עם או בלי אפליקציה...מה עדיף?

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
Iclebo פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 381
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אנחנו בודקים ייבוא של רובוט חדש שמופעל דרך אפליקציה ( תמונה מצורפת). מעולם לא הפעלתי שיאומי אבל אני מניח שמדובר בשיטת עבודה דומה אם לא זהה. בכל מקרה נראה ששניהם אימצו את השיטה של ניטו. מחיר הרובוט יהיה בסביבות 1800 ש"ח עם שנתיים אחריות עד בית הלקוח.

לקחתי את הרובוט הביתה ואני מעוניין תחילה לשתף בחוויות שלי. בסיום אפנה שאלה לחברים שקנו שיאומי.

בימים הראשונים הפעלתי את הרובוט המון....פשוט בכל רגע פנוי ולא הצלחתי להסיר את המבט מהצג. היכולת לראות איפה הרובוט היה, איפה לא, לראות את המפה של הבית.....מרשים בצורה בלתי רגילה. את הרשמים שלי חלקתי עם נציגת המפעל . לצד השאלות שלי אליה לא יכולתי להתעלם מהמחשה של האם בזמן שאני שואל אותה שאלות היא כבר יודעת איך הבית שלי נראה, שאני מפעיל את הרובוט שלה כמו ילד מתלהב, שיש לי כורסא בפינת הסלון, מה מרחק הטלויזיה שלי לספה, כמה חדרים בבית ועוד ועוד...אז שאלתי את עצמי כמה מפריע לי שמידע על הבית שלי ואורך חיי ימכר בכסף לגוף מסחרי או ממשלתי שיידע עלי יותר ממה שאני יודע שהוא יודע. וגרוע מכך, איזה מניפולציות שיווקיות יפעיל עלי בעתיד. כלומר, איך ינטרל איזורים שלמים בשיקול הדעת שלי.

אחרי כשבועיים עם הרובוט החדש שמתי לב שאני מסתכל פחות על האפליקציה. ואפילו מתעניין פחות באיפה ניקה.

לפני כעשרה ימים ביקרנו במפעל של ICLEBO בקוריאה. בין היתר שאלנו מתי ה ICLEBO יסופק עם אפליקציה מגניבה. הרי הם היצרנים של הרובוטים של MIELE שמגיעים עם 2 מצלמות, אפליקציה, יכולת לראות ולצלם את הבית ועוד.
התשובה איכזבה אותי מאוד. תפיסת העולם שלהם ככל שזה נוגע לרובוטים שנושאים את הלוגו שלהם היא ויתור מודע על שידור כלשהו של מה שקורה בבית. במילים אחרות, אין אפליקציה בעתיד הנראה לעין.

היום, כשלושה שבועות אחרי תחילת העבודה עם הרובוט החדש אני ממש לא בטוח בתועלת של האפליקציה.

אשמח אם מי שיש לו שיאומי מעל חודשיים ישתף אותי בתועלת שהוא מפיק מהאפליקציה והאם היא שווה את חוסר הנוחות מעצם החדירה לפרטיות שלו .

מצרף תמונה של חלק מהסלון שלי. אם הסינים כבר יודעים , מה אכפת לי שגם אתם...:D

EtKa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

לי אין שיאומי, אבל באופן כללי, לא נראה לי שיש מידע שרובוט שואב יכול לאסוף עליך שלא נאסף כבר מזמן ע"י המחשב, הטלפון או הטאבלט שלך
ככה שאפליקציה לא תהיה משהו שימנע ממני לרכוש רובוט בעתיד...

Iclebo פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

@EtKa

אני חולק עליך. אבל גם אם אתה צודק זה מבאס. אבל תן לי להבין...באופן כללי אתה אומר שלא מזיז לך שחודרים ללא רשות למרחב של המשפחה שלך או שאתה אומר שזו המציאות וצריך להשלים איתה?·

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #4 

אני לא עם שיואמי (ולא הבנתי למה את שואל דווקא עליו), אבל אני עם Roomba 980 כבר תקופה ארוכה. היתרון הגדול מבחינתי הוא היכולת להפעיל את הרומבה מרחוק כי תמיד שוכח להפעיל ביציאה מהבית.
המיפוי של הבית ממש מגניב אבל לא באמת שימושי..
רב עניין האפליקציה הוא גימיקי (למרות מה שרשמתי בהתחלה הרבה פעמים אני לא יפעיל מרחוק כי גם ככה לא סגרתי דלתות של החדרים ולא זוכר מה השארתי על הרצפה וכו') .
מה שכו, הרבה יותר נח לתכנת לו"ז הפעלה מאפליקציה וזה בהחלט נעים ונחמד יותר מלשבת על הרצפה ולהתחיל להגדיר לו באיזה שעה לצאת בכל יום.

