שדרוג מקפה פילטר לאספרסו במגבלות

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים. אני מחפש לשדרג את הקפה של הבוקר ושל אחה"צ. שותה כשתי כוסות קפה הפוך ביום ואין שותפים נוספים לקפה. כיום משתמש במכשיר Aero Press עם ניירות פילטר. את הקפה טוחן בעזרת מטחנת תבלינים/קפה krups f203 פעם בשבועיים-שלושה 150 גרם ומאכסן בכלי פלסטיק אטום. מחפש המלצות ודרכים לשדרג את הטעם וההתעסקות אם אפשר בתקציב לא גבוהה, יכול גם להזמין בחו"ל משומש. ראיתי שיש מכונות ידניות שמכינות אספרסו. יש המלצות? אולי בשביל הכמות הקטנה שאני מכין זה יספיק לי וגם התחזוקה קלה יותר? בשלב הזה אין לי כוונה להפוך את זה לתחביב של ממש אחרת הייתי הולך על מכונות אספרסו כמו Rancilio Silvia אבל אלא מצריכות מקום של ממש על השיש ויש יותר התעסקות ותחזוקה להבנתי ועוד לא דיברנו על התקציב. מחפש סה"כ לקפוץ מדרגה/שתיים.. אגב יש לי מקינטה אבל זה עוד יותר התעסקות ממה שיש לי היום, אבל אני כן מוכן להתעסקות של מספר דקות בודדות לפני כל הכנה. אשמח לכל הערה/הארה ומקוה שלא אשלח לקנות מכונה של קפסולות :)

מגבלות נוספות:[/u]
מקום- מעט מקום. עדיפות למכונה/מכשיר קומפקטי
תקציב- עד 1000 ש"ח
קלה לתחזוקה שוטפת וכללית
קלה לתפעול, עדיפות להכנת קפה מהירה.
*מקוה שלא סתרתי את עצמי

דוגמאות לדברים שראיתי: לינק1 . יש את זה משומש סביב 100 יורו. יש גם מכונות דומות/בסגנון במחיר דומה, יקר יותר. אגב הסילביה משומשת סביב 200 יורו השאלה לגבי תחזוקה ומקום..

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

soundv כתב:... בשלב הזה אין לי כוונה להפוך את זה לתחביב של ממש אחרת הייתי הולך על מכונות אספרסו כמו Rancilio Silvia אבל אלא מצריכות מקום של ממש על השיש ויש יותר התעסקות ותחזוקה להבנתי ועוד לא דיברנו על התקציב. ...
...
כל מה שרשמת נכון
גם מכונת קפסולות עולה שלא לדבר על עלות פר שימוש וגם אותה צריך לנקות ולתחזק וגם היא תופסת מקום על השיש.
גם המכונה שאתה מפנה אליה מצריכה ניקוי ותופסת מקום

אם אלו הדרישות שלך, והן לגמרי לגיטימיות, הכי טוב (ואני ממש לא צוחק) זה לבקר על בסיס קבוע בקפה השכונתי וליהנות מקפה איכותי.
כך עושים מיליוני אוהבי קפה בכל העולם.

תיהנה מהקפה שלך בכל דרך שתבחר (b)

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #3 

זה מזכיר לי מקרה שהייתי עד אליו כשהייתי סטודנט:
באותה תקופה התאמנתי בחדר הכושר של האוניברסיטה והיה שם מדריך אלמותי מבוגר בשם אנטולי (כנראה היה מדריך חדר כושר בקגב לפני שעלה לארץ - אתם מכירים את הטיפוס...)
הקיצר, יום אחד הייתי עד לשיחה בינו לבין מתאמן צעיר (סטודנט):
סטודנט: "אני רוצה לעלות במסת שריר, אבל לא רוצה לפגוע בשחיה שלי..." וכך הלאה והלאה במשך מספר דקות.
לבסוף, אנטולי שהקשיב בקשב רב, אמר לו (במבטא רוסי כבד): "איך אומרים זה בעברית..? אתה לא יכול יושבת טוסיק אחד שתי כסאות...!"

roip12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

גדול הסיפור עם אנטולי! הזכרת לי נשכחות...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #5 

אני הייתי חושב בכיוון של מקינטה בריקה וטוטוקרמה.
אין יותר זול פשוט קטן וקל לניקוי מזה.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

itamars2 כתב:אני הייתי חושב בכיוון של מקינטה בריקה וטוטוקרמה.
אין יותר זול פשוט קטן וקל לניקוי מזה.
...
·
אני איתך, אבל כבר אמר הבחור שמקינטה זה יותר התעסקות בשבילו.

