בעיית איטיות ברשת עקב מכשיר שלוקח את הרוחב פס

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #1 

משתמש ב HDMI LAN EXTENDER כדי להעביר תמונה ממקור HDMI למסך מרוחק
מאחר ואין כבל ישיר (ולא ניתן להשחיל, זה רחוק מאוד וישנה בעיית תשתית) בין 2 הנקודות אז נאלצתי להשתמש במתאם הזה.
לפי הסיפרון שלו הוא מחייב שהסויטשים ברשת יתמכו ב IGMP (והם תומכים, אחרת זה לא היה עובד) והרוחב פס שהוא יכול להגיע אליו הינו 2.25 גיגביט.

כל הרשת מחווטת ב CAT6 וכל האביזרים תומכים בגיגביט מלבד ה APs
הרשת מורכבת מראוטר סיסקו RV130
אליו מתחבר סויטש HP של 48 פורטים
וממנו בכל חדר יש סויטשים סיסקו מנוהלים 8 פורטים (slm2008 ) לציוד המקומי ואל כל סויטש מתחבר Vigor AP810

הנקודה הראשונה שמתחבר אליה המתאם היא לסויטש של HP הגדול ונקודת הקצה היא באחד החדרים אחרי הסויטש סיסקו הקטן. (כלומר התמונה עוברת ברשת דרך 2 סויטשים)
ברגע שהמתאם מחובר, מתקבלת תמונה באיכות טובה בקצה השני אך כל הרשת קופאת אפילו למצב שממחשב שמחובר קוית אי אפשר לגלוש משום נקודה בבית לדף של אף AP או הראוטר הראשי, וכל המכשירים (טלפונים, ניידים וכו) שמחוברים ל WIFI בבית מתנתקים מהרשת ובכולם מופיע authentication failure ליד האייקון של ה WIFI

אני יכול לחבר את נקודת המוצא של המתאם לראוטר הראשי, והייתי רוצה לדעת מה ניתן להגדיר כדי שהדבר הזה יוגבל ברוחב פס (QOS?) או להשתמש באיזשהו פרוטוקול אחר שיתכן ויש בראוטר הזה?
אני יכול להחליף את הראוטר ל DSR500 (שכרגע מוצע למכירה) אולי בו יש משהו רלוונטי לנושא.
נערך לאחרונה על ידי mescaline ב 04/10/2018 9:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #2 

מאחר ואתה לא מציין את הדגם רקצת קשה לתת תשובה עניינית
אבל יש מכשירים כאלו שמציינים מפורשות שלא ניתןן לחבר אותם דרך ראוטר או סוויט ברשת הביתית אלא בין ספק hdmi לצרכן hdmi ישירות.
ניתן גם לחבר מספר צרכנים של hdmi דרך סוויץ יעודי להם.
אבל אין לי מושג אם זה חל על המכשיר שלך- תבדוק

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

זה המוצר
http://www.lenkeng.net/Index/detail/id/147
ב Features רשום:
Compatible with existing network, not affect internet

אצלי זה מחובר כמו בתרשים מספר 2 שניתן לראות ב Description

בסיפרון שלו יש את הנתונים הטכנים שרשמתי

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

נסה למשוך כבל רשת נוסף לחדר המרוחק אפילו מסוויץ' במחדר סמוך.
חבר את הכבל הישיר לחדר למתאם, הצד השני אני מבין מחובר לסוויץ' הראשי.
אם הסוויץ' של HP מנוהל וניתן להגדיר בו VLAN תגדיר בין שני הפורטים שמחוברים לשני המתאמים VLAN חדש והם יפסיקו לזבל לך את הרשת.
אם לו חבר סוויץ' קטן חדש בניהם ואו אפילו חבר בין הכבלים אחד לשני ללא סוויץ'.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #5 

@mescaline
·

התשובה כאן, היא בגוף השאלה. ואני אנסה להסביר אותה. כתבת שמתאם זה משתמש ב IGMP לתקשורת ( כמו כל מתאם אחר בתקן HDbitT ). IGMP זה MULTICAST, שזה אומר שכל התקשורת מהמתאם שמחובר למקור משודרת לכל הפורטים של המתג שנמצאים באותו ה VLAN , בניגוד לתקשורת UNICAST רגילה באינטרנט למשל, שהיא עוברת רק בין שני פורטים של מתג. זו הסיבה, שמתאם זה משבית את המתג זה ואת הרשת כולה. הפתרון הוא פשוט. צריך להיות רק מתג אחד ללא מתגים מחדרים ( לכל חדר צריך להגיע מהמתג זה מספר קווים כמספר נקודות תקשורת בהן ) או אופצייה אחרת ( יותר יקרה ) צריך להיות מתג ראשי שכל הפורטים שלו הם 10G ובכל חדר נמצא מתג שה UPLINK שלו הוא 10G והפורטים האחרים הם 1G. זה השלב הראשון והשלב השני, הוא לבודד את כל הפורטים שמשתמשים בתקשורת זו ל VLAN נפרד, כך ניתן להבטיח שתקשורת MULTICAST זו לא תמלא את כל הפורטים של המתג שלא קשורים לנושא.

