנת לנסות ולעזור אחד לשני. אז תרגיש חופשי לשאול כל דבר שעולה לך לראש.
ישנם כמה שאלות שלא ענית עליהם..
1. מה הנפח של הדיסק שלך כולל החדש?
2. מה מצב הג'מפרים? ההארד דיסק חייב להיות MASTER
3.תנסה לחבר את ההארד דיסק ל-IDE 1 ואת הסידי רום ל-IDE 2 כאשר שניהם מוגדרים כ-MASTER
4.יתכן בגלל שעשית איפוס ל-BIOS אז צריך להגדיר את ממשקי ה-IDE שעל לוח האם מחדש. תוודא ששניהם ב-ENABLE.
אתה לא מציק בכלל. בגלל זה אנחנו כאן על מנת לנסות ולעזור אחד לשני. אז תרגיש חופשי לשאול כל דבר שעולה לך לראש.
ישנם כמה שאלות שלא ענית עליהם..
1. מה הנפח של הדיסק שלך כולל החדש?
2. מה מצב הג'מפרים? ההארד דיסק חייב להיות MASTER
3.תנסה לחבר את ההארד דיסק ל-IDE 1 ואת הסידי רום ל-IDE 2 כאשר שניהם מוגדרים כ-MASTER
4.יתכן בגלל שעשית איפוס ל-BIOS אז צריך להגדיר את ממשקי ה-IDE שעל לוח האם מחדש. תוודא ששניהם ב-ENABLE.
לא כל כך ברור מה אתה מנסה לעשות
זה שגם דיסק חדש לא מזוהה מחזק את הרושם שיש לך כנראה בעיית ואו הגדרת BIOS
לגבי הדיסק הישן מצבך טוב , הנתונים לא הלכו לאיבוד.
אם אתה רואה את הנתונים כאשר אתה עולה מדיסק איתחול תוכל לגשת אליהם גם כאשר תחבר את הדיסק כשני במערכת ואין צורך בתוכנת RECOVERY. העתק אותם לדיסק הראשון.
אם בכל זאת נדרש שיחזור אז כמו שציינתי חבר אותו כדיסק שני במערכת וב PC Inspector File Recovery בחר ב FIND LOST וDATA והמשך עם הWIZARD.
זה שגם דיסק חדש לא מזוהה מחזק את הרושם שיש לך כנראה בעיית ואו הגדרת BIOS
לגבי הדיסק הישן מצבך טוב , הנתונים לא הלכו לאיבוד.
אם אתה רואה את הנתונים כאשר אתה עולה מדיסק איתחול תוכל לגשת אליהם גם כאשר תחבר את הדיסק כשני במערכת ואין צורך בתוכנת RECOVERY. העתק אותם לדיסק הראשון.
אם בכל זאת נדרש שיחזור אז כמו שציינתי חבר אותו כדיסק שני במערכת וב PC Inspector File Recovery בחר ב FIND LOST וDATA והמשך עם הWIZARD.
טוב יש התקדמות קטנה
המחשב כבר מזהה את ההרד דיסק החדש ואני כבר רואה שאני יכול להתקין את הXP מחדש ובנתיים במחשב התקין התוכנה עדיין מחפשת קבצים בהרד דיסק הישן = אני אנסה לשמור אותם בדיסק קשיח אחר ואז אנסה לחבר גם את ההרד דיסק התקול למחשב כדיסק ראשי.
אני חייב לכם כמה תשובות אז קודם כול לVick
ההרד דיסק הוא 40 ג'יגה + גם החדש הוא 40 ג'יגה + ה HD וה CDrom במאסטר והם בenable ועכשיו אני רק ממתין לסיום השחזור כדי לחזור ולבדוק את ה HD הישן והמקורי
ול diti05 "אם אתה רואה את הנתונים כאשר אתה עולה מדיסק איתחול תוכל לגשת אליהם גם כאשר תחבר את הדיסק כשני במערכת ואין צורך בתוכנת RECOVERY. העתק אותם לדיסק הראשון. "
התכוונתי שאני רואה את הסי די רום ולא את ההרד דיסק כשאני עולה ב BOOT מהדיסקט אתחול
וחיברתי אותו למחשב אחר כדיסק שני כדי להפעיל עליו את תוכנת השחזור בתקווה שאוכל לשמור את כול הקבצים החשובים.
כרגע אני ממתין שהתוכנה תסיים..........
המחשב כבר מזהה את ההרד דיסק החדש ואני כבר רואה שאני יכול להתקין את הXP מחדש ובנתיים במחשב התקין התוכנה עדיין מחפשת קבצים בהרד דיסק הישן = אני אנסה לשמור אותם בדיסק קשיח אחר ואז אנסה לחבר גם את ההרד דיסק התקול למחשב כדיסק ראשי.
