התלבטות לגבי רכישת מחשב שיחובר לטלוויזיה
שלום חברים,
אני מתלבט לגבי קניית מחשב שיהיה מחובר לטלוויזיה וישמש אך ורק עבור צפייה בסדרות וסרטים.
אין לי כבלים או עידן פלוס, את כל התוכן אני מוריד דרך טורנטים, טלגרם, או צופה צפייה ישירה באינטנרט או דרך KODI.
למחשב לא תהיה נקודת חיבור אינטרנט קווי אלא רק הסתמכות על WIFI.
בעבר היה לי Tronsmart אבל מהר מאוד הווינדוס חנק לו את הזיכרון והייתי צריך לחבר לו גם כונן נייד של WD.
אני רוצה מחשב שיחזיק מעמד לכמה שנים ושלא אצטרך לשדרג אותו. ומצד שני שלא יווצרו לי בעיות של buffering כל 5 דקות.
תודה מראש למייעצים.
יהונתן
אני מתלבט לגבי קניית מחשב שיהיה מחובר לטלוויזיה וישמש אך ורק עבור צפייה בסדרות וסרטים.
אין לי כבלים או עידן פלוס, את כל התוכן אני מוריד דרך טורנטים, טלגרם, או צופה צפייה ישירה באינטנרט או דרך KODI.
למחשב לא תהיה נקודת חיבור אינטרנט קווי אלא רק הסתמכות על WIFI.
בעבר היה לי Tronsmart אבל מהר מאוד הווינדוס חנק לו את הזיכרון והייתי צריך לחבר לו גם כונן נייד של WD.
אני רוצה מחשב שיחזיק מעמד לכמה שנים ושלא אצטרך לשדרג אותו. ומצד שני שלא יווצרו לי בעיות של buffering כל 5 דקות.
תודה מראש למייעצים.
יהונתן
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6111
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
מה הדרישות שלך מהמחשב? אתה הולך לצפות ב-4K? איזו מערכת אתה רוצה להתקין? ווינדוס/לינוקס?
מחשבים זולים עם N4000 עושים את העבודה נהדר ומפענחי 4K ברוב המקרים... תכניס SSD ו-8 גב ראם ויסחוב לך הכל מהכל...
הכל עניין במה הדרישות שלך מהמחשב הזה בדיוק בתור מרכז מערכת הבידור
לא הייתי מתקרב למחשבים הזולים מסין אלא קונה משהו מישראל כמו המחשבי מיני של ג'יגבייט (3 שנות אחריות) שעשויים להתאים לך ככפפה לצרכייך, הם זולים וברים לשידרוגים בכל מיני מובנים - SSD/RAM/M2
מחשבים זולים עם N4000 עושים את העבודה נהדר ומפענחי 4K ברוב המקרים... תכניס SSD ו-8 גב ראם ויסחוב לך הכל מהכל...
הכל עניין במה הדרישות שלך מהמחשב הזה בדיוק בתור מרכז מערכת הבידור
לא הייתי מתקרב למחשבים הזולים מסין אלא קונה משהו מישראל כמו המחשבי מיני של ג'יגבייט (3 שנות אחריות) שעשויים להתאים לך ככפפה לצרכייך, הם זולים וברים לשידרוגים בכל מיני מובנים - SSD/RAM/M2
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6111
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
אני אישית עובד עם המחשב הבא: https://www.gigabyte.com/Mini-PcBarebon ... v-10/sp#sp
שים לב הוא מגיע עם hdmi 1.4b מידע נוסף פה אודות היכולות שלו: https://www.hdmi.org/spec/hdmi1_4b
תאימות רק ל-WIN1064BIT
מגיע ללא SSD וללא RAM אתה מוסיף ומכניס לבד או נותן לחנות לשים - מומלץ 8 גב DDR4 מהירות שעון מקסימלית ו-SSD כמה שבא לך..
לגבי סאונד אני לא עובד עם מערכת קולנוע לא יודע לומר - אבל אני מאמין שמה-HDMI אתה יכול להוציא בלי בעיה לרסיבר ומשם הלאה...
אני די מרוצה והמחיר הוא די נמוך פה בארץ, יש כל מיני גרסאות למחשב הזה זו הייתה בחירתי ומעבר לקולנוע אני טוחן את המחשב בהורדות, עובד עליו וכו' והכל פיקס עובד 24/7...
שווה בדיקה ואחרי שאתה מכניס את החומרה המתאימה אין צורך ממש בשדרוגים בעתיד...
כמובן שאם לך יש דרישות כבדות אולי עדיף לך על מחשב HTPC אמיתי עם קירור אקטיבי והכל אבל המחיר יהיה בהתאם.. הכל תלוי במה אתה צופה אין לי בעיה להריץ קבצי ניסיון ולומר לך חד משמעית אם עובד או לא... אני צופה ב-4K ביוטיוב ומנגן לי חלק אבל הורדות 4K לנגן מקומית מעולם לא ניסיתי כי אין לי כוח להתעסק בגדלים של הקבצים הללו... צופה 1080P גג
שים לב הוא מגיע עם hdmi 1.4b מידע נוסף פה אודות היכולות שלו: https://www.hdmi.org/spec/hdmi1_4b
תאימות רק ל-WIN1064BIT
מגיע ללא SSD וללא RAM אתה מוסיף ומכניס לבד או נותן לחנות לשים - מומלץ 8 גב DDR4 מהירות שעון מקסימלית ו-SSD כמה שבא לך..
