הסיפור המוזר עם סלקום ו-Netflix
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אתמול חשתי האטה משמעותית בנטפליקס. אני מדבר על 1-2M במקום ה-15 שאני רגיל לקבל. מכיוון שאני עושה speedtest ומקבל תוצאות טובות (75 מגה ומעלה), הבעיה לא נראית אצל סלקום (אלא אם כן הם עושים throttling).
הבעיה לא ספציפית למכשיר ספציפי - הבעיה היתה בכל הבית כולל בדיקות FAST שהניבו תוצאות של 1M עלובים...
אז פניתי לנטפליקס (דרך האפליקציה בטלפון) ששאלו אותי המון שאלות ובסוף ביקשו ממני לעשות כיבוי למסך (מכבים את החשמל ומחזירים אחרי 30 שניות). אחרי זה ריסט למודם ולראוטר. כמובן שעשיתי את זה, למרות שכבר עשיתי ריסט לפני כן.
הפלא ופלא, הכל חזר.
המסקנות:
1. לדעתי מה שהם ביקשו ממני לעשות חסר רלוונטיות מכיוון שכבר עשיתי ריסט לפני זה למודם/ראוטר וממילא ה-speed test הרגיל עבד וראיתי שגם הטלויזיה מצליחה למשוך בלי בעיה 50M למשל ביוטיוב). גם הכיבוי של הטלויזיה לא רלוונטי כי הרי הבעיה היתה גם ב-PC ובלפטופ.
2. בשלב מסויים קיבלתי קוד שגיאה מעניין שהקראתי להם והם עשו איתו משהו.
3. לדעתי הם שינו משהו בקונפיגורציה של השרתים שלהם, אבל אם זה המצב מעניין אם אחרים גם הרגישו שינוי.
4. שאלה נוספת היא האם סלקום מעורבים באופן כלשהו בסיפור הזה. האם בכלל לנטפליקס יש שרתי open connect שיושבים ברשת של סלקום/נטויזן?
אם יש למישהו תובנות אשמח לשמוע.
הבעיה לא ספציפית למכשיר ספציפי - הבעיה היתה בכל הבית כולל בדיקות FAST שהניבו תוצאות של 1M עלובים...
אז פניתי לנטפליקס (דרך האפליקציה בטלפון) ששאלו אותי המון שאלות ובסוף ביקשו ממני לעשות כיבוי למסך (מכבים את החשמל ומחזירים אחרי 30 שניות). אחרי זה ריסט למודם ולראוטר. כמובן שעשיתי את זה, למרות שכבר עשיתי ריסט לפני כן.
הפלא ופלא, הכל חזר.
המסקנות:
1. לדעתי מה שהם ביקשו ממני לעשות חסר רלוונטיות מכיוון שכבר עשיתי ריסט לפני זה למודם/ראוטר וממילא ה-speed test הרגיל עבד וראיתי שגם הטלויזיה מצליחה למשוך בלי בעיה 50M למשל ביוטיוב). גם הכיבוי של הטלויזיה לא רלוונטי כי הרי הבעיה היתה גם ב-PC ובלפטופ.
3. לדעתי הם שינו משהו בקונפיגורציה של השרתים שלהם, אבל אם זה המצב מעניין אם אחרים גם הרגישו שינוי.
4. שאלה נוספת היא האם סלקום מעורבים באופן כלשהו בסיפור הזה. האם בכלל לנטפליקס יש שרתי open connect שיושבים ברשת של סלקום/נטויזן?
אם יש למישהו תובנות אשמח לשמוע.
-
oferlaor
- מנהל

זה לא מאוד עוזר, כי אני לא יכול להחליף שרת CDN...
גם הלוגיקה של איזה שרת CDN אתה נופל היא די רנדומלית וקשורה להמון פרמטרים של load balancing, עומס מקומי וכו'.
לפי הנתונים האלה הכל עובר ישירות לארה"ב. איזה בזבוז... מקווה שסלקום יתאפסו על עצמם ויכניסו שרת מקומי.
גם הלוגיקה של איזה שרת CDN אתה נופל היא די רנדומלית וקשורה להמון פרמטרים של load balancing, עומס מקומי וכו'.
לפי הנתונים האלה הכל עובר ישירות לארה"ב. איזה בזבוז... מקווה שסלקום יתאפסו על עצמם ויכניסו שרת מקומי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ברור שאתה לא יכול להחליף שרת רק ציינתי איך אתה יכול לבדוק אם סלקום חברה ב open connect.
שווה לך לדעתי לפנות לתמיכה של סלקום כדי שיפנו לנטפליקס ויסדרו את הבעיה זה עבד לחברי הפורום מול אקספון אולי זה יעבוד גם מול סלקום.
שווה לך לדעתי לפנות לתמיכה של סלקום כדי שיפנו לנטפליקס ויסדרו את הבעיה זה עבד לחברי הפורום מול אקספון אולי זה יעבוד גם מול סלקום.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
·MartinHSabag כתב:לא מוזר בכלל...פשוט ניקית CACHE בטלוויזיה.
