שמע חלש ברמקול סנטר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
ברור שאפשר להגביר.
באיזה רסיבר מדובר ?
בעיקרון ,כל רסיבר מכיל היום מערכת כיול , שדואגת לכוון את עוצמת הרמקולים באופן שווה, יחסית לנקודת האזנה שלך.
במידה ויש לך מערכת כיול ולא השתמשת בה ,זה הזמן להתחיל.
במידה וכן השתמשת ועדין לאוזניך הסנטר חלש תגביר עד שישמע לך מספיק.
במידה ואתה רוצה לדייק יותר תוריד אפליקציית SPL לנייד שב במקום הישיבה שלך תריץ רעש לבן, בעזרת הרסיבר, לכל אחד מהרמקולים ותכוון את העוצמה ל 75DB .
באיזה רסיבר מדובר ?
בעיקרון ,כל רסיבר מכיל היום מערכת כיול , שדואגת לכוון את עוצמת הרמקולים באופן שווה, יחסית לנקודת האזנה שלך.
במידה ויש לך מערכת כיול ולא השתמשת בה ,זה הזמן להתחיל.
במידה ואתה רוצה לדייק יותר תוריד אפליקציית SPL לנייד שב במקום הישיבה שלך תריץ רעש לבן, בעזרת הרסיבר, לכל אחד מהרמקולים ותכוון את העוצמה ל 75DB .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הערות בכתב מודגש בתוך הציטוט09/07/2022 14:53istarmini כתב: ברור שאפשר להגביר.
באיזה רסיבר מדובר ?
כתוב בתמונה - DENON 1700
אם אפשר להסתמך על המספרים בתמונה, כנראה בוצע כיול
הסנטר כבר על 5+, ובערך 4+ מעל לקדמיים
זה רעש ורוד. לא רעש לבן...
- Amir64
-
- גורו

@kfirg14
1. איזה רמקולים קדמיים, ואיזה סנטר יש לך?
2. איפה ממוקם הסנטר? (תלוי על הקיר? על מזנון? בתוך מזנון?)
3. תוודא שחיווט הסנטר נכון ולא הפוך. פלוס מחובר לפלוס.
1. איזה רמקולים קדמיים, ואיזה סנטר יש לך?
2. איפה ממוקם הסנטר? (תלוי על הקיר? על מזנון? בתוך מזנון?)
3. תוודא שחיווט הסנטר נכון ולא הפוך. פלוס מחובר לפלוס.
@amir64
1.רמקולים 5.1 סטילטים של טאנוי.
2.על מזנון.
3. איך אני בודק את זה? (צירפתי תמונה..)
עריכה : יש לי הרגשה שהחיבור הפוך כי בשאר הרמקולים החוט הלבן עם הפס השחור מחובר לשחור.. ובסנטר זה בדיוק הפוך.
בוצע כיול ע"י הטכנאי שהרכיב לי את הרסיבר. (דנון 1700)
1.רמקולים 5.1 סטילטים של טאנוי.
2.על מזנון.
3. איך אני בודק את זה? (צירפתי תמונה..)
עריכה : יש לי הרגשה שהחיבור הפוך כי בשאר הרמקולים החוט הלבן עם הפס השחור מחובר לשחור.. ובסנטר זה בדיוק הפוך.
בוצע כיול ע"י הטכנאי שהרכיב לי את הרסיבר. (דנון 1700)
נערך לאחרונה על ידי kfirg14 ב 09/07/2022 19:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

טעות שלי, בתמונה לא רואים את המינוס לפני המספר בגרף של הסנטר.09/07/2022 19:04kfirg14 כתב: טוב החלפתי את החיבורים , אך עדיין לדעתי יש צורך בהגברה של הסנטר..
לפי התמונה ששלחתי קודם הסנטר מוגדר כרגע על מינוס 5.5DB
לאיזה ערך להגביר אותו , לנסות אולי מינוס 3.5DB?
...
מקובל שהחוט עם הפס מחובר לחיבור האדום ברמקול וברסיבר.
תעבור על כל הרמקולים ותוודא שהחיבור זהה בכולם, וזהה גם בצד של הרסיבר.
בתמונה רואים סיבים של הגידים יוצאים מהחיבור של הרמקול... - אסור שזה יקרה.
אין משהו טוב להגיד על המתקין אם חיבר רמקול הפוך וברמה כזו.
