בעיה מאוד מוזרה עם עכבר של לוג'יטק G602
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
הי חברים.
יש לי בעיה ממש הזויה על עכבר של לוג'יטק מדגם G602. משום מה יש לאגים ממש גדולים בתגובה של העכבר, קרי הפרש רציני בין התזוזה שלו על המשטח לתזוזה של הסמן על המסך, לפעמים עד כדי קפיאה מלאה.
העכבר מחובר למחשב עם מערכת הפעלה ווינדוס 10, בנוסף מחובר למחשב סט אלחוטי מדגם MK710 (השילוב עבד היטב זמן רב ככה שלא זו הבעיה).
דברים שכבר ניסיתי ולא עבדו:
1. להזיז את הרסיבר לכל יציאת USB במחשב (מאחורה על הלוח ומקדימה במארז), כולל למפצל חיצוני.
2. הסרה של כל התוכנות הנלוות של לוג'יטק, בדיקה וכשזה לא עבד התקנתם מחדש.
3. עבודה רק העכבר ללא הסט האלחוטי הנוסף מחובר.
4. ביטול כל התוכנות שרצות ב STARTUP של המחשב.
5. נסיון לעבודה ללא המשטח עכבר היעודי.
6. החלפה של הבטריות לחדשות (למרות שהעכבר מציין שהן כמעט מלאות).
מקוה שלא שכחתי כלום.
יש למישהו רעיון? עדיין לא יצא לי לצערי לבדוק את העכבר על מחשב אחר, אעשה זאת מחר.
יש לי בעיה ממש הזויה על עכבר של לוג'יטק מדגם G602. משום מה יש לאגים ממש גדולים בתגובה של העכבר, קרי הפרש רציני בין התזוזה שלו על המשטח לתזוזה של הסמן על המסך, לפעמים עד כדי קפיאה מלאה.
העכבר מחובר למחשב עם מערכת הפעלה ווינדוס 10, בנוסף מחובר למחשב סט אלחוטי מדגם MK710 (השילוב עבד היטב זמן רב ככה שלא זו הבעיה).
דברים שכבר ניסיתי ולא עבדו:
1. להזיז את הרסיבר לכל יציאת USB במחשב (מאחורה על הלוח ומקדימה במארז), כולל למפצל חיצוני.
2. הסרה של כל התוכנות הנלוות של לוג'יטק, בדיקה וכשזה לא עבד התקנתם מחדש.
3. עבודה רק העכבר ללא הסט האלחוטי הנוסף מחובר.
4. ביטול כל התוכנות שרצות ב STARTUP של המחשב.
5. נסיון לעבודה ללא המשטח עכבר היעודי.
6. החלפה של הבטריות לחדשות (למרות שהעכבר מציין שהן כמעט מלאות).
מקוה שלא שכחתי כלום.
יש למישהו רעיון? עדיין לא יצא לי לצערי לבדוק את העכבר על מחשב אחר, אעשה זאת מחר.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@Huber
·החיבור האלחוטי של מוצרי לוג'יטק מהשנים האחרונות מאוד יציב, במיוחד של מוצר איכותי כמו העכבר שלך.
אם אתה מחבר את העכבר ללאפטופ, הייתי מציע לך לבדוק את ההתנהגות שלו במיקום שונה. ייתכן שמשהו התלבש לך בול על התדר של העכבר.
דבר נוסף שתוכל לבדוק זה לעשות לו PAIRING עם משדר אוניברסלי של לוג'יטק ולראות האם זה פותר לך את הבעיה (לא בדקתי אבל אולי משדר אחד יאפשר לך לחבר גם את המקלדת וגם את העכבר)
·החיבור האלחוטי של מוצרי לוג'יטק מהשנים האחרונות מאוד יציב, במיוחד של מוצר איכותי כמו העכבר שלך.
אם אתה מחבר את העכבר ללאפטופ, הייתי מציע לך לבדוק את ההתנהגות שלו במיקום שונה. ייתכן שמשהו התלבש לך בול על התדר של העכבר.
דבר נוסף שתוכל לבדוק זה לעשות לו PAIRING עם משדר אוניברסלי של לוג'יטק ולראות האם זה פותר לך את הבעיה (לא בדקתי אבל אולי משדר אחד יאפשר לך לחבר גם את המקלדת וגם את העכבר)
הוא משתמש במשדר נפרד מהסט או משדר Unifying משותף? האם הוא יכול להתחבר חוטית?
הרבה בעיות בכל מיני עכברים/מקלדות של Logitech (גם unifying וגם משדר "טיפש") נפתרו אצלי כשחיברתי ל-USB2 או עם מאריך USB2 שהתחבר לכניסת USB3. כלומר גם HUB שהוא USB3 עשה בעיות, כשחיברתי את המאריך USB2 הסתדר.
הרבה בעיות בכל מיני עכברים/מקלדות של Logitech (גם unifying וגם משדר "טיפש") נפתרו אצלי כשחיברתי ל-USB2 או עם מאריך USB2 שהתחבר לכניסת USB3. כלומר גם HUB שהוא USB3 עשה בעיות, כשחיברתי את המאריך USB2 הסתדר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

