מחפש מגבר סטריאו לרמקולים קיימים - 1000-1500 ש"ח
אפשר הסבר לבור - מה הבעיה לחבר DAC למחשב ורמקולים מוגברים ישירות אליו?
אגב, הdac הוא גם מגבר אוזניות ויש לו שליטה על עוצמה. זה פותר חלק מהסוגיה?
אחד הדברים שאני אוהב בסט הנוכחי - המוזיקה שוטפת את כל החלל, היא עמוקה ומלאה, עם באס עוטף. בלי שום סיבה, אני חושש שהמוניטורים יתנו אופי קר יותר ושטוח יותר, ובגלל זה נרתע. (אולי זה התת מודע צועק עלי לא להקטין את הוופרים, לא בטוח)
אחד הדברים שאני אוהב בסט הנוכחי - המוזיקה שוטפת את כל החלל, היא עמוקה ומלאה, עם באס עוטף. בלי שום סיבה, אני חושש שהמוניטורים יתנו אופי קר יותר ושטוח יותר, ובגלל זה נרתע. (אולי זה התת מודע צועק עלי לא להקטין את הוופרים, לא בטוח)
לפי הנתונים ברשת הרסיבר מגיע ל45Khz בניגוד למגברים החדשים יותר של החברה.freerider כתב:ה-NAD 701 זהו רסיבר...למען הדיוק.
במיקרה הטוב הוא נשמע בסדר....לדעתי למגבר הזה יש נטייה חדה לחתוך את תחום התדר הגבוה דבר הגורם לו להישמע "חם" עם תחום MID נמוך ו-MID BASS דומיננטים....לכן הוא נישמע קצת "עמום" לטעמי.
לגבי תיקון הרסיבר, מה שאתה מתאר נשמע יותר כמו שיפוץ קל יותר מאשר תיקון....
https://www.hifiengine.com/manual_library/nad/701.shtml
·freerider כתב:@evgenetic
·כדי להריץ חיפוש בפורום על נושאים שנידונו כבר מספר פעמים בעבר אתה לא באמת צריך אותי![]()
או אפילו הייתי מציע לך להגדיל עוד יותר ראש ולהריץ חיפוש בפורומים או מגזינים מחו"ל ובזה אני בטוח שאתה לא צריך אותי:lol:
מעניין אותי רק לדעת...האם את כל ה"ידע" שלך אתה צובר רק מקריאה או שלפעמים אתה גם מאזין ומבסס דיעה על משהו שהיא באמת שלך ומניסיונך?
בעצם שכח מזה, אל תענה....
זאת הייתה שאלה מכשילה. החל מwindows vista (אם אני לא טועה) השליטה בווליום בwindows מאד מדויקת ולא גורמת לכל מיני תופעות שליליות.
·tal89 כתב:אפשר הסבר לבור - מה הבעיה לחבר DAC למחשב ורמקולים מוגברים ישירות אליו?
אחד הדברים שאני אוהב בסט הנוכחי - המוזיקה שוטפת את כל החלל, היא עמוקה ומלאה, עם באס עוטף. בלי שום סיבה, אני חושש שהמוניטורים יתנו אופי קר יותר ושטוח יותר, ובגלל זה נרתע. (אולי זה התת מודע צועק עלי לא להקטין את הוופרים, לא בטוח)...
אין שום בעיה, בעבר השליטה הדיגיטלית על ווליום בwindows יכלה ליצור כל מיני בעיות, אבל זה לא רלוונטי כבר יותר מעשור.
לגבי מוניטורים - זה עוד מיתוס אודיופילי נפוץ. זה שהfrequency response שלהם לרוב די שטוח לא אומר שהסאונד יהיה שטוח, אלא הם פשוט ישחזרו את הסאונד בצורה מדויקת יותר ממה שאתה כנראה מכיר. אם ההקלטה שטוחה - תקבל סאונד שטוח, אם ההקלטה - "חייה", תקבל סאונד חי (זאת בהנחה שיש לך חדר אידיאלי כמובן, מה שלא נכון כמעט באף מקרה, אבל זה לא משנה את הנקודה.).
איתי כתב על זה מאמר נחמד פה בעבר: https://www.hometheater.co.il/article03597
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
@direct
·יצא לך להאזין לרסיבר הזה? שכח מה שכתבתי וקרא כיצד פותח השירשור תיאר את הצליל של הרסיבר....עכשיו תיזכר במה שכתבתי ושים לב שמה שאני מתאר ומה שהוא מתאר די מתחבר.
מה שכתוב בדפי הנתונים זה נחמד ויפה לדפי הנתונים במבחני מעבדה, בפועל התמונה יכולה להיות שונה מזאת שדפי הנתונים ״מציירים״.
