בחירת מסלול ב Tidal
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
ש לי מוצר של Sonos שנקרא Connect
הוא מחובר דיגיטלית למערכת סטריאו להזרמת מוסיקה
אני מעוניין לשמוע הזרמת מוסיקה באיכות מקסימלית .
ל Tidal יש 2 מסלולים :
הראשון Premium במחיר 10$ לחודש ובאיכות 320Kbps AAC+ music
השני HIFI במחיר 30$ לחודש ובאיכות 1411Kbps FLAC audio
האם הסונוס מסוגל להעביר כל רמת איכות ?
האם המסלול היקר מצדיק לדעתכם ?
תודה
הוא מחובר דיגיטלית למערכת סטריאו להזרמת מוסיקה
אני מעוניין לשמוע הזרמת מוסיקה באיכות מקסימלית .
ל Tidal יש 2 מסלולים :
הראשון Premium במחיר 10$ לחודש ובאיכות 320Kbps AAC+ music
השני HIFI במחיר 30$ לחודש ובאיכות 1411Kbps FLAC audio
האם הסונוס מסוגל להעביר כל רמת איכות ?
האם המסלול היקר מצדיק לדעתכם ?
תודה
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
נראה לי שיש לך טעות קטנה עם התמחורים. המסלול של הHi-FI בטידאל עולה ארבעים שקל למנוי יחיד ושישים למנוי משפחתי של חמישה יוזרים.
כמו כן, התוצאה הראשונה בחיפוש הראשון בגוגל העלתה את הדף הבא:
https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... 6862-Sonos
ודבר אחרון, מהנסיון שלי המסלול היקר של טידאל נשמע יותר טוב מכל שירות סטרימינג עם מוזיקה בפורמטים מכווצים.
https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... 6862-Sonos
ודבר אחרון, מהנסיון שלי המסלול היקר של טידאל נשמע יותר טוב מכל שירות סטרימינג עם מוזיקה בפורמטים מכווצים.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודהRobotCop כתב:נראה לי שיש לך טעות קטנה עם התמחורים. המסלול של הHi-FI בטידאל עולה ארבעים שקל למנוי יחיד ושישים למנוי משפחתי של חמישה יוזרים.
https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... 6862-Sonos...
טעות שלי במחיר שצוטט אבל כוונתי למסלול HIFI שעולה $20 לחודש = כ 72 ש״ח
ראה צילום מסך
-
רונן
- חבר מכור קשה

המנוי האישי שלך הינו שווה ערך ל $10 במסלול Premium
אני מדבר על מסלול HIFI
אני מדבר על מסלול HIFI
-
רונן
- חבר מכור קשה

האייפון שלי מוגדר אזור ארה״ב ...
- RobotCop
- חבר ותיק

אז כנראה שאתה מקבל מחירי ארה"ב...
המחירים בארץ נקובים בשקלים והם פחותים ממה ממה שמופיע בתמונת המסך שהעלית.
https://www.kamaze.co.il/Companies/8195 ... usic-Songs
https://www.kamaze.co.il/Companies/8195 ... usic-Songs
-
רונן
- חבר מכור קשה

אוקייRobotCop כתב:אז כנראה שאתה מקבל מחירי ארה"ב...
https://www.kamaze.co.il/Companies/8195 ... usic-Songs...
יש מצב שההיצע לישראל שונה מארץ אחרת ?
אני נמצא הרבה בארה״ב ....
- RobotCop
- חבר ותיק

יש מצב, בטח שיש מצב.
יש כל מיני אוספים וסטים שיוצא לי לשמוע ששיר אחד או שניים (או שלושה) צבועים באפור ולא ומאפשרים השמעה. איכשהו, אני די בטוח שבארה"ב אין טראקים אפורים באף אלבום. אגב, בדקתי בזמנו והשירים הלו לא ניתנים להשמעה גם דרך אפל-מיוזיק וספוטיפיי.
מצד שני, לא יודע אם בטידאל ארה"ב תקבל מוזיקה ישראלית (אם זה מעניין אותך).
יש כל מיני אוספים וסטים שיוצא לי לשמוע ששיר אחד או שניים (או שלושה) צבועים באפור ולא ומאפשרים השמעה. איכשהו, אני די בטוח שבארה"ב אין טראקים אפורים באף אלבום. אגב, בדקתי בזמנו והשירים הלו לא ניתנים להשמעה גם דרך אפל-מיוזיק וספוטיפיי.
מצד שני, לא יודע אם בטידאל ארה"ב תקבל מוזיקה ישראלית (אם זה מעניין אותך).
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה רבה !!!
אז מעדיף את ארה״ב ... (ללועזית )
שירים עבריים מועדפים עלי והם נמצאים באייפון לאחר רכישה כדין .
אז מעדיף את ארה״ב ... (ללועזית )
שירים עבריים מועדפים עלי והם נמצאים באייפון לאחר רכישה כדין .
- RobotCop
- חבר ותיק

