תוספת :Catskinner כתב:@רונן
·בפן התיאורטי ברור שזה קשור. אבל בוא נעשה קודם כל קצת סדר. לפי הבנתי אתה רוצה להשתמש ב Connect בעיקר בתור Network Audio Streamer שיאפשר לך להשתמש באפליקציה של Sonos ובשירותים המחוברים אליה כדי להזרים מוזיקה למגבר קיים. האם אני צודק? נניח שכן - אז הסיפור מתחלק לשניים. קודם כל היכולות של מערכות ה Sonos ואחר כך איכות השמע ברמות השירות השונות של Tidal.
קודם כל, דע שגם אם אתה לא תוסיף רמקולים של Sonos המגבלה של 44.1/16 לאודיו עדיין קיימת כי זה מה שהמכשירים של Sonos מסוגלים לטפל כרגע. כך שאם בעתיד תרצה להזרים אודיו בקצבים של 96/24 או 192/24 זה ידרוש downsampling. לא שזה נורא, אבל יש כאלה שזה עושה להם צמרמורת. או להתקין מזרים רשת אחר. היות של Tidal אין רמת שירות הגבוהה מ 44.1/16 זה כנראה לא שיקול שצריך להדאיג אותך כרגע.
עכשיו לשאלה האם תרגיש הבדל בין הזרמה של 320kpbs ל 44.1/16 מ Tidal? אם מעולם לא הבחנת בהבדל בין קובץ MP3 בקצב של 320kbps שקודד ממקור של CD לבין ה CD המקורי אז כנראה שגם עם Tidal לא תרגיש בהבדל. אני אומר כנראה, מפני שפה נוגעים בנקודה מאוד כואבת עם השירות של Tidal והוא שאי אפשר לדעת מהו מקור האודיו כך שייתכן וגרסת ה 320kbps וגרסת ה 44.1/16 מקורם ב Masters שונה או שהם קודדו לרמות ווליום שונות כדי לגרום לאחת הגרסאות להישמע טוב יותר מהשניה.
על מנת להבהיר למה הכוונה: בשירות ה HiFi יש גם אפשרות לקבל קבצים אודין שקודדו ב MQA האמור להעניק למאזין את החוויה של שמיעת קובץ ברמת High Definition Audio של 96/24 (כלומר דומה ל SACD) וברוב הפעמים שניתחו את ההדגמות שנערכו ע"י MQA התגלה בדיעבד שהקבצים היו במקור מ Masters שונים או שרמת ה Loudness הוטתה לכיוון ה MQA.
לסיכום. אני מציע לך להתחיל עם השירות ב 320 ואתה תמיד תוכל להוסיף כסף ולשדרג לשירות היקר יותר אם תחליט להתנסות. אגב, אתה יכול לשנמך את רמת השירות כך שהניסוי לא אמור לעלות לך הרבה....
אני מצרף נתוני ה Connect
האם ניתן ללמוד משהו לעינינו ?
תודה
·