מחפש מגבר סטריאו לרמקולים קיימים - 1000-1500 ש"ח

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
tal89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מזהיר מראש שאני לא שולט בטרמינולוגיה, אז אולי מה שאני מחפש הוא לא מגבר אלא רסיבר או אינטגרייטד או צלופחד, אבל:
יש לי AR17 בבית, ישנים ונעימים, שמחוברים לצלופחד NAD701 שמצאתי בפח ועשה עבודה נהדרת לשנתיים. הוא כבר מאבד מחנו - בעיות מגעים, עוצמה לא אחידה בין ערוצים ועוד.

המערכת תחובר למחשב דרך DAC בסיסי, לטובת סרטים ומוזיקה (ספוטיפיי פרימיום).

אין לי בעיה להזמין מחו"ל, אבל אני קצת לא בטוח איך להתנהל בהזמנה של מגבר בלי לשמוע אותו קודם.
חוץ מאיכות השמע - יהיה נחמד אם הוא יהיה מגבר עם פרופיל נמוך שלא ישתלט ולא יבלוט.

מה הכיוונים הנכונים?

Guyagil
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

http://www.tmaudio.co.il/items/800928-% ... %9D-A9010-
זה מגבר שלא יצא לי לשמוע אבל יש עליו ביקורות ממש טובות.
http://www.tmaudio.co.il/items/756819-% ... 9D-C316BEE
זה כן מגבר שיצא לי לשמוע והוא סבבה לגמרי

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

tal89 כתב:הזמנה של מגבר בלי לשמוע אותו קודם.
...
·

אולי בשונה מרמקולים זה לא באמת נחוץ. פשוט תמצא מגבר שנראה לך מתאים מבחינת תקציב ופיצ'רים ותסתכל אם יש עליו ביקורת שבודקת אותו בצורה קפדנית עם מדידות וכו', ולא רק מלל סובייקטיבי. למגבר שמתוכנן היטב לא אמור להיות שום סאונד משלו, הוא פשוט מגביר את האות מבלי להכניס אליו דברים מיותרים משלו.
מה הכיוונים הנכונים?
...
למרות שזה נראה לא מאד אינטואיטיבי למי שצריך רק מגבר סטריאו, רסיברים ק"ב/רב ערוציים פשוט יותר משתלמים כיום. אתה מקבל הרבה יותר עם 1500 ש"ח שמושקעים ברסיבר מאשר במגבר סטריאו.

tal89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

טוב, אז בגלל שאני לא באמת יכול לשפוט מגברים בלי לשמוע אותם - אני מסנן לפי מחיר/מה שאני קורא (שכנראה מושפע בעיקר ממה שאנשים אחרים קראו בתורם) ורחמנא ליצלן - מראה!
NAD C316BEE
DENON PMA520AE
?
מאוד אוהב את הצליל החם של הNAD הנוכחי, אבל לא יודע אם הגיוני להניח שלדגם אחר מאותה חברה (מתקדם בכנראה 20 שנה) יהיה אופי דומה, או לחילופין להניח שלחברה אחרת לא יהיה.
מה עושים?

tal89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יבגני, המגבר הקודם שלי היה איזשהו TEAC ישן, בינו לבין הNAD הנוכחי יש הבדל בולט בצליל. לא עשיתי מבחנים עיוורים, אבל לא הייתה לי שום סיבה להיות מוטה לכיוון מגבר שמצאתי בפח וכל המטרה הייתה לבדוק אם הוא תקין.
ברגע שחיברתי אותו החלטתי להשאיר אותו במקום הטיאק.
פשוט עושה חשק להמשיך ולהקשיב.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בסדר, אבל זה לא בדיוק קשור לשאלה שמעניינת אותך כרגע בכל מקרה. אתה צריך מגבר טוב במחיר עד 1500 שקלים, כמו שאמרתי לדעתי רסיבר ק"ב ולא מגבר סטריאו משולב (גם אם יש לו חלק מהיכולות של הרסיבר) הוא האופציה הטובה ביותר גם אם אתה לא צריך יותר משני ערוצים. יש לכך הרבה סיבות שאני יכול לפרט שוב, אבל נראה לי שאם תסתכל בשרשורים בהם אני משתתף פה במזן האחרון אתה כבר תמצא אותן בלבד.