צלם איך הרמקול יושב על המזנון.
אם אתה מתקן את החיווט, צריך להריץ כיול שוב.
רק אחר כך להתחיל לחפש תיקונים לכיול.
המתקין לא נגע כלל ברמקולים.. הוא רק הוציא את הרסיבר הישן וחיבר לחדש ועשה כיול והפעלה ראשונית.
לאחר שהוא הלך רציתי לנקות את המזנון אז הוצאתי את החוטים של הסנטר וחיברתי לאחר מכן (ואז אני כנראה שחיברתי הפוך).
ככה שהכיול שלו נעשה כשרמקולים מחוברים בצורה הנכונה לפני שניתקתי.
בכל אופן כל הרמקולים מחוברים במצב כזה שהחוט עם הפס השחור מחובר ליציאה השחורה ברמקול.. והלבן הנקי מחובר ליציאה האדומה ברמקול..
לגבי הסיבים , אני יודע איך נשמע רמקול שלא מחובר טוב .. בקושי היו שומעים משהו.. כאן זה לא המצב.. בכל אופן חיברת מחדש את הגידים ככה שהם לא יצאו כלפי חוץ. (צירפתי תמונה)
חשוב לציין דווקא שבחלק מהסרטים שומעים טוב מהסנטר ובחלק חלש.. אולי זה בכלל תלוי בסרט?
בכל אופן הסנטר מכוון כרגע למינוס 1DB
@Amir64
לפני אחרי תמונה כללית
לאחר שהוא הלך רציתי לנקות את המזנון אז הוצאתי את החוטים של הסנטר וחיברתי לאחר מכן (ואז אני כנראה שחיברתי הפוך).
בכל אופן כל הרמקולים מחוברים במצב כזה שהחוט עם הפס השחור מחובר ליציאה השחורה ברמקול.. והלבן הנקי מחובר ליציאה האדומה ברמקול..
לגבי הסיבים , אני יודע איך נשמע רמקול שלא מחובר טוב .. בקושי היו שומעים משהו.. כאן זה לא המצב.. בכל אופן חיברת מחדש את הגידים ככה שהם לא יצאו כלפי חוץ. (צירפתי תמונה)
חשוב לציין דווקא שבחלק מהסרטים שומעים טוב מהסנטר ובחלק חלש.. אולי זה בכלל תלוי בסרט?
@Amir64
לפני אחרי תמונה כללית
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

...
נראה לך שהייתי שואל איזה רסיבר במידה והייתי מצליח לראות בברור את התמונה ?
תודה עבור ההערות הבונות ואהו למדנו המון מהן במיוחד את סוגיית הצבע
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מה שצריך לענין אותך זה שהפלוס והמינוס מיציאת הרמקול ברסיבר מחוברים לפלוס ולמינוס בהתאמה ברמקול תתמקד בזה ולא בגיד עם הפס או בגיד בלי הפס.09/07/2022 21:33kfirg14 כתב: המתקין לא נגע כלל ברמקולים.. הוא רק הוציא את הרסיבר הישן וחיבר לחדש ועשה כיול והפעלה ראשונית.
@Amir64
לפני
IMG-5952.jpg
אחרי
002.jpg
תמונה כללית
IMG-5950.jpg...
לענין העוצמה עניתי לך 75DB יחסית למקום הישיבה שלך זה במידה ואתה רוצה לכוון למהדרין אופציה נוספת היא להגביר לפי האוזן שלך אף אחד פה לא יכול להגיד לך בכמה להגביר.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 09/07/2022 23:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Amir64
-
- גורו

הסנטר צריך להיות בקו הקדמי של המזנון ולא מאחורה כדי לנגן בצורה מיטבית (אם יש בכלל משהו מיטבי ברמקול הזה).09/07/2022 21:33kfirg14 כתב: המתקין לא נגע כלל ברמקולים.. הוא רק הוציא את הרסיבר הישן וחיבר לחדש ועשה כיול והפעלה ראשונית.
לא כתבת... חשבתי שהמתקין התקין את כל המערכת
זה הפוך מהמקובל, אבל לא נורא אם זה עקבי בכל החיבורים
הבעיה עם הגידים בחוץ היא סכנה של קצר וזליגה, במיוחד אם גוף הרמקול מתכתי.
בוודאי. בכל סרט יש מיקס שונה, ויש סרטים בהם הדיבור חלש לעומת אחרים.
