ברוך הבא, חזרתי.... והתחדשתי......

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם... לותיקים שאולי עוד זוכרים אותי, ולחדשים שכנראה לא שמעו עלי...!

לפני כמה שנים עברתי להתגורר בקנדה, ובצער נאלצתי להיפרד זמנית מציוד הקפה שלי (מעבר מ-220 וולט ל-110 וולט ועוד שיקולים). במטבח בבית בקנדה לא היה מקום מתאים לציוד קפה מקצועי, וכמו שמי שמכיר אותי בוודאי זוכר, תמיד אמרתי לאחרים ״או ציוד רציני או נספרסו״. אז נאה דורש ונאה מקיים ובמשך השנים האחרונות הסתפקתי בנספרסו.

במהלך הקיץ החולף שיפצנו את הבית, הגדלנו את המטבח וכמובן שחלק מהותי בשיפוץ היה לתכנן מקום לציוד קפה רציני, כולל הכנה לחיבור ישיר למים ולביוב. עוד לפני שהשיפוץ הסתיים, כבר עמדו במחסן מכונת האספרסו והמטחנה החדשים (וגם מרכך מים, כמובן).

לא היו לי הרבה התלבטויות. אחרי נסיון (טוב מאד!) של שנים עם ראש E61 ומכונת מחליף חום החלטתי הפעם לפנק את עצמי במכונת דוד-כפול עם בקר PID. ברגע שזו היתה ההחלטה, ההתכנסות היתה קלה ומהירה ל-Synchronika המדהימה מבית ECM. איטלקים הם עם יצירתי והם גם אלופים בעיצוב, אבל בכל פעם שהייתי פותח את ה-Vibiemme הישנה והטובה שלי כדי לתקן או לתחזק חלק כלשהו הייתי פולט סדרה של קללות באיטלקית... החלטתי שהפעם אני נותן למהנדסים שוויצרים צ׳אנס. וואו, כמה שהם עמדו בציפיות!

לגבי מטחנה, החלטתי להישאר עם המותג שהוכיח את עצמו אצלי (ובערך במליון בתי קפה בעולם), רק שהפעם קניתי את הגרסה האלקטרונית ללא מחלק המנות, שהיה תמיד מיותר בשימוש ביתי. הצטיידתי ב-Mazzer Mini Electronic Type A, והוספתי כמה גרושים כדי לקבל אותה בגימור נירוסטה מבריק (שיתאים למכונה).

את ההתקנה עשיתי בעצמי (על כך בפוסט נפרד, בהזדמנות), כולל מרכך, חיבור למים וביוב, ומקטין לחץ שנאלצתי להוסיף (הלחץ אצלנו מפחיד)...

את הציוד הנלווה שמרתי עוד מהארץ, כך שיש לי קנקני הקצפה בגדלים שונים, המון ספלים בגדלים שונים, טמפרים, עמדת טאמפינג, נוק-בורס, מברשות שונות וכל מה שצריך...

כרגע קונה קפה קלוי, ועוד לא יודע מתי אקפוץ שוב למים ואקנה קולה (ואיזה?), אבל יש כאן בסביבה כמה בתי קליה די טובים, אז זה לא מאד חסר.

בינתיים גם נוספו למעגל שותי הקפה בבית גם שתי הבנות שלי (ועוד מעט גם הבן הקטן יצטרף), כך שכמויות הקפה שהולכות כאן גדלו משמעותית, ואני אבא גאה :)

מצרף תמונה של ה״עמדה״...

המשך יבוא...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #2 

ברוך השב

העמדה נראת מליון דולר (קנדיים)

מאחל לך המון כוסות קפה טוב ואיכותי

אני...... עם נספרסו 8O :D

וגם אני אבא גאה וחם (אצלי גם החתנים והכלות שותים קפה)

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #3 

@joncafe
·
ברוך שובך
אחלה סט. תתחדש!
זכור לי במעורפל שהתעסקת אז גם בקליות לא?

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #4 

אחלה פינה
תתחדש ותהנה

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #5 

אכן עסקתי לא מעט בתחום הקלייה, אבל כמו שכתבתי בפוסט, בינתיים קונה קפה קלוי ואולי בהמשך אחזור גם לקלות בבית.
@ozeltzex

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

תתחדש.
בתור אחד גם מפעם שחזר להכנס לפורום כמעט באופן יומי, תמיד נזכר בשרשורים שהיו עוד לפני שהקפה נכנס חזק לארץ שרשורים ברומו של קפה.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

ברוך שובך לפורום ולקפה איכותי.
נראה מדהים.
ונראה לי שבקנדה, זה די דומה לארה"ב, והסיכוי למצוא מקום עם קפה טוב קטן מהזכיה בפיס.
אז קפה מפנק בבית זה חובה....
נערך לאחרונה על ידי boazj ב 28/09/2019 22:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

תתחדש

שליחה #8 

יופי של עמדה.