זו היא גם הסיבה למה מתאמים כאלה לא תופסים תאוצה ולא נמכרים בכמויות.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מזל שלא המלצת על סיב אופטי לכל חדר עם מתג מנוהל כמובן.
משתמשים במתאמים כאלה והרבה בחדרי ישיבות ואולמות הרצאות.
זה אמין יותר מכל חיבור אחר.
אבל התשתית צריכה להיות נפרדת ואו על VLAN נפרד.

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כמו שרשמתי, אין שום אפשרות לחיבור על גבי כבל רשת ישיר לאותו מקום גם לא דרך חדרים, אם היה הייתי משתמש במתאם שעולה רבע מהמתאם הזה.

עם VLAN אני יכול לחבר את ה TRANSMITER לראוטר הראשי ולהגדיר VLAN על הפורט ובנקודת הקצה גם להגדיר זאת בסויטש.
הסויטש של ה HP לא מנוהל, רק הסיסקו הקטנים הם כן, אך אני יכול להוסיף סויטש מנוהל קטן לפני ה HP הגדול
אבל עדיין זה יקח קצב תעבורה מלא של הפורט בראוטר\סויטש ובנקודות הקצה, אז מה לעשות ?

ועוד משהו שאולי אני ינסה בנוסף זה לחבר את ה TRNASMITER לסויטש 10/100 קטן שאוסיף לצורך העניין לפני הראוטר וכך זה יגביל לו את התעבורה ל100, אבל הייתי רוצה למצא פתרון יותר חכם להגבלת קצב התעבורה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #8 

rm1 כתב:מזל שלא המלצת על סיב אופטי לכל חדר עם מתג מנוהל כמובן.
משתמשים במתאמים כאלה והרבה בחדרי ישיבות ואולמות הרצאות.
זה אמין יותר מכל חיבור אחר.
אבל התשתית צריכה להיות נפרדת ואו על VLAN נפרד.
...
·

כל הרעיון שמראש המשתמש הסביר, זה שאין אפשרות לתשתית נפרדת וגם, אם לא שמת לב שפותח השרשור כבר כתב שבכל חדר קיים מתג שמוזן ממתג מרכזי רק בכבל בודד, כך שמן הסתם אם משמשים ב VLAN נפרד בלבד לנושא בטופולוגית רשת קיימת נוצר מצב שהפורט שמזין את המתגים שבחדרים נסתם על ידי תקשורת MULTICAST , בגלל שכרגע כל הרוחב פס הזמין בכל פורט כזה, הוא 1G וזה בידיוק מה שהמתאם זה תופס. כך שנוצר מצב שלכל שאר התעבורה לא נשאר רוחב פס זמין. זו הסיבה שנדרש או להגיע לכל נקודת תקשורת מהמתג המרכזי או להשתמש במתגים שהרוחב פס הזמין הוא יותר ממה שמתאם תופס.
וכמובן שבחדרי ישיבות ואולמות הרצאות מתאם כזה לא מתאים כלל ומשתמשים שם בציוד אחר לגמרי, שהתקשורת בו היא P2P מסוג UNICAST. ובמתאמים מסוג המדובר משתמשים רק במקרה שנדרש ממקור בודד לספק אות HDMI דרך רשת IP לכמות גדולה מאוד של מסכים או אמצעי תצוגה אחרים במקביל, שזה יכול להיות שדות תעופה למשל או מרכזי קניות.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@mescaline
·
חיבור סוויץ' של 100 לא יפתור לך את הבעיה רק יחמיר כי התעבורה בין הממירים תרד ל 100 כלומר 10% מאיכות השידור אם זה יעבוד בכלל.
אבל CISCO מנוהל נוסף יכול לעזור בשרשור הבא:
בחדר המרוחק לחבר CISCO למתאם ולהגדיר לפורט VLAN1 ולשאר הפורטים VLAN2 אחר ופורט אחד TRUNK לכבל שמחבר לריכוז התקשורת.
להגדיר QOS על התעבורה של כל VLAN ולהגביל דרכו את רוחב הפס תלוי מה יש לך בחדר יכול להיות אפילו 90/10
שיקצה 100M לשאר החדר (או 80/20 אם צריך יותר).
בצד השני חבר את הכבל שמגיע לחדר ל CISCO נוסף ובו שוב שני VLAN אם QOS אבל הפעם לשני פורטים שהשני מתחבר למתאם השני.
וכבל נוסף מה VLAN2 ל HP.
זה יחלק לך את התעבורה על הכבל בין החדר לריכוז התקשורת והתעבורה ב VLAN1 לא יגיע בכלל לשאר הרשת.

