לקראת שדרוג ממנוי הטלוויזיה של סלקום TV לחבילת-הטריפל/קוואטרו...

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 263 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

מה שלומכם?

לפני מס'-ימים העליתי סקר למנויי סלקוםTV-טריפל.קוואטרו, כדי לבדוק את חוויתם החבילה הכוללת (מנויי טריפל/קואטרו? מוזמנים לענות) ואנו ממש לקראת ה-20 לחודש... לכן, החלטתי לשאול על העניינים-הטכניים בפוסט נפרד וטרי.

קצת היסטוריה (שוב פעם...? רק אתמול נבחנתי בבגרות ;-) ):
  • ב-4.5.17 הצטרפתי לחברה לראשונה דרך ה-Apple TV 4th שלי (מנוי לאפליקציה), כדי להתנסות בשירות במקביל ל-HOT והיינו מרוצים (אבא היה צריך קצת להתרגל... כל הזמן חזר אחורה, אך הבין את העניין).
  • ב-6.6.17 נסענו למרכז-השירות בעפולה, כדי להעביר בעלות (בטעות רשמתי את המנוי ע"ש אבא עם מס' תעודת-הזהות שלי...) ובסוף החלטנו לסגור את המנוי המקורי ולפתוח חדש, כדי לקבל ממיר (ללא תוספת-תשלום).
  • מס'-ימים אח"כ הקפאתי את HOT ולפני מס'-ימים שלחתי בקשת-ניתוק דרך אתר "נתק" (טרם חזו אליי... אנסה להחזיר במרכז-השירות של HOT mobile).

כשביקרנו במרכז-השירות של "סלקוםTV" הנציג אכן הזכיר את נושא-הטריפל ודחיתי את השדרוג (אחרי שיצרנו את המנוי החדש ושייכנו את הממיר) רק מכיוון שהוא ציין, ש"בזק" עדיין יגבו חודש מלא (וגם השאלה היתה כבר שבע-בערב וקצת...).

תכלס, מצוין שהמתנו עם השדרוג, כי לשם כך נוצר הפוסט... כדי לדעת אם אכן יהיה מדובר במהלך חכם מבחינה טכנית ויציבות.

אני יודע, שדף-הפייסבוק של סלקוםTV היה מפוצץ בתלונות על הטריפל (נפילת האינטרנט) וכי אכן יש בעיה עם "בזק" בשוק-הסיטונאי.
מנגד-אני מכיר מנויי טריפל מרוצים (3-4 מהם ממושבי והתנסיתי אצל אחת מהם) ולכן, לא פסלתי את הנושא.

בנוסף, ידוע שיש בציבורנו אנשים בכיינים, שיעשו שיימינג גם כשעזבו חברה והבעיה היתה לפני שנתיים... מבלי לבדק אם זה נפתר ובמידה והבעיה טרייה-לא יבדקו כיצד פותרים... שלא נשכח את אלו שמתחרים, מבלי לבדוק את המערכת/תשתית/מה הטכנאי עשה.

בקיצור, לענייננו:
1) לדעתכם, באמת כדאי לנסות ולשדרג?
2) במידה וכן-מה לדרוש בעת ההזמנה (אזמין במרכז-השירות, מהנציג שסידר את המנוי לטלוויזיה) מבחינת הציוד? אני יודע על נתב ה-Dual-Band, אך השאלה היא: האם צריך שינויים נוספים? האם קיים נתב-פרטי (TP-link), שיעבוד ויאפשר טלפון-קווי (VOB) למקרה ש...?
3) כאמור, אנו בעלי תשתית-אינטרנט של "בזק" (ישירות... גלוש כרגע) והכל תקין.

לכן, לדעתי, צריך להזמין טכנאי סלקוםTV בלבד.
האם הדבר ימנע את הבעיות, שמדווחים עליהבן (כנראה יש חבלה בתשתית)?

ולסיום, דבר שנעשה בשביל בדיקת חלק מהטריפל:
ביום חמישי שעבר גיליתי, שאנו עדיין משלמים על ספקית-האינטרנט (013netvision) שהיתה לנו עם HOT (עברנו לטובת "בזק" בנובמבר האחרון, עקב אינטרנט זוועתי), מכיוון שרצינו להישאר עם הדוא"ל.

לטובת בדיקת השדרוג לטריפל, החייאתי את המנוי (שדרגתי מ-15MB ל-40MB) והגדרתי אותו בבית.
האינטרנט יציב ועובד חלק (לא רואה הבדל בגלישה ובטלוויזיה), אך משום מה, בבדיקת-המהירות... פתאום ישנה ירידה בהשוואה ל-018אקספון ובזק-בינ"ל.

כאמור, אומנם הטלוויזיה יציבה, אך גם שם-הבדיקה עברה מ"מהירות טובה" ל"מהירות בינונית".

האם כך אמור לקרות עם 013netvision?
אם כך יהיה גם בטריפל-פשוט אוסיף ספק חיצוני (עדיין נחסוך המון גם אם נעבוד עם הטריפל ו-018), אך זהו נתון, שמאוד מעניין אותי לדעת ממה נובע.

מצטער כתיבת מגילת-העצמאות מחדש... פשוט חייב לוודא הכל. :-)

תודה-רבה מראש ושיהיה סופ"ש נפלא! :-)

בברכה,
תומר
נערך לאחרונה על ידי Tomer5755 ב 21/06/2017 16:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

1. אתה לא תדע עד שלא תנסה, תמיד אפשר לעבור חזרה לחברה אחרת.
2. שום נתב לא תומך בטלפון של סלקום (חסימה מהצד של סלקום), ולכן אתה חייב להשתמש בנתב שלהם, איך תשתמשו בו, זה כבר שיקול שלך, אתה יכול שהוא יהיה רק נתב לטלפון, או שיהיה גם המודם/ראוטר שלך, אני לא יודע איך הנתב החדש שלהם, אז אני לא יכול להמליץ עליו, אבל הנתב הישן היה קטסטרופה והייתי ממליץ להתרחק ממנו בכל הנוגע לניהול הרשת הביתית דרכו. אם הוא רק לטלפון אז לא אמורה להיות איתו בעיה. אתה יכול לבקש להשתמש בו רק כטלפון מהטכנאי, מבחינת יכולות, זה אפשרי, האם הם יעשו לך את המוות עד שזה יקרה - סביר להניח, משום שזה דורש פתיחת 2 יוזרים שונים, אחד לאינטרנט ואחד לטלפון, וזה סתם כאב ראש בשבילהם - אבל מבחינה טכנית זה אפשרי. בוודאות.
3. אם אתה לקוח של בזק כרגע ואתה לא חווה בעיות, אז סביר להניח, ורוב הסיכויים שלא יהיו לך בעיות. אבל אי אפשר לדעת עד שלא תתחבר ותתנסה.

ל90 אחוז מהלקוחות מעבר בין נטוויז'ן לכל חברה אחרת זה ממש לא משנה, אבל אם אתה לקוח עם דרישות מיוחדות (כגון: הורדת טורנטים, משחקים ברשת ודרישה לפינג נמוך, הקמת שרת ביתי וכו'), אז לרוב נטוויז'ן היא הסיוט הגדול של כל אחד עם דרישות כאלו, לדוגמא: אצלי בבית אני משתמש בבזק בינלאומי ואני מאוד מרוצה, אצל ההורים שלי בבית יש את הטריפל עם הספק שהרגיל של סלקום (נטוויז'ן) ואין להם שום תלונות, וזה כי הם המשתמש הממוצע בארץ...

אני אתן קישור למה שאני בתור טכנאי ממליץ או לא ממליץ שכתבתי לפני כמה וכמה חודשים, אני לא יודע אם הוא עדיין רלוונטי כי כמה זמן אחרי שכתבתי את ההודעה הזאת אני עזבתי את סלקום בתור טכנאי, אז אני לא יודע עם כולו רלוונטי, אבל אני בטוח שרובו כן, אז שווה לנסות.
זה הקישור: http://www.qsubs.net/index.php?showtopic=64295&p=705468

שורה תחתונה: עד שלא תנסה, לא תדע.

בהצלחה.

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@cRaZy-BoY
·הבנתי. תודה!

אין לי דרישות מיוחדות.
פשוט נדהמתי מזה, אך בפועל-בסה״כ צריך גלישה טלוויזיה.

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בנוגע לנתב:
אבקש לציין זאת בהזמנה.

בנוגע ל״בזק״:
מכיוון שאין צורך בטכנאי שלהם, אלא רק של סלקוםTV אינני צופה בעיות, אך במידה ותהיינה (חבלה ממרכז-הבקרה)-כיצד להתנהל לפני חזרה לפיצול (אחרי בדיקה עם נתב פרטי)?

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

חברים, עצות לפני הביקור (מחר)?
כיצד להבטיח את קבלת נתב ה-Dual Band בלבד? האם ניתן לעשות זאת כבר בהזמנה וללא שיחה עם מוקד-שימור הלקוחות?

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

טוב... חברים, לפני מס'-דקות סיימתי את השיחה לשדרוג סלקום tv​-הבסיסי ל"קוואטרו".

מי כאן שדרג מהבסיסי ויכול לענות על השאלות הבאות?:
1) האם קיבלתם אישור-עסקה?
2) תוך כמה זמן ראיתם את הפרטים באתר?
3) כמה זמן אמורה להיות ההתקנה, אם אני בעל תשתית "בזק" קיימת?

תודה ואעדכן בהתפתחויות. :-)

NetanelAzu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

אמא שלי הודיעה לי שהיא עברה מסלקום להוט, חבילה של אינטרנט+ספק+טלוויזיה+טלפון (נייח) ב200 שקל לחודש כולל VOD וכל הערוצים פתוחים... אין לי מושג איך וממתי זה אפשרי...
הבעיה העיקרית שלה אצל סלקום הייתה הקליטה הגרועה של האנטנה בממיר של סלקום

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

NetanelAzu כתב:אמא שלי הודיעה לי שהיא עברה מסלקום להוט, חבילה של אינטרנט+ספק+טלוויזיה+טלפון (נייח) ב200 שקל לחודש כולל VOD וכל הערוצים פתוחים... אין לי מושג איך וממתי זה אפשרי...
...
·מעניין תוך כמה חודשים המחיר יעלה...

חבילת ה"קוואטרו" כולל את הטריפל (שעולה 149 ש"ח... ברגיל, בסלקוםTV) ו-3 קווי-סלולר עם 10GB גלישה. כל זה ב-249 ש"ח לחודש (למשך שנה... אח"כ 325 ש"ח).

קודם שילמנו 259 ש"ח ל-HOT (וזה רק עלה בחודשים האחרונים... השיא היה בחודש שעבר עם ה-259)+בערך 230 ש"ח ל"בזק" (טלפון-קווי+קו-קל לפקס+אינטרנט)+30 ש"ח ל-netvision על הספק, כי לא היתה ברירה... דוא"ל.

בקיצור, לא מצאתי חבילה זולה יותר.

בנוגע לעידן+:
זה די עניין גיאוגרפי, מיקום האנטנה וכו'... אצלנו עובד מעולה.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #9 

NetanelAzu כתב:אמא שלי הודיעה לי שהיא עברה מסלקום להוט, חבילה של אינטרנט+ספק+טלוויזיה+טלפון (נייח) ב200 שקל לחודש כולל VOD וכל הערוצים פתוחים... אין לי מושג איך וממתי זה אפשרי...
...
סלקום מתקינה אנטנות על הגג ומחליפה תשתית של כבל אנטנה בבניינים על חשבונה, במידה ויש בעיות קליטה ללקוחות. כך קרה בבניין שלי ובעוד בניינים לפי דיווחים כאן בפורום. כך שאם זו הבעיה היחידה, אפשר לבקש מסלקום שיפעלו בנושא.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

נו אז איך האינטרנט והטלפון הקווי של סלקום?

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

liorp כתב:נו אז איך האינטרנט והטלפון הקווי של סלקום?
...
·לאחר שלושה ימים... מאוד מרוצה!

מה שכן, מעניין כמה זמן הנתב יחזיק ( :-) ), כי לא מדובר ב-NetBox VV5280 Dual-Band, אלא באחד שעדיין ממותג תחת Netvision (דגם VV2220... אאל"ט).

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

עשית בדיקת מהירות לאינטרנט?

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@liorp
·כ-30מגה קוויים בממיר, 34מגה באייפון ו-34-36מגה קווים במחשב-הנייד (34 אלחוטיים).

מדובר בחבילת ה״קוואטרו״ הרגילה, קרי-40מגה.

llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

דרך בזק+אקספון קיבלת 39-40... כך שעל פניו, יש ירידה קלה במהירות.

אבל בדיקה נכונה של מהירות בודקים עם טורנטים: תכנס לכאן ,תוריד במקביל שתי הפצות של
אובנטו. ותראה כמה איזו מהירות אתה מקבל במקסימום.

אגב, איך איכות השמע והקליטה בטלפון הקוי של סלקום לעומת הקו של בזק שהיה לכם?

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

llime כתב:דרך בזק+אקספון קיבלת 39-40... כך שעל פניו, יש ירידה קלה במהירות.

אבל בדיקה נכונה של מהירות בודקים עם טורנטים: תכנס לכאן ,תוריד במקביל שתי הפצות של
אובנטו. ותראה כמה איזו מהירות אתה מקבל במקסימום.

אגב, איך איכות השמע והקליטה בטלפון הקוי של סלקום לעומת הקו של בזק שהיה לכם?
...
·אכן יש ירידה, היא זה היה גם עם "בזק"+netvision והתייצב אחרי מס'-ימים, כך שאולי זה המצב גם כאן.

מה שכן, מישהו ציין, שהשוק-הסיטונאי מוריד כ-10% מהביצועים.

בנוגע לטלפון:
עובד סבבה וללא רעשים.

llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בנוגע לשוק הסיטונאי, לא מישהו, אלא הרבה מישהואים (:?)...ויש שדיברו על ירידה של הרבה יותר מעשרה
אחוזים. אני גם בשוק סיטונאי עם בב"ל, ואני לא מרגיש ירידה במהירות יחסית לתצורה הקודמת, שהיתה
תשתית בזק עם בב"ל כספק בלבד. אולי זה בגלל שבזק לא מחבלת בלקוחות בב"ל, כי זאת חברת-בת
שלה, ואולי כי בב"ל ספקית איכותית יותר.

אני גם שוקל להצטרף לטריפל של סלקום (כרגע אני רק עם סלקום TV), ושמחתי לשמוע שהטלפון
הקוי תקין.

אגב, אם תתחיל פתאום להרגיש בעיות קליטה בשידורי עידן פלוס (כמו שקרה לי אחרי שנה איתם), הם ישימו לך
אנטנת יאגי חיצונית. לי הרכיבו לפני שבוע ועכשיו הקליטה ללא רבב: CNR 30, 100%.

ותעשה את הבדיקה עם הטורנטים. אני סקרן לדעת כמה תקבל....

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

לבדוק מהירות עם טורנטים? מי מבטיח שקצב ה-upload של הטורנטים יהיה גבוה? אני עכשיו בדקתי את ההורדה של אובונטו וזה נתן לי משהו כמו 4MiB כאשר הבדיקת מהירות של בזק נותנת לי סביב ה-90Mbit.

Tomer5755 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

llime כתב:בנוגע לשוק הסיטונאי, לא מישהו, אלא הרבה מישהואים (:?)...ויש שדיברו על ירידה של הרבה יותר מעשרה
אחוזים. אני גם בשוק סיטונאי עם בב"ל, ואני לא מרגיש ירידה במהירות יחסית לתצורה הקודמת, שהיתה
תשתית בזק עם בב"ל כספק בלבד. אולי זה בגלל שבזק לא מחבלת בלקוחות בב"ל, כי זאת חברת-בת
שלה, ואולי כי בב"ל ספקית איכותית יותר.

אני גם שוקל להצטרף לטריפל של סלקום (כרגע אני רק עם סלקום TV), ושמחתי לשמוע שהטלפון
הקוי תקין.

אגב, אם תתחיל פתאום להרגיש בעיות קליטה בשידורי עידן פלוס (כמו שקרה לי אחרי שנה איתם), הם ישימו לך
אנטנת יאגי חיצונית. לי הרכיבו לפני שבוע ועכשיו הקליטה ללא רבב: CNR 30, 100%.

ותעשה את הבדיקה עם הטורנטים. אני סקרן לדעת כמה תקבל....
...
·אכן.
במידה וחס-וחלילה תהיה בעיה עם עידן+, בהחלט אשקול התקנת אנטנה-חיצונית.

llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

liorp כתב:לבדוק מהירות עם טורנטים? מי מבטיח שקצב ה-upload של הטורנטים יהיה גבוה? אני עכשיו בדקתי את ההורדה של אובונטו וזה נתן לי משהו כמו 4MiB כאשר הבדיקת מהירות של בזק נותנת לי סביב ה-90Mbit.
...
בגלל זה כתבתי להוריד שני קבצים ביחד, כדי למצות את רוחב-הפס. בחרתי בטורנטים האלו כי הם מפוצצים
בזורעים, ולכן לא תהיה בעיית upload. זה רוחב הפס האמיתי שאתה מקבל. הבדיקה שאתה עושה באתר
בזק מראה לך רק את מהירות הגלישה לאתר בזק... הבדיקה הזאת טובה רק כדי לשלול בעיה בתשתית, או
כדי לדעת מה אתה מקבל מהתשתית בארץ.

אגב, לא ברורים לי המספרים שלך: אני מניח שבבבזק קיבלת 90Mbit/sec. בטורנטים התכוונת לכתוב
4 מגה-בייט (32 מגה-ביט) לשניה?..

אם בטורנטים כ"כ טובים (שוב, נסה להוריד כמה ביחד), אתה מקבל שליש ממה שאתה רואה באתר בזק, אז
הספק שלך לא משהו.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

טוב, בדקתי שוב והפעם עם היחידות מידה הנכונות:
סביבות 40 זורעים לכל קובץ (הורדתי שני קבצים - אובונטו 16.04 ו-17.04 בגרסת 64bit) והמהירות המקסימלית הייתה 5MiB/S לקובץ אחד ו-2MiB/S לקובץ השני, כלומר 7MiB/S ביחד ובהמרה לביטים - 56Mbps.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”