אם הייתי מתלבט היום בין כמה רובוטים היתי תוהה לגבי רובוט בלי אפליקציה סתם בגלל ההרגשה שהחברה המייצר תקועה מאחור.. אבל בסוף זה לא היה מכריע והייתי רושם מינוס על החוסר אפליקציה אבל נותן לזה משקל קטן יחסית לאיכות הנקיון, אמינות הרובוט וכו'

לגבי החדירה לפרטיות, מה העניין פה בכלל ? אם זה עניין שמטריד מישהו שלא יחבר את הרובוט לוויפי וזהו, לא ?

אם אני מסכם ורק עונה לשאלה בכותת - ברור שעדיף עם מאשר בלי, מה אכפת לי לקבל משהו..

אבל אם אין אפשרות לתכנת ולתפעל את הרובוט בלי אפליקציה אז לא הייתי נוגע בו גם עם מקל.

בהצלחה

EtKa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

@Iclebo
·
אני אומר שזאת המציאות, אתה לא חייב להשלים איתה, אבל זה יהיה במחיר של ניתוק מהטכנולוגיה...

תרצה או לא, חלק לא קטן מהאפליקציות (אם לא כולן) שמותקנות על הטלפון שלך מאזינות לך, מתעדות את ההרגלים שלך (ובפרט את הרגלי הצריכה שלך) ובגדול עוקבות אחריך (חלקן גם עושות שימוש במצלמות ללא ידיעתך).

תזכור תמיד שכל מוצר שאתה מקבל צריך להיות ממומן איכשהו, ואם אתה מקבל מוצר בחינם, כנראה שמישהו אחר משלם על המוצר. ותמיד יש סיכוי לא רע שבכלל אתה המוצר...

Iclebo פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

תודה על תשובתך .

מבין את המודל העסקי של יישומים בהם אני משתמש ואת עבודת איסוף המידע שהם מבצעים לגביי.
זה לא אומר שהייתי שמח שיהיו כמה שיותר כאלו. באופן אישי , לאחרונה אני משנה הרגלים כדי לחשוף את עצמי כמה שפחות.

בכל אופן, תודה על הזמן השקדשת לנושא.

PayneBack3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #7 

אני עם Roomba 770 וחסרה לי האופציה של אפליקציה, בד"כ אני מפעיל אותו והולך לעבודה והיית רוצה שתהיה לי האפשרות להפעיל אותו שוב כשהוא מסיים על מנת לקבל נקיון יותר יסודי.

אוריזאבי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

@Icleboבתור משתמש של ICLBO לא רואה שום יתרון באפליקציה. התכנות נעשה דרך השלט כך שלא צריך לשבת על הרצפה. אין סיבה לזכור להפעיל כי מתכנתים פעם אחת והוא עובד כל יום באותה השעה. יש לי חבר עם רובוט עם אפליקציה אינני זוכר איזה. רק יודע שהוא מבלה הרבה שעות עם התמיכה הטכנית כי הרובוט פתאום מאבד רשת וללא ניתן להפעיל או לעצור. בנוסף אם הרובוט נתקע. מה תעזור האפליקציה. הרי אני לא יעזוב את העבודה כדי לשחרר אותו.

x-dream
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 227
שם מלא: Uri
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

היי, יש לי 2 דברים לומר:
1. אני חושב של-פות"ש Iclebo יש אינטרס להדגשת היתרון כביכול של שואב-רובוטי ללא אפליקציה בשל העובדה שציין שלחברת icelbo אין תכניות לפתח אפליקציה בעתיד.

2. לעניין האפליקציה. לא אחזור על דברי האחרים בשרשור לגבי ביטול החיסרון של פגיעה בפרטיות ניתן לראות מעלה. אך יתרון אחד לפחות ראיתי אצל השואב של שיאומי שניתן לתחום את שטח השאיבה דרך האפליקציה ללא שימוש בקיר וירטואלי שזה מרשים. פרט לכך בעתיד הקרוב יהיה ניתן (יש מצב שכבר בשיאומי 2 יש את זה) ניתן יהיה לעדכן קושחות (כמו שהיום ניתן לעדכן קושחות למדפסות דרך הרשת) או לאוזניות אלחוטיות של bose לדוגמא ניתן דרך האפליקציה.

יש יתרונות לחיבוריות לאינטרנט. אני טוען מאז ומתמיד - אם אתה לא יכול להלחם נגד המכונות - הצטרף אליהן.

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”