לגבי סאונד אני לא עובד עם מערכת קולנוע לא יודע לומר - אבל אני מאמין שמה-HDMI אתה יכול להוציא בלי בעיה לרסיבר ומשם הלאה...
אני די מרוצה והמחיר הוא די נמוך פה בארץ, יש כל מיני גרסאות למחשב הזה זו הייתה בחירתי ומעבר לקולנוע אני טוחן את המחשב בהורדות, עובד עליו וכו' והכל פיקס עובד 24/7...
שווה בדיקה ואחרי שאתה מכניס את החומרה המתאימה אין צורך ממש בשדרוגים בעתיד...
כמובן שאם לך יש דרישות כבדות אולי עדיף לך על מחשב HTPC אמיתי עם קירור אקטיבי והכל אבל המחיר יהיה בהתאם.. הכל תלוי במה אתה צופה אין לי בעיה להריץ קבצי ניסיון ולומר לך חד משמעית אם עובד או לא... אני צופה ב-4K ביוטיוב ומנגן לי חלק אבל הורדות 4K לנגן מקומית מעולם לא ניסיתי כי אין לי כוח להתעסק בגדלים של הקבצים הללו... צופה 1080P גג
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@יהונתן84
·
המחשב הזה לא מתאים ל-4K כי אין לו HDMI 2.0.
·
המחשב הזה לא מתאים ל-4K כי אין לו HDMI 2.0.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@יהונתן84
·
ההמלצה שלי היא לקנות סטרימר ולא להתעסק עם מחשב במידה ואתה רוצה להנות מתכנים ב-4K בלי כאבי ראש והסתבכויות בהגדרות.
זה מה שאני עושה, והחיים פשוט הרבה יותר קלים.
·
ההמלצה שלי היא לקנות סטרימר ולא להתעסק עם מחשב במידה ואתה רוצה להנות מתכנים ב-4K בלי כאבי ראש והסתבכויות בהגדרות.
זה מה שאני עושה, והחיים פשוט הרבה יותר קלים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@benny123
·
HDR ותכנים ב-50\60 FPS
·
HDR ותכנים ב-50\60 FPS
אני משתמש ב- Mini PC: https://www.aliexpress.com/item/3297841 ... 4c4dEw7EI0
אמין, שקט וממלא את הכל המטרות, עם NAS או סטרימינג.
אפשר לבחור מעבד, זכרון ודיסק בהתאם לתקציב והדרישות.
ה- 620 תומך ב- 4096x2304@24Hz על HDMI, ו- 4096x2304@60Hz על DP (אפשר להשתמש במתאם).
אני מעדיף PC על TV BOX.
אמין, שקט וממלא את הכל המטרות, עם NAS או סטרימינג.
אפשר לבחור מעבד, זכרון ודיסק בהתאם לתקציב והדרישות.
ה- 620 תומך ב- 4096x2304@24Hz על HDMI, ו- 4096x2304@60Hz על DP (אפשר להשתמש במתאם).
אני מעדיף PC על TV BOX.
נערך לאחרונה על ידי Thehobit1 ב 13/05/2020 14:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73323
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
·יהונתן84 כתב:@toxin
מניסיון עם סטרימרים, פחות עובד. יש תקציב (עד אזור ה-2500 ש"ח)
·...
מה הכוונה "פחות עובד"? יש לי סטאפ/צרכים מאוד דומים למה שציינת עם נווידיה שילד, וכל דבר שאני זורק עליו עבוד נפלא (הזרמה מ NAS לסטרימר).
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73323
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שוב - מוגבל איך? אל תתקמצן במילים, לא מחייבים אותך פה פר אות 
1.קח סיטואציה שקרתה לי שניסיתי לצפות בסרט בראספרי בחדר שינה..התרגום לא התאים (והתוסף חר*)
נאלצתי
לקום מהמיטה
ללכת לנייח
להוריד את התרגום המדוייק בויז
לעשות בדיקות שאחד מהתרגומים עובד ורק אז לחזור לחדר
בסלון עם ה HTPC אני פשוט מקטין את הקודי או כל תוכנה אחרת שקיימת ועושה משם בשניה וחצי בלי לזוז מהספה
2. אתה נתון לחסדים של היצרן בתיקונים של באגים (בדיוק כמו תקלת הצבעים בשילד בעידכון של לפני תקופה)
3.תמיכה באין ספור תוכנות ופורמטים (3D) או עתיידים כמו AV1
ויש עוד...
אתה לא יכול להשוות מחשב לסטרימר
הוא ביקש מחשב
נאלצתי
לקום מהמיטה
ללכת לנייח
להוריד את התרגום המדוייק בויז
לעשות בדיקות שאחד מהתרגומים עובד ורק אז לחזור לחדר
בסלון עם ה HTPC אני פשוט מקטין את הקודי או כל תוכנה אחרת שקיימת ועושה משם בשניה וחצי בלי לזוז מהספה
2. אתה נתון לחסדים של היצרן בתיקונים של באגים (בדיוק כמו תקלת הצבעים בשילד בעידכון של לפני תקופה)
3.תמיכה באין ספור תוכנות ופורמטים (3D) או עתיידים כמו AV1
ויש עוד...
אתה לא יכול להשוות מחשב לסטרימר
הוא ביקש מחשב