אין פיתרון לשוט של 8g אספרסו שיצא סביר?
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני מנסה להוציא ב Lalit 57mm שוט לכוס בודדת
8g ופשוט לא יוצא טוב
גם משפריץ לי - לא ברור מאיפה.
אף פעם לא היה קרוב לכוס שיוצאת מסלסלה 14g
אף אחד לא פיצח את הנוסחה?
בטוח מישהו בנאס"א עשה חישובי לחץ יחס וכוח משיכה.
8g ופשוט לא יוצא טוב
גם משפריץ לי - לא ברור מאיפה.
אף פעם לא היה קרוב לכוס שיוצאת מסלסלה 14g
אף אחד לא פיצח את הנוסחה?
בטוח מישהו בנאס"א עשה חישובי לחץ יחס וכוח משיכה.
אם התייאשת- דבר איתי07/11/2020 20:54zaguri1 כתב: אני גם וויתרתי,
יש לי סינגל של לה מרזוקו (קוטר 58) עם תעלה וטמפר בקוטר הנכון, ומעולם לא יצא לי שוט ראוי, מה גם שזה גרם לי לשנות את כיוון הטחינה בכל פעם.
אני חושב שאצלי זה בגלל מרווח גדול של העוגיה מהראש....
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
@zovirax - כמה נוזל אתה מקבל בכוס כשאתה מכין שוט עם 14 גרם קפה? כמה זמן זה לוקח מרגע שאתה לוחץ על כפתור החליטה?
מה כמות הקפה המקסימלית שאתה יכול להכניס בסלסלה הבודדת לפני שהקפה נוגע ברשת? 8 גרם או יותר מזה?
מה כמות הקפה המקסימלית שאתה יכול להכניס בסלסלה הבודדת לפני שהקפה נוגע ברשת? 8 גרם או יותר מזה?
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
יש
(זה אני מלפני 5 שנים בסרטון)
המחיר:
1. טמפר בגודל יעודי : 42mm
2. פחות נוח (בגלל שצריך למקם את הקפה בתוך התעלה הפנימית - כמו שניתן לראות בסרטון)
3. בסוף אני אוהב כפול - אז פחות פרקטי עבורי
(זה אני מלפני 5 שנים בסרטון)
המחיר:
1. טמפר בגודל יעודי : 42mm
2. פחות נוח (בגלל שצריך למקם את הקפה בתוך התעלה הפנימית - כמו שניתן לראות בסרטון)
3. בסוף אני אוהב כפול - אז פחות פרקטי עבורי
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@borenאין לי כל כך הרבה נתונים לגבי כמות , מהירות ... אני לא מודד.
גם המטחנה שלי היא לא הכי מדוייקת ... או לא יודע מה גורם לאי דיוק בין חליטה לחליטה.
הייתי שותה עם אישתי 15.5 גרם לשתי כוסות.
עכשיו אני שותה לבד , ניסיתי קצת את הסלסלה של ה 8 גרם , אבל פשוט לא יוצא מזה קפה נורמלי.
אז אני עושה לי כוס אחת עם הסלסלה הכפולה - שיניתי לטחינה דקה יותר - אני שם 14 גרם
וזה האיזון שקיבלתי עבור כוס אחת טעימה מאוד.
אני יודע שזה תחום של דיוק מטורף ... אבל אם יוצא לי כוס קפה שטעימה לי אז זה מספיק
גם המטחנה שלי היא לא הכי מדוייקת ... או לא יודע מה גורם לאי דיוק בין חליטה לחליטה.
הייתי שותה עם אישתי 15.5 גרם לשתי כוסות.
עכשיו אני שותה לבד , ניסיתי קצת את הסלסלה של ה 8 גרם , אבל פשוט לא יוצא מזה קפה נורמלי.
אז אני עושה לי כוס אחת עם הסלסלה הכפולה - שיניתי לטחינה דקה יותר - אני שם 14 גרם
וזה האיזון שקיבלתי עבור כוס אחת טעימה מאוד.
אני יודע שזה תחום של דיוק מטורף ... אבל אם יוצא לי כוס קפה שטעימה לי אז זה מספיק
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
@zovirax - אני לא יודע כמה גרם אופטימלי לסלסלה הבודדת שלך, ולכן השאלות. בגדול התשובה היא שאפשר לקבל עם סלסלה בודדת אספרסו מצויין. הנה כמה טיפים:
1. מצא את כמות הקפה המקסימלי שנכנסת לסלסלה ותוריד חצי גרם או גרם מזה. אצלי למשל בסלסלה הבודדת נכנסים 11.5 גרם ואני טוחן 11 גרם כדי להיות בטוח שהקפה אף פעם לא נוגע ברשת כשאני סוגר את הידית.
2. טחן את הקפה לרמה כזו שאתה מקבל יחס קפה טחון/קפה בכוס וזמן חליטה שזהים למה שאתה מקבל ואוהב בסלסלה הכפולה. אצלי למשל 11 גרם קפה בסלסלה הופכים ל-22 גרם קפה בכוס בזמן של 30 שניות. כשאני מכין אספרסו כפול אני חולט 19 גרם קפה, מקבל 38 גרם קפה בכוס באותו זמן פחות או יותר של 30 שניות. שינויים ביחסים האלה, בטחינה ובזמן החליטה יכולים לעזור לך לקבל את האספרסו שאתה אוהב מבחינת ריכוז, מרירות, חמיצות וכו'.
בהצלחה!
1. מצא את כמות הקפה המקסימלי שנכנסת לסלסלה ותוריד חצי גרם או גרם מזה. אצלי למשל בסלסלה הבודדת נכנסים 11.5 גרם ואני טוחן 11 גרם כדי להיות בטוח שהקפה אף פעם לא נוגע ברשת כשאני סוגר את הידית.
2. טחן את הקפה לרמה כזו שאתה מקבל יחס קפה טחון/קפה בכוס וזמן חליטה שזהים למה שאתה מקבל ואוהב בסלסלה הכפולה. אצלי למשל 11 גרם קפה בסלסלה הופכים ל-22 גרם קפה בכוס בזמן של 30 שניות. כשאני מכין אספרסו כפול אני חולט 19 גרם קפה, מקבל 38 גרם קפה בכוס באותו זמן פחות או יותר של 30 שניות. שינויים ביחסים האלה, בטחינה ובזמן החליטה יכולים לעזור לך לקבל את האספרסו שאתה אוהב מבחינת ריכוז, מרירות, חמיצות וכו'.
בהצלחה!
זה העיקר ובשביל זה שווה להתאמץ. רוצה להשתפר בכיף אבל בלי אובססיה ומירוץ אחר "שלימות" מדומיינת. (מה שטוב לך זה העיקר)18/11/2020 17:27zovirax כתב: @boren
אני יודע שזה תחום של דיוק מטורף ... אבל אם יוצא לי כוס קפה שטעימה לי אז זה מספיק...
לא שווה את הכסף אבל אם כבר אז :
https://www.ebay.com/itm/Full-Espresso- ... SwtfhYr0vz
אני פשוט מכניס 14 גרם בסלסלה הזו
https://www.ebay.com/itm/Full-Espresso- ... SwtfhYr0vz
אני פשוט מכניס 14 גרם בסלסלה הזו