האם 60 המיליארד שיושקעו בתחבורה ציבורית מנותבים למקום הנכון?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73349
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.davar1.co.il/83948/?utm_sour ... ampaign=d1

"האם 60 המיליארד שיושקעו בתחבורה ציבורית מנותבים למקום הנכון? לפי תכנית התשתיות, 75% מעלויות הפרויקטים הגדולים במשרד התחבורה יופנו לפיתוח הרכבת הקלה, המטרונית בחיפה ונתיבי תחבורה ציבורית | הבעיה - בלי תיאום בין אמצעי ההסעה השונים, זמן הנסיעה עדיין ארוך יותר מרכב פרטי"

מדינת חלם 2017.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

למיטב זכרוני משרד התחבורה עבד ועובד על תוכנית התאו בין גורמי התחבורה הציבורית השונים זה נושא שכבר עלה כמה פעמים בתחום הממשק של הרכבת ושאר התחבורה הציבורית

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #3 

@itamars2
בדיוק זו הבעיה.
הנושא עלה מספר פעמים, אבל לא נפתר.
לא רק שלא נפתר, אפילו לא עושה צעדים קטנים בכיוון.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

הורג אותי שזה לא מסונכרן. זה לא כזה מורכב לפתור את זה ועדיין שום דבר לא קורה.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #5 

נהג סיפר לי פעם שעד היום הוא לא הצליח לשכנע את החברה שלו לשנות מסלולים רבים כדי לא להעמיס עליו בנסיעות מיותרות וכניסה לאזורים שלא נוח להכנס אליהם באוטובוס.
אז לגבי תחבורה ציבורית אני יכול להעלות 2 דברים לא נוחים בה (וזה ממש בגדול).
- קודם כל זמני ההגעה, לפעמים אני מחכה 30 ואפילו 60-90 דקות לאוטובוס זה מרגיש כאילו אני מחכה לטיסה במטוס, משתלם להם לפזר נסיעות פנים עירוניות במרחק זמן של 20דקות בין אוטובוס לאוטובוס אבל לגבי הבינעירוניות לערים יותר קטנות לפעמים הפרשי זמני הנסיעות מגיע ל 90דקות אם לא יותר
- עכשיו עניין התחתנות המפותלות שמחייב את האוטובוס לעצור בכל חור ולהכנס לכל מקום, לא רק על הדרך זה לוקח מלא זמן אלא גם כשהוא ממש קרוב ליעדו, הוא מתחיל לעשות את כל שביל הנחש שלוקח לו בכלל 30דק' נוספות להגיע לאן שצריכים
-יש עוד הרבה טענות שיש לי בנושא אבל לא קשורים לנושא ההודעה אז אשמור להזדמנות אחרת

הייתרון היחידי שרציתי להעלות גם כחיסרון, הוא החיסכון בתקציב לכאלו שלא נוסעים הרבה וצריכים מדי פעם להגיע רחוק (ולא צריכים בגג' גדול) או קשה להם לעבור ברגל בין 2 נקודות ממש רחוקות בעיר. אז כן תחבורה ציבורית זה משתלם כספית (אבל אני נשאר עם החסרונות שציינתי ממקודם)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #6 

מי שקובע את המסלולים זה משרד התחבורה, אז פנייה של נהג למעסיקו לא יעזור הרבה.
אתה צודק בקשר לעניין ה- "תפירה" של רחובות קרובים.
נסיעה מראשון לאיזור התעשייה המערבי (איזור קניון הזהב או מתחם G) תופרת לאורך ולרוחב שכונה בדרך, שעה של סיבוב מיותר, ואין קו שעושה מסלול קצר יותר.

לגבי מקומות שלא נוח לאוטובוסים להכנס, יש לי דוגמה נפלאה מהעיר רחובות.
בכמה מקומות בעיר החליטו לבטל צמתים ולבנות כיכר.
אבל קוטר הכיכר כל כך קטן, שאוטובוס בקושי עושה את הסיבוב בלי לעלות על הכיכר או המדרכה, והנהג צריך להתקדם ממש לאט (או לטלטל את כל הנוסעים).
אז גם מסלולים שהיו הגיוניים, הפכו לקשים עבור נהגי אוטובוסים.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

עד שלא יבנו את כל מפת המסלולים מחדש, כמו במדינות מתוקנות באירופה, לא יהיה פיתרון לצעיר. וזה אפילו לא מחייב השקעה כלכלית.
במקום עשרות קוים שמתפתלים בכל רחבי הארץ ובתדירות נמוכה, מעט קוים עיקריים בתדירות גובהה, וקים יותר איטיים וקצרים שמזינים אותם.

למשל כמה במצפון לדרום על כביש 2,4,6, קוי רוחב דרומים. ובכל הקווים בתורך הערים הפריפריאליות שמזינים אותם.

היום כל קו, עושה סיבוב ת"א /פתח תקוה / נתניה/ הוד השרון...... ראוי לציון 921, שלוקח לו 4 שעות מתל אביב לחיפה, ולמעשה משרת רק מקטעים לאורך הקו, כי אין בננ"א שפוי שינצל אותו לכל אורכו.....

מי שרוצה להבין, איך בונים רשת של עצמות דג, וכל אמצעי תחבורה מזין את משנהו, וקים יותר ראשיים ומהירים, כל הזמן, אוטובוס ורכבת. מוזמן להולנד.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”