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

קודם כל עשיתי ניסוי וחיברתי את המתאם לסויטש 10/100 ואיכות התמונה סבבה לגמרי (זה תמונת מסך של DVR) והרשת עדיין נתקעת לחלוטין מבחינת גלישה אך המכשירים שהיו מחוברים לרשת האלחוטית לא התנתקו.

מבנה הרשת הינו:
סיסקו ראוטר > סויטש 48 רגיל > סויטשים סיסקו 8 פורטים מנוהלים > מתאם התמונה מחובר לאחד הסויטשים.

אז לחבר את המשדר הראשון לפורט ספציפי בראוטר (שלדעתי ניתן להגדיר בו VLAN ו QOS) ובחדר לחבר את החלק השני שלו לפורט מסויים בסויטש מנוהל ?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כמעת, גם את הקו שהולך לחדר עם המתאם השני תחבר לראוטר (אם יש לך פורטים פנויים).
כי אם אתה מחבר בדרך סוויץ' לא מנוהל הוא לא יודע על ה VLAN ויפיץ את השידור לכל הפורטים שלו.
בראוטר תגדיר לפורט שמחובר למתאם הראשון ישירות VLAN1 ללא גישור ל TRUNK של הראוטר.
בפורט שהולך לחדר תגדיר VLAN1 ו VLAN2 כאשר VLAN2 כן מתחבר גם ל TRUNK של הראוטר.
בחדר ההגדרה כמו בפוסט הקודם.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #12 

rm1 כתב: בראוטר תגדיר לפורט שמחובר למתאם הראשון ישירות VLAN1 ללא גישור ל TRUNK של הראוטר.
בפורט שהולך לחדר תגדיר VLAN1 ו VLAN2 כאשר VLAN2 כן מתחבר גם ל TRUNK של הראוטר.
בחדר ההגדרה כמו בפוסט הקודם.
...
·
אז אם אנ מבין נכון, הראוטר מחליף בתפקידו את ה-סוויץ' המנוהל שהסברת בתגובה הקודמת שמתחבר לסוויץ' HP הגדול, רק שהחסרון כאן הוא שאתה מבזבז פורט בראוטר הראשי במיוחד בשביל השידור HDMI?

הבנתי מה זה ה-VLAN (בעצם מוגדים 2 רשתות פנימיות שרצות על אותם הקווים בין היחידות המנוהלות) אבל מה זה ה-QOS ?

(דרך אגב - אחד הפוסטים המעניינים - בכלל לא ידעתי שיש אפשרות להעביר HDMI EXTENDER על אותו קווים של הרשת הביתית - הייתי בטוח שצריך פיזית רשת נפרדת)

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@raoul
·
נתחיל מהסוף זה תלוי ב extender ובפרוטוקול שהוא מריץ חלקם מריצים TCPIP ויכולים לעבוד ברשת אבל כמו שאתה רואה יכולים גם לחנוק אותה.
QOS או Quality Of Service זה פרוטוקול שמאפשר הגדרת תהדוף בין פרוטוקולים או לקוחות שונים ברשת.
במקרה הזה השימוש הוא לחלוקת תעבורה בין שני ה VLANs.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@rm1
·
הבנתי. ה שבאמת מוזר ומעניין למה הכוונה הוא שבמוצר שהוא קנה באמת כתוב:
Compatible with existing network, does not affect the Internet

אז מה זה בעצם אומר? אני הייתי מנחש כמו שהוא כתב שזה אור לעבוד ואיכשהו אוטומטית לייצר רשת VLAN חדשה עבור השידורי HDMI.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לא מכיר את המוצר ומה הם מבטיחים זה לא ידפוק את כל רשת האינטרנט באולם רק בבית :)
יכול להיות שיש לו הגדרות שאפשר לשנות ואז זה יתנהג יותר טוב עם הרשת.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

