מדריך ליצירת SUB/IDX ב-30 שניות
חברים שלום ,
ברצוני להציג בפניכם מדריך ליצירת כתוביות מסוג SUB/IDX כשהמקור הוא קובץ בעל סיומת SRT .
התוכנה שבה נשתמש במטרה הזו היא Subtitle Creator 2.1 שאותה ניתן להוריד ולהשתמש בחינם מכאן : http://sourceforge.net/project/platform ... _id=120228 .
התוכנה מיועדת גם למטרות אחרות בינהן סינכרון והדבקת כתוביות לסרטי DVD , אבל כאמור , בהזדמנות הזו ארכז כאן מדריך בתמונות על איך להפוך קובץ כתוביות בפורמט SRT לפורמט כתוביות SUB/IDX , פורמט שבאמצעותו יהיה ניתן לצפות בכל הפורמטים הוידאו בליווי כתוביות עבריות גם בנגני מדיה שלא תומכים בעברית בהגדרתם כגון DVICO TVIX-4000\5000 .
להתחלה אפרט תהליך בסיסי ובהמשך בכונות המתקדמות יותר של האפליקציה .
ברצוני להציג בפניכם מדריך ליצירת כתוביות מסוג SUB/IDX כשהמקור הוא קובץ בעל סיומת SRT .
התוכנה שבה נשתמש במטרה הזו היא Subtitle Creator 2.1 שאותה ניתן להוריד ולהשתמש בחינם מכאן : http://sourceforge.net/project/platform ... _id=120228 .
התוכנה מיועדת גם למטרות אחרות בינהן סינכרון והדבקת כתוביות לסרטי DVD , אבל כאמור , בהזדמנות הזו ארכז כאן מדריך בתמונות על איך להפוך קובץ כתוביות בפורמט SRT לפורמט כתוביות SUB/IDX , פורמט שבאמצעותו יהיה ניתן לצפות בכל הפורמטים הוידאו בליווי כתוביות עבריות גם בנגני מדיה שלא תומכים בעברית בהגדרתם כגון DVICO TVIX-4000\5000 .
להתחלה אפרט תהליך בסיסי ובהמשך בכונות המתקדמות יותר של האפליקציה .
-
- שלב1 : נגיד שברצונינו לצפות בקובץ ה-AVI שבתמונה כשברשותינו קובץ התרגום בפורמט SRT כפי שמתואר בתמונה.
מומלץ ששם קובץ הוידאו ושם קובץ הכתובית - SRT - יהיו זהים כבר בשלב הזה .
-
- שלב 2 .: פותחים את התוכנה ובאמצעות התפריט FILE-OPEN TEXT SUBTITLES מצביעים על קובץ ה-SRT השמור בדיסק הקשיח.
-
- שלב 3 : באמצעות סרגל כלי העיצוב הנמצא בצידו הימני של חלון התוכנה ניתן לשנות את צבע ומיקומו של הפונט וגם את רקע לכתובית כמתואר בתמונה .
נערך לאחרונה על ידי hagi ב 21/03/2007 23:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש לנו מדריך כזה (זיו כתב), רק שזה מתעכב בגלל עומס מאמרים רב על המערכת בזמן האחרון.
(...המשך)
-
- שלב 4 : סרגל כלים נוסף העוזר בעיצוב הכתוביות נמצא בצד ימין מטה כמתואר . הסרגל הזה עוזר בבחירת סוג הפונט , גודלו , האם הוא יהיה מודגש ואופציות נוספות .
-
- שלב 5 : מתפריט FILE בוחרים SAVE VOB SUB .
-
- שלב 6 : לאחר מספר שניות יופיע על המסך חלון "CHOOSE STREAM " ובו יש לבחור את שפת הכתובית שהיא בדוגמה שלנו עברית , כמתואר .
עופר , מצטער - רק עכשיו ראיתי מה שכתבת!
אני מציע להשאיר את המדריך הזה עד שהעומס במערכת יפוג כדי שאנשים שקראו על הרמיזות של זיו על "תוכנה יוצאת דופן שמקלה על התהליך יצירת SUB/IDX " לא ישארו יותר מדיי זמן במתח .
אני מציע להשאיר את המדריך הזה עד שהעומס במערכת יפוג כדי שאנשים שקראו על הרמיזות של זיו על "תוכנה יוצאת דופן שמקלה על התהליך יצירת SUB/IDX " לא ישארו יותר מדיי זמן במתח .
נערך לאחרונה על ידי hagi ב 22/03/2007 11:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
אלוני ,
אני לא שנאתי אותה אבל היא היתה מסורבלת עם יותר מדיי טריקים . זו תוכנה שבאמת ניתן לעשות את ההמרה בצורה חלקה תוך לא יותר מ-30 שניות , בלי לדעת את מספר הפריימים בקובץ הוידאו ומבלי לדעת למעשה שום כלום עליו . בעצם ... לא צריך קובץ וידאו בכלל
...
