istarmini כתב:
...
...
·
בגלל שיוצא צליל מכל רמקול בנפרד בזמן הכיול ???
אבל בסוף הכל בזוגות ניסית פעם לחתוך למשל קרוסים שונים לכל רמקול

??
בטרינוב ניתן בכל היתר שאני וגם אלו שאתה מכיר לא כי בסופו של תהליך כל זוג מקבל אותם חיתוכי קרוס .
...
·
אין קשר לקרוסים! אודיסי לא נוגעים בקרוסאוברים. את זה הרסיבר עושה. אודיסי משמיעה צלילים מורכבים מ SWAP מהיר של תדרים במטרה לכייל PEQ ותזמונים לכל ערוץ בנפרד. לאחר מכן ה DATA המתקבל מועבר למעבד שמחליט איך להפעיל את ה PEQ ואת ההשהיות. המעבד מוציא דוח גרף של אחרי שהוא שערוך. זה מה שמקבלים באפלקציה. בפורומים אנשים מעלים גרפים של לפני ואחרי מאפלקציה של אודיסי בהתלהבות איזה תיקון האודיסי עשה, כאשר הם לא מבינים שאם יריצו בדיקה חוזרת עי REW למשל, רוב הסיכויים יגלו שאודיסי למעשה קלקל יותר מאשר תיקן, בגלל שאין לאודיסי בקרה בחוג סגור ובדיקה שניה או יכולת לתקן מופעים בין ערוצים שונים. אודיסי לא יודע אם השקע בתדר נניח 80 הרץ הוא בגלל בליעה בחדר ולכן בר תיקון עי הגברה של התדר הזה לאותו רמקול, או שהשקע ב 80 הוא כתוצאה מגלים עומדים, ואז ניסיון תיקון רק יגדיל את השקע.
הקרוס של כל הרסיברים תמיד נעשה בזוגות רמקולים כי אין כל הגיון בשימו ברמקולים בעלי גודל שונה לערוץ ימין או שמאל.
ייתכן ולא הבנת את הכוונה שלי לגבי כיול בזוגות. אני אומר שכיוך ה EQ או זה PEQ נעשה לכל רמקול בנפרד. אבל כאשר צליל באס מונו מופק מזוג רמקולים נניח ימין ושמאל או ימין קדמי וימין אחורי או קדמיים וסאב יחד, בגלל אקוסטיקה בחדר והחזרים\בליעות ובגלל הפרשי מופע, ייתכן שתדר מסויים יוגבר ואחר יונחת. את זה אודיסי לא יודע לתקן כי אין לו מושג את זה קורה כאשר הוא מנתח כל ערוף בנפרד.
יצא לי לראות הדגמות של מערכות כיול מתקדמות כמו טרינוב. שם לאחר שמצבעים כיול לכל ערוץ בנפרד, מתחיל SWAP של ערוצים בזוגות, קדמיים ימין ושמאל, קדמי וסראונד ימין וימין ושמאל ושמאל וגם בהצלבה וכו. תהליך ארוך שבסופו המעבד מפעיל פילטרים מתקדים לתיקוני מופע מבוססים MIXED PHASE RESPONSE שזה אומר שילוב בין FIR ל IIR.
קביעת הקרוסאוברים נעשית רק עי הרסיבר. עד היום אודיסי לא הציעו BASS MANEGMENT לרסיברים ביתיים. הרסיבר קובע את החיתוך אוטומטית על סמך תוצאות אודיסי. לאחר כיול המשתמש יכול לשנות את הקרוס איך שבא לא ועל אחריותו. בהיעדר BASS MANEGEMENT אודיסי לא מבצע תיקונים בהתאם לשינוי בקרוס שעשה המשמש.
עוד דבר גרוע בהיעדר BM, מה קורה כאשר משתמש מעלה את העוצמה של ערוץ הסנטר למשל כאשר הסנטר חתוך על 80 הרץ? רק התחום מעל ל 80 שמועבר לסנטר מוגבר לפי השינוי שהמשתמש עשה. אבל לערוץ הסנטר יש חלק צליל מתחת ל 80 שעובר לסאב. החלק הזה לא מקבל הגברה יחסית בערוץ הסאב בכדי לשמר איזון כי לאודיסי אין BM. לאחרונה DIRAC הכריזו סוף סוף על הוספת BM מלא בתשלום נוסף. אני ממתין לשדרוג הזה עבור ה קדם NAD שרכשתי לאחרונה (תרם הגיע).
כרגע יש גרסת ביטא:
https://www.dirac.com/dirac-live-bass-m ... eta-signup
היא תדאג לנהב נמוכים לא רק בין רמקולים לסאב, אלא בין רמקולים שונים עם המון יכולות ניתוב. היא תדאג לבצע תיקוני פאזה בין כל הערוצים המעורבים. היא גם תדאג לבצע תיקוני עקומות השהיות וחיתוכים בזמן אמת בכל פעם שהמשתמש יבצע שינוי ידני. היום עם אודיסי אם הגברת את עוצמת הסנטר ב 3 דציבל, אבדת את איזון התדרים שלו ב 3 דציבל. העקומה כבר לא ישנה כי החלק הנמוך שעובר לסאב לא עובר פיצוי של 3 דציבל. כדי שזה יקרה צריך מראש לחשב HEAD ROOM בכדי שלא תהיה חריגה ועיוות באף ערוץ...
חקרתי את הנושא הזה לעומק, מה שגם במזגרת התואר השני בהנדסת חשמל לקחתי קורס באקוסטיקה וגם רבתי לא מעט עם המרצה בנושא אודיו...