זה קורה המון בטלוויזיות חכמות וזה אצלנו חלק אינטגרלי בטיפול בתקלות (משהו שקשור למערכת ההפעלה, גם בסמסונג וגם ב-LG)....
איך זה מתיישב עם החלק הבא?:
"הבעיה לא ספציפית למכשיר ספציפי - הבעיה היתה בכל הבית כולל בדיקות FAST שהניבו תוצאות של 1M עלובים... "
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני כמעט בטוח שאין שרתי Open connect בישראל.oferlaor כתב:אתמול חשתי האטה משמעותית בנטפליקס. אני מדבר על 1-2M במקום ה-15 שאני רגיל לקבל. מכיוון שאני עושה speedtest ומקבל תוצאות טובות (75 מגה ומעלה), הבעיה לא נראית אצל סלקום (אלא אם כן הם עושים throttling).
הפלא ופלא, הכל חזר.
המסקנות:
אם יש למישהו תובנות אשמח לשמוע....
https://openconnect.netflix.com/en/peering-locations
יש שרת של בזק בינלאומי וגם של פרטנר בישראל. זה מה שהתחברתי דרך fast. אולי יש אפילו עודmrgadgets כתב:אני כמעט בטוח שאין שרתי Open connect בישראל.......
https://openconnect.netflix.com/en/peering-locations...
@alon3570
@mrgadgets
לא יודע מה זה שרתי OpenConnect, אבל אני באקספון תחת unlimited ומוריד תכני נטפליקס ישירות מכתובת של נטפליקס אצל אקספון. בדיקת מהירות fast.com מראה 220-420Mbps. (רוב הזמן באיזור ה-400. לא ברור איך כי אני על קו של 200/200)
בדומה אלי גם משתמשי DSL תחת אקספון.
@mrgadgets
לא יודע מה זה שרתי OpenConnect, אבל אני באקספון תחת unlimited ומוריד תכני נטפליקס ישירות מכתובת של נטפליקס אצל אקספון. בדיקת מהירות fast.com מראה 220-420Mbps. (רוב הזמן באיזור ה-400. לא ברור איך כי אני על קו של 200/200)
בדומה אלי גם משתמשי DSL תחת אקספון.
-
oferlaor
- מנהל

אחרי כמה ימים ללא בעיות, התופעה חזרה על עצמה עכשיו.
הטריק שנטפליקס הציעו עם ריסטרט לראוטר לא פועל.
ראיתי שהשרתים שאני מחובר אליהם ב-CDN הם באמסטרדם. מחר ארים טלפון לנטויזן / סלקום.
לדעתי זה משהו בצד של סלקום, אולי סוג של עומס כלשהו. אם זה ימשך אני אצטרך לעבור מסלקום לספקית אחרת. מבאס לגמרי כי אני סה"כ ממש מרוצה מסלקום אבל בתאכלס בלי נטפליקס זה "deal breaker" עבורי.
הטריק שנטפליקס הציעו עם ריסטרט לראוטר לא פועל.
ראיתי שהשרתים שאני מחובר אליהם ב-CDN הם באמסטרדם. מחר ארים טלפון לנטויזן / סלקום.
לדעתי זה משהו בצד של סלקום, אולי סוג של עומס כלשהו. אם זה ימשך אני אצטרך לעבור מסלקום לספקית אחרת. מבאס לגמרי כי אני סה"כ ממש מרוצה מסלקום אבל בתאכלס בלי נטפליקס זה "deal breaker" עבורי.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
עוקב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
oferlaor
- מנהל

ממשיך לבדוק וזה הופך מוזר יותר ויותר. עם פרוקסי לארהב קיבלתי 40 מגה תוך הדי שהבעיה קרתה...
אחרי כמה שעות בדקתי שוב והיה לי 20 ללא פרוקסי.
כלומר, זו לא בעיה של עומסים של נטויזן לחו״ל כי עם פרוקסי זה תקין.
כמו כן הבעיה מסתדרת מעצמה ומתרחשת תמיד בשעות הלילה (עומס בפריים טיים?).
יתכן שמערכת כלשהי מזהה עומס של נטפליקס (או מנסה למנוע עומס כזה) ועושה הגבלת מהירות ספציפית לשם.
זה בפירוש נראה כמו משחקי throttling.
יתכן שמערכת כלשהי מזהה עומס של נטפליקס (או מנסה למנוע עומס כזה) ועושה הגבלת מהירות ספציפית לשם.
זה בפירוש נראה כמו משחקי throttling.
גם אניavihuli כתב:עוקב....
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
הפרוקסי מוצפן? יכול להיות שסלקום עושים throttling אבל כשהתקשורת היא מוצפנת לשרת כלשהו בארה"ב הם לא יודעים להבין איזו תעבורה זאת אז הם לא חונקים אותה.oferlaor כתב:ממשיך לבדוק וזה הופך מוזר יותר ויותר. עם פרוקסי לארהב קיבלתי 40 מגה תוך הדי שהבעיה קרתה...