בהמשך אפרסם כמה רעיונות להקל עוד יותר על התהליך באמצעות התוכנה הזו .
אני לא שנאתי אותה אבל היא היתה מסורבלת עם יותר מדיי טריקים . זו תוכנה שבאמת ניתן לעשות את ההמרה בצורה חלקה תוך לא יותר מ-30 שניות , בלי לדעת את מספר הפריימים בקובץ הוידאו ומבלי לדעת למעשה שום כלום עליו . בעצם ... לא צריך קובץ וידאו בכלל
בהמשך אפרסם כמה רעיונות להקל עוד יותר על התהליך באמצעות התוכנה הזו .
aloni כתב:יפה מאוד, שנאתי את התוכנה הקודמת....
הגדרות מתקדמות בתוכנה - הגדרת פרופיל אישי
נעבור לכמה אפשרויות מתקדמות יותר בתוכנה בתוכנה - שמירת פרופיל לשימוש חוזר :
***********************************************************************************
אם ברצונינו לחזור ולהשתמש במספר המרות לפורמט SUB/IDX באותן ההגדרות , התוכנה מאפשרת שמירת פרופיל אישי . יש לבצע את השלבים הבאים :
***********************************************************************************
אם ברצונינו לחזור ולהשתמש במספר המרות לפורמט SUB/IDX באותן ההגדרות , התוכנה מאפשרת שמירת פרופיל אישי . יש לבצע את השלבים הבאים :
-
- בחלון המתקבל על המסך " Save as a new Profile " יש לענות "YES"
-
- בחלון שמופיע על המסך – "Save new profile as" יש לרשום שם המזהה את הפרופיל החדש וללחוץ על "OK" .( אם אתם תרצו שהפרופיל הזה יוגדר כברירת המחדל של התוכנה , סמנו ב-"V" גם את "Set as default profile ? " ) , אם לא , תשאירו את התיבה לא מסומנת .
-
- מגדירים את ההגדרות הכתוביות ( צבע פונט , מיקום , וכו.) באמצעות הסרגלים שהוזכרו מעלה בשלים 3 ו-4 .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
אל תשים דברים במרכאות כאילו אני אמרתי אותם.hagi כתב:אני מציע להשאיר את המדריך הזה עד שהעומס במערכת יפוג כדי שאנשים שקראו על הרמיזות של זיו על "תוכנה יוצאת דופן שמקלה על התהליך יצירת SUB/IDX " לא ישארו יותר מדיי זמן במתח ....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
במירכאות משתמשים לסימון צטטה, זה שאתה משתמש בזה לדברים אחרים - זה כבר טעות שלך.
hagi, אני מבין את הכוונות הטובות שלך, אבל יש כאן אדם שישב, טרח והכין מאמר מפורט בנושא.
גם ziv_r יכל להוציא את זה כשרשור ולחסוך את זמן ההמתנה, אבל העדפנו להכין מאמר בפורמט מקצועי ורציני שיזכה למקום הראוי לו.
אף אחד לא ימות מהמתנה בת מס' ימים, אין כאן תחרות על "כל הקודם זוכה" ולבסוף אומר כי גם כבוד הדדי לפועלם של חברים אחרים זוכה כאן לעדיפות גבוהה.
גם ziv_r יכל להוציא את זה כשרשור ולחסוך את זמן ההמתנה, אבל העדפנו להכין מאמר בפורמט מקצועי ורציני שיזכה למקום הראוי לו.
אף אחד לא ימות מהמתנה בת מס' ימים, אין כאן תחרות על "כל הקודם זוכה" ולבסוף אומר כי גם כבוד הדדי לפועלם של חברים אחרים זוכה כאן לעדיפות גבוהה.
ליאור
זה לא נכון - במרכאות לא משתמשים רק כדי לצטט .
דוגמאות :
בן דודי תלמיד בתיכון "גימנזיה" !
עכשיו עברה ברחוב בחורה "פצצה" !
כולנו ממתינים בדריכות ל"מדריך של זיו" !
כל אלה דוגמאות של שימוש במרכאות , מבלי לצטט אף אחד .
רגע של לשון
דוגמאות :
בן דודי תלמיד בתיכון "גימנזיה" !
עכשיו עברה ברחוב בחורה "פצצה" !
כולנו ממתינים בדריכות ל"מדריך של זיו" !
כל אלה דוגמאות של שימוש במרכאות , מבלי לצטט אף אחד .
רגע של לשון
ziv_r כתב:במירכאות משתמשים לסימון צטטה, זה שאתה משתמש בזה לדברים אחרים - זה כבר טעות שלך....
ליאור ,
לפני כשבוע בדיוק נסיתי את המדריך המקורי של זיו והגעתי דרכו לתוצאה הרצויה אבל "התלוננתי" על כך שהוא מסורבל .
זיו , כתגובה כתב שלהקיש על שני מקשים זה לא מסורבל אבל שהוא בתהליכים למציאת פתרון חלופי , מבלי לציין יעד .
