שלום רב לכל המומחים!! מישהו יכול להסביר מה זה המושג הזה רסיבר upmixsing??

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
אלי2266 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
הצטרף: אוקטובר 2018

שליחה

יש לי רסיבר פיוניר vsx 932 והוא אכן מנגן אות של סטריאו ב 7.2 ערוצים אבל הייתי מאד רוצה לדעת מה זה סטריאו upmixsing ל רב ערוצים ? תודה.

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
הצטרף: אוגוסט 2008

שליחה

רשמת מה זה עושה תוך כדי ששאלת מה זה עושה.

לא יודע אם כל הרסיברים עושים את זה באופן זהה (ובדרך כלל יש כמה מצבים), אבל בגדול הרסיבר לוקח את החלק שזהה באות של שני הרמקולים ושולח אותו לסנטר, ואת מה שנשאר הוא שולח לסראונדים בנוסף לקדמיים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: הוד השרון

שליחה

יש כמה שיטות לביצוע upmixing שבו לוקחים אודיו דו ערוצי והופכים אותו לרב ערוצי. מה שתואר למעלה היא שיטת PSD שבה ערוץ הסנטר מיוצר מחיבור הקידמיים וערוצי הסראונד מחיסור הערוץ הימני מהשמאלי. עד כמה שאני זוכר יש עוד 3-4 שיטות אחרות, כולל Dolby PL II וזה לא משהו חדש כי שמעתי על זה בפעם הראשונה לפני יותר מ 20 שנים ובעצם כל הרסיברים הקיימים מזמן כוללים פונקציות מתוחכמות יותר להפעלת כל הערוצים.

זה לא מגיע לרמה של אודיו שמראש נדגם ועובד בכמה ערוצים ולדעתי זה הופך את השמיעה למוזיקה לחוויה קצת משונה אבל יש כאלה שאוהבים את זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
הצטרף: יולי 2005

שליחה

כל מי שכתב פה כתב דברים נכונים. אני יכול רק להוסיף שאני אישית משתמש במצב DTS NEO:6 שהוא המקבילשל DTS לDolby PL II והוא עושה עבודה טובה מאוד בלהפוך סטראו דו ערוצי למוסיקה עם מימד יותר היקפי.
זה יותר מוצלח במוסיקת פופ ואלקטרונית עם הרבה אפקטים סטרופוניים מאשר למשל מוסיקת רוק.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”