·יצא לך להאזין לרסיבר הזה? שכח מה שכתבתי וקרא כיצד פותח השירשור תיאר את הצליל של הרסיבר....עכשיו תיזכר במה שכתבתי ושים לב שמה שאני מתאר ומה שהוא מתאר די מתחבר.
מה שכתוב בדפי הנתונים זה נחמד ויפה לדפי הנתונים במבחני מעבדה, בפועל התמונה יכולה להיות שונה מזאת שדפי הנתונים ״מציירים״.
You pay peanuts, you get monkeys
- freerider
- חבר ותיק

·אז כדאי שתמשיך לחפש ולקרוא יותר לעומק ונסה להבין איך עובד המיקסר של ווינדווס.evgenetic כתב:·......
זאת הייתה שאלה מכשילה. החל מwindows vista (אם אני לא טועה) השליטה בווליום בwindows מאד מדויקת ולא גורמת לכל מיני תופעות שליליות....
- freerider
- חבר ותיק

·נכון עם אי דיוקים, גם במה שאיתי כתב בעבר יש "חורים".evgenetic כתב:·......
לגבי מוניטורים - זה עוד מיתוס אודיופילי נפוץ. זה שהfrequency response שלהם לרוב די שטוח לא אומר שהסאונד יהיה שטוח, אלא הם פשוט ישחזרו את הסאונד בצורה מדויקת יותר ממה שאתה כנראה מכיר. אם ההקלטה שטוחה - תקבל סאונד שטוח, אם ההקלטה - "חייה", תקבל סאונד חי (זאת בהנחה שיש לך חדר אידיאלי כמובן, מה שלא נכון כמעט באף מקרה, אבל זה לא משנה את הנקודה.).
איתי כתב על זה מאמר נחמד פה בעבר: https://www.hometheater.co.il/article03597...
מה זו הקלטה "שטוחה"? מה זו הקלטה "חיה"? מה זה "סאונד שטוח"?
@freerider
הוא עובד ב-24 bit או אולי אפילו 32 floating point בwin10, מה שאומר שאין סיכוי לבעיות כלשהו של דחיסת הטווח הדינמי או משהו מהסוג. כל עוד אתה לא מגביר בטירוף אות חלש עם SNR נמוך כתוצאה מהנמכה של הווליום בWindows, אין שום סיבה לדאגה. ובתצורה של פותח זה בכלל לא רלוונטי.
אם אתה רומז לכך שתהיה בעיה אם לא תזרים לDAC אות שהוא bit-perfect, אתה מוזמן להראות לי איך אתה (או מישהו אחר) מבחין במבחן עיוור בין אות bit-perfect לאות שלא היה bit perfect כשהגיע לDAC. אם אתה צריך עזרה אני יכול להכין לך קבצי השוואה.
כבר הגיע הזמן שתפסיק לזרוק FUD ולהכניס כל מיני פארנויות לראשים של אנשים שמחילים בתחום. אם אתה טוען שיש איזושהי בעיה אז עלייך להסיבר לפותח השרשור ממה היא נובעת והאם היא בכלל יכולה להופיע בחומרה/תוכנה יחסית מודרנית ובהקשר של קונפיגורציית ציוד הרלוונטית.
אני מרגיש שאני משחק איזה whack-a-mole בזמן האחרון וצריך לחבוט בכל מיני הזיות אודיופילות לא רלוונטיות ולא מבוססות שצצות פה על ימין ועל שמאל, מתחיל להיות מתיש האמת...
הוא עובד ב-24 bit או אולי אפילו 32 floating point בwin10, מה שאומר שאין סיכוי לבעיות כלשהו של דחיסת הטווח הדינמי או משהו מהסוג. כל עוד אתה לא מגביר בטירוף אות חלש עם SNR נמוך כתוצאה מהנמכה של הווליום בWindows, אין שום סיבה לדאגה. ובתצורה של פותח זה בכלל לא רלוונטי.
אם אתה רומז לכך שתהיה בעיה אם לא תזרים לDAC אות שהוא bit-perfect, אתה מוזמן להראות לי איך אתה (או מישהו אחר) מבחין במבחן עיוור בין אות bit-perfect לאות שלא היה bit perfect כשהגיע לDAC. אם אתה צריך עזרה אני יכול להכין לך קבצי השוואה.
כבר הגיע הזמן שתפסיק לזרוק FUD ולהכניס כל מיני פארנויות לראשים של אנשים שמחילים בתחום. אם אתה טוען שיש איזושהי בעיה אז עלייך להסיבר לפותח השרשור ממה היא נובעת והאם היא בכלל יכולה להופיע בחומרה/תוכנה יחסית מודרנית ובהקשר של קונפיגורציית ציוד הרלוונטית.
