כבל BI WIRE
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
בתור אחד שלא ממש חושב להוציא הון תועפות על כבלים.
האם יש למישהו/ענבר רעיון אלגנטי לחיבור רמקולים בBI WIRE תוך שימוש בכבלים לא יקרים ואיכשהו לשים אותם בדבוקה אחת???
המלצות לכבלים כאלה?
ואז אולי לשים בתוך צינור ???
האם יש למישהו/ענבר רעיון אלגנטי לחיבור רמקולים בBI WIRE תוך שימוש בכבלים לא יקרים ואיכשהו לשים אותם בדבוקה אחת???
המלצות לכבלים כאלה?
ואז אולי לשים בתוך צינור ???
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
אים בא לך להישתעשע..
יש קומבינה שאנשים עושים כבלים לרמקול מכבלים שטוחים כאלה שיש במחשבים. הטריק הוא בשזירה בקצה שלהם שצריכה להשפיע על הקיבול או השראה (לא זוכר כרגע).. אבל זה כמובן ניסיון שאולי לא ימצא חן בעניך בסןף.. לעומת זאת זה זול..
.
יש קומבינה שאנשים עושים כבלים לרמקול מכבלים שטוחים כאלה שיש במחשבים. הטריק הוא בשזירה בקצה שלהם שצריכה להשפיע על הקיבול או השראה (לא זוכר כרגע).. אבל זה כמובן ניסיון שאולי לא ימצא חן בעניך בסןף.. לעומת זאת זה זול..
.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
פיתרונות:
1 - אזיקונים
2- צינור מיוחד לכאבלים (50-20 ש"ח ל5 מטר)
3 - לתפור עם חוט (תך שיניים) זה הרבה עבודה אבל שווב וככל שהתפרים יותר צפופים זה יותר יפה.
4- דבק טכני לגומי - מדביק מעולה חוטי חשמל
5 - שרינק מתקווץ - (שקלים בודדים למטר) - לחמם בפן
1 - אזיקונים
2- צינור מיוחד לכאבלים (50-20 ש"ח ל5 מטר)
3 - לתפור עם חוט (תך שיניים) זה הרבה עבודה אבל שווב וככל שהתפרים יותר צפופים זה יותר יפה.
4- דבק טכני לגומי - מדביק מעולה חוטי חשמל
5 - שרינק מתקווץ - (שקלים בודדים למטר) - לחמם בפן
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לגבי החוט - אפשר להשיג די בזול גליל של חוט נחושת מצופה כסף עם בידוד טפלון, והוא עובד נפלא להרבה אפליקציות, כמו חיווט פנימי של מגברים ורמקולים וגם על תקן של כבל רמקולים.צפיד כתב:האם יש למישהו/ענבר רעיון אלגנטי לחיבור רמקולים בBI WIRE תוך שימוש בכבלים לא יקרים ואיכשהו לשים אותם בדבוקה אחת???
המלצות לכבלים כאלה?
ואז אולי לשים בתוך צינור ???...
אתה חותך 4 חוטים כאלו באורך הרצוי, מסמן אותם בצבעים ושוזר אותם לשני זוגות - ממש לא צריך להדביק ובטח לא עם סיליקון (הריח...
-
צפיד
-
- חבר ותיק

יאיר - PLEASE MORE INFO!!!!!yairf כתב:לגבי החוט - אפשר להשיג די בזול גליל של חוט נחושת מצופה כסף עם בידוד טפלון, והוא עובד נפלא להרבה אפליקציות, כמו חיווט פנימי של מגברים ורמקולים וגם על תקן של כבל רמקולים.צפיד כתב:האם יש למישהו/ענבר רעיון אלגנטי לחיבור רמקולים בBI WIRE תוך שימוש בכבלים לא יקרים ואיכשהו לשים אותם בדבוקה אחת???
המלצות לכבלים כאלה?
ואז אולי לשים בתוך צינור ???...
אתה חותך 4 חוטים כאלו באורך הרצוי, מסמן אותם בצבעים ושוזר אותם לשני זוגות - ממש לא צריך להדביק ובטח לא עם סיליקון (הריח...) - החוט מספיק קשיח כדי להשאר בפוזיציה הזו. אפשר להלביש על שני הזוגות שרוול בידוד על מנת להפוך אותם לדבוקה אחת, זה ייראה (ואולי גם יישמע) כמו כבל ב-5000$
...
נשמע מאוד מעניין,אני מוכן להתחייב לתיעוד מלא של הכנת הכבלים לטובת הפורום!
צפיד
כנספח לשירשור הכבלים
האם לדעתך תקבל שיפור בצליל אם תחבר את הרמקולים בשיטת ה- BI WIRE למקור הגברה אחד (לאותו המגבר) ??
או שאתה מתכוון לחיבור הרמקולים ב - BI AMP כלאמר לשני מגברים נפרדים ??
האם הרגשת הבדל בצליל בחיבור BI WIRE לעומת חיבור רגיל ??
שלמה
כנספח לשירשור הכבלים
האם לדעתך תקבל שיפור בצליל אם תחבר את הרמקולים בשיטת ה- BI WIRE למקור הגברה אחד (לאותו המגבר) ??
שלמה
-
צפיד
-
- חבר ותיק