בכל מקרה, אני לא מבין את ההתלהבות מביאלטי בכלל ומהבריקה בפרט.
כל מקינטה ולו הזולה ביותר עושה את העבודה יופי!

@soundv
אני לא מכיר אף מכשיר ידני עם פחות התעסקות מהאירופרס (והמקינטה).
הכיוון היותר פשוט שאני מכיר הוא מכונת קפסולות (השם ישמור) או מכונות סופר-אוטומטיות. אבל, קטונתי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #7 

אני בכלל לא בטוח שיקבל קפה טוב יותר מרוב בתי הקפה השכונתיים מאשר ב- Aeropress. אולי כדאי לשדרג את המטחנה וזהו.
פחות התעסקות מזה זה רק מכונה אוטומטית או נספרסו. כמובן, משלמים בטעם.

ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

השדרוג הכי גדול בינתיים זה לטחון כל פעם את המנה שמשתמשים ולא פעם בשבועיים שלושה 150 גרם

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@chomergir
·לא רואה איך מקינטה זה יותר התעסקות ממכונה.

הטחינה במקום אותה טחינה.

המדידה והישור אותו ישור.

במקינטה פחות המתנה לקפה ספונטני.

אין תחזוקה מלבד שטיפה במים.

גם מקינטה רגילה זה אחלה אך הבריקה מפיקה תוצר דומה יותר לאספרסו.

שניהן טובות אך שונות ובסכום הזה אפשר לקנות גם וגם.

ולקחת את הטיפ של ששון ב2 ידיים.

קפה טחון מתדרדר במהירות אלא אם הוא היה מדורדר כבר במצב הפולים:lol: .

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

בנוגע לניקיון המיקנטה

שליחה #10 

ראיתי לאחרונה לא מעט סרטונים די מקצועיים שאומרים שהשטיפה בלבד של המקינטה זה מיתוס וצריך לנקות מדי פעם את המקינטה הג'יפה שמצטברת בעיקר בחלק מעל המסננת העלינוה בצינור שבו הקפה עולה הופכת את הקפה למגעיל.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: בנוגע לניקיון המיקנטה

שליחה #11 

@urich
·
אתה צודק ב-100%!
צריך לפרק בעדינות את הגומייה שמחזיקה את המסננת ואת המסננת עצמה.
בנוסף, מדי פעם יש לשטוף עם סבון כדי להסיר את שמני הקפה המצטברים בחלקי המקינטה השונים.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #12 

מנסיון ארוך שנים זה ממש מיותר. אין ממש צורך לפרק מסננת תחתונה ולנקות את הצינור אם אין סתימה.
כל נושא הפטריות (ג'יפה) שיכול להתפתח מצריך דבר אחד פשוט, לאחר שטיפה (מים ולא סבון) לייבש עם נייר
את חלקי המקינטה ובעיקר את המיכל התחתון.
יש לי כמה מקינטות שנראות כחדשות גם לאחר כמה שנות שימוש כולל בתנאי שטח על גזיות.

אם מרגיש לכם צורך לשפשף, לסבן ולחטא, לכו על זה. להזיק למקינטה זה ממש לא יזיק :lol:

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@coffeeavi
·
מצטער, הפעם אני ממש לא מסכים איתך.
גם אני משתמש במקינטה (ובעל מס' מקינטות מיצרנים שונים בעבר ובהווה) ופעם ב מפרק את המסננת ומנקה, עדיין לא יצא לי שפירקתי לחינם.
זה ממש לא קשור לסתימה (אם הגעת לסתימה קצת איחרת את המועד...), שמני הקפה נצמדים לחלקים במקינטה ובחריצים הלא נראים. אני ממש לא הייתי רוצה לשתות את הג'יפה הזאת!
לא יודע איך אתה שוטף או איזה מקינטה יש לך שלא אוגרת ג'יפה, אבל תנסה לפתוח את המסננת ולראות את כמויות הג'יפה שהצטברו שם בייחוד מתחת ומסביב לאטם הסיליקון ובין המסננת לצינור.
כמו כן, איך בדיוק אתה מייבש עם נייר חלקים שאתה לא פותח?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #14 