מעולה. לך על זה.
אני בכלל עברתי לטידאל אחרי שההרד-דיסק שלי עם עם כל הFLACים שאספתי מת באיזה יום גשום ואפור.
למעט כמה דברים נדירים וישנים שעדיין חסרים לי, טידאל ממלא כמעט את כל החוסר הזה + מחזיר אותי מחדש לשוק המוזיקה החדשה כי כמעט כל דבר חדש שיוצא מגיע לשם. רק צריך לבחור, לא צריך לנבור
אני בכלל עברתי לטידאל אחרי שההרד-דיסק שלי עם עם כל הFLACים שאספתי מת באיזה יום גשום ואפור.
למעט כמה דברים נדירים וישנים שעדיין חסרים לי, טידאל ממלא כמעט את כל החוסר הזה + מחזיר אותי מחדש לשוק המוזיקה החדשה כי כמעט כל דבר חדש שיוצא מגיע לשם. רק צריך לבחור, לא צריך לנבור
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@רונן
·המינוחים של Tidal מטעים כי ה HiFi אצלם זה בסה"כ להעביר אודיו ברמת איכות של redbook CD, כלומר 44.1/16 ואם תקרא את המפרט של ה Sonos תגלה שזה גם מה שהוא מסוגל לקבל - למעשה זה הגבול העליון של ה Sonos כך שלא צריכה להיות בעיה גם אם תבחר במסלול הזה של Tidal.
·המינוחים של Tidal מטעים כי ה HiFi אצלם זה בסה"כ להעביר אודיו ברמת איכות של redbook CD, כלומר 44.1/16 ואם תקרא את המפרט של ה Sonos תגלה שזה גם מה שהוא מסוגל לקבל - למעשה זה הגבול העליון של ה Sonos כך שלא צריכה להיות בעיה גם אם תבחר במסלול הזה של Tidal.
-
רונן
- חבר מכור קשה

2 שאלות כלליות בבקשה :
האם בכלל הנתון של איכות ההזרמה קשורה למערכת שאליה אני מחבר את המזרים ? ( במקרה שלי Sonos Connect )
רוצה לשאול : האם מנוי ב Tidal האיכותי ביותר יישמע כך במידה והמערכת אליה הוא מחובר תעביר איכות כזו ?
לא ברורה לי אם כל ההתעסקות בטידאל שווה אם הDAC מסוגל לקבל זאת בחיבור דיגיטלי , או שאני כלל לא בכיוון ?
כ״כ יש לי באייפון 2 אפליקצית , אחד של הסונוס והשנייה של טידאל .
בשתיהן ניתן לשלטו , השאלה עם מי אני עובד ? רשימת השמעה / הורדות / מועדפים וכו׳ , באיזה אפליקציה ?
אם אוריד שירים ב2 האפליקציות האם תהיה כפילות במידע וניצול כפול של האחסון ?
לא ברור לי מי עדיפה. ?
תודה
האם בכלל הנתון של איכות ההזרמה קשורה למערכת שאליה אני מחבר את המזרים ? ( במקרה שלי Sonos Connect )
רוצה לשאול : האם מנוי ב Tidal האיכותי ביותר יישמע כך במידה והמערכת אליה הוא מחובר תעביר איכות כזו ?
לא ברורה לי אם כל ההתעסקות בטידאל שווה אם הDAC מסוגל לקבל זאת בחיבור דיגיטלי , או שאני כלל לא בכיוון ?
כ״כ יש לי באייפון 2 אפליקצית , אחד של הסונוס והשנייה של טידאל .
בשתיהן ניתן לשלטו , השאלה עם מי אני עובד ? רשימת השמעה / הורדות / מועדפים וכו׳ , באיזה אפליקציה ?
אם אוריד שירים ב2 האפליקציות האם תהיה כפילות במידע וניצול כפול של האחסון ?
לא ברור לי מי עדיפה. ?
תודה
- RobotCop
- חבר ותיק

