LPF TO LFE - אני לא סגור על ההמלצה הזו של אודיסי !
היי.
למה בעצם 120hz?
זו המצאה של אודיסי או שבעוד כיולים משתמשים בנקודת חיתוך הזאת?
למה בכלל עפי ההגיון ארצה שהסאב ינגן משהו מעל 80-90 הרץ -
שזה תדר שמתחיל צליל כיווני להיות מורגש.
הרי הרעיון בסאב שלא ״נשמע״ אותו בחלל אלא רק נרגיש אותו..!?
לא יצא לי לשמוע סאב שנשמע טוב מעל 80 הרץ ! סורי.
מה דעתכם?
האם גם בשאר הכיולים זה כך?
אנטם? ארקאם? ימהה?
עכשיו תגידו לי שישנו תוכן שמוקלט לערוץ LFE שאני עלול לא לשמוע
אותו אם אחתוך את LFE ב 90 נניח...
אז למה שלא הקדמיים ינגנו את התוכן הספציפי הזה..?
למה בעצם 120hz?
זו המצאה של אודיסי או שבעוד כיולים משתמשים בנקודת חיתוך הזאת?
למה בכלל עפי ההגיון ארצה שהסאב ינגן משהו מעל 80-90 הרץ -
שזה תדר שמתחיל צליל כיווני להיות מורגש.
הרי הרעיון בסאב שלא ״נשמע״ אותו בחלל אלא רק נרגיש אותו..!?
לא יצא לי לשמוע סאב שנשמע טוב מעל 80 הרץ ! סורי.
מה דעתכם?
האם גם בשאר הכיולים זה כך?
אנטם? ארקאם? ימהה?
עכשיו תגידו לי שישנו תוכן שמוקלט לערוץ LFE שאני עלול לא לשמוע
אותו אם אחתוך את LFE ב 90 נניח...
אז למה שלא הקדמיים ינגנו את התוכן הספציפי הזה..?
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
מעניין...
עוקב
עוקב
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
120 הרץ הוא התקרה ה"רשמית" בהקלטות פסקולים לערוץ ה LFE. מכאן ההמלצה.
העיקרון החשוב הוא שהקרוס הרגיל ברמקולים מתייחס לבאס, אבל ה LPF מתייחס לערוץ ה LFE (ה 0.1) שמוקלט בלעדית עבור הסאב. הם פילטרים שונים לגמרי ולא קשורים אחד לשני .
אתה לא תאבד מידע אם תחתוך אחרת, פשוט התדרים הגבוהים יותר בערוץ ה LFE יהיו מורגשים פחות. אם אתה מרגיש לפעמים "בומיות" אתה יכול לנסות לשחק עם זה, אם הרסיבר שלך מאפשר לך.
העיקרון החשוב הוא שהקרוס הרגיל ברמקולים מתייחס לבאס, אבל ה LPF מתייחס לערוץ ה LFE (ה 0.1) שמוקלט בלעדית עבור הסאב. הם פילטרים שונים לגמרי ולא קשורים אחד לשני .
אתה לא תאבד מידע אם תחתוך אחרת, פשוט התדרים הגבוהים יותר בערוץ ה LFE יהיו מורגשים פחות. אם אתה מרגיש לפעמים "בומיות" אתה יכול לנסות לשחק עם זה, אם הרסיבר שלך מאפשר לך.
אין קשר לאודיסי. זה התקן הרשמי של דולבי ו dts עבור התכנים בערוץ ה LFE בהקלטות רב ערוציות. אין להגדרה הזאת שום השפעה על ניהול הבאסים של הרסיבר. אם תשנה את זה אז הרסיבר ישלח את החלק העליון לקדמיים.
בכלל אודיסי גם בגרסה הכי מתקדמת לא מבצע ניהול באסים או כיול של רמקולים בזוגות. הכיול שלו מוגבל לכל רמקול בנפרד. יש מערכות כיול הרבה יותר מתקדמות שעושות את זה.
בכלל אודיסי גם בגרסה הכי מתקדמת לא מבצע ניהול באסים או כיול של רמקולים בזוגות. הכיול שלו מוגבל לכל רמקול בנפרד. יש מערכות כיול הרבה יותר מתקדמות שעושות את זה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
מצטרף גם.shlomis1zzz כתב:מעניין...
עוקב...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
@mulder
·
ערן ,
אני יודע מה זה Low pass filter ):
מה שאותי מסקרן מדוע אודיסי ( אולי היחידה בשוק )
מתעקשת על הפילטר הזה?
איזו סיבה יש לסאב לנגן תדרים כיווניים?
נראה לי הגינון שהקדמיים ינגנו את התוכן הזה!..