שווה להסתכל על הסוגיה הזו גם בAVS (המקבילה האמריקאית לHT), תזין "avr vs integrated amp site:www.avsforum.com" בשרות החיפוש בגוגל ותגיע להרבה מאד דיונים בנושא.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #7 

מה עם לתקן את ה- NAD
מגבר נחמד מאוד, ואתה אוהב אותו. ככל הנראה שיפוץ שלו יעלה פחות ממגבר חלופי - שווה לבדוק

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #8 

ה-NAD 701 זהו רסיבר...למען הדיוק.
במיקרה הטוב הוא נשמע בסדר....לדעתי למגבר הזה יש נטייה חדה לחתוך את תחום התדר הגבוה דבר הגורם לו להישמע "חם" עם תחום MID נמוך ו-MID BASS דומיננטים....לכן הוא נישמע קצת "עמום" לטעמי.
לגבי תיקון הרסיבר, מה שאתה מתאר נשמע יותר כמו שיפוץ קל יותר מאשר תיקון.
You pay peanuts, you get monkeys

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

tal89 כתב:טוב, אז בגלל שאני לא באמת יכול לשפוט מגברים בלי לשמוע אותם - אני מסנן לפי מחיר/מה שאני קורא (שכנראה מושפע בעיקר ממה שאנשים אחרים קראו בתורם) ורחמנא ליצלן - מראה!
NAD C316BEE
DENON PMA520AE
?
מאוד אוהב את הצליל החם של הNAD הנוכחי, אבל לא יודע אם הגיוני להניח שלדגם אחר מאותה חברה (מתקדם בכנראה 20 שנה) יהיה אופי דומה, או לחילופין להניח שלחברה אחרת לא יהיה.
מה עושים?
...
·ל-NAD הנוכחיים צליל שונה ממה שאתה מכיר מהרסיבר שלך, אך הם עדיין מגברים מצויינים למחירם לדעתי ומבין שני אלו שציינת אני הייתי בוחר ב-NAD על פני ה-DENON.
ה-ACOUSTIC RESEARCH שלך הם הדגם ה"חדש" הטוויטר הכחלחל ?

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 495
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #10 

רק מעלה אופציה נוספת לפני שאתה ממהר להזמין.

אם אהבת את התוצאה עם המגבר המדובר, למה לא לבחון אפשרות של תיקון?

אם תחליט לרכוש מגבר אחר, צא להאזין בחנויות מתמחות, יש אפילו כאלה שישאילו לך ציוד לניסיון.

אם אספת את המגבר האחרון מהפח, קח בחשבון שביד 2 תקבל תמורה טובה יותר לכסף.

tal89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

freerider כתב:

...
...
·ל-NAD הנוכחיים צליל שונה ממה שאתה מכיר מהרסיבר שלך, אך הם עדיין מגברים מצויינים למחירם לדעתי ומבין שני אלו שציינת אני הייתי בוחר ב-NAD על פני ה-DENON.
ה-ACOUSTIC RESEARCH שלך הם הדגם ה"חדש" הטוויטר הכחלחל ?
...
לא, הם נראים כמו המודל של 78 שמצאתי ברשת.

לגבי תיקון הרסיבר, פתחתי אותו וניסיתי לנקות אבק אבל זה לא השפיע. יש המלצה למקום שיעשה את זה? (עדיפות לאיזור מרכז ת"א, אני בלי רכב)
לשאול מחנות מגבר זו בקשה לגיטימית? או שלא נהוג ברמות המחיר האלו?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@tal89
·אם כבר פתחת את הרסיבר קנה ספריי מגעים ורסס לתוך הפוטנציומטרים שברסיבר תוך כדי שאתה מסובב את חוגת הווליום והבלאנס (לא בברוטליות) וכנ"ל לגביי הלחצנים שבמגבר.
אם נפתרה הבעייה, סבבה, אם לא, שיפוצון לרסיבר, יתכן ויש צורך רק להחליף את הפוטנציומטרים....אגב פוטנציומטר זה נגד בעל ערך משתנה בסיבוב :wink:
יתכן ויש גם צורך (סביר להניח) בכיוון BIAS ו-DC OFFSET....ואם אתה ממש רוצה "להתפרע" בשיפוץ גם החלפת קבלים.

הייתי ממליץ לך גם לבצע החלפת קבלים ב-CROSSOVER של הרמקולים...לא סיפור יקר.

tal89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

freerider כתב:@tal89
·אם כבר פתחת את הרסיבר קנה ספריי מגעים ורסס לתוך הפוטנציומטרים שברסיבר תוך כדי שאתה מסובב את חוגת הווליום והבלאנס (לא בברוטליות) וכנ"ל לגביי הלחצנים שבמגבר.
אם נפתרה הבעייה, סבבה, אם לא, שיפוצון לרסיבר, יתכן ויש צורך רק להחליף את הפוטנציומטרים....אגב פוטנציומטר זה נגד בעל ערך משתנה בסיבוב :wink:
יתכן ויש גם צורך (סביר להניח) בכיוון BIAS ו-DC OFFSET....ואם אתה ממש רוצה "להתפרע" בשיפוץ גם החלפת קבלים.

הייתי ממליץ לך גם לבצע החלפת קבלים ב-CROSSOVER של הרמקולים...לא סיפור יקר.
...
יש לך המלצה למקום בת"א שכדאי לעשות בו דבר כזה? הערכת מחיר כמובן גסה)? אני קצת מפחד להתחיל להתעסק עם הרמקולים, לא רוצה להתעמת מול העובדה שהם במצב לא מזהיר וטוויטר אחד חורק כשמבקשים ממנו ווליום גבוה מדי.
הציעו לי לשקול החלפה של הסט ל jbl lrs305. אני יודע שזה כיוון אחר לגמרי, אבל אשמח לשמוע את דעתך/ם עליו.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@tal89
·לצערי אין לי מישהו להמליץ לך עליו, אני לא חי בישראל.
לגבי ה-JBL שהציעו לך, זהו אכן שינוי משמעותי בסטאפ שלך שכן תצטרך לחבר איזשהו קדם מגבר לרמקולים שכן אלו רמקולים מוגברים ויהיה עליך קדם מגבר שיברור בין מקורות שונים ויבצע הגברה והנמכה של העוצמה... בנוסף שים לב שהכניסת הסיגנל לרמקולים היא מסוג BALANCED מסוג XLR או TRS(קיים פיתרון).

גם אופי הצליל שתקבל ישמע שונה בהשוואה לשילוב הקיים אצלך.

לגבי הטוויטר ה"סורר" יתכן והחלפת קבלים תעזור מהסיבה שכשקבל מתיישן הוא משנה את ערכו, דבר שמשפיע באופן ישיר על תדר החיתוך של הטוויטר בקרוסאובר (טוויטרים רגישים יותר מוופרים לשינוי בתדר החיתוך).

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

tal89 כתב: jbl lsr305.
...
·

מאד פשוט - בטווח המחירים שלך פשוט לא תמצא משהו יותר טוב, זה רמקול מעולה מאת חברה מעולה.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

evgenetic כתב:
...
...
·

מאד פשוט - בטווח המחירים שלך פשוט לא תמצא משהו יותר טוב, זה רמקול מעולה מאת חברה מעולה.
...
·

מאוד פשוט אך התעלמת מפרט שולי וקטן....הצורך בקדם מגבר וכבלים RCA ל-XLR או TRS שקצת מייקר את הסיפור (אין לי מושג כמה זוג JBLים כזה עולה בישראל).

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

יש/יהיו לו DAC שיחובר למחשב, נכתב בפוסט הראשון. כדי לגלות כמה עולה כבל XLR-RCA אתה לא באמת צריך אותי.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@evgenetic
·אז אתה מציע לו לשלוט על העוצמה דרך המחשב? הבנתי אותך...על הדרך הוא גם בכלל לא צריך DAC, הוא יכול לחבר גם ישירות ליציאת ה-line שבמחשב.

האמת לאחרונה שקלתי לעבור להאזנה למוסיקה בעזרת גרמופון, לא צריך מגבר, לא DAC ואפילו לא רמקולים...אם כבר פשוט אז למה לא ללכת על ה-hardcore של הפשוט? :lol:

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@freerider
·
הזדמנות מצוינת בשבילך להסביר מה יקרה אם ישלוט בעצמה דרך המחשב. shoot!

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

@evgenetic
·כדי להריץ חיפוש בפורום על נושאים שנידונו כבר מספר פעמים בעבר אתה לא באמת צריך אותי:wink:
או אפילו הייתי מציע לך להגדיל עוד יותר ראש ולהריץ חיפוש בפורומים או מגזינים מחו"ל ובזה אני בטוח שאתה לא צריך אותי:lol:

מעניין אותי רק לדעת...האם את כל ה"ידע" שלך אתה צובר רק מקריאה או שלפעמים אתה גם מאזין ומבסס דיעה על משהו שהיא באמת שלך ומניסיונך?

בעצם שכח מזה, אל תענה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”