לקראת ניתוק מסלקום tv - משתף אתכם בתובנות:-)

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
EyalRonen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
שם מלא: Eyal Ronen
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

שלושה שבועות עברו מהיום בו התחברתי לסלקום tv, שני טכנאים שביקרו וממיר אחד שהוחלף בחדש.

למרות הכותרת של האשכול, אני חייב לציין שהחוויה ברובה מעולה, ממיר עם ממשק משתמש נוח מאד, הרבה תוכן לילדים ופרידה נפלאה מהצורך להקליט, שכן כל התוכן מוקלט שבוע אחורה.

הילדים עפים, האישה מרוצה אבל...

ה-HD, מה עם ה-HD? אז תתפלאו, מנת התקיעות היומיות ממש לא מפריעה לי, אבל אישית, אם אני משווה את איכות התמונה בסלקום מול הוט (כן, אפילו מול הוט), זה פשוט לא זה.

רכשתי את ערוצי הספורט פרמיום, 5Hd וספורט לייב HD. איך נגדיר את זה...זה HD, אבל לא בדיוק...משהו לא יושב טוב, משהו לא פיין עד הסוף. ועל האיכות אני לא מוכן להתפשר.

היום יצא לי להשוות בין הערוצים, מול 2 טלוויזיות זהות, אמנם לא בו זמנית אך על אותו משחק ששודר, עולם אחר. אצלי משהו עומד במקום, לא חיי, ואצל הוט החוויה הייתה טובה יותר באופן משמעותי. הצבעים, התנועה, הדשא הלא מפוקסל.

לצערי כנראה שאצטרך להיפרד מסלקום. אבל היי, למי שלא פריק של איכות תמונה, ממליץ בחום!

haj9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

ואו ! אם זה ככה אז מזל שלא התחברתי לסלקום ...(השיקול היה תכני הילדים, ותכני ילדים קטנטנים , שפחות מצאתי בנטפליקס )
אישית אני מחכה לראות מה סטינג TV יעשו .

EyalRonen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

אם אלה הצרכים שלך אני דווקא כן ממליץ להתחבר

שליחה #3 

@haj9
·

haj9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

Re: אם אלה הצרכים שלך אני דווקא כן ממליץ להתחבר

שליחה #4 

EyalRonen כתב:@haj9
·
...
·עדיין ... אבל מה איתי ?
מדובר בעיקר בתוכן לאחיינים . ובשביל זה להתפשר על האיכות ... לא שווה

EyalRonen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: אם אלה הצרכים שלך אני דווקא כן ממליץ להתחבר

שליחה #5 

@haj9
·
אם אתה צופה המון בספורט (אני לרוב צופה רק בספורט), אז חשוב לדעת שאיכות הערוצים הבסיסיים זוועה, כאילו חיברתי את המחשב לטלוויזיה.

גם ערוצי הפרמיום סבבה במבט ראשון וההתלהבות שלי נבעה בעיקר בשל ההשוואהה מול איכות הערוצים הרגילים.

אבל כשאתה צופה במשחק כדורגל עם תנועה מהירה ולא סטטי כמו בתכניות אולפן, זה לא זה.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #6 

לטעמי אין מספיק חידושים בתוכן לילדים וכשאין בשירות של סלקום את ערוצי הילדים המובילים הם חייבים לרענן יותר את התוכן, מה שיש אצלם אפשר למצוא גם ביוטיוב. (ואפילו יותר).

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #7 

אני גם הבנתי מחבר שאיכות הצפייה מזעזעת, הוא היה מחובר במקביל ליס ולסלקום ופשוט לא יכל לצפות בערוצים ובתכנים של סלקום.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #8 

EyalRonen כתב:על האיכות אני לא מוכן להתפשר.

היום יצא לי להשוות בין הערוצים, מול 2 טלוויזיות זהות, אמנם לא בו זמנית אך על אותו משחק ששודר, עולם אחר. אצלי משהו עומד במקום, לא חיי, ואצל הוט החוויה הייתה טובה יותר באופן משמעותי. הצבעים, התנועה, הדשא הלא מפוקסל.

לצערי כנראה שאצטרך להיפרד מסלקום. אבל היי, למי שלא פריק של איכות תמונה, ממליץ בחום!
...
·

תודה על התובנות...נראה לי עכשיו שנתמתין ל STING ונראה את האיכות שם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

אני עם אפליקציה של סלקום TV לטלויזיה של LG.
רואים סביר, לא משהו מלהיב. לא מתקרב בכלל לרמה של נטפליקס לדוגמא ובטח שלא לתכנים שמורדים מהרשת. בטח שלא מבחינת סאונד שלפי מה שיוצא לי לראות הכל הסלקום TV הוא בסטריאו, שזה סוג של בדיחה לטעמי.
עונה אחרונה של משחקי הכס למשל, התחלתי עם סלקום TV את הפרק הראשון והפסקתי אחרי בדיוק 3 דקות. זה פשוט לא היה זה והרס לי את החוויה. איכות תמונה בינונית עד גרועה במיוחד בסצינות החשוכות בהן הדחיסה המוגזמת מרימה עוד יותר את הראש. והסאונד בסטריאו היה פשוט מגוחך והרס את החוויה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

EyalRonen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

האמת שזה דיי חבל לי...