עמר, ממש לא צריך להצטער :)
כפי שרשמתי תעשה מה שמתאים לך... זה ממש בסדר.
כל מה שרשמתי הוא מנסיוני. וגם מנסיונם של כמה איטלקים שאני מכיר ועוד מיליונים שאינני מכיר שאפילו לא חלמו שאפשר לפרק מקינטה ברמה הזו לצורכי ניקוי וכבר שנים עובדים כך ואפילו עם מקינטות שחורות ומפוייחות והקפה עדיין טעים...

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

תודה חברים על התגובות!
אין לי קפה שכונתי על יד הבית וגם לו היה לי, לדעתי הפתרון יקר. בינתיים חזרתי להשתמש במקינטה הפשוטה שלי - Bialetti Moka Express. יש לי תחושה שהיא ממצה טוב יותר את הקפה מאשר ה Aero press. ייתכן אבל שזה קשור לאטם שנשחק לו ב Aero. בקשר למקינטה- האם מעבר לדגם בריקה הוא שדרוג משמעותי?
בכל מקרה יש איזשהי דעה מנסיון לגבי מכונות כדוגמת זאת שנתתי בלינק ?
ולגבי העצה של ששון - לטחון את המנה כל פעם, האם יש מטחנה ידנית קומפקטית שאפשר לטחון כמות של מנה אחת, וכזו שמאפשרת תחזוקה קלה?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #16 

אם זו התחושה שלך, סבבה, לך על זה.
תבין, הכל תלוי בחיך שלך ואף 'מומחה' כאן לא יכול להרגיש את מה שאתה מרגיש ! זו הרגשה והחלטה שלך בלבד.

האם בריקה זה שדרוג? תלוי איך אתה מגדיר שדרוג.
הטעם מעט שונה (לא בהכרח טוב יותר) , החליטה מתבצעת בלחץ מעט יותר גבוה ממקינטה רגילה, יש קרמה שמתפוגגת אחרי כמה שניות והמחיר גבוה יותר. מה מהם נחשב שדרוג עבורך?

גם לגבי ROK וגם לגבי מטחנה ידנית אני ממש זהיר אתך כי קשה לי להבין מה זה "תחזוקה קלה" עבורך לאור הפוסטים הקודמים :)
בלי ספק שקפה טרי שנטחן במקום לפני החליטה זה שדרוג משמעותי יותר מכל דבר אחר שעלה בשרשור הזה, אבל זה אומר לרכוש מטחנה, לרכוש באופן קבוע קפה טרי, לשקול את כמות הקפה לטחינה או להשתמש בכפית מיוחדת, או לספור פולים, זה אומר לטחון ביד, כלומר להפעיל את הידיים, השרירים והמוח בפעולה מונוטונית לזמן כלשהו, וזה אומר לפרק ולנקות את הציוד מדי פעם לצרכי נקיון.
מתאים לך? אם כן, go for it, ואם לא אני חוזר שוב להמלצה המקורית שלי, שתה קפה בחוץ בבית הקפה.

חפש בפורום שרשורים רבים על מטחנה ידנית וגם על ה-ROK יש כבר דיונים רבים בנושא שרבים ממשתתפי הפורום הזה טרחו, התנסו וכתבו ואם זה לא מספיק, יש גם פורומים בחו"ל עם מידע רב בנושא שכדאי לקרוא ולקבל תובנות מהם.