כמו שאני מבין את זה הסונוס זה "מדיום". הוא רק מזרים מוזיקה מאיפושהו.
אתה אמור לחבר בין הסונוס לבין הטידאל ככה שהוא ינגן ישירות מהשירות.
ואם ה"מדיום" יודע לקבל איכות lossless ישירות מהמקור, עדיף לתת לו את האיכות הזו.
אתה אמור לחבר בין הסונוס לבין הטידאל ככה שהוא ינגן ישירות מהשירות.
ואם ה"מדיום" יודע לקבל איכות lossless ישירות מהמקור, עדיף לתת לו את האיכות הזו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@רונן
·בפן התיאורטי ברור שזה קשור. אבל בוא נעשה קודם כל קצת סדר. לפי הבנתי אתה רוצה להשתמש ב Connect בעיקר בתור Network Audio Streamer שיאפשר לך להשתמש באפליקציה של Sonos ובשירותים המחוברים אליה כדי להזרים מוזיקה למגבר קיים. האם אני צודק? נניח שכן - אז הסיפור מתחלק לשניים. קודם כל היכולות של מערכות ה Sonos ואחר כך איכות השמע ברמות השירות השונות של Tidal.
קודם כל, דע שגם אם אתה לא תוסיף רמקולים של Sonos המגבלה של 44.1/16 לאודיו עדיין קיימת כי זה מה שהמכשירים של Sonos מסוגלים לטפל כרגע. כך שאם בעתיד תרצה להזרים אודיו בקצבים של 96/24 או 192/24 זה ידרוש downsampling. לא שזה נורא, אבל יש כאלה שזה עושה להם צמרמורת. או להתקין מזרים רשת אחר. היות של Tidal אין רמת שירות הגבוהה מ 44.1/16 זה כנראה לא שיקול שצריך להדאיג אותך כרגע.
עכשיו לשאלה האם תרגיש הבדל בין הזרמה של 320kpbs ל 44.1/16 מ Tidal? אם מעולם לא הבחנת בהבדל בין קובץ MP3 בקצב של 320kbps שקודד ממקור של CD לבין ה CD המקורי אז כנראה שגם עם Tidal לא תרגיש בהבדל. אני אומר כנראה, מפני שפה נוגעים בנקודה מאוד כואבת עם השירות של Tidal והוא שאי אפשר לדעת מהו מקור האודיו כך שייתכן וגרסת ה 320kbps וגרסת ה 44.1/16 מקורם ב Masters שונה או שהם קודדו לרמות ווליום שונות כדי לגרום לאחת הגרסאות להישמע טוב יותר מהשניה.
על מנת להבהיר למה הכוונה: בשירות ה HiFi יש גם אפשרות לקבל קבצים אודין שקודדו ב MQA האמור להעניק למאזין את החוויה של שמיעת קובץ ברמת High Definition Audio של 96/24 (כלומר דומה ל SACD) וברוב הפעמים שניתחו את ההדגמות שנערכו ע"י MQA התגלה בדיעבד שהקבצים היו במקור מ Masters שונים או שרמת ה Loudness הוטתה לכיוון ה MQA.
לסיכום. אני מציע לך להתחיל עם השירות ב 320 ואתה תמיד תוכל להוסיף כסף ולשדרג לשירות היקר יותר אם תחליט להתנסות. אגב, אתה יכול לשנמך את רמת השירות כך שהניסוי לא אמור לעלות לך הרבה.
·בפן התיאורטי ברור שזה קשור. אבל בוא נעשה קודם כל קצת סדר. לפי הבנתי אתה רוצה להשתמש ב Connect בעיקר בתור Network Audio Streamer שיאפשר לך להשתמש באפליקציה של Sonos ובשירותים המחוברים אליה כדי להזרים מוזיקה למגבר קיים. האם אני צודק? נניח שכן - אז הסיפור מתחלק לשניים. קודם כל היכולות של מערכות ה Sonos ואחר כך איכות השמע ברמות השירות השונות של Tidal.
קודם כל, דע שגם אם אתה לא תוסיף רמקולים של Sonos המגבלה של 44.1/16 לאודיו עדיין קיימת כי זה מה שהמכשירים של Sonos מסוגלים לטפל כרגע. כך שאם בעתיד תרצה להזרים אודיו בקצבים של 96/24 או 192/24 זה ידרוש downsampling. לא שזה נורא, אבל יש כאלה שזה עושה להם צמרמורת. או להתקין מזרים רשת אחר. היות של Tidal אין רמת שירות הגבוהה מ 44.1/16 זה כנראה לא שיקול שצריך להדאיג אותך כרגע.
עכשיו לשאלה האם תרגיש הבדל בין הזרמה של 320kpbs ל 44.1/16 מ Tidal? אם מעולם לא הבחנת בהבדל בין קובץ MP3 בקצב של 320kbps שקודד ממקור של CD לבין ה CD המקורי אז כנראה שגם עם Tidal לא תרגיש בהבדל. אני אומר כנראה, מפני שפה נוגעים בנקודה מאוד כואבת עם השירות של Tidal והוא שאי אפשר לדעת מהו מקור האודיו כך שייתכן וגרסת ה 320kbps וגרסת ה 44.1/16 מקורם ב Masters שונה או שהם קודדו לרמות ווליום שונות כדי לגרום לאחת הגרסאות להישמע טוב יותר מהשניה.
על מנת להבהיר למה הכוונה: בשירות ה HiFi יש גם אפשרות לקבל קבצים אודין שקודדו ב MQA האמור להעניק למאזין את החוויה של שמיעת קובץ ברמת High Definition Audio של 96/24 (כלומר דומה ל SACD) וברוב הפעמים שניתחו את ההדגמות שנערכו ע"י MQA התגלה בדיעבד שהקבצים היו במקור מ Masters שונים או שרמת ה Loudness הוטתה לכיוון ה MQA.
לסיכום. אני מציע לך להתחיל עם השירות ב 320 ואתה תמיד תוכל להוסיף כסף ולשדרג לשירות היקר יותר אם תחליט להתנסות. אגב, אתה יכול לשנמך את רמת השירות כך שהניסוי לא אמור לעלות לך הרבה.
-
רונן
- חבר מכור קשה

