שלום רב לכל המומחים!! מישהו יכול להסביר מה זה המושג הזה רסיבר upmixsing??
רשמת מה זה עושה תוך כדי ששאלת מה זה עושה.
לא יודע אם כל הרסיברים עושים את זה באופן זהה (ובדרך כלל יש כמה מצבים), אבל בגדול הרסיבר לוקח את החלק שזהה באות של שני הרמקולים ושולח אותו לסנטר, ואת מה שנשאר הוא שולח לסראונדים בנוסף לקדמיים.
לא יודע אם כל הרסיברים עושים את זה באופן זהה (ובדרך כלל יש כמה מצבים), אבל בגדול הרסיבר לוקח את החלק שזהה באות של שני הרמקולים ושולח אותו לסנטר, ואת מה שנשאר הוא שולח לסראונדים בנוסף לקדמיים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש כמה שיטות לביצוע upmixing שבו לוקחים אודיו דו ערוצי והופכים אותו לרב ערוצי. מה שתואר למעלה היא שיטת PSD שבה ערוץ הסנטר מיוצר מחיבור הקידמיים וערוצי הסראונד מחיסור הערוץ הימני מהשמאלי. עד כמה שאני זוכר יש עוד 3-4 שיטות אחרות, כולל Dolby PL II וזה לא משהו חדש כי שמעתי על זה בפעם הראשונה לפני יותר מ 20 שנים ובעצם כל הרסיברים הקיימים מזמן כוללים פונקציות מתוחכמות יותר להפעלת כל הערוצים.
זה לא מגיע לרמה של אודיו שמראש נדגם ועובד בכמה ערוצים ולדעתי זה הופך את השמיעה למוזיקה לחוויה קצת משונה אבל יש כאלה שאוהבים את זה.
זה לא מגיע לרמה של אודיו שמראש נדגם ועובד בכמה ערוצים ולדעתי זה הופך את השמיעה למוזיקה לחוויה קצת משונה אבל יש כאלה שאוהבים את זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כל מי שכתב פה כתב דברים נכונים. אני יכול רק להוסיף שאני אישית משתמש במצב DTS NEO:6 שהוא המקבילשל DTS לDolby PL II והוא עושה עבודה טובה מאוד בלהפוך סטראו דו ערוצי למוסיקה עם מימד יותר היקפי.
זה יותר מוצלח במוסיקת פופ ואלקטרונית עם הרבה אפקטים סטרופוניים מאשר למשל מוסיקת רוק.
זה יותר מוצלח במוסיקת פופ ואלקטרונית עם הרבה אפקטים סטרופוניים מאשר למשל מוסיקת רוק.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.