אני חייב לכם כמה תשובות אז קודם כול לVick
ההרד דיסק הוא 40 ג'יגה + גם החדש הוא 40 ג'יגה + ה HD וה CDrom במאסטר והם בenable ועכשיו אני רק ממתין לסיום השחזור כדי לחזור ולבדוק את ה HD הישן והמקורי
ול diti05 "אם אתה רואה את הנתונים כאשר אתה עולה מדיסק איתחול תוכל לגשת אליהם גם כאשר תחבר את הדיסק כשני במערכת ואין צורך בתוכנת RECOVERY. העתק אותם לדיסק הראשון. "
התכוונתי שאני רואה את הסי די רום ולא את ההרד דיסק כשאני עולה ב BOOT מהדיסקט אתחול
וחיברתי אותו למחשב אחר כדיסק שני כדי להפעיל עליו את תוכנת השחזור בתקווה שאוכל לשמור את כול הקבצים החשובים.
כרגע אני ממתין שהתוכנה תסיים..........
אוקיי יפה מאוד
אז הכוננים פתאום זוהו או זה קרה אחרי שהפרדת ביניהם ושמת כל אחד על IDE נפרד?
לגבי FDISK הוא לא יכול לראות דיסקים מעל 32GB יש מגבלה כזאת. אם תחליט לפרמט את הדיסק החדש בעזרת דיסק ההתקנה של XP תתקל באותה בעיה ולא תוכל לפרמט כ-FAT רק כ-NTFS
אז הכוננים פתאום זוהו או זה קרה אחרי שהפרדת ביניהם ושמת כל אחד על IDE נפרד?
לגבי FDISK הוא לא יכול לראות דיסקים מעל 32GB יש מגבלה כזאת. אם תחליט לפרמט את הדיסק החדש בעזרת דיסק ההתקנה של XP תתקל באותה בעיה ולא תוכל לפרמט כ-FAT רק כ-NTFS
האמת שחצי ממה שאתה אומר מתברר כנכון
נכון שרק לאחר ששיניתי מיקום ההרד דיסק זוהה (החדש) אבל ההרד דיסק החדש והסידי רום מחוברים על אותו הIDE כי יש לי רק IDE אחד במחשב השולחני think center של ibm{קטן מאוד} פשוט החלפתי בינהם בחיבורים ואני חייב להדגיש שדיסק החדש זוהה. (המקורי עדיין בשחזור)
דבר נוסף : עשיתי FDISK והפכתי את הדיסק ל LOGICAL ואחרכך גם פירמטתי אותו באמצעות הדיסקט אתחול מה שאומר שהFDISK כן יכול לראות אותו ואם אני לא טועה כך עשיתי גם בעבר לדיסק של 120 ג'יגה.
גם בFDISK וגם בהתקנת XP.
אבל בכול מקרה עכשיו אני צריך רק לחכות שהשחזור יסתיים ורק אז אני אוכל לחבר את ההרד דיסק ה'דפוק' למחשב השולחני ולבדוק אם ניתן לזהות אותו.
נ.ב במחשב הHTPC אני מחבר את הדיסק התקול בכדי לשחזר את הקבצים בעזרת תוכנה כי כמו שאמרתי המחשב מבקש לאתחל את הדיסק.
נכון שרק לאחר ששיניתי מיקום ההרד דיסק זוהה (החדש) אבל ההרד דיסק החדש והסידי רום מחוברים על אותו הIDE כי יש לי רק IDE אחד במחשב השולחני think center של ibm{קטן מאוד} פשוט החלפתי בינהם בחיבורים ואני חייב להדגיש שדיסק החדש זוהה. (המקורי עדיין בשחזור)
דבר נוסף : עשיתי FDISK והפכתי את הדיסק ל LOGICAL ואחרכך גם פירמטתי אותו באמצעות הדיסקט אתחול מה שאומר שהFDISK כן יכול לראות אותו ואם אני לא טועה כך עשיתי גם בעבר לדיסק של 120 ג'יגה.
גם בFDISK וגם בהתקנת XP.
אבל בכול מקרה עכשיו אני צריך רק לחכות שהשחזור יסתיים ורק אז אני אוכל לחבר את ההרד דיסק ה'דפוק' למחשב השולחני ולבדוק אם ניתן לזהות אותו.
נ.ב במחשב הHTPC אני מחבר את הדיסק התקול בכדי לשחזר את הקבצים בעזרת תוכנה כי כמו שאמרתי המחשב מבקש לאתחל את הדיסק.