אני מרגיש שאני משחק איזה whack-a-mole בזמן האחרון וצריך לחבוט בכל מיני הזיות אודיופילות לא רלוונטיות ולא מבוססות שצצות פה על ימין ועל שמאל, מתחיל להיות מתיש האמת...
לצורך העניין זה בכלל לא משנה מה זה, רמקול עם FR שטוח ישחזר את מה שהיה בהקלטה באופן מדויק יותר.מה זו הקלטה "שטוחה"? מה זו הקלטה "חיה"? מה זה "סאונד שטוח"?...
- freerider
- חבר ותיק

@evgenetic
·נו, מתי תתייאש כבר?
אם חלק לא קטן מאיתנו הוזים בהזיות אודיופיליות אז מה אתה עדיין עושה פה? מנסה להאיר לנו את האור בקצה המינהרה?
כמו שכתבתי כבר בשירשור הזה הרי ברור שאת ה"ידע" וה"ניסיון" שלך אתה שואב בעיקר מרחבי הרשת.
אתה מזכיר לי דיונים דומים שהיו לי עם בחור כמוך לפני 20 שנה בפורום אודיו לרכב, אותו בחור תמך באג'נדה דומה לשלך, בעיקר נושא מגברים, החלק האירוני הוא שלימים הוא הפך ליבואן של מגבריי GENESIS לרכב....כניראה משהו הסתובב אצלו בראש
·נו, מתי תתייאש כבר?
אם חלק לא קטן מאיתנו הוזים בהזיות אודיופיליות אז מה אתה עדיין עושה פה? מנסה להאיר לנו את האור בקצה המינהרה?
כמו שכתבתי כבר בשירשור הזה הרי ברור שאת ה"ידע" וה"ניסיון" שלך אתה שואב בעיקר מרחבי הרשת.
אתה מזכיר לי דיונים דומים שהיו לי עם בחור כמוך לפני 20 שנה בפורום אודיו לרכב, אותו בחור תמך באג'נדה דומה לשלך, בעיקר נושא מגברים, החלק האירוני הוא שלימים הוא הפך ליבואן של מגבריי GENESIS לרכב....כניראה משהו הסתובב אצלו בראש

- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
@evgenetic
·בקיצור ולעניין, הידע שלך נובע אך ורק מ"ידע" בקריאת גרפים. לא יצא לך מעולם לעסוק בתכנון ובניית מגברים.
ציפיתי ממי שטוען שאין הבדל בין רסיבר ב-200$ למגבר סטריאו קלאס A ב-5000$ לקצת יותר רצינות.
היה נחמד אם היית מבסס את דבריך מניסיונך המקצועי, אך כנראה אין לך.
"שבת היום"
·בקיצור ולעניין, הידע שלך נובע אך ורק מ"ידע" בקריאת גרפים. לא יצא לך מעולם לעסוק בתכנון ובניית מגברים.
ציפיתי ממי שטוען שאין הבדל בין רסיבר ב-200$ למגבר סטריאו קלאס A ב-5000$ לקצת יותר רצינות.
היה נחמד אם היית מבסס את דבריך מניסיונך המקצועי, אך כנראה אין לך.
"שבת היום"
·tal89 כתב:שווים משהו? בטח.
אבל האם הם יכולים לענות על שאלה כמו "האם נהניתם בחלל?" או "באיזה כוכב הכי כיף?"
הם בטוח יוכלו להגיד באיזה כוכב יש הכי הרבה חמצן, אבל אני לא בטוח שיש קורלציה גבוהה....
אני לא יודע עד כמה עמוק אתה רוצה לחפור, אבל יש קשר חזק ומובהק בין מדידות טובות לבין הנאה (או לפחות העדפה) של אנשים כשמדובר ברמקולים. הממצא הזה עולה מהמחקרים של אוליב וטול. אם יש לך זמן אז כדאי מאד לשמוע את ההרצאה הזאת של טול שמתייחסת לזה ולעוד דברים קשורים:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
@evgenetic
1. קראת בעקביות ובכמה הודעות.
2. דווחת?
3. איפה אתה רואה שמישהו כינה אותך בשם ?
1. קראת בעקביות ובכמה הודעות.
2. דווחת?
3. איפה אתה רואה שמישהו כינה אותך בשם ?
להגיד שהקיום שלי "פטתי" נראה לי קצת יותר כבד ופוגעני מלקרוא למישהו טמבל. אני לא מדווח כי זה לא ממש מזיז לי ולא באמת פוגע למהלך הדיון. וזה שמישהו דיווח על ההודעה שלי שמחקת גם לא נובע מזה שמישהו מאד נפגע אלא פשוט רוצים להשתיק אותי ולעשות לי דווקא. אתה מכיר את סוג הויכוחים האלה טוב אני בטוח, לפעמים הדברים קצת מתלהטים...