·
ערן ,
אני יודע מה זה Low pass filter ):
מה שאותי מסקרן מדוע אודיסי ( אולי היחידה בשוק )
מתעקשת על הפילטר הזה?
איזו סיבה יש לסאב לנגן תדרים כיווניים?
נראה לי הגינון שהקדמיים ינגנו את התוכן הזה!..
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי כיול הבאס באודיסיי לוקה בחסר וב 15 השנים שהיה לי רסיברים של דנון לא הייתה פעם אחת שבה לא נאלצתי להתאים את נקודת החיתוך ואת עוצמת הסאב בעצמי באופן ידני.
היום יש לי רסיבר של אנטם ואני חייב לציין שה ARC עושה עבודה הרבה יותר טובה ומצליח להביא את הסאב למצב שבו הוא עובד עם המערכת במקום להשתלט עליה.
היום יש לי רסיבר של אנטם ואני חייב לציין שה ARC עושה עבודה הרבה יותר טובה ומצליח להביא את הסאב למצב שבו הוא עובד עם המערכת במקום להשתלט עליה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אם תשנה את זה אז הרסיבר ישלח את החלק העליון לקדמיים.
.
אולי זה רעיון טוב ?!
·
הפיוניר סדרת Lx83 קשישה שהיה לי עשה את זה .
מה מתקדם בזה?
.
אולי זה רעיון טוב ?!
·
מה מתקדם בזה?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·LiorShap כתב:אם תשנה את זה אז הרסיבר ישלח את החלק העליון לקדמיים.
.
אולי זה רעיון טוב ?!
·
מה מתקדם בזה?...
ברור שהפיוניר עשה את זה בדיוק כמו כל יתר מערכות הכיול הוא פשוט התבלבל 99.9% ממערכות הכיול מכיילות בזוגות המערכת היחידה שאני מכיר שמאפשרת כיול נפרד לכל רמקול היא של טרינוב ועלותה הבסיסית קרוב ל 60000 ש״ח.
אפילו דיראק, ממה שזכור לי, מכיילת בזוגות וגם ARC של אנתם וגם R.P של לינגדורף.
שוב, הרבה כאן מערבבים מושגים לא קשורים. אין קשר בין קרוסאוברים ברים ברסיבר לבין הגדרות LFE התקפות רק לפורמטי קידוד רב ערוצי. כמו כן אין כל קשר בין קרוסאוברים לבין אודיסי. אודיסי לא מבצעים שום חיתוך תדרים. את זה הרסיבר עושה על סמך תוצאות כיול אודיסי.
אין סטירה בין חיתוך על 80 המומלץ לבין הגדרת LFE על 120 הרץ.
אגב 80 הרץ זה חיתוך סטטיסטי שמבטיח שלוש סגמאות הרחקה מממוצע יכולת מיקום הבאסים אצל רוב האוכלוסייה והחדרים בבתים. מה גם שרוחב גולגולת ממוצעת של בני אדם המכתיבה את מרחק הממוצע בין האוזניים שלנו וזה כתיב יכולת מיקום תדרים לפי חצי אורך גל. אנו מתקשים למקם צלילים החל מ 800 הרץ ומטה, לכן חיתוך 80 מבטיח מקדם בטחון של דקדה אחת.
אין סטירה בין חיתוך על 80 המומלץ לבין הגדרת LFE על 120 הרץ.
אגב 80 הרץ זה חיתוך סטטיסטי שמבטיח שלוש סגמאות הרחקה מממוצע יכולת מיקום הבאסים אצל רוב האוכלוסייה והחדרים בבתים. מה גם שרוחב גולגולת ממוצעת של בני אדם המכתיבה את מרחק הממוצע בין האוזניים שלנו וזה כתיב יכולת מיקום תדרים לפי חצי אורך גל. אנו מתקשים למקם צלילים החל מ 800 הרץ ומטה, לכן חיתוך 80 מבטיח מקדם בטחון של דקדה אחת.
·istarmini כתב:·......
ברור שהפיוניר עשה את זה בדיוק כמו כל יתר מערכות הכיול הוא פשוט התבלבל 99.9% ממערכות הכיול מכיילות בזוגות המערכת היחידה שאני מכיר שמאפשרת כיול נפרד לכל רמקול היא של טרינוב ועלותה הבסיסית קרוב ל 60000 ש״ח.
אפילו דיראק, ממה שזכור לי, מכיילת בזוגות וגם ARC של אנתם וגם R.P של לינגדורף....
הפוך גוטה. כיול נפרד זה הכי בסיסי. כיול שיתופי זה הרבה יותר מורכב. גם דיראק לא עושים את זה עדיין ויעשו תמורת תשלום נוסף של 250 דולר שדרוג לגרסת ניהול באסים. כאשר אתה מריץ כיול אודיסי אתה כבר שומע שצלילי הבדיקה מופקים מכל ערוץ בנפרד ולא מכמה יחד. טרינוב ורום פרפקט עושים את זה וגם מערכת כיול מאד ישנה של הרמן. אבל לא אודיסי ולא פיוניר ולא אונקיו וגם לא אנטם כרגע.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ליאור, לדעתי אתה טועה.LiorShap כתב:אם תשנה את זה אז הרסיבר ישלח את החלק העליון לקדמיים....
אמנם המידע שלי מאוד "עתיק", אבל שאלתי פעם מישהו מאודיסי על LPF for LFE.
התשובה הייתה כמו שערן ענה:
זה low pass filter לתוכן הקיים בערוץ ה- LFE, שלפי התקנים יכול להכיל תדרים גבוהים עד 120Hz.
זה לא Crossover,
כלומר, כל הגדרה מתחת ל- 120Hz, לא מעבירה תוכן אל הקדמיים. אלא רק משנה את ה- Roll Off של התוכן שיגיע אל הסאב.
ליאור .
ניסיתי לצטט את Gad .
לא הודגש הציטוט. לא כתבתי את הדברים .
אבל בגדול , היית רוצה שכל תדר מעל 80 יושמע מהקדמיים.
גם אם הוא מכוון לערוץ ה LFE .
סאב לא נשמע טוב בתדרים האלה . לא משנה איזה סאב
שמעתי ושמעתי לא מעט.
הבאס נשמע כמו דפיקה על קרטון ולא מלא ובועט כמו שאנחנו
אוהבים.
ניסיתי לצטט את Gad .
שמעתי ושמעתי לא מעט.
אוהבים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

איזה רסיבר יש לך ?LiorShap כתב:ליאור .
ניסיתי לצטט את Gad .
שמעתי ושמעתי לא מעט.
אוהבים....
אם הוא מאפשר לך אחרת אז מה הבעיה בעצם? שים LPF על 80 ותחזור אלינו עם תובנות
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תתחדשCatskinner כתב:לדעתי כיול הבאס באודיסיי לוקה בחסר וב 15 השנים שהיה לי רסיברים של דנון לא הייתה פעם אחת שבה לא נאלצתי להתאים את נקודת החיתוך ואת עוצמת הסאב בעצמי באופן ידני.
היום יש לי רסיבר של אנטם ואני חייב לציין שה ARC עושה עבודה הרבה יותר טובה ומצליח להביא את הסאב למצב שבו הוא עובד עם המערכת במקום להשתלט עליה....
מבקש להבין, ברסיברים אחרים/מע' כיול אחרות התוצאה יוצאת מושלמת לאחר כיול אחד ? אף פעם לא מתקנים לפי שמיעה /העדפה ?
יצא לך לעבוד עם אודיסי 32 או רק עם הרגילה ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·Gad007 כתב:·......
הפוך גוטה. כיול נפרד זה הכי בסיסי. כיול שיתופי זה הרבה יותר מורכב. גם דיראק לא עושים את זה עדיין ויעשו תמורת תשלום נוסף של 250 דולר שדרוג לגרסת ניהול באסים. כאשר אתה מריץ כיול אודיסי אתה כבר שומע שצלילי הבדיקה מופקים מכל ערוץ בנפרד ולא מכמה יחד. טרינוב ורום פרפקט עושים את זה וגם מערכת כיול מאד ישנה של הרמן. אבל לא אודיסי ולא פיוניר ולא אונקיו וגם לא אנטם כרגע....
בגלל שיוצא צליל מכל רמקול בנפרד בזמן הכיול ???
אבל בסוף הכל בזוגות ניסית פעם לחתוך למשל קרוסים שונים לכל רמקול
בטרינוב ניתן בכל היתר שאני וגם אלו שאתה מכיר לא כי בסופו של תהליך כל זוג מקבל אותם חיתוכי קרוס .
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מה ההיגיון מאחרי זה?istarmini כתב:·......
בגלל שיוצא צליל מכל רמקול בנפרד בזמן הכיול ???
אבל בסוף הכל בזוגות ניסית פעם לחתוך למשל קרוסים שונים לכל רמקול??
בטרינוב ניתן בכל היתר שאני וגם אלו שאתה מכיר לא כי בסופו של תהליך כל זוג מקבל אותם חיתוכי קרוס ....
למה לחתוך רמקול L בקרוס שונה מרמקול R למשל ?