1080p או 1080i

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
yoavmaor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם ההבדל באיכות עד גדי כך גדול?

בתיאוריה אני מבין שכןת אבל מעניין אותי לשמוע מאנשים שראו BLU-RAY בשתי הרזולוציות ומה ההתרשמות שלהן.

אני שואל את זה כי אני עדיין לא סלחתי לעצמי שלא מצאתי את האתר הזה לפני שקניתי פלסמה חדשה שלא תומכת ב 1080P

:(

בעיקרון אני יודע שהשידורים ב1080P די רחוקים בארץ אבל מה לגבי BLU-RAY?

תודה
יואב

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #2 

אם רכשת פלזמה, כנראה שהרזולוציה שלה אינה 1080P ולכן אתה בעיקר מדבר על ההבדל בין מקורות וידאו 1080i ל-1080P.

התשובה אינה חד משמעית ותלויה במסך.

יש שתי שיטות לעבד תמונה 1080i למסך פלזמה (אני מניח שיש לך מסך HD READY כלומר 1024 על 768 רזולוציה):

1. BOB - כלומר, בעצם טיפול ב-1080I כאילו היה 540P ואז לעשות UPSCALE ל-768P

2. עיבוד תמונה מחוכם יותר כמו BOB/WEAVE, FILM MODE או עיבוד EDGE או PIXEL ADAPTIVE. עיבודים אלה מנסים לבנות מחדש תמונה של 1080P ולעשות DOWNSCALE ל-768P.

ברור שאופציה 2 טובה בהרבה. כמובן שאוסף השיטות שאפשריות בשביל להפעיל משהו כמו אופציה 2 הוא רחב מאוד ולכן יש הרבה הבדלים באיכות תמונה בין סוגי מסכים שונים שמשתמשים בשיטות שונות. מצד שני זה ברמה גבוהה בהרבה מאופציה 1.

היתרון הגדול של תאימות 1080P היא שזה בעצם מעלים את כל עיבוד התמונה של ה-DEINTERLACER מהמשוואה ומוודא שתמיד אתה מקבל DOWNSCALE ישיר ותקין.

האם זה משמעותי? אם העיבוד תמונה 1080i במסך שלך הוא בינוני ומטה, בהחלט יש שיפור משמעותי במעבר ל 1080P. אם העיבוד תמונה סביר פלוס (מרבית המסכים הם סבירים ביותר בקטע הזה) אז ההבדל באיכות התמונה לא יהיה מאוד משמעותי.

mulkile
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אני חייב להגיב לתשובה של oferlaor

בחיים שלי אני מסתובב בהרבה פורומים אבל התשובות שלך פשוט גאוניות לא יאמן אני מתרשם מפעם לפעם

אחלה אני נהנה מהמקצועיות באתר הזה פשוט מגניב

שיהיה שבוע טוב
מולי
הרמקול שלי גדול יותר משלך

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #4 

:)

אני שמח לשמוע (Y)

yoavmaor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 123

שליחה #5 

האמת שהכי פשוט זה שאני אגיד איזה טלוויזה קניתי

P42HTA51ES של פוג'יטסו

איך אני אראה עלייה BLU-RAY של 1080P?

תודה על העזרה

מה ש mulkile אמר ממש נכון אופר ושאר העורכים ממש ממש מבינים ועוזרים לאחרים להבין (אפילו אם קצת)

יואב

אריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347

שליחה #6 

יש לי PS3 וחיברתי אותו ל427XA של פיוניר (HD READY)ואחכ העברתי לXברויה של סוני (FULL HD) האמת שאין מה להשוות בסרט BD 1080Pכאשר הוא מוצג על מסך תומך FULL HD לעומת מסך HD READYההבדל מאד בולט לטובת הסוני וחבל שלא היה לי תקציב לרכוש את הFULL HD של פיוניר גם כן(עולה כ60000 שח)

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”