סלקום פייבר ומהירות גלישה linksys w32x
התחברתי לסלקום פייבר 1000 , אני מחובר עם מתאם נוקיה לראוטר שלי LINKSYS W32X עם גרסת OPENWRT האחרונה , כל בדיקת מהירות מהמחשב נותנת תוצאה אחרת שבדר"כ יותר גרועה מהבדיקה הקודמת , המקסימום שהבדיקה נותנת 650 במקרה הטוב (נבדק ביותר ממחשב אחד) , בדר"כ הרבה פחות למרות שהראוטר הזה צריך להגיע למהירויות יותר גבוהות , עשיתי בדיקות גם מול האקסבוקס והתוצאה עוד יותר זוועה , לא מדבר על LATENSY שבשמים הDOWNLOAD עומד על 5 מ"ב ,גם התוצאות באפל טיוי זוועה 0.25 DOWNLOAD משהו לא מנגן ואני לא יודע מאיפה להתחיל ,מצ"ב תמונות , כולם מחוברים בכבל רשת CAT6A כרטיסי רשת 1000 ,
אולי משהו בOPENWRT למרות שאיפסתי אותו והתקנתי גירסה חדשה וגם הפעלתי האצת קו (בFW הוספתי וי על OFFLOADING SOFTWARE AND HARDWARE) היה לי לפני קו בזק 100 שהגיע למקסימום 60 וכל המכשירים הראו 60 כמו שצריך , מה יכולה להיות הבעיה ? , מאיפה מתחילים ?
תודה לעוזרים
אולי משהו בOPENWRT למרות שאיפסתי אותו והתקנתי גירסה חדשה וגם הפעלתי האצת קו (בFW הוספתי וי על OFFLOADING SOFTWARE AND HARDWARE) היה לי לפני קו בזק 100 שהגיע למקסימום 60 וכל המכשירים הראו 60 כמו שצריך , מה יכולה להיות הבעיה ? , מאיפה מתחילים ?
תודה לעוזרים
-
- מהירות מחשב
-
- מהירות אקסבוקס
-
- מהירות אפל טיוי
נתחיל בזה שתתקין קושחה מקורית מעודכנת ואז תעשה בדיקות
כדי לבדוק אם המהירויות נמוכות בגלל חומרה או תוכנה
בגדול PPPOE מעמיס על המעבד במיוחד במהירויות של 1000
אני לא יודע מי המטומטם בסלקום שחשב שלשים חייגן PPPOE על מהירויות כאלה,
כאשר בפרטנר עשו בשכל ופשוט כל לקוח מתחבר דרך DHCP.
אישית היה לי גם 1000 של סלקום אבל הורדתי ל 200/20
כי להגיד לך תאמת כל ה 1000 זה אחיזת עיניים אתה בחיים
לא תנצל את מלוא רוחב פס ברגע נתון.
גם 500/50 זה די והותר.
חוץ מזה לחול אתה בחיים לא תקבל 'יגה הורדה אלה סביב ה 300-400
במקרה הטוב.
כדי לבדוק אם המהירויות נמוכות בגלל חומרה או תוכנה
בגדול PPPOE מעמיס על המעבד במיוחד במהירויות של 1000
אישית היה לי גם 1000 של סלקום אבל הורדתי ל 200/20
כי להגיד לך תאמת כל ה 1000 זה אחיזת עיניים אתה בחיים
לא תנצל את מלוא רוחב פס ברגע נתון.
גם 500/50 זה די והותר.
חוץ מזה לחול אתה בחיים לא תקבל 'יגה הורדה אלה סביב ה 300-400
במקרה הטוב.
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
·MrYair כתב: בגדול PPPOE מעמיס על המעבד במיוחד במהירויות של 1000
....
כשאני הייתי אחד מראשונים בשכונה קבלתי 970/112, אבל היום אני בקושי מקבל 600. לפי פרנטר האם ב1000 אתה מקבל 550-600 זה נחשב בסדר. אצלי כן PoE, לא קשור למהירות. אולי למעבדים חלשים
הדבר ההזוי שב4 בבוקר אותו אפל טיוי שהראה אתמול הורדה של 2.5 מ"ב הבוקר הגיע ל910 , האקסבוקס נשאר אותו זוועה גם ב4 בבוקר , המחשב נשאר בסביבות 650 ובדיקה עם מחשב נייד אלחוטי הצליח להגיע ל500 , ניסיתי גם לבדוק את הVOD שעובר דרך HPNA שהראה הורדה בתשתית הישנה 40 מ"ב (ערוץ 888) ובסלקום מראה בין 6 ל8 מ"ב , משהו הזוי הולך הולך עם מהירות ההורדה ברשת , אני כבר לא יודע אם הבעיה בראוטר או אצל סלקום , מתחיל להרגיש כמו בפרסומת שהייתה ככל שיותר שכנים מתקלחים ככה זרם המים יורד בדירה , לא חשבתי שככה זה באינטרנט המהיר שעובד על סיב
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
@dudis
·הייתי ממליץ לחבר קווי.