יכול להיות ששהארד דיסק שלך מג'ומפר כ-CABEL SELECT לכן הפיכת הכבל עזרה. יש הארד דיסקים שאם מחברים להם SLAVE אז פשוט צריך להוציא מהם את כל הג'מפרים (כולל ג'מפר ה-MASTER) ואז הוא מתנהג כ-MASTER.
לגבי FDISK, אם חלקת את ה-40GB למחיצות אז הוא כן יכול לראות אותם. בכל מקרה בכל פעם שאתה משתמש ב-FDISK אתה לא יכול לגשת לקובצי ההתקנה של XP בדרך הקונבנציונלית כאשר אתה עושה BOOT מדיסקט (אשפר בצורה אחרת), כי אין שם קובץ SETUP כמו בגירסאות קודמות. אז צצטרך שוב לעשות BOOT מ-CD. אז למה לעשות אותה עבודה פעמיים??
בכל מקרה שמחתי לעזור במשהו, ותמשיך לעדכן מה קורה.....
לגבי FDISK, אם חלקת את ה-40GB למחיצות אז הוא כן יכול לראות אותם. בכל מקרה בכל פעם שאתה משתמש ב-FDISK אתה לא יכול לגשת לקובצי ההתקנה של XP בדרך הקונבנציונלית כאשר אתה עושה BOOT מדיסקט (אשפר בצורה אחרת), כי אין שם קובץ SETUP כמו בגירסאות קודמות. אז צצטרך שוב לעשות BOOT מ-CD. אז למה לעשות אותה עבודה פעמיים??
בכל מקרה שמחתי לעזור במשהו, ותמשיך לעדכן מה קורה.....
עכשיו אחרי הכול המחשב מזהה את הסידי רום אבל את ההרד דיסק הוא מזהה ללא מידע
על סוג הקבצים (FAT32 או NTFS) ולכן אני לא יכול להתקין מער' הפעלה ללא פירמוט
אבל שוב - כול הקבצים נמצאים בהרד דיסק (כולל מערכת הפעלה) ואני צריך רק למצוא דרך
להגדיר את ההרד דיסק כ FAT32 .
ניסיתי גם עם דיסקט BOOT של partition magic וגם עם דיסקט איתחול של WIN98 ולא ניתן לעשות דבר חוץ מפירמוט
על סוג הקבצים (FAT32 או NTFS) ולכן אני לא יכול להתקין מער' הפעלה ללא פירמוט
אבל שוב - כול הקבצים נמצאים בהרד דיסק (כולל מערכת הפעלה) ואני צריך רק למצוא דרך
להגדיר את ההרד דיסק כ FAT32 .
ניסיתי גם עם דיסקט BOOT של partition magic וגם עם דיסקט איתחול של WIN98 ולא ניתן לעשות דבר חוץ מפירמוט
אם מערכת ההפעלה הייתה XP ואתה עשית BOOT מדיסקט של WIN98 אז יתכן מאוד שה-MASTER BOOT נהרס. אם כבר שלפת את כל המידע הנחוץ לך מהדיסק בזה אז פרמט אותו ותתקין XP מחדש. אם בכל זאת אתה רוצה להציל אותו, נסה הפעם לאתחל מדיסק WIN XP ותבחר באופציה RECOVERY בתקווה שזה יעבוד הפעם
כרגע התוכנה עושה את ההעתקה של הקבצים שהיו בהרשד דיסק ובנתיים התקנתי XP חדש על הרד דיסק חדש
אני מקווה שיהיה אפשרי להעביר אחרכך את הקבצים החשובים שבנתיים מועתקים במחשב אחר להרד דיסק החדש שכבר מותקן עםXP
בקיצור נראה כמו התחלה של סוף טוב.
האמת שאין לי הסבר למה FAT32 ולא NTFS תמיד חשבתי שיש בעיה עם העברת קבצים מדיסק FAT32 לדיסק בNTFS
יש לי רשת מחשבים ובמחשב השני זה FAT ובגלל זה בחרתי כך
האם היה עדיף NTFS או שזה לא משמעותי? מה בכלל ההבדל?
אני מקווה שיהיה אפשרי להעביר אחרכך את הקבצים החשובים שבנתיים מועתקים במחשב אחר להרד דיסק החדש שכבר מותקן עםXP
בקיצור נראה כמו התחלה של סוף טוב.
האמת שאין לי הסבר למה FAT32 ולא NTFS תמיד חשבתי שיש בעיה עם העברת קבצים מדיסק FAT32 לדיסק בNTFS
יש לי רשת מחשבים ובמחשב השני זה FAT ובגלל זה בחרתי כך
האם היה עדיף NTFS או שזה לא משמעותי? מה בכלל ההבדל?