בעיית איטיות ברשת עקב מכשיר שלוקח את הרוחב פס
@rm1
·
אני רוצה להקשיב לעצתך, רק לא מבין לגמרי את ההסבר ומה כדאי לעשות (אני לגמרי עם הבנה טכנית - רק עבר הרבה זמן מאז שלמדתי תקשורת בתואר...)
שרת המדיה/nas - זה לא ההרד דרייב שאני מחבר לראוטר ישירות בחיבור USB?
האם אתה ממליץ להשתמש רק בפורט אחד של הראוטר (כדי לא להעמיס עבודה עליו) ולחבר אותו לסוויץ' שיחובר בהמשך לעוד סוויצ'ים?
·
אני רוצה להקשיב לעצתך, רק לא מבין לגמרי את ההסבר ומה כדאי לעשות (אני לגמרי עם הבנה טכנית - רק עבר הרבה זמן מאז שלמדתי תקשורת בתואר...)
שרת המדיה/nas - זה לא ההרד דרייב שאני מחבר לראוטר ישירות בחיבור USB?
האם אתה ממליץ להשתמש רק בפורט אחד של הראוטר (כדי לא להעמיס עבודה עליו) ולחבר אותו לסוויץ' שיחובר בהמשך לעוד סוויצ'ים?
נתבים בייתים מטפלים בתקשורת פנימית בלי שום בעיה. למעשה זה לא נתב, זה נתב משולב סוויץ. מה שאתה כותב - זה פשוט לא שיקול.rm1 כתב:חיבור לאינטרנט זה לא הכל בחיים ועדיף שהנתב לא יתעסק בהעברת פקטות בתוך הרשת בין הסוויצ'ים.
גם כך החיבור לאינטרנט לרוב לא עובר את ה 500.
עדיף חיבור מהיר לשרת המדיה/nas לגיבוים אם אופציה לחיבור כפול להגדלת המהירות ל 2G....
אם הנתב מספיק מבחינת כמות הכניסות תחבר לנתב אבל ברוב המקרים יש יותר וצריך גם כך לחבר SWITCH אז כבר עדיף לחבר הכל ל SWITCH.
נתב של 4 כניסות + SWITCH יעלה פחות מנתב של 8 כניסות ויותר.
כמו שעד לאחרונה שני SWITCH של 8 היה זול יותר מאחד של 16 (לא בטוח שזה נכון יותר).
נתב של 4 כניסות + SWITCH יעלה פחות מנתב של 8 כניסות ויותר.
כמו שעד לאחרונה שני SWITCH של 8 היה זול יותר מאחד של 16 (לא בטוח שזה נכון יותר).
·rm1 כתב: כמו שעד לאחרונה שני SWITCH של 8 היה זול יותר מאחד של 16 (לא בטוח שזה נכון יותר)....
עדיין נכון , אבל אתה לא מקבל את אותו הדבר:
- או שאתה מתחבר לשניהם משני פורטים נפרדים בראוטר , וכך נותן לראוטר לעבוד יותר קשה ו"מבזבז" פורט של הראוטר
- או שאתה משרשר סוויץ' לסוויץ' אבל אז אתה בעצם פעמיים עושה עבודה על הפקטות כך שנוסף לך עוד DELAY ומעמיס את כל התעבורה של הסוויץ' המשורשר על הסוויץ' הראשון.
זה סתם היה לשם הדוגמה למחיר לא פרופורציונלי לגודל.
לא ממליץ לחבר שנים של 8 באותו המקום אבל כן לבזר את החיבורים בנקודות ריכוז קומתיות.
ומשם לדוגמה למשוך שני כבלים לריכוז הראשי שבפוטנציאל יאפשר Link Aggregation לקבלת קצב של 2GB.
לא ממליץ לחבר שנים של 8 באותו המקום אבל כן לבזר את החיבורים בנקודות ריכוז קומתיות.
ומשם לדוגמה למשוך שני כבלים לריכוז הראשי שבפוטנציאל יאפשר Link Aggregation לקבלת קצב של 2GB.
חברים, ראוטרים עושים את כל הניתובים, QOS וכדומה בחומרה. אלה צ'יפים יעודיים. זה לא האינטל במחשב שלכם. זה ציפ שתוכנן אך ורק למטרות האלה. בתור שכאלה - שום דבר שתעשו בבית לא יגרד את ה CPU של הראוטר, גם אם הוא עלה 200 שקל.
·nir11 כתב:חברים, ראוטרים עושים את כל הניתובים, QOS וכדומה בחומרה.
.......
איזה ראוטר עושה QoS בחומרה?
ממה שאני מכיר דווקא הפוך כמעט בכל ראוטר הפעלת QoS מכבה את האצה חומרתית (CTF, hardware NAT או איך שלא קוראים לזה בראוטר שבחרת).
כמובן שאם יש לך חיבור מסכן של בזק שנותן לך 60/3 אז ראוטר סביר יכול להחזיק QoS על החיבור של האינטרנט בקצבים האילו (ובגלל ה-upload המסכן, בתקווה שמצליחים לקנפג את ה-QoS כמו שצריך, זה בהחלט יכול להיות שווה את המאמץ).
אם יש חיבורים יותר מהירים כמו סיב אופטי וכו' אז ה-QoS יחסל את הביצועים של הראוטר ובתקווה גם לא נדרש בגלל ה-upload המוגדל.