האם לא, תנסה
·הייתי ממליץ לחבר קווי.
האם לא, תנסה
- לשנות SSID רשת ביתי
- בהאקסבוקס בכול... "לשכוח" ולחבר שוב פעם לרשת ביתי
- תבדוק הגדרות wIfI בנתב שלך (OpenWRT):
- תבדוק איזה מדינה מוגדרת בWIFI תחליף לאירופי (גם בהאקסבוקס), לפעמים יש הבדל בתדברים למשל ב2.4 ארוצים 1,2,12,13 שונים בהגדרות מדינות. זה חייב להיות זהה בין נתב והאקסבוקס.
- אולי תשחק עם אנתנות, למשל 2 מתוך 4 תנסה לשנות זווית ל45 מעלות או בחלל 15 מעלות יחסי לקו הרצפה. שמעתי לנתב אחר האם אנטנות שלו שינו זווית של 2 אנטנות בשביל להגיעה למהירות יותר טובה וגם עבודה יותר יציבה בקומה אחרת. (אולי יעזור גם לך)
@Lyonia
·זה לא היה הקונסולה אלא האפל טיוי , זה הדבר היחיד שביינתיים הסתדר והבדיקה של האפל טיוי מגיעה למעל 900 זה רק מה שאומר לי שאין בעיה בהגדרות של הראוטר והוא מסוגל להגיע למעל 900 , שאר הההתקנים נשארו כמו שהיו ואני מחפש פתרונות
·זה לא היה הקונסולה אלא האפל טיוי , זה הדבר היחיד שביינתיים הסתדר והבדיקה של האפל טיוי מגיעה למעל 900 זה רק מה שאומר לי שאין בעיה בהגדרות של הראוטר והוא מסוגל להגיע למעל 900 , שאר הההתקנים נשארו כמו שהיו ואני מחפש פתרונות
נראה לי שסלקום/נטויזין מוכרים לנו חלומות של 1000 מ"ב אבל בפועל מפעילים QOS שהכל סגור , ממש הזוי עכשיו בדקתי הורדת סרט בטורנט מוריד לי במקסימום 1 מ"ב אני מתחיל להתגעגע לבזק , אומנם היה 60 מ"ב אבל הכל ירד כמו שצריך בהתאם למהירות הקו
אני ממש מתלבט אם לחזור להוט ולעשות 500 גיגה
אני ממש מבואס מהסיבים של סלקום/ אנלימיטד ופרטנר לא פרסו בשכונה שלי
לפעמים אני חושב אפילו לוותר על הראוטר שלי לנתק את אנלימטד ולחבר שוב את את המודם של סלקום רק שיהיה לי שקט נפשי מהקונסולות כי הילדים משחקים בוורזון ופורטנייט והיה רץ להם סבבה
אני ממש מבואס מהסיבים של סלקום/ אנלימיטד ופרטנר לא פרסו בשכונה שלי
לפעמים אני חושב אפילו לוותר על הראוטר שלי לנתק את אנלימטד ולחבר שוב את את המודם של סלקום רק שיהיה לי שקט נפשי מהקונסולות כי הילדים משחקים בוורזון ופורטנייט והיה רץ להם סבבה
אני רואה שאפשר גם להתחבר גם לUNLIMITED לא ראיתי תשתית נוספת מלבד התשתית של סלקום אבל לפי האתר שלהם הבניין שלי מחובר ,
האם חיבור לUNLIMITED יכול לשפר את המצב ? שם אפשר לבחור ספק שונה מנטויזן ,
האם הם צריכים להעביר לי כבל רשת נוסף לדירה או שמשתמשים בסיב של סלקום ?
האם חיבור לUNLIMITED יכול לשפר את המצב ? שם אפשר לבחור ספק שונה מנטויזן ,
האם הם צריכים להעביר לי כבל רשת נוסף לדירה או שמשתמשים בסיב של סלקום ?
לפי מה שאני קורא בסלקום מתחלק רוחב הפס מול כל השכנים בבניין , אם השכן שמחובר בקומה שלי גם עם 1000 וכל היום מפעיל הורדות , יש מצב שזה גם נותן האטה , האם יש יתרון בקופסת סיבים בקומה מי מחובר לסיב הראשון ומי לשני ?
נערך לאחרונה על ידי dudis ב 21/06/2020 13:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
·אני עם סלקום מעל שנה ואין דבר שכזה ...אגב יש שמועות עקשניות שפרטנר לא מכחישה שגם הם מתחילים להתעניין בלעבור ל gpon ולזנוח את השיטה שלהם כיוםdudis כתב:לפי מה שאני קורה בסלקום מתחלק רוחב הפס מול כל השכנים בבניין , אם השכן שמחובר בקומה שלי גם עם 1000 וכל היום מפעיל הורדות , יש מצב שזה גם נותן האטה , האם יש יתרון בקופסת סיבים בקומה מי מחובר לסיב הראשון ומי לשני ?...