אם זו התחושה שלך, סבבה, לך על זה.
תבין, הכל תלוי בחיך שלך ואף 'מומחה' כאן לא יכול להרגיש את מה שאתה מרגיש ! זו הרגשה והחלטה שלך בלבד.
האם בריקה זה שדרוג? תלוי איך אתה מגדיר שדרוג.
הטעם מעט שונה (לא בהכרח טוב יותר) , החליטה מתבצעת בלחץ מעט יותר גבוה ממקינטה רגילה, יש קרמה שמתפוגגת אחרי כמה שניות והמחיר גבוה יותר. מה מהם נחשב שדרוג עבורך?
גם לגבי ROK וגם לגבי מטחנה ידנית אני ממש זהיר אתך כי קשה לי להבין מה זה "תחזוקה קלה" עבורך לאור הפוסטים הקודמים
בלי ספק שקפה טרי שנטחן במקום לפני החליטה זה שדרוג משמעותי יותר מכל דבר אחר שעלה בשרשור הזה, אבל זה אומר לרכוש מטחנה, לרכוש באופן קבוע קפה טרי, לשקול את כמות הקפה לטחינה או להשתמש בכפית מיוחדת, או לספור פולים, זה אומר לטחון ביד, כלומר להפעיל את הידיים, השרירים והמוח בפעולה מונוטונית לזמן כלשהו, וזה אומר לפרק ולנקות את הציוד מדי פעם לצרכי נקיון.
מתאים לך? אם כן, go for it, ואם לא אני חוזר שוב להמלצה המקורית שלי, שתה קפה בחוץ בבית הקפה.
חפש בפורום שרשורים רבים על מטחנה ידנית וגם על ה-ROK יש כבר דיונים רבים בנושא שרבים ממשתתפי הפורום הזה טרחו, התנסו וכתבו ואם זה לא מספיק, יש גם פורומים בחו"ל עם מידע רב בנושא שכדאי לקרוא ולקבל תובנות מהם.
בהצלחה