מכונה ידנית - Cafelat Robot

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ElGabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

היי

רוצה לשתף אותכם במסע הקצר שלי בעולם הקפה ובציוד שבחרתי. כדי להתחיל צריך מטחנה ומכונת קפה. לגבי הראשונה בחרתי ניצה זרו, הרבה נאמר ....

ולפני המכונה קצת עליי – כאשר המכונת קפסולות התקלקלה אמרתי שאני רוצה משהו אחר, בלי לדעת מה זה האחר הזה. אני אוהב לקרוא הרבה ואני משקיע עוד יותר לפני קנייה. כך הגעתי ל-home-barisata.com ופשוט שלושה חודשים לא הפסקתי ללמוד (תיאוריה בלבד8)) איך מכינים קפה ומה ההבדל בין המכונות. אחרי חודש ירדתי מהסילביה ושבוע אחרי זה מהגג'יה. אז האחר התחיל להתברר. אני רוצה את הטעם השונה והמיוחד של הקפה שמכינים בבית יחד עם המראה הסקסי של ה-lever machine.
הגיע הזמן לשאול לראשונה בפורום מה כדאי לקנות וכמעט פה אחד שלחו אותי ל-Cafelat Robot .
יופי לכם, יש לי עוד חודשיים קריאה :lol: .

למה קניתי את הרובוט –

1) שליטה מלאה במספר פרמטרים כולל לחץ המאפשרים למידה מדהימה של הכנת אספרסו

2) אני היחיד ששותה קפה בבית

3) לא שותה עם חלב

4) Lever machine (l)(l)

5) המפתח של המכונה פעיל בצורה יוצאת דופן ב-home-barista ועונה על כל שאלה

6) מר' גיימס אמר

7) לא צריך תחזוקה

8 ) לא צריך להדליק שעה קודם

אני מאוד מרוצה מההחלטה שלי ורציתי לתת כוון חדש לאנשים שמחפשים את המכונה הבאה שלהם, אם מתחילים ואם ותיקים. לא מתאימה להכנת קפה אחרי סדר פסח ויש פטרונות למי שרוצה להרוס עם חלב. אין לי נק' השוואה מול מכונות אחרות, אבל אני די בטוח שיש לה יכולות כל עוד המפעיל, הפולים והמטחנה עומדים בסטנדרט . כפי שאמרתי, מאפשרת למידה והבנה של ההשפעה של המשתנים השונים בעולם האספרסו

שנה טובה ובריאות לכולם

ElGabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

סליחה על התמונות ב90 מעלות, לא יודע איך לתקן

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #3 

כיף לשמוע!

תוכל לשתף עוד על חווית הקניה? מאיפה? כמה? למה...?

kmoraz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

תתחדש!

לרשימת היתרונות אפשר להוסיף את הקומפקטיות - תופס פחות מקום וגם ניתן לנייד אותו למקום העבודה למשל.
יפה שהצלחת גם למצוא משקל בדיוק בגודל המתאים.

ElGabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@chomergir
·
תמורת 1700 שח בבית. ניתן להזמין רק מאתר היצרן (יש קישור בפוסט הראשון). קניתי בשיא הקורונה בסין כך שההובלה לא הייתה זולה (רק פדקס, השירות הכי יקר) והגיע הביתה תוך 10 ימים כולל עיקובים.
כאמור התקשורת עם פול (היצרן) גם בפורום וגם דרך האתר שלו טובה, המכונה מגיעה עם טמפר, נייר פילטר, סיליקון וגומיית ספייר. הכל ברמה גבוהה.

@kmoraz

נכון מאוד. אבל אם נסתכל על האמת בעניים יש גם חסרונות שעבורי לא כל כך רלוונטיות כרגע. אני יוצא לעבוד מוקדם בבוקר ומכין לי כוס קפה. לא בטוח שהרבה אנשים היו מפעילים אותה ואת עצמם ב5 בבוקר

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #6 

מכונה מצוינת.
תתחדש.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #7 

תתחדש, מכונה חיננית, יצירה מקסימה.
תודה על השיתוף,
שנה טובה לכולם

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #8 

@ElGabi
·
איזה יופי של פוסט!
אני גם עם מנוף ידני(פבוני) ולא רואה את עצמי חוצה את הקווים למכונות מבוססות משאבה. אני גם עם מטחנה ידנית(לידו) וביחד זה סיפוק אדיר! ובמחיר שווה לכל כיס.
האם שקלת מטחנה ידנית לפני שקנית את הניש?
ולא מרגיש לך מעט יקר הרובוט? יש את הflair במחצית מחיר למשל

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אגב הרובוט זו בעצם מעיין הוצאה מחודשת של מכונה קלאסית בשם faema baby שיצאה בשנות ה50-60 של המאה הקודמת מה שמוכיח שיש דברים שלא מתיישנים (:

ElGabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

@rico2108
·

תודה ריקו
האמת לא זוכר את השיקולים הסופיים לטובת הניש, אבל ידנית בהחלט הייתה שמה.

מתישהו עמד ראש בראש רובוט ופלייר. הסדפ באחרונה הייה נראה לי מעט מורכב יותר ותחושה ששימור החום יותר טוב ברובוט. הבנתי שמשתיהן אנינאשתה קפה טעים אך פה אחד המליצו לי על רובוט הרגשתי שאני לא יכול לטעות

פול חובב ובמקצועו מתקן מכונות ישנות. הוא אמר שהרובוט היא מחווה למכונה שפרסמת

שבת שלום

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #11 

@rico2108
·

מחזק לגבי ה-Lido (יש לי E) שהיא מטחנה מעולה, אני אמנם משתמש בה בעיקר לפילטר ושחור, אבל בפעמים המעטות שהשתמשתי בה לאספרסו היא נתנה אחלה תוצאות.