אז בינתיים יש את הפתרון הזה ואני חושב שמי שעוסק בתחום הכתוביות יידע להגיד שהפתרון כאן הוא הרבה , הרבה יותר יעיל מזה שמפורט במדריכו של זיו הקיים באתר .
מאחר וזיו היה "בתהליכים למציאת פתרון" ( ציטוט) לא ראיתי ועדיין לא רואה שום בעיה בלפרסם פרטים על התוכנה הזו ואיך להשתמש בה . לא היה ועדיין אין לי שום מושג אם זיו דיבר על התוכנה הזו מאחר והוא לא ציין את שמה .
כל מה שרציתי זה לאפשר לחברי הפורום לנסות תוכנה יעילה יותר שמאפשרת חסכון משמעותי בזמן . האם זו בעיה מבחינתכם ?
זיו יפרסם את מדריכו , אני פרסמתי את שלי - החברים בפורום ילדים גדולים ויוכלו להשתמש במדריך שנראה להם הטוב ביותר .
אני חושב שזה לא בסדר שאתם מנסים להציג אותי באור שלילי . כל מה שרציתי זה לתרום משהו שימושי לפורום .
HAGI
לפני כשבוע בדיוק נסיתי את המדריך המקורי של זיו והגעתי דרכו לתוצאה הרצויה אבל "התלוננתי" על כך שהוא מסורבל .
זיו , כתגובה כתב שלהקיש על שני מקשים זה לא מסורבל אבל שהוא בתהליכים למציאת פתרון חלופי , מבלי לציין יעד .
אז בינתיים יש את הפתרון הזה ואני חושב שמי שעוסק בתחום הכתוביות יידע להגיד שהפתרון כאן הוא הרבה , הרבה יותר יעיל מזה שמפורט במדריכו של זיו הקיים באתר .
מאחר וזיו היה "בתהליכים למציאת פתרון" ( ציטוט) לא ראיתי ועדיין לא רואה שום בעיה בלפרסם פרטים על התוכנה הזו ואיך להשתמש בה . לא היה ועדיין אין לי שום מושג אם זיו דיבר על התוכנה הזו מאחר והוא לא ציין את שמה .
כל מה שרציתי זה לאפשר לחברי הפורום לנסות תוכנה יעילה יותר שמאפשרת חסכון משמעותי בזמן . האם זו בעיה מבחינתכם ?
זיו יפרסם את מדריכו , אני פרסמתי את שלי - החברים בפורום ילדים גדולים ויוכלו להשתמש במדריך שנראה להם הטוב ביותר .
אני חושב שזה לא בסדר שאתם מנסים להציג אותי באור שלילי . כל מה שרציתי זה לתרום משהו שימושי לפורום .
HAGI
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים לחלוטין עם אלוני. המדריך של חגי מצויין ובמקום, מחכה בקוצר גם לקרוא את המדריך של זיו. אין טעם לריב חבריםדיי נו חברה, מה קורה פה היום. לדעתי יש מקום לכולם, כל הכבוד לחגי על הפתרון הזמני ואני בטוח שכולנו נוכל להנות גם ממאמר ערוך ומקצועי פרי עטו של זיו....
- alicenir
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 570
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום לכולם
אני לא רואה סיבה להתעצבן פה אחד על השני, זהו פורום פתוח וזכותו של HAGI לדעתי לכתוב את מה שהוא חושב לנכון לגבי בעייה כלשהי שהוא נתקל בה עם ה-TVIX ועם כל דבר אחר - הרי בשביל זה כולנו פה,כולנו בני אדם וכולנו טועים אבל זכותו להביע את דעתו, במקרה או לא ZIV כתב נוהל שאני בטוח ב-100% שהוא מקצועי כמו כל שאר הכתבות(ולי לפחות הוא עזר הרבה)וזה מעקב לאור עומס הכתבות שיש לכם, אבל מה לעשות שאחד החברים רצה לעזור לכל שאר חברי האתר ואני בטוח שהוא לא התכוון לפגוע באף אחד.
אז חברים - זה לא לעניין לרדת פה אחד על השני

אני לא רואה סיבה להתעצבן פה אחד על השני, זהו פורום פתוח וזכותו של HAGI לדעתי לכתוב את מה שהוא חושב לנכון לגבי בעייה כלשהי שהוא נתקל בה עם ה-TVIX ועם כל דבר אחר - הרי בשביל זה כולנו פה,כולנו בני אדם וכולנו טועים אבל זכותו להביע את דעתו, במקרה או לא ZIV כתב נוהל שאני בטוח ב-100% שהוא מקצועי כמו כל שאר הכתבות(ולי לפחות הוא עזר הרבה)וזה מעקב לאור עומס הכתבות שיש לכם, אבל מה לעשות שאחד החברים רצה לעזור לכל שאר חברי האתר ואני בטוח שהוא לא התכוון לפגוע באף אחד.
אז חברים - זה לא לעניין לרדת פה אחד על השני
"Assumption Is The Mother Of All Fuckups"