שליחה #10 

כי מבחינת ממשק משתמשוחוויית משתמש, באמת באמת נוח מאד.
זהו, יום שלישי הוט מגיעים, חוזרים למוכר והידוע :-)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

סלקום לדעתי פספסו בגדול.
השירות שלהם יכל להיות טוב אם היה מבוצע כמו נטפליקס כאשר בפנים היו גם השידורים הלינאריים.
לא חושב שזה במקום להוציא לשוק בשנת 2017 שירות שתלוי עדיין בממיר פיזי. כל העולם עבר מזמן כבר לאפליקציות אבל כאן בארץ, במדינת הסטארטאפים והחידושים, מוציאים שירות שמבוסס שוב על ממיר חיצוני, כמו בשנות ה- 90.
והאפליקציה שקיימת ב- LG פשוט גרועה. מנסיון.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #12 

תודה על הדברים .
מישהו פה עבר מסלקום לפרטנר ויכול לספר על שיפור?
או שמדובר על אותה הגברת...
תודה

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

jacko-il כתב:סלקום לדעתי פספסו בגדול.
השירות שלהם יכל להיות טוב אם היה מבוצע כמו נטפליקס כאשר בפנים היו גם השידורים הלינאריים.
לא חושב שזה במקום להוציא לשוק בשנת 2017 שירות שתלוי עדיין בממיר פיזי. כל העולם עבר מזמן כבר לאפליקציות אבל כאן בארץ, במדינת הסטארטאפים והחידושים, מוציאים שירות שמבוסס שוב על ממיר חיצוני, כמו בשנות ה- 90.
והאפליקציה שקיימת ב- LG פשוט גרועה. מנסיון.
...
·

דווקא סלקום הולכת בכל הכוח על הרעיון של האפליקציות,
אפשר לומר שהיום היא המובילה מבין המתחרות מבחינת היכולות של האפליקציה שלה שמחליפה כמעט לחלוטין ממיר
(למעט עצירת ערוצים חיים)...

פשוט כנראה שההשקעה הנחוצה בשידור איכותי על גבי האינטרנט היא גבוהה מידים בשבילם והם חוסכים עלויות,
מה שלנטפליקס לא ממש איכפת.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

@tomer953
·
תראה,
ערוצים חיים נוטים להיתקע אצלי כל כמה דקות. מבחינתי - זה לא עובד. כרגע לפחות זה ברמת קונספט או גרסאת בטא. לא הגיוני שכל כמה דקות אני אצא מערוץ ויחזור אליו כדי שהוא ימשיך לפעול.
שנית, כאמור איכות הוידאו/אודיו ברמה מאד בינונית ומטה. איפה הם ואיפה נטפליקס או אמזון (או כל שירות סטרימינג אחר).

אז כן, הרעיון של סלקום TV טוב. הביצוע לא.
הם כנראה צריכים להשקיע בפרוטוקולי דחיסה/פענוח יעילים יותר מאלו שעובדים איתם כיום. זה פשוט לא טוב מספיק. ועדיין לא דברנו על זה שהעולם כבר התקדם וכיום מדברים על 4K עם HDR. הם עדיין עם HD שבקושי עובד. וסטריאו כבר אמרנו?

עריכה,
אהה ועוד משהו - באפליקצייה של LG זה גם השירות סטרימינג היחיד אצלי שאין בו סנכרון בין הוידאו לאודיו. הסלקום TV זה המקום היחיד בו אני אשכרה צריך להיכנס להגדרות אודיו של המסך ולהפעיל שינוי סנכרון ידני. מזל שקיים כזה ב- LG אחרת זה לא היה בר שימוש. ואם אני זוכר נכון, אז שוב - זו מחלה רק של ערוצים חיים בסלקום ולא קיים בסדרות.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 10/09/2017 12:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #15 

יש ויש, וזה תלוי הרבה במקור התוכן.

דוגמא:
האפליקציה המובנית ב-LG - איכות מזעזעת.
Nvidia Shield - איכות סבירה. שזה אומר משמעותית טוב יותר מ-yes ב-VOD (משחקי הכס זו דוגמא מצויינת) וכמו yes בשידורי הספורט HD.

