דיווחתי כבר לפני כמה חודשים - לא מצאתי עם מי לדבר, מאז אני כמעט שלא משתמש בטלויזיה (חדשה בת 8 חודשים עם חודש שימוש בלבד )
האם מישהו קיבל פתרון מישפאר או סוני או נותני השירות למיניהם?
כאשר הסוני מזהה אפשרות לתמונת dolby vision הטלויזיה משנמכת את התמונה למצב כזה שבקושי רואים משהו... אין כל אפשרות להיכנס ולשנות למצב אחר.
העלתי 3 תמונות,
תמונה שנראת טוב לפני שהמכשיר מעביר לפורמט דולבי ויזן,
תמונה נוספת שניה אחרי שינוי הפורמט (שינוי אוטומטי), יש חיצים באדום על התמונה,
תמונה שלישית - האפשרויות לשינוי התמונה הכבויות.
מה עושים?
שירות הטלויזיה לא יודעים מה לעשות... אין מענה...
מה שאתה חווה זה לא באמת בעיה בטלויזיה (תלוי איך אתה מסתכל על זה).
ברגע שנטפליקס מזהה תוכן DV ומכשיר שתומך בזה - הוא אוטומטית מציג את זה כ-DV בלי שום אפשרות לשנות את זה. הבעיה שבטלוויזיה הספציפית הזאת, ה-DV לא משהו וחשוך מאוד עבור הרבה אנשים. על מנת לעקוף את הבעיה, אתה יכול להציג את התוכן דרך מכשיר שלא תומך ב-DV, לדוגמא - סטרימר של שיאומי.
זה אולי ישמע קצת מפגר:
אבל אתה יכול לשנמך את הנטפליקס ל-HD.
אז אין תמיכה ב-DV, ואז כל התכנים יראו רגיל (SDR).
אמנם תרד קצת ברזולוציה מ-4k ל-HD, אבל אבל במסך בגודל ״55 אתה בקושי תבחין בהבדל (אם בככל).
תנסה להרים את ה-gamma בשתי רמות. זה יבהיר את התמונה משמעותית וזה הפתרון היחיד הנורמלי.
מנסיון שלי עם הטלוויזיה הזו, גם כשמנגנים דרך מכשיר אחר שלא תומך DV אלא רק HDR, זה עדיין נראה אותו הדבר.
לדעתי אתה צריך להכנס להגדרות הטלוויזיה.במידה והדגם הזה תומך בפונקציה של נטפליקס?!
יש בהגדרות תמונה מצב נטפליקס.
ז"מ התמונה שבמאי הסרט התכוון.
במצב הזה התמונה חשוכה.אם תבטל התמונה תתבהר.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2
gvid כתב:
תנסה להרים את ה-gamma בשתי רמות. זה יבהיר את התמונה משמעותית וזה הפתרון היחיד הנורמלי.
מנסיון שלי עם הטלוויזיה הזו, גם כשמנגנים דרך מכשיר אחר שלא תומך DV אלא רק HDR, זה עדיין נראה אותו הדבר.
...
בתכני hdr רגילים תעלה את הlive colour ל high משום מה זה גורם לתמונה להיות הרבה יותר בהירה
אפשר לשחק עם Black Level.
זו בעצם ההגדרה של בהירות במסכים של סוני.
Brightness זה בעצם לא בהירות אלא עוצמת ההארה של הפאנל.
אם תעלה את Black Level מעל 50 התמונה תתבהר לאט. כמובן שזה פוגע באיזון התמונה וגם ברמת השחורים, אבל אם הבעיה כ"כ מתסכלת אולי זה יעזור.