בכל אופן הסנטר מכוון כרגע למינוס 1DB...
במצב הנוכחי חלק מגלי הקול פוגעים במזנון ואז מוחזרים למעלה, ואתה מאבד חלק מהם.
לצערי יש לך סט לא טוב, והחיסרון הגדול שלו הוא בדיוק בתחום הדיבור.
גם הרמקולים וגם הסאב לא מסוגלים לנגן תדרים באיזור 140 הרץ בעוצמה הדרושה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
תן שיפוע לחלק הקדמי של הסנטר כלפי מעלה ,תקדם את הסנטר עד כמה שניתן בלי לפגוע בעיצוב הסלון ,תגביר אותו בעוד 1 db ,יש לך אפשרות בהגדרות של הדנון להגביר את הdialog .לא בכל קובץ הסנטר הוא הפעיל ביותר.תיכנס ותבדוק איפה הכיול חתך את הסנטר.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

תרשום בגוגל denon 1700 Dialog Enhancer.10/07/2022 7:55kfirg14 כתב: תודה לכם , אנסה לשנות את מיקום הסנטר מעט ולתת לו זווית..
לגבי אופציית הגברת הdialog , היכן זה נמצא בדיוק בהגדרות?...
יש לי דגם ישן יותר אז לא יודע איך זה בדגם שלך
הנה מצאתי , זה אמור להיות תחת Surr.Parameter , ואחר כך יש לגשת ל dialog control.
אבדוק את זה היום בערב..
https://manuals.denon.com/avrx1700h/eu/ ... fworfs.php
אבדוק את זה היום בערב..
https://manuals.denon.com/avrx1700h/eu/ ... fworfs.php
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
יש כאן המון תשובות שרובן המכריע לא רוונטיות. במערכות קולנוע ביתי אכן הבעיה הבולטת היא יכולת להבין את הדיבור הנאמר בסרט. זה נקרא intelligibility.
הבעיה מורכבת מכמה גורמים. הראשון הוא המיקס של הסרט שנועד לבית קולנוע ולהשמעה בעוצמת SPL של רפרנס ולא לעוצמה חלשה יותר בצפיה בבית. הבעיה השניה היא רמקול הסנטר הביתי שמעוצב בצורה הגרועה ביותר שניתן לעצב רמקול עם שני מיד-באס בצדדים וטיוטר באמצע. בגלל התאבכות בין גלים, מקבלים בתחום רחב אזור מת עם NUL בתדרי הדיבור המרכזיים.
הבעיה השלישית היא ירידה באיכות השמיעה אצל בני 45 +. נכון שאפשר להגביר את הסנטר אבל זה מאד לא מומלץ. כאשר אתה מגביר את הסנטר מעבר לתוצאות הכיול, אתה פוגע באיזון. אתה מגביר רק את הסנטר שהוא מפיק רק צלילים מעד ל 80 הרץ, כאשר שאר התדרים הנמוכים של ערוץ הסנטר, מופקים עי הסאב. אז להגביר את הסנטר מבלי לפצות על תדרים נמוכים שמגיעים מערוץ הסנטר לסאב, יגרום לצליל להיות בהיר מידי ולא מאוזן. אי אפשר להגביר את צלילי הסאב המשוייכים רק לסנטר.
כדי להתגבר על בעיה של קושי בזיהוי דיאלוג בסרט, צריך למקם את הסנטר במקום חדש או להחליפו באחד יותר איכותי (כזה שראית תוצאות מדידה עבורו שמראות אחידות בהענות בזווית רחבה מספיק).
בפרוססורים יותר מתקדמים, כמו טרינוב, כאשר המשתמש מעלה את העוצמה לערוץ מסויים, הפרוססור מבצע פיצוי לכל שאר הערוצים מבחינת ה EQ כולל הסאבים. בדנון זה לא כך. אם תגביר את הסנטר, תרגיש ירידה בבאסים. אם תגביר את הסאב, תרגיש עליה בבאסים עבור תכני סטריאו... הפתרון הכי מומלץ זה למצוא רמקול סנטר קו-סנטרי עם אלמנט בודד שהוא גם וופר וגם טויטר באמצע. ל KEF יש כאלו אבל הם לא זולים. אפשר גם לשנות את הזווית של הסנטר שהיה מכוון לעבר אוזני הצופה באמצע...