זה בפירוש נראה כמו משחקי throttling....
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
-
oferlaor
- מנהל

- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
מעניין... ומעצבן הסיפור הזה.
גם אני בנטויז'ן.
גם אני בנטויז'ן.
כמה נקודות בנושא שעולות לי:
א. תבדקו בדיוק לאיזה שרת בארה"ב אתם מגיעים. בזמנו, לפני שאקספון הוסיפו שרת מקומי, ראיתי שכרגיל אני מנותב ל-NY אבל לפעמים ל-seattle והיה לפחות עוד אחד שאני לא זוכר (אני מדבר על בדיקות fast.com). ניתוב לשרת אחר בתוך ארה"ב אולי גם הוא משפיע על המהירות (על אף שהבדל פי 2 במהירות נשמע לי מוגזם לגמרי).
ב. אפילו אם סלקום לא שמה שרת מקומי הם צריכים לדבר עם netflix שיכירו את הטווח כתובות שלה וינתבו לפחות לשרת באירופה. אם אני מבין נכון הברירת מחדל של נטפליקס זה לנתב לארה"ב אבל נגיד בהוטנט זה מנותב לשרת באירופה ומקבלים קצבים לא רעים (לפחות ככה זה היה פעם אחרונה שבדקתי).
ג. הדבר הכי מעצבן זה המערכת סטרימג העלובה של הנטפליקס (כלומר באמת לראות סרט ולא רק "לשחק" במספרים ב-fast.com). למי שלא מכיר את המגבלות המצחיקות שלהם על דפדפנים: https://help.netflix.com/en/node/23742
יותר מזה לא ברור בדיוק מה זה אומר שיש, נגיד לאקספון, שרת מקומי: ראיתי שחלק מהתוכן אכן מקבלים מהשרת המקומי ואילו תוכן אכן הוא עדיין הולך לארה"ב (למה לא לאירופה?! אוי נטפליקס). יכול להיות שמראש הם שמים רק חלק מהתוכן שלהם בשרת מקומי אצל הספק או שהשרת המקומי הוא רק שירות cache. כלומר יכול להיות שהמצב נגיד בהוטנט, שתמיד מנתובים לשרת האירופאי, יותר טוב מהמצב נגיד באקספון שיש שרת מקומי (לפחות בשביל חלק מהתוכן). אני מניח שלפחות השרת האירופאי שלהם הוא שרת מלא המכיל את כל התוכן.
טנכית בדקתי את זה בדפדפן chrome/firefox שם יש קיצורים שאפשר לקבל עוד מידע ובמידה מסוימת אפילו לשלוט מול איזה שרת הוא עובד. ראו מידע לדוגמא כאן.
א. תבדקו בדיוק לאיזה שרת בארה"ב אתם מגיעים. בזמנו, לפני שאקספון הוסיפו שרת מקומי, ראיתי שכרגיל אני מנותב ל-NY אבל לפעמים ל-seattle והיה לפחות עוד אחד שאני לא זוכר (אני מדבר על בדיקות fast.com). ניתוב לשרת אחר בתוך ארה"ב אולי גם הוא משפיע על המהירות (על אף שהבדל פי 2 במהירות נשמע לי מוגזם לגמרי).
ב. אפילו אם סלקום לא שמה שרת מקומי הם צריכים לדבר עם netflix שיכירו את הטווח כתובות שלה וינתבו לפחות לשרת באירופה. אם אני מבין נכון הברירת מחדל של נטפליקס זה לנתב לארה"ב אבל נגיד בהוטנט זה מנותב לשרת באירופה ומקבלים קצבים לא רעים (לפחות ככה זה היה פעם אחרונה שבדקתי).
ג. הדבר הכי מעצבן זה המערכת סטרימג העלובה של הנטפליקס (כלומר באמת לראות סרט ולא רק "לשחק" במספרים ב-fast.com). למי שלא מכיר את המגבלות המצחיקות שלהם על דפדפנים: https://help.netflix.com/en/node/23742
יותר מזה לא ברור בדיוק מה זה אומר שיש, נגיד לאקספון, שרת מקומי: ראיתי שחלק מהתוכן אכן מקבלים מהשרת המקומי ואילו תוכן אכן הוא עדיין הולך לארה"ב (למה לא לאירופה?! אוי נטפליקס). יכול להיות שמראש הם שמים רק חלק מהתוכן שלהם בשרת מקומי אצל הספק או שהשרת המקומי הוא רק שירות cache. כלומר יכול להיות שהמצב נגיד בהוטנט, שתמיד מנתובים לשרת האירופאי, יותר טוב מהמצב נגיד באקספון שיש שרת מקומי (לפחות בשביל חלק מהתוכן). אני מניח שלפחות השרת האירופאי שלהם הוא שרת מלא המכיל את כל התוכן.
טנכית בדקתי את זה בדפדפן chrome/firefox שם יש קיצורים שאפשר לקבל עוד מידע ובמידה מסוימת אפילו לשלוט מול איזה שרת הוא עובד. ראו מידע לדוגמא כאן.