אנחנו בודקים ייבוא של רובוט חדש שמופעל דרך אפליקציה ( תמונה מצורפת). מעולם לא הפעלתי שיאומי אבל אני מניח שמדובר בשיטת עבודה דומה אם לא זהה. בכל מקרה נראה ששניהם אימצו את השיטה של ניטו. מחיר הרובוט יהיה בסביבות 1800 ש"ח עם שנתיים אחריות עד בית הלקוח.
לקחתי את הרובוט הביתה ואני מעוניין תחילה לשתף בחוויות שלי. בסיום אפנה שאלה לחברים שקנו שיאומי.
בימים הראשונים הפעלתי את הרובוט המון....פשוט בכל רגע פנוי ולא הצלחתי להסיר את המבט מהצג. היכולת לראות איפה הרובוט היה, איפה לא, לראות את המפה של הבית.....מרשים בצורה בלתי רגילה. את הרשמים שלי חלקתי עם נציגת המפעל . לצד השאלות שלי אליה לא יכולתי להתעלם מהמחשה של האם בזמן שאני שואל אותה שאלות היא כבר יודעת איך הבית שלי נראה, שאני מפעיל את הרובוט שלה כמו ילד מתלהב, שיש לי כורסא בפינת הסלון, מה מרחק הטלויזיה שלי לספה, כמה חדרים בבית ועוד ועוד...אז שאלתי את עצמי כמה מפריע לי שמידע על הבית שלי ואורך חיי ימכר בכסף לגוף מסחרי או ממשלתי שיידע עלי יותר ממה שאני יודע שהוא יודע. וגרוע מכך, איזה מניפולציות שיווקיות יפעיל עלי בעתיד. כלומר, איך ינטרל איזורים שלמים בשיקול הדעת שלי.
אחרי כשבועיים עם הרובוט החדש שמתי לב שאני מסתכל פחות על האפליקציה. ואפילו מתעניין פחות באיפה ניקה.
לפני כעשרה ימים ביקרנו במפעל של ICLEBO בקוריאה. בין היתר שאלנו מתי ה ICLEBO יסופק עם אפליקציה מגניבה. הרי הם היצרנים של הרובוטים של MIELE שמגיעים עם 2 מצלמות, אפליקציה, יכולת לראות ולצלם את הבית ועוד.
התשובה איכזבה אותי מאוד. תפיסת העולם שלהם ככל שזה נוגע לרובוטים שנושאים את הלוגו שלהם היא ויתור מודע על שידור כלשהו של מה שקורה בבית. במילים אחרות, אין אפליקציה בעתיד הנראה לעין.
היום, כשלושה שבועות אחרי תחילת העבודה עם הרובוט החדש אני ממש לא בטוח בתועלת של האפליקציה.
אשמח אם מי שיש לו שיאומי מעל חודשיים ישתף אותי בתועלת שהוא מפיק מהאפליקציה והאם היא שווה את חוסר הנוחות מעצם החדירה לפרטיות שלו .
מצרף תמונה של חלק מהסלון שלי. אם הסינים כבר יודעים , מה אכפת לי שגם אתם...