כמה הארות ומידע נוסף:
זה העכבר המדובר:
http://gaming.logitech.com/en-us/produc ... ming-mouse
וזה הסט המדובר:
http://www.logitech.com/en-us/product/w ... ktop-mk710
לגבי השאלות ששאלתם:
1. אני מחבר את העכבר למחשב נייח, לא נייד.
2. אין לי איך להשיג משדר אוניברסלי של לוג'יטק או מה זה בכלל. אם התכוונת למשדר מסוג Unifying ראה סעיף 4.
3. העכבר לא יכול להתחבר חוטית, הוא אלחוטי בלבד.
4. למרות שלסט הנ"ל יש משדר מסוג Unifying (משדר שיכול להתאים לכמה מוצרים בו זמנית), ה G602 לא עובד עם המשדר הזה אלא רק עם המשדר היעודי שלו.
5. אין לי במחשב USB2, רק 3 או 3.1 - הלוח אם חדש. אבל כפי שציינתי ניסיתי לחבר אותו לכל יציאה אפשרית, גם מאחורה, גם בחזית המארז וגם דרך מפצל USB3 כך שאני די וודאי שזה לא קשור ליציאת USB.
ניסיתי היום את העכבר במחשב בעבודה, הבעיה לא חזרה על עצמה, ז"א שזה משהו ספציפי במחשב שלי ולא בעיה פיזית בעכבר (לפחות זה מה שאני מניח מהבדיקה). מה שמטריף אותי הוא שהעכבר מהסט הנ"ל שגם הוא מחובר לאותו מחשב - עובד נפלא. אני די אובד עיצות, הפתרון הבא שעולה לי בראש זה התקנה מחדש של מערכת ההפעלה - אבל זה פתרון מגושם ומעדיף לא להגיע לשם.
זה העכבר המדובר:
http://gaming.logitech.com/en-us/produc ... ming-mouse
וזה הסט המדובר:
http://www.logitech.com/en-us/product/w ... ktop-mk710
לגבי השאלות ששאלתם:
1. אני מחבר את העכבר למחשב נייח, לא נייד.
2. אין לי איך להשיג משדר אוניברסלי של לוג'יטק או מה זה בכלל. אם התכוונת למשדר מסוג Unifying ראה סעיף 4.
3. העכבר לא יכול להתחבר חוטית, הוא אלחוטי בלבד.
4. למרות שלסט הנ"ל יש משדר מסוג Unifying (משדר שיכול להתאים לכמה מוצרים בו זמנית), ה G602 לא עובד עם המשדר הזה אלא רק עם המשדר היעודי שלו.
5. אין לי במחשב USB2, רק 3 או 3.1 - הלוח אם חדש. אבל כפי שציינתי ניסיתי לחבר אותו לכל יציאה אפשרית, גם מאחורה, גם בחזית המארז וגם דרך מפצל USB3 כך שאני די וודאי שזה לא קשור ליציאת USB.
ניסיתי היום את העכבר במחשב בעבודה, הבעיה לא חזרה על עצמה, ז"א שזה משהו ספציפי במחשב שלי ולא בעיה פיזית בעכבר (לפחות זה מה שאני מניח מהבדיקה). מה שמטריף אותי הוא שהעכבר מהסט הנ"ל שגם הוא מחובר לאותו מחשב - עובד נפלא. אני די אובד עיצות, הפתרון הבא שעולה לי בראש זה התקנה מחדש של מערכת ההפעלה - אבל זה פתרון מגושם ומעדיף לא להגיע לשם.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@Huber
1. נסה לחבר כבל מאריך של USB 2 ליציאת USB 3.0 ואת המשדר הייחודי של העכבר אליו (אתה למעשה משנמך את היציאה ל USB 2)
2. נסה לעדכן דרייברים של USB (אפילו תנסה גרסה אחת או 2 אחורה או דרייברים של יצרן הצ'יפסט עצמו ולא יצרן הלוח)
1. נסה לחבר כבל מאריך של USB 2 ליציאת USB 3.0 ואת המשדר הייחודי של העכבר אליו (אתה למעשה משנמך את היציאה ל USB 2)
2. נסה לעדכן דרייברים של USB (אפילו תנסה גרסה אחת או 2 אחורה או דרייברים של יצרן הצ'יפסט עצמו ולא יצרן הלוח)
-
Huber
- חבר במועדון HT