איכות טובה בארץ אי אפשר לקבל משום ספק תוכן. בשביל זה צריך לעבור לחו"ל, או להשתמש בלווין פרטי.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

לדעתי השוק צריך להתמקד באפליקציות על אנדרואיד TV,
סלקום הלכה והשקיעה בפיתוח ל LG, לסמסונג, לאנדרואיד, לאפל טיוי, לממיר שלהם, ועוד...
תחשבו איזה השקעה בפיתוח, מטורפת... מצד שני הכל מאוד בינוני ומוגבל... והשוני בין הפיתוחים השונים ניכר, לא כל האפליקציות זהות, בלשון המעטה.

עדיף לדעתי מראש להתמקד רק באנדרואיד טיוי (לדעתי מה שפרטנר יעשו), ואז מי שאין לו אנדרואיד בבית, ירכוש ממיר אנדרואיד טיוי (דרכם, או שיאומי ב200 שקל) וזהו... לא צריך להשקיע ב200 פלטפורומות עכשיו, שתהיה אחת טובה מספיק לנו.

לגבי האיכות, קטונתי מלדעת כמה זה עולה להם, ומה היחס בין לשפר לך עוד 15% מהאיכות צפייה לבין ההוצאות הכלכליות הנלוות לכך...
בסוף זה הכל כסף, ברור לך שאם הם יכלו לשדר באיכות הכי טובה בישראל הם היו עושים את זה מבלי להסס... כנראה שזה לא אפשרי במסגרת המחיר שאתה משלם והתוכנית הכלכלית שלהם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

@tomer953
·
לא יודע לומר כמה הם באמת השקיעו אבל אכן יש השקעה ואכן שוחררו אפליקציות למגוון פלטפורמות.
אבל, במבחן התוצאה, הן כולן גרועות.
שלי ב- LG גרועה ושמעתי פחות או יותר את אותן תלונות גם מאחרים מפלטפורמות אחרות.
אז לא יודע כמה הושקע וכו', אבל במבחן התוצאה הם כישלון.

יכול להיות שהיה להם באמת עדיף להתמקד בפחות פלטפורמות או להתמקד רק באנדרואיד, לא יודע לומר. ייתכן שאתה צודק.

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #18 

tomer953 כתב:לדעתי השוק צריך להתמקד באפליקציות על אנדרואיד TV,
סלקום הלכה והשקיעה בפיתוח ל LG, לסמסונג, לאנדרואיד, לאפל טיוי, לממיר שלהם, ועוד...
תחשבו איזה השקעה בפיתוח, מטורפת... מצד שני הכל מאוד בינוני ומוגבל... והשוני בין הפיתוחים השונים ניכר, לא כל האפליקציות זהות, בלשון המעטה.

עדיף לדעתי מראש להתמקד רק באנדרואיד טיוי (לדעתי מה שפרטנר יעשו), ואז מי שאין לו אנדרואיד בבית, ירכוש ממיר אנדרואיד טיוי (דרכם, או שיאומי ב200 שקל) וזהו... לא צריך להשקיע ב200 פלטפורומות עכשיו, שתהיה אחת טובה מספיק לנו.

לגבי האיכות, קטונתי מלדעת כמה זה עולה להם, ומה היחס בין לשפר לך עוד 15% מהאיכות צפייה לבין ההוצאות הכלכליות הנלוות לכך...
בסוף זה הכל כסף, ברור לך שאם הם יכלו לשדר באיכות הכי טובה בישראל הם היו עושים את זה מבלי להסס... כנראה שזה לא אפשרי במסגרת המחיר שאתה משלם והתוכנית הכלכלית שלהם.
...
צריכים להתמקד ב 2 פלטפורמות - אפל טי וי ואנדרואיד טי וי.
·

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #19 

ומה יצא להם מזה? יפסידו את הלקוחות עם LG ו סאמסונג ועוד כמה
אני למשל לא מתחבר אליהם, כי אין להם אפליקציה לחלונות (ואין לי כוח לאמולטור של אנדרואיד)
זה גם מה שתרם להצלחה של נטפליקס ....בכל מערכת הפעלה ובכמעט בכל מוצר.

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שליחה #20 

אם האיכות של שידורי HD בסלקום TV אצלך נמוכה כפי שאתה מתאר, ייתכן מאוד שהבעיה היא באינטרנט או ברוחב הפס מול השרתים של סלקום TV.
למיטב ידיעתי, סלקום TV עובדים בשיטה של ביטרייט מסתגל (Adaptive bitrate streaming, כמו נטפליקס ויוטיוב למשל). זה אומר שמתחילים באיכות נמוכה ומעלים ככל שמהירות האינטרנט אצלך מאפשרת. אם היא אינה מאפשרת - ההזרמה נותרת באיכות נמוכה.

האיכות של סלקום TV בהחלט בינונית (720p דחוס למדי), אבל נראה לי שמה שאתה מתאר חורג מכך לרעה.

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”