שמחתי לראות שגם אתה משתמש במאצר (שלאחרונה מושמצת ונבעטת בפורומים שונים - ראה HB)

מאחל לך שנים רבות של הנאה מקפה טוב

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #9 

למה באמת משמיצים את המאזר?
אני מרוצה ממנה, אבל אני יודע שיש טרנד של מטחנות שמשאירות מעט מאד שאריות קפה טחון בתעלה. אני אקרא ב-HB.
@zxaura

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

המאצר מיני

שליחה #10 

ראה למשל, בהתייחס לבחירה של למרזוקו במאצר:

https://www.home-barista.com/advice/la- ... 48742.html

אישית, אני מאד מרוצה. אבל אולי אני מחמיץ משהו...:cry:

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #11 

קראתי, אבל עם כל הכבוד לחברים שכותבים שם בשרשור "עובדות" בלי שום הסבר או רפרנס, זה לא מספיק לי. חיפשתי (ולא מצאתי) ביקורת מפורטת שמסבירה מה הבעיה במאזר מיני. כמו שאמרתי, למעט עניין הטחינה השיורית (residual grind) לא מצאתי משהו מאד בעייתי במאזר. ועל זה מתגברים בקלות בעזרת טחינה קצרצרה וזריקה של 2-3 גרם קפה אחרי שהמטחנה עמדה כמה שעות ללא שימוש.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #12 

המאזר יופי של מטחנה, הנקודה היחידה לרעתה זה זמן טחינה ארוך ארוך ארוך אבל למי אכפת

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #13 

אני לגמרי מסכים. זמן טחינה ארוך בסטאפ בייתי זה לא חיסרון גדול, וטחינה איטית בדרך כלל מפיקה טחינה אחידה וטובה יותר (טחינה מהירה מחממת את הקפה). אצלי במיני הטחינה אורכת כ-8.5 שניות לסינגל ו-12.5 לדאבל. מבחינתי זמן סביר מאד (בינתיים אני למשל מוזג את החלב לקנקן כשאני מכין קפוצ'ינו).

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #14 

ראשית, וולקאם בק ואחלה סט. הסינכרוניקה לדעתי היא תוצר גרמני לחלוטין (עיצוב וייצור) והבחירה המובילה אם הולכים על דוד כפול E61.

לגבי מטחנה, הטרנד היום הוא סינגל דוזינג ומעבר קל ומהיר בין סוגי טחינה שונים. אם אתה קונה קפה של 200+ ש"ח לקילו, אתה לא רוצה לזרוק 2-3 גרם בכל כוס, על אחת כמה וכמה אם אתה שותה סינגלים.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

@WolfM
·
אתה צודק. ג’לל זה עברתי ל ceado e37sd
כמה שנים להערתך יקח לי על ידי החסכון של 2 גרם ליום בכדי להחזיר את ה 9000 שח שהיא עלתה ?

או לחלופין כמה זמן אחסוך לאורך השנים בגלל שכאן לוקח 10 שניות למנת דאבל
חחחח

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@kobbi
·

לא כל פתרון סינגל דוזינג עולה 9000 :D (זו בחירה שלך חביבי) ואני בכלל שדרגתי לא בגלל הכסף, אלא בשביל הקלות המגוכחת שיש לי היום במעבר בין קפה לקפה וסוגי טחינה שונים.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אני יודע אופיר, אל תהיה כזה רציני.
גם אצלי הקלות בכיוון עכשיו טובה יותר משמעותית מכל מה שהיה לי לפני כן.

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #18 

@WolfM

קודם כל, תודה על ההתייחסות.

אכן טעיתי ומשום מה חשבתי ש-ECM היא חברה שוויצרית. בדקתי ואכן מדובר בחברה גרמנית, תודה על התיקון. אבל זה לא משנה את מה שכתבתי לגבי התכנון וההנדסה של המכונה בהשוואה למכונות איטלקיות. הגרמנים מהנדסים טובים לא פחות, ואולי אף יותר, מהשוויצירים.

מה שכן, באופן אירוני את המכונות הבייתיות שלהם הם מייצרים דווקא... באיטליה 😂, כמו שכתוב באתר שלהם:
Our espresso machines and grinders are meticulously produced by hand: Our Home Line machines are manufactured in Italy, whereas we our Commercial Line products and our grinders are handcrafted in our production in Germany.

מסכים שהבחירה בסינקרוניקה היא דיי מובנת מאליה, כך גם כתבתי בפוסט שלי. מכונה פשוט מדהימה.

לגבי המטחנה, אני מודה שהתעצלתי קצת ולא חפרתי יותר מדי, אלא הסתמכתי על נסיון העבר שלי, הפופולריות והשם המצויין של המאזר כ"סוס עבודה" של אמינות ואיכות. בכל מקרה לא הייתי משקיע כפול בשביל שיפור קטן, וכמו שכתב @kobbi השאלה היא אם ההפרש במחיר משתלם מול בזבוז של קצת קפה בשימוש שוטף.

ולגבי מחירי קפה, הקפה היקר ביותר שאני קונה כאן לא מגיע ל-130 ש''ח לקילו, ואני קונה גם קפה מצויין ב-75 ש''ח לקילו. הכל מקלייה מקומית של בתי קלייה "ארטיזנלים", קטנים ואיכותיים. אחד ההיתרונות של לגור בקנדה 😉

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #19 

ozeltzex כתב:@kobbi
·

לא כל פתרון סינגל דוזינג עולה 9000 :D (זו בחירה שלך חביבי) ואני בכלל שדרגתי לא בגלל הכסף, אלא בשביל הקלות המגוכחת שיש לי היום במעבר בין קפה לקפה וסוגי טחינה שונים.
...
·למה במטחנות sd המעבר בין סוגי טחינה שונים יותר קל? או שזה קשור ספציפית לניש?

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

@moshez
·

כי אין לך קפה כלוא אז לא צריך להוציא כמה גרמים כל פעם וכי אתה יכול לכוון דק יותר מבלי להפעיל את המטחנה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”