שלמה,KOOKE כתב:צפיד
כנספח לשירשור הכבלים![]()
![]()
שלמה...
אני בהחלט מקבל סאונד יותר טוב ב BI WIRE ,הPOWER שלי אומנם דואל מונו אך כל עוד אני לא אראה את אחיו התאום יושב לידו אני לא יוכל להגיד שזה BI AMP.
בסט שלי כל המרבה (כוח) הרי זה משובח ,חיבור BI AMP הוא בהחלט קפיצת מדרגה איכותית.
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש לי שאלה קטנה,
האם באומרך bi-amping אתה מתכוון להשתמש בקרוס אקטיבי (או דיגיטלי) לפני ההגברה? או שאתה רק מתכוון לשלוח את אותו האות (המוגבר ע"י שני מגברים) לקרוס המקורי ברמקול?
http://sound.westhost.com/bi-amp.htm
האם באומרך bi-amping אתה מתכוון להשתמש בקרוס אקטיבי (או דיגיטלי) לפני ההגברה? או שאתה רק מתכוון לשלוח את אותו האות (המוגבר ע"י שני מגברים) לקרוס המקורי ברמקול?
http://sound.westhost.com/bi-amp.htm
-
צפיד
-
- חבר ותיק

joel כתב:יש לי שאלה קטנה,
http://sound.westhost.com/bi-amp.htm...
מונובלוקים כאשר כל אחד מהם דואל מונו ומשם אל הרמקולים.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
יש אחלה של כבלים ל BI-WIRE מוכנים כבר.
במחיר כזה ש 400 ש"ח יספיקו לך ל 2.80 כפול שתיים.
אם לא מה שאפשר לעשות זה השיטה של מתקינים ברכבים.
מצד אחד מישהו תופס חזק את שני הכבלים.
מצד שני מכניסים את שתי הקצוות (שיהיו באותו אורך הכבלים כמובן) , מכניסים למברגה , ומתחילים לסובב לאט לאט . זה יגלגל אותם יפה ביחד.
ואז תופסים את הצד השני גם כן עם איזה אזיקון או משהו וזהו.
בתור צינור אני הייתי עוטף הכל בנייר כסף רגיל , בצורה יפה כמובן , ומכניס לצינור כזה של איקאה .
מצד שני מכניסים את שתי הקצוות (שיהיו באותו אורך הכבלים כמובן) , מכניסים למברגה , ומתחילים לסובב לאט לאט . זה יגלגל אותם יפה ביחד.
בתור צינור אני הייתי עוטף הכל בנייר כסף רגיל , בצורה יפה כמובן , ומכניס לצינור כזה של איקאה .
-
צפיד
-
- חבר ותיק

אורי_ו כתב:יש אחלה של כבלים ל BI-WIRE מוכנים כבר.
בתור צינור אני הייתי עוטף הכל בנייר כסף רגיל , בצורה יפה כמובן , ומכניס לצינור כזה של איקאה ....
איזה כבלים למשל יספיקו ב 400 ש"ח?
חשבתי ללכת על DIY להוזיל את העלויות ואולי אף בסכום שנשאר לעשות אינטקונקטים מבוססים על כבל קוקאסלי/מיקרופון.
הרעיון של לסובב כבלים עבים בתצורה שהסברת נראית לי קצת לא אפשרית או תגרום נזק לכבלים.
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 28/04/2007 21:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אם כך, אתה מתכוון ל-bi-wire, ולא ל-bi-amp. ההבדל הוא שב-bi-amp אתה משתמש בפילטר (אקטיבי\דיגיטלי) לפני ההגברה וב-bi-wire אתה משתמש בפילטר (פאסיבי) אחרי ההגברה, בד"כ זה המקורי של הרמקול.צפיד כתב:
מונובלוקים כאשר כל אחד מהם דואל מונו ומשם אל הרמקולים....
זה לא משנה אם יש לך מגבר סטריאו עם 4 יציאות, שני מגבר סטריאו, 4 מגברי מונו או כל קומבינציה מהסוג, כל עוד אתה לא משתמש בהפרדה כל שהא לפני ההגברה, אתה עדיין "רק" מפצל חוטים, קריא bi-wire.
רוב היתרונות של ריבוי מגברים מיוחסים ל-bi-amp, ולא ל-bi-wire.
קצת רקע כאן: http://sound.westhost.com/bi-amp.htm#bi_wiring
הציטוט החשוב:
Some people equate bi-wiring as a cheaper method of achieving the same gains as one would with bi-amping. This is quite obviously not the case - there are gains to be had, but they are comparatively minor. This is not to say that the "minor" gains are not worth the effort, because as you will see this is not true at all.