בהצלחה

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #17 

תישאר עם המקינטה ותקנה מטחנת דיסקיות קטנה כדי שתוכל לטחון 10 גר' קפה במקום כל פעם. זה יהיה השדרוג המעניין עבורך

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

@danimili
·אז אני מנסה ללכת בכיוון מטחנה באמת ועל פי ההמלצה מחפש מטחת דיסקיות.
בגלל שאני שוקל לקנות בחו"ל, לפי מה שקראתי, סוג המטחנה נקרא Burr Grinder וקיימים שני סוגים תחת הקטגוריה הזו: Wheel Burr שלפעמים נקרא גם Flat Burr ו - Conical Burr. נתקלתי במידע סותר: באתר הזה אומרים שדיסקיות זה מומלץ יותר: יוצר פחות חום (כלומר שומר טוב יותר על הפולים והטעם) ויותר שקט. לעומת זאת באתר באנגלית בדיוק מאותם סיבות הומלץ ללכת דווקא על הסוג השני: Conical Burr. מבלבל משהו..
בכל אופן חיפשתי Wheel Burr באמאזון/איביי אבל שם לא כתוב איזה סוג של מטחנה זו.
אגב, ASCASO I MINI שהומלצה לא מצאתי במלאי אונליין ולא יודע כמה אמורה לעלות. לא מצאתי באתרים בחו"ל.
מצאתי כמה מטחנות ידניות באמאזון אבל לא בטוח לגבי אם הם מסוג דיסקיות:
מטחנה1 , מטחנה2 , מטחנה3 .
אשמח לקבל הפניות/לינקים/שמות של דגמים למטחנות דיסקיות, עדיפות לקומפקטיות ולידניות, מומלצות יותר ופחות , יקרות יותר ופחות

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@soundv
2 סוגי הסכינים מייצרים טעם שונה,

אם אתה עושה סינגל דוזינג כלומר טוחן כמות לפעם אחת והסכינים לא קטנטנות ההתחממות זניחה לדעתי.

חפש פה באתר יד שניה לך עם הקפה שלך והמקינטה ותבדוק.

כך ישאר לך יותר כסף לקפה איכותי, וגם תקנה מטחנה טובה יותר.

CoffeeLeo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

אירופרס

שליחה #20 

@soundv

אני גם משתמש באירופרס בערך שנה ומאד נהנה ממנו. השתמשתי בעבר במקינטה ולדעתי הוא עדיף בצורה מהותית על פניה, שכן במקינטה אין שליטה על כמות המים, הטמפ' שלהם, כמות הקפה, יש עובי טחינה מאד מסוים שצריך להשתמש בו והרבה פעמים הקפה יוצא שרוף. באירופרס יש שליטה על כל הרכיבים הללו מה שמאפשר להגיע לתוצאות מעולות, עשירות בטעם.
הסייג היחיד הוא שאירופרס מפיק קפה ולא אספרסו או סמי-אספרסו כמו במקינטה. אני אישית מעדיף קפה בבוקר, שכן אני מחפש ספל משקה חם ולא תמצית קפה מרוכזת. את האספרסו אני שותה בבתי קפה (ובד"כ מתאכזב..).

לגבי עוצמת המיצוי - זה תלוי בזמן החליטה ובגודל הטחינה: ככל שזמן החליטה יותר גבוה ושהטחינה יותר דקה יש יותר מיצוי ולהפך. מדובר במשחק קצת מורכב שכן המשתנים ההלו משפיעים גם על טעם הקפה: טחינה יותר דקה קפה יותר מר וטחינה יותר גסה קפה יותר חמוץ. הרבה ניסוי וטעייה.
מלבד זה ישנם עוד רכיבים לקחת בחשבון לחליטת קפה: טמפ' מים, יחס מים-קפה בחליטה וכו'. אחרי שמבינים את המערכת באופן כללי זה לא קשה מדי להכין קפה טעים והכי חשוב דיי בזול.
כפי שנאמר למעלה, הכי הכי חשוב לקנות פולי קפה טובים שמתאימים לטעם שלך.

לדעתי האישיתי כדי לך להשקיע במטחנה טובה עם אבני ריחיים שמאפשרת טחינה אחידה.
יש מטחנות ידניות פשוטות כדוגמת: Hario Skerton Pro או Hario Mini Mill
או מטחנות ידניות איכותיות ברמה גבוהה (יש גם גרסה שמתאימה לאספרסו): Lido 3
וניתן להשקיע גם במטחנה חשמלית בסיסית שמתאימה לפילטר: Baratza Encore

מטחנות כאלו יאפשרו לך להכין באירופרס קפה איכותי עם טעם מורכב.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”