אם רכשת פלזמה, כנראה שהרזולוציה שלה אינה 1080P ולכן אתה בעיקר מדבר על ההבדל בין מקורות וידאו 1080i ל-1080P.
התשובה אינה חד משמעית ותלויה במסך.
יש שתי שיטות לעבד תמונה 1080i למסך פלזמה (אני מניח שיש לך מסך HD READY כלומר 1024 על 768 רזולוציה):
1. BOB - כלומר, בעצם טיפול ב-1080I כאילו היה 540P ואז לעשות UPSCALE ל-768P
2. עיבוד תמונה מחוכם יותר כמו BOB/WEAVE, FILM MODE או עיבוד EDGE או PIXEL ADAPTIVE. עיבודים אלה מנסים לבנות מחדש תמונה של 1080P ולעשות DOWNSCALE ל-768P.
ברור שאופציה 2 טובה בהרבה. כמובן שאוסף השיטות שאפשריות בשביל להפעיל משהו כמו אופציה 2 הוא רחב מאוד ולכן יש הרבה הבדלים באיכות תמונה בין סוגי מסכים שונים שמשתמשים בשיטות שונות. מצד שני זה ברמה גבוהה בהרבה מאופציה 1.
היתרון הגדול של תאימות 1080P היא שזה בעצם מעלים את כל עיבוד התמונה של ה-DEINTERLACER מהמשוואה ומוודא שתמיד אתה מקבל DOWNSCALE ישיר ותקין.
האם זה משמעותי? אם העיבוד תמונה 1080i במסך שלך הוא בינוני ומטה, בהחלט יש שיפור משמעותי במעבר ל 1080P. אם העיבוד תמונה סביר פלוס (מרבית המסכים הם סבירים ביותר בקטע הזה) אז ההבדל באיכות התמונה לא יהיה מאוד משמעותי.
יש לי PS3 וחיברתי אותו ל427XA של פיוניר (HD READY)ואחכ העברתי לXברויה של סוני (FULL HD) האמת שאין מה להשוות בסרט BD 1080Pכאשר הוא מוצג על מסך תומך FULL HD לעומת מסך HD READYההבדל מאד בולט לטובת הסוני וחבל שלא היה לי תקציב לרכוש את הFULL HD של פיוניר גם כן(עולה כ60000 שח)