הבעיה מורכבת מכמה גורמים. הראשון הוא המיקס של הסרט שנועד לבית קולנוע ולהשמעה בעוצמת SPL של רפרנס ולא לעוצמה חלשה יותר בצפיה בבית. הבעיה השניה היא רמקול הסנטר הביתי שמעוצב בצורה הגרועה ביותר שניתן לעצב רמקול עם שני מיד-באס בצדדים וטיוטר באמצע. בגלל התאבכות בין גלים, מקבלים בתחום רחב אזור מת עם NUL בתדרי הדיבור המרכזיים.
הבעיה השלישית היא ירידה באיכות השמיעה אצל בני 45 +. נכון שאפשר להגביר את הסנטר אבל זה מאד לא מומלץ. כאשר אתה מגביר את הסנטר מעבר לתוצאות הכיול, אתה פוגע באיזון. אתה מגביר רק את הסנטר שהוא מפיק רק צלילים מעד ל 80 הרץ, כאשר שאר התדרים הנמוכים של ערוץ הסנטר, מופקים עי הסאב. אז להגביר את הסנטר מבלי לפצות על תדרים נמוכים שמגיעים מערוץ הסנטר לסאב, יגרום לצליל להיות בהיר מידי ולא מאוזן. אי אפשר להגביר את צלילי הסאב המשוייכים רק לסנטר.
כדי להתגבר על בעיה של קושי בזיהוי דיאלוג בסרט, צריך למקם את הסנטר במקום חדש או להחליפו באחד יותר איכותי (כזה שראית תוצאות מדידה עבורו שמראות אחידות בהענות בזווית רחבה מספיק).
בפרוססורים יותר מתקדמים, כמו טרינוב, כאשר המשתמש מעלה את העוצמה לערוץ מסויים, הפרוססור מבצע פיצוי לכל שאר הערוצים מבחינת ה EQ כולל הסאבים. בדנון זה לא כך. אם תגביר את הסנטר, תרגיש ירידה בבאסים. אם תגביר את הסאב, תרגיש עליה בבאסים עבור תכני סטריאו... הפתרון הכי מומלץ זה למצוא רמקול סנטר קו-סנטרי עם אלמנט בודד שהוא גם וופר וגם טויטר באמצע. ל KEF יש כאלו אבל הם לא זולים. אפשר גם לשנות את הזווית של הסנטר שהיה מכוון לעבר אוזני הצופה באמצע...
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אין הלימות אצלך בין הטלווזיה למערכת השמע
גם המגבר שלך וגם הרמקולים הם מאודדדדד בסיסים
הייתי הולך על סאונד בר טוב או עושה חישוב מסלול מחדש לגבי כל המערכת שלך
בכל מקרה התוצאה שמערכת כזאת תספק, היא מאוד מוגבלת
גם המגבר שלך וגם הרמקולים הם מאודדדדד בסיסים
הייתי הולך על סאונד בר טוב או עושה חישוב מסלול מחדש לגבי כל המערכת שלך
בכל מקרה התוצאה שמערכת כזאת תספק, היא מאוד מוגבלת
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

תבדוק לפחות עם 2 סרטים או הופעות שונות כדי להיות בטוח שאין בעיה בקבצים.10/07/2022 9:39kfirg14 כתב: הנה מצאתי , זה אמור להיות תחת Surr.Parameter , ואחר כך יש לגשת ל dialog control.
אבדוק את זה היום בערב..
https://manuals.denon.com/avrx1700h/eu/ ... fworfs.php...
בדרך כלל אחרי עיול ראשוני אפשר לתת כמה נגיעות קטנות שמשפרות מאוד.תבדוק שהסנט חתוך על 80 ולא פחות מזה .
החלפת מערכת כרגע לא באה בחשבון מבחינת תקציב , אשאר עם מה שיש בלית ברירה.
בכל אופן אנסה להגביר דיאלוג היום בערב ואראה את התוצאה..
אני אמנם לא אודיופיל אבל בהחלט מבסוט מהתוצאה שהרמקולים הללו מפיקים בסראונד , הסנטר קצת מאכזב..
אעדכן.
בכל אופן אנסה להגביר דיאלוג היום בערב ואראה את התוצאה..
אני אמנם לא אודיופיל אבל בהחלט מבסוט מהתוצאה שהרמקולים הללו מפיקים בסראונד , הסנטר קצת מאכזב..
אעדכן.