מה שלומכם?
לפני מס'-ימים העליתי סקר למנויי סלקוםTV-טריפל.קוואטרו, כדי לבדוק את חוויתם החבילה הכוללת (מנויי טריפל/קואטרו? מוזמנים לענות) ואנו ממש לקראת ה-20 לחודש... לכן, החלטתי לשאול על העניינים-הטכניים בפוסט נפרד וטרי.
קצת היסטוריה (שוב פעם...? רק אתמול נבחנתי בבגרות
- ב-4.5.17 הצטרפתי לחברה לראשונה דרך ה-Apple TV 4th שלי (מנוי לאפליקציה), כדי להתנסות בשירות במקביל ל-HOT והיינו מרוצים (אבא היה צריך קצת להתרגל... כל הזמן חזר אחורה, אך הבין את העניין).
- ב-6.6.17 נסענו למרכז-השירות בעפולה, כדי להעביר בעלות (בטעות רשמתי את המנוי ע"ש אבא עם מס' תעודת-הזהות שלי...) ובסוף החלטנו לסגור את המנוי המקורי ולפתוח חדש, כדי לקבל ממיר (ללא תוספת-תשלום).
- מס'-ימים אח"כ הקפאתי את HOT ולפני מס'-ימים שלחתי בקשת-ניתוק דרך אתר "נתק" (טרם חזו אליי... אנסה להחזיר במרכז-השירות של HOT mobile).
כשביקרנו במרכז-השירות של "סלקוםTV" הנציג אכן הזכיר את נושא-הטריפל ודחיתי את השדרוג (אחרי שיצרנו את המנוי החדש ושייכנו את הממיר) רק מכיוון שהוא ציין, ש"בזק" עדיין יגבו חודש מלא (וגם השאלה היתה כבר שבע-בערב וקצת...).
תכלס, מצוין שהמתנו עם השדרוג, כי לשם כך נוצר הפוסט... כדי לדעת אם אכן יהיה מדובר במהלך חכם מבחינה טכנית ויציבות.
אני יודע, שדף-הפייסבוק של סלקוםTV היה מפוצץ בתלונות על הטריפל (נפילת האינטרנט) וכי אכן יש בעיה עם "בזק" בשוק-הסיטונאי.
מנגד-אני מכיר מנויי טריפל מרוצים (3-4 מהם ממושבי והתנסיתי אצל אחת מהם) ולכן, לא פסלתי את הנושא.
בנוסף, ידוע שיש בציבורנו אנשים בכיינים, שיעשו שיימינג גם כשעזבו חברה והבעיה היתה לפני שנתיים... מבלי לבדק אם זה נפתר ובמידה והבעיה טרייה-לא יבדקו כיצד פותרים... שלא נשכח את אלו שמתחרים, מבלי לבדוק את המערכת/תשתית/מה הטכנאי עשה.
בקיצור, לענייננו:
1) לדעתכם, באמת כדאי לנסות ולשדרג?
2) במידה וכן-מה לדרוש בעת ההזמנה (אזמין במרכז-השירות, מהנציג שסידר את המנוי לטלוויזיה) מבחינת הציוד? אני יודע על נתב ה-Dual-Band, אך השאלה היא: האם צריך שינויים נוספים? האם קיים נתב-פרטי (TP-link), שיעבוד ויאפשר טלפון-קווי (VOB) למקרה ש...?
3) כאמור, אנו בעלי תשתית-אינטרנט של "בזק" (ישירות... גלוש כרגע) והכל תקין.
לכן, לדעתי, צריך להזמין טכנאי סלקוםTV בלבד.
האם הדבר ימנע את הבעיות, שמדווחים עליהבן (כנראה יש חבלה בתשתית)?
ולסיום, דבר שנעשה בשביל בדיקת חלק מהטריפל:
ביום חמישי שעבר גיליתי, שאנו עדיין משלמים על ספקית-האינטרנט (013netvision) שהיתה לנו עם HOT (עברנו לטובת "בזק" בנובמבר האחרון, עקב אינטרנט זוועתי), מכיוון שרצינו להישאר עם הדוא"ל.
לטובת בדיקת השדרוג לטריפל, החייאתי את המנוי (שדרגתי מ-15MB ל-40MB) והגדרתי אותו בבית.
האינטרנט יציב ועובד חלק (לא רואה הבדל בגלישה ובטלוויזיה), אך משום מה, בבדיקת-המהירות... פתאום ישנה ירידה בהשוואה ל-018אקספון ובזק-בינ"ל.
כאמור, אומנם הטלוויזיה יציבה, אך גם שם-הבדיקה עברה מ"מהירות טובה" ל"מהירות בינונית".
האם כך אמור לקרות עם 013netvision?
אם כך יהיה גם בטריפל-פשוט אוסיף ספק חיצוני (עדיין נחסוך המון גם אם נעבוד עם הטריפל ו-018), אך זהו נתון, שמאוד מעניין אותי לדעת ממה נובע.
מצטער כתיבת מגילת-העצמאות מחדש... פשוט חייב לוודא הכל.
תודה-רבה מראש ושיהיה סופ"ש נפלא!
בברכה,
תומר