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

התחדשתי ברובוט, לטובת זמינות מקסימלית מבחינה גיאוגרפית של אספרסו איכותי, וזה פשוט מוצר מדהים.

אין לי בכלל נסיון עם מכונות מנוף, אבל השימוש ברובוט הוא פשוט ואינטואיטיבי, אחרי קצת תרגול זה כבר נהיה עניין פשוט להוציא שוטים מוצלחים באופן עקבי.
מוכרח לומר שהשוטים שיצאו לי איתו בינתיים מוצלחים בהרבה ממה שהייתי מוציא מהאוסקר, למרות שזה לא חוכמה כי יש פה שליטה מלאה על pre-infusion והפרופיל באופן כללי.

יצא סה"כ 1567, שזה רק קצת מעל מה שראיתי שעולה המקבילה שלו בארץ, ה-flair pro 2, שדורש הרבה יותר התעסקות בחליטה איתו, ממה שראיתי בסרטונים.
נערך לאחרונה על ידי Clockwork_Orange ב 11/12/2020 9:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

ElGabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

תתחדש !! עוד קונה אחד ופותחים קבוצת ווטסאפ 😂

חג שמח

* אני רואה פעמיים את התמונות

דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #14 

תתחדשו. נראה מעולה.
! Coffee - You can sleep when you're dead

shayC
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

למה לא בחרת ב la pavoni europiccola?
המחיר די דומה ומכונה אייקונית.

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

עבורי הסיבה היא שהרובוט היא קומפקטית יחסית לפונקציה שלה, ולא צורכת חשמל, מה שהופך אותה לאופציה ריאלית (יחסית) לטיולים.
עקרונית גם הפלייר עומדת בפרמטרים הללו, אבל דורשת חימום מראש, ברובוט, כל מה שצריך זה לשפוך מים רותחים ולחלוט.

אני מניח שאם הבחירה היא נטו למטבח ביתי, לה פאבוני עשוייה להיות אופציה נוחה יותר, בייחד במקרה של יורופיקולה שכוללת מקציף, למי שזה רלוונטי. מה שכן, צריך לשים לב לניהול טמפרטורה, שעשוייה להיות גבוהה מדי אחרי שוט או שנים.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

שלום לכולם,מאז שהגבתי פה לפני כשנה וחצי הספקתי לרכוש את הפלייר ואחריו את הרובוט ויחד עם הלה פבוני והאלקטרה מיקרו קאזה יש לי כבר אוסף לא קטן של מכונות ידניות (: כיף גדול!

שאלה לי למשתמשי הרובוט כאן- אני מקבל מהרובוט אספרסו נחמד אבל למרות שאין סימני צ'לנינג המשקה שמתקבל לא סירופי ומלא טעם כמו שמתקבל אצלי מהלה פבוני וגם מהפלייר(האלקטרה עם הקפיץ והלחץ חליטה הנמוך נותנת משקה אחר-מעט גוף אבל הפרדת טעמים מצויינים).
אני ממלא את הבסקט ב16 גרם קפה,מים ישר מרתיחה לפורטהפילטר ללא חימום מקדים, עושה פראינפיוזן על 2 באר בערך כ 10 שניות ואז עולה עד 6-באר בערך.
מה אני עושה לא נכון? מהי הצורה שאתם עובדים עם הרובוט?
תודה לעוזרים

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אני חושב ששיתפתי פה בעבר את הפרופיל שלי, והוא עבד לי יחסית סבבה לסוגי הקפה שניסיתי בינתיים:
2-3 באר עד שיוצאות כמה טיפות, 6-8 באר עד חצי ממשקל השוט, ואז ירידה הדרגתית ל-4. אולי זה הכל וודו, אבל בצורה הזו קיבלתי תוצאות טובות שחוזרות על עצמן.

למרות שקשה לי לחוות דעה נחרצת אם זה ייתן לך יותר או פחות גוף, בגלל שאני משתמש בו בעיקר בטיולים, בבית יש מכונה.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #19 

04/02/2022 12:24  
rico2108 כתב:

מה אני עושה לא נכון? מהי הצורה שאתם עובדים עם הרובוט?
תודה לעוזרים
...
יתכן שפרינפיוזן של 10 שניות הוא ארוך מדי, תצמצם ל3 פלוס מינוס ותראה אם יש שיפור.

ElGabi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

קודם כל אחלה סט בנית לך!!!
לגבי השאלה שלך, בהנחה שהטחינה נכונה, הקפה טרי ולא קלייה בהירה/ספשיאליטי אף פעם לא יצא קפה ללא גוף צפוף. בלי קשר לאיך ביצעתי את החליטה ומה היה טעמו בסוף תמיד יצא סירופ. לגבי הטעם, הייתי מנסה שיטת העבודה שלclockwork orange
חליטות שאני עושה (כולם בתוך ה30 שניות +/- ופרה עד שכל התכתית של הבסקט מלא נוזל ב3 בר):
עולה ל9 בר ואיך שמגיע מתחיל לרדת בהדרגתיות ל6
עולה ל8, נשאר שליש חליטה ויורד ל6
עולה ל8, נשאר שליש חליטה ויורד ל4

בהתאם לתוצאות אני משחק אחר כך איך אני עובד עם הקפה, אבל השינויים לא דרסטים (!!)

תשתף מה יצאה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”