@mescaline
·
קראתי קצת על המוצר ונראה שאפילו 100Mb יכול להספיק לו, כנראה שמה שמפיל אותך זה ה IGMP וה multicast
נסה תחילה לשנות את החיבורים בלי להגדיר VLAN.
הכבל מהמשדר ישירות לנתב והכבל מהסוויץ' בחדר גם ישירות לנתב.
תבדוק בהגדרות הנתב ובהגדרות הסוויץ' המנוהל בחדר שמאופשר פרוטוקול IGMP.
תבדוק עם יש שיפור בהתנהגות הרשת.
אחרת תנסה לבדוק בנתב איזה כתובת IP מוקצת (לפי MAC בד"כ מצוין במדבקה על המכשיר) למתאמים ונסה לגלוש לכתובת הנ"ל.
יש סיפור שלם על מתאם דומה לזה פה:
https://blog.danman.eu/new-version-of-l ... r-lkv373a/

mescaline פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

rm1 כתב:@mescaline
·
קראתי קצת על המוצר ונראה שאפילו 100Mb יכול להספיק לו, כנראה שמה שמפיל אותך זה ה IGMP וה multicast
אחרת תנסה לבדוק בנתב איזה כתובת IP מוקצת (לפי MAC בד"כ מצוין במדבקה על המכשיר) למתאמים ונסה לגלוש לכתובת הנ"ל.
יש סיפור שלם על מתאם דומה לזה פה:
https://blog.danman.eu/new-version-of-l ... r-lkv373a/
...
זו הבעיה, שברגע שמחברים את המתאם אי אפשר אפילו לגלוש לדף של הראוטר.
ניסיתי להריץ סריקהעל כתובות הרשת וזה מוצא רק את המכשיר שממנו אני מריץ את הבדיקה.
אם אני מנתק את המתאם אז תוך שניה הכל חוזר לעבודה.
בכל מקרה אנסה את מה שרשמת ואחזור לדווח

raoul כתב:

ציטוט:
...

·
, רק שהחסרון כאן הוא שאתה מבזבז פורט בראוטר הראשי במיוחד בשביל השידור HDMI?

·
...
לא הבנתי את הנקודה של ה"מבזבז"
·לראוטר יש 4 פורטים, אחד הולך לסויטש הראשי של ה48 פורטים, מה יש לי לעשות עם ה 3 האחרים? אם זה לא זה כדי לפתור בעיה...
·

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אפשר לעשות כל מיני דברים עם חיבורי הרשת של הנתב כמו לחבר DMZ להפריד רשתות וכו.
נסה לבדוק את IGMP בנתב ובסוויץ' לפני חיבור המתאמים.
ואז שנה את החיבור כפי שהסברתי ותבדוק מה קורה.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

mescaline כתב:
...
...
לא הבנתי את הנקודה של ה"מבזבז"
·לראוטר יש 4 פורטים, אחד הולך לסויטש הראשי של ה48 פורטים, מה יש לי לעשות עם ה 3 האחרים? אם זה לא זה כדי לפתור בעיה...
·
...
·
קח את את מה שאני כותב כאן בערבון מוגבל, כי אני לומד על הדרך...
הכוונה שלי היא שהתעבורה מהראוטר מוחלקת לכל 4 הפורטים שלו, ואתה משתמש בפורט אחד ומפצל אותו ל-48. אם יש לך משהו שדורש תעבורה ב-HIGH PRIORITY לא עדיף לחבר אותו ישירות לראוטר כך שיקבל פורט ראי משלו?

או אולי בסידור שונה: במקרה שלי יש סוויץ לכל קומה + סוויץ' בסלון ליד כל המערכת מולטימדיה + סוויץ' נוסף שעתיד להיות בחניה\סדנה. אני רוצה לחבר כל אחד מהסוויצ'ים הראשיים האלו ישירות לראוטר ולא דרך סוויץ' נוסף, לכן לא רוצה "לבזבז" פורטים מהראוטר הראשי.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

חיבור לאינטרנט זה לא הכל בחיים ועדיף שהנתב לא יתעסק בהעברת פקטות בתוך הרשת בין הסוויצ'ים.
גם כך החיבור לאינטרנט לרוב לא עובר את ה 500.
עדיף חיבור מהיר לשרת המדיה/nas לגיבוים אם אופציה לחיבור כפול להגדלת המהירות ל 2G.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”