אכן מטרת הנושא - שמיעת מוסיקה באמצעות המערכת הביתית כפי שציינת.
מה ניתן לעשות בכדי לממש את האיכות הגבוהה יותר שטידאל מציעה - ואפילו במחיר של מכשיר אחר ?
הרי אם הם מספקים איכות גבוהה - וודאי שניתן איך שהוא לנצל זאת ...
מערכת הסטריאו שלי מספיק טובה לדעתי על מנת שאוכל להינות ממנה ....
מה ניתן לעשות בכדי לממש את האיכות הגבוהה יותר שטידאל מציעה - ואפילו במחיר של מכשיר אחר ?
הרי אם הם מספקים איכות גבוהה - וודאי שניתן איך שהוא לנצל זאת ...
מערכת הסטריאו שלי מספיק טובה לדעתי על מנת שאוכל להינות ממנה ....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@רונן
·איפה קראת במה שכתבתי שלא תוכל לממש את האיכות של Tidal עם מה שיש לך?
חשבתי שהייתי ברור לחלוטין שהגורם המבדיל העיקרי במקרה הזה הוא לא קצב ההעברה או הקידוד של רמת השירות של Tidal אלא האפשרות שהמקורות שבהם הם השתמשו יהיו שונים.
ספציפית לשאלה שלך אין שום בעיה לחבר את ה Connect לרמת השירות הגבוהה יותר של Tidal היות וזה עדיין במסגרת מגבלות החומרה שלו.
זה כמובן נכון כל עוד לא תתעקש להאזין לקבצי MQA.
·איפה קראת במה שכתבתי שלא תוכל לממש את האיכות של Tidal עם מה שיש לך?
חשבתי שהייתי ברור לחלוטין שהגורם המבדיל העיקרי במקרה הזה הוא לא קצב ההעברה או הקידוד של רמת השירות של Tidal אלא האפשרות שהמקורות שבהם הם השתמשו יהיו שונים.
ספציפית לשאלה שלך אין שום בעיה לחבר את ה Connect לרמת השירות הגבוהה יותר של Tidal היות וזה עדיין במסגרת מגבלות החומרה שלו.
זה כמובן נכון כל עוד לא תתעקש להאזין לקבצי MQA.
-
רונן
- חבר מכור קשה

כך הבנתי ואם טעיתי אז מתנצל - אינני מבין בנושא זה ולכן שאלתי
שורה תחתונה - לצערי טרם הבנתי מה עלי לעשות כעת בפועל על מנת לשמוע איכות מקסימלית ( בעיית הבנה שלי )
שורה תחתונה - לצערי טרם הבנתי מה עלי לעשות כעת בפועל על מנת לשמוע איכות מקסימלית ( בעיית הבנה שלי )