יותר נכון העבירו אותי מסוויץ' 1 לסוויץ' 2 (כנראה שהפורט שלי פשוט היה בעייתי אבל הטכנאי כבר העביר לסוויץ' השני) ועכשיו הכל פיקס!
שלום חברים,
אני מחובר לפרטנר פייבר עם חיבור 1000 הורדה / 100 העלאה.
בשבועות האחרונים שמתי לב לניתוקים קטנים מדי פעם של ממש כמה שניות בודדות.
אני משתמש בראוטר של Ubiquiti מדגם ER-X-SFP ככה שהסיב של פרטנר מחובר מהקיר אליו (כרגע עם המיניג'ביק של פרטנר אבל הזמנתי אחד של Ubiquiti הוא בדרך).
הבדיקה שעשיתי היא פינג רציף לגוגל ואני רואה תופעה די עקבית, כל 1-3 דקות מקבל unreachable או פינג גבוה מאוד (כמה מאות ms ואפילו מעל 1000ms).

כמובן שהחשוד המיידי הוא הראוטר אז איפסתי אותו ממש להגדרות יצרן (הדבר היחיד שעשיתי זה להפעיל offload) והתופעה עדיין המשיכה.
כשאני עושה פינג רציף מה-CLI של הראוטר אני רואה תופעה דומה.

ניסיתי להוציא את הראוטר מהשרשרת וחיברתי את המחשב לממיר סיב של פרטנר (שעוד קיים אצלי אבל לא בשימוש) וראיתי שהתופעה עדיין קיימת.
דיברתי עם התמיכה של פרטנר עשו לי "איפוס לציוד" הכל היה בסדר בערך ל-5 דקות ואז שוב חזר, תיאמו לי טכנאי ליום ראשון.
העניין הוא שלפעמים זה באמת בסדר לדי הרבה זמן (כרגע בערך 600 פינגים רצופים שעברו חלק) ואז פתאום שוב כל כמה דקות ניתוק.
והנה עכשיו אחרי בערך 600 פינגים רצופים חלקים קיבלתי את הדבר הבא, אמנם לא unreachable אבל פינג גבוה מאוד.

ממה שאני מבין הבעיה כנראה בציוד של פרטנר (מיניג'ביק תקול / ציוד שלהם בבניין), אולי מישהו כאן שמבין יותר ממני יכול לתת עוד דעה על העניין?
אני גם חושש שיגיע טכנאי ולא ממש יידע מה לעשות, יחליף את הממיר האופטי או את המיניג'ביק ויילך וזה לא באמת יפתור את הבעיה.