1. אנסה כשאגיע הביתה ואדווח.
2. הדרייברים אצלי מעודכנים לאחרון מהיצרן - אני תמיד דואג לעידכוני דרייברים/מערכת הפעלה.
2. הדרייברים אצלי מעודכנים לאחרון מהיצרן - אני תמיד דואג לעידכוני דרייברים/מערכת הפעלה.
אם כל היציאות במארז הן USB3/1, ממליץ לנסות להתחבר עם HUB או מאריך USB2. שווה גם לנסות להתחבר לאיזור שאין בו USB אחרים מחוברים (למשל אם חיברת לקדמת המארז, שאין שם דברים אחרים מחוברים). גם אני לא האמנתי עד שזה עבד...
-
Huber
- חבר במועדון HT

אנסה עם מאריך USB כשאגיע הבייתה ואדווח.
-
Huber
- חבר במועדון HT

לא, לא נוסף שום מוצר חדש בסביבת המחשב (למעט דיסקים קשיחים בתוך המארז, אבל זה לא קשור).
- drorshem
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: drorshem
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
על מנת לשלוח את הבעיה שזה המחשב שלך, תביא לפטופ - כל לפטופ - שים אותו על אותו שולחן
חבר את העכבר ותראה אם הבעיה חוזרת
אם כן, כנראה שמדובר בהפרעה אלחוטית (מכיוון שבעבודה שלך עובד תקין)
אם לא, מדובר בבעיה במחשב הנייח עצמו
חבר את העכבר ותראה אם הבעיה חוזרת
אם כן, כנראה שמדובר בהפרעה אלחוטית (מכיוון שבעבודה שלך עובד תקין)
אם לא, מדובר בבעיה במחשב הנייח עצמו
-
Huber
- חבר במועדון HT

·BUGY כתב:שאלה קטנה, איזה מסך זה?...
מסך?
-
Huber
- חבר במועדון HT

·Fish72 כתב:@Huber
1. נסה לחבר כבל מאריך של USB 2 ליציאת USB 3.0 ואת המשדר הייחודי של העכבר אליו (אתה למעשה משנמך את היציאה ל USB 2)...
אני חייב להודות שהייתי סקפטי לגבי זה, אבל ניסיתי וזה עבד
יתרה מזו, קיבלתי אחרי שניסיתי מייל תגובה מהתמיכה של לוג'יטק וגם הם מציינים שרצוי לחבר ל USB2 (יופי להם, אפא אנחנו - ב 2010?!) ולא ל USB3. ממש מוזר